След Великден изненада разбрах през Януари ще ставам мама

• 25 944
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Eli87 според мен, ако си по-емоционална, наистина друга обстановка би била по-удачна. За самото сбогуване не бих се наела да дам съвет, тъй като сме различни. Преди месец моя колежка ни напусна и аз не успях да събера сили да отида. Не знам дали заради бременността ми или не, но аз просто съм много емоционален човек.
Прегръдка от мен!

# 661
Според мен погребенията и гробищата не са най-удачното място за бременни.

# 662
За мен поверието, че при бременност не се ходи на гробища, е чисто суеверие - не вярвам Господ бог ще те накаже, че си отдал последна почит на близък човек, ти не извършваш престъпление. Самото погребение не е по-тежко като преживяване от дните преди това, когато гледаш как се мъчи твой любим човек. Аз бих постъпила така, както го чувствам. Сънищата наистина са отражение на подсъзнателни тревоги.

# 663
Това което преживявал ти го преживява и нероденото бебе, не бих си го причинила.

# 664
  • София
При положение, че е въпрос на дни, може би наистина е по-добре да не си там. Макар и да е доста тежко да не си до мъжа си. Не съм сигурна как бих постъпила аз. Може би просто ще помоля момента, в който се случи да ми се обадят веднага и ще стоя на stand by и ще се прибера моментално. Просто да не съм там точно, когато.. така си мисля за себе си поне. За погребението - също не вярвам за гробищата, но имаше едно казване - Колкото повече вярваш, толкова повече го правиш истина. Та, май е най-добре сама да прецениш до колко вярваш в тези неща, че от притеснение, без да има нищо, ще вземеш да предизвикаш нещо.

# 665
Благодаря, ви момичета за отговорите и съветите... вече всичко свърши Cry за съжаление нещата се развиха по-бързо отколкото си мислех. Вчера го изпратихме, дадоха ми единствено да му поднеса цвета, доли не можах да го докосна и целуна за последно. Съгласих се да не ходя на гробищата, защото всички скочиха срещу мен и не исках да правя панаири.

# 666
За мен поверието, че при бременност не се ходи на гробища, е чисто суеверие - не вярвам Господ бог ще те накаже, че си отдал последна почит на близък човек, ти не извършваш престъпление. Самото погребение не е по-тежко като преживяване от дните преди това, когато гледаш как се мъчи твой любим човек. Аз бих постъпила така, както го чувствам. Сънищата наистина са отражение на подсъзнателни тревоги.
Аз не бих рискувала. Не само, че бременната не може да ходи, но и най - близките й. Там времето е спряло, всичко е умряло, а във вас расте живот. Точно с това - суеверие или не, няма да рискувам. Мъртвите ще са си там и след като родя.

# 667
Искам да попитам кога точно и къде сте си правили скрининг ...и какви пари е ??? Докторката ми ли ще ме уведоми когато трябва да се направи ???

# 668
Искам да попитам кога точно и къде сте си правили скрининг ...и какви пари е ??? Докторката ми ли ще ме уведоми когато трябва да се направи ???
За БХС ли говориш?
Прави се безплатно само в Майчин дом по програмата "Майчино здравеопазване".
Преди това направи фетална морфология. В сайта на Майчин дом обясняват подробно с какви документи трябва да отидеш за БХС.
Там има един документ, който половината се попълва от теб, а другата половина се попълва от докторът, който е направил утразвукът. Докторът попълва данни като размер, гестационна седмица и т.н. Плодът трябва да е над 4 см., за да се направи БХС и трябва да си между 11-та и 14-та седмица. Самият ултразвук трябва да е направен до 2 дни преди изследването БХС.
Мен не ме изпрати лекар. Сама си отидох.

# 669
Правих при проследяващия АГ платих 50 лв за прегледа и 42 лв за БСХ. Всичко това е в Русе, гинекологът при който се следя държи да бъде направено БСХ то.

# 670
Аз мисля да правя феталната морфорогия в Благоевград при д-р Терзийска,чух добри отзиви за нея.
Въпросът ми е някой знае ли дали в Благоевград правят БХС и къде евентуално,за да не се налага да ходя до София отделно за това.

# 671
Скрит текст:
Ето това е групата във фб.

https://www.facebook.com/groups/335306283800702/

Направих я затворена - няма да се вижда какво пишем и кой членува, но ще се намира.
В някакъв момент като се съберем ще я направим тайна - няма и да ни виждат Simple Smile
Привет мами, как се казва фб групата , защото от линка ми излиза ,че няма достъп. Благодаря!

Аз моята фетална ще я правя в Сливен при доктор Кънева

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 12:19 от AnMary

# 672
Момичета може ли да ми кажете ориетировъчни цени за Бхс и фетална Simple Smile    /знам,че навсякъде е различно /

# 673
Момичета може ли да ми кажете ориетировъчни цени за Бхс и фетална Simple Smile    /знам,че навсякъде е различно /
Ако си в София, в Майчин дом БХС е безплатно. Иначе знам за суми от 40 до 45 лв.
Феталната ми излезе 100 лв. в Марковс.

# 674
  • София
Здравейте, да се запиша и аз с термин на 8.януари.2020. Имам син, който ще бъде първи клас през септември. След дълго упорство инстинктите ми надделяха и събрах смелост Simple Smile ранна фетална морфология правих М/у 12 и 13 г.с при доц. Димитров във м.ц Фемина , дори стана ясен пола. Платих 170 лв мисля. С кръвните изследвания всичко е наред, дори имах консултация с генетик по телефона, защото бяхме на почивка. Сега лежа със стомашен вирус, дано мине бързо, че понеделник съм на работа Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 17:32 от oktavia_be

Общи условия

Активация на акаунт