КГБ = Клуб на Готините Баби - 196.

• 52 025
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • в сърцата на любимите ми хора
Понеже аз подхванах темата с подаръците, да я завърша пак аз. Не съм обвинявала учителите, че са искали подаръци. Всичко идва от родителите, не знам какво си мислят, че постигат, като се изхвърлят така. Това наистина си е чисто безумие. Факт е, обаче, че приеха подаръците без всякакво притеснение. Явно са свикнали /поне в това училище/ на такива "жестове".
Учителите уважавам, техният труд - също. Винаги съм учила и децата си да ги уважават, за мен учител е свято нещо. Друг е въпросът, че и между тях, като във всяка професия, има недостатъчно подготвени. Тази професия е призвание и любов. Няма ли ги - нищо не става. Респект и уважение към добрите учители!

# 436
Не обясних ,че това бе ново училище, без аналог и нямаше кадри, та специалните предмети  се препоадваха  не от педагози. Но не само те са черни овце.Съжалявам ,че разбутвам тук ,доста учители има,  имам признателност, но тези с които работих  си бяха точно описаните. Хора всякакви,  има си , но ето Шпунци не се засяга заради тях.Има   аристократи по рождение, има  хитреци и цигания, не от етноса. Това казах. Аз нямам  добри спомени от съвместната работа,бях за тях Дянков ,дето не дава ,да дойде шеф на отдел в министерство да те защитава не е малко.Те пътуваха  към празник на едно училище ,сто години от създаването и пътьом дадоха едно рамо. Спирам, но  щом не ми е минало след толкова години , има защо.Сега излизах и видях точно тази ,дето прати телеграма на шефа-прати пари.Нямаме  напрежение, но не съм забравила.

Шпунци, може пък да издържи жената операция , то я яде отвътре дискомфорта ,не и  е лесно да отстоява. Болест да имаш  и болен да гледаш е почти еднакво , не се знае  накъде клони везната. А пък и двете да се съберат си е страшничко.
Водете я  на лекар пък каквото сабя покаже.По зле става ,не по-добре от болестта.

# 437
  • София
  Ние имахме факултет по обществени науки и там успоредно със следването по първата специалност можеше да се запише и допълнително инженерна педагогика,журналистика,управление и администрация и др. Мой колега записа журналистика и дълги години води телевизионно предаване
Скрит текст:
"Хора,пътища,автомобили" С.И.
Аз записах инженерна педагогика,защото се опасявах,че трудно ще си намеря работа в София по моята специалност.Оказа се,че не е така и не ми се наложи да ползвам тази педагогика.Три семестъра си имахме по 5-6 изпита ,а четвъртия беше дипломната работа и защита накрая.
  Шпунц,съчувствам ти ! Ако мога с нещо да ти помогна,ще се радвам да го направя. Hug

# 438
Мамси е завършила темата и няма да пиша.
Шпунци, неприятности с майка ти, дано намерите решение.
При нас вали и после слънце и отново се изсипе дъжд.С децата не може да излезем и започнаха да се дразнят,то е само едното- "това е само моята баба, онова е само мое". Добре,че каката не обръща внимание, другата е още малка и отстъпва.
Искат само да им правя палачинки.За днес им казах, че ще са без палачинки.Сутринта правихме мекици.
Обичат череши и ягоди и колкото да се старая да не се окапят не успявам да им спася дрехите. По няколко пъти се преобличат , слагам Ачи на петната и довечера ще пущам пералня.
Хубава седмица и да се оправя времето.

# 439
  • София
Имам една лятна круша,узрява през юли.Много е родила,но и много нов цвят има по върховете.Такова чудо не бях виждала.Дали е метеорологична поличба или някаква климатична аномалия?

# 440
  • София
Кремче, петната ги боря с Тест гел, зеленото желе в кутия.Мажа на петното, разтърквам и мятам  в пералнята. А ако са от мазно - пръскам с обезмаслител и после пак пера. Но това е за наши с Пл. петна. За намацано от Мрънчи съм пас - то и майка му не се впечатлява. Там дрехите на разпродажба са почти без пари. А и той засега яде много чисто - отваря широко уста, лапа, гълта. Направо безотпадна технология.
Яжке, побърка се времето, обърка и растенията. То  до оня ден ходех със зимните обувки и палто. А днес - жега. Явно и на дръвчеата действа объркващо.
Шпунц, съчувствам за бабата. Чела съм във форума за частни линейки към СОТ 161 и Аджъбадем/бившата  Токуда/. За болничния престой  - явно не е удобно ти да я обслужваш.Ако може да си позволите да плащате на санитарка или сестра - те да се оправят. Като влезете в отделението те сами ще ви потърсят да си поискат.

# 441
Да се разпиша, че да не ме сложи Фло в издирвателния списък. Smile
Нищо интересно около моята особа. На работа съм юни и евентуално юли. Зависи от бройката на децат в групите. Ако намалеят, ще сливаме групи и юли ще отмарям, но както е тръгнало - август ще да е.
Иначе съм  си зарязала къщата, че по двора няма свършване с бурени, садене, пресаждане и пр. и пр.На село прескачам от време на време, че разширявам цветната градинка на ММ, а той с такава пипкава работа не може да се справи.
Момини сълзи имам и аз раздаване. И други китки мога да разделям, че много нараснаха, ама на есен или напролет. На село имаме и баш от миризливия гюл. Който иска, да ме сръчка по някое време да кажа какво ми е в повече и ще се разберем.
Фло, герберчетата в градината ли ги сееш направо или са за сандъчета. Да не се казват "газания" - летен гербер?
Нашата Ина ли има рожден ден днес? Във фейса ми излезе напомняне, та ѝ честитих там.
Спокойна вечер!

# 442
  • Вила Великула
Яжка, явно годината е такава. И при нас дърветата са отрупани с плод, дори една стара слива, която от както имаме мястото-5 години е раждала най-много по 2-3 сливки, сега е нещо страшно. Естествено, че е с тревата и плевелите е същото. През три дни трябва да се плеви, че да е чисто.

# 443
  • София
В двора имам праскова, ябълки и джанка.
Миналата година нямаше нито една праскова и пет-шест джанки. За сметка на това ябълките бяха отрупани с плод.
Тази година обратното.
Добре, че насадих домати, да има за салатката.
Ами така де. Сега ще пием ябълкова ракия, после джанковица. Прасковите за похапване и може би компот.
Ха добро ютро !!!

# 444
Добро да е Хули утрото! Добре се сеит да ни анвестиш.Добре сме, на вишните сме в момента, ама мързел някакъв ме държи още из къщи.И да готвя трябва.А ракийка няма кой да ми направи ,та може да намина край вас  наесен още ,няма да чакам зла зима.Или ще си пия  ликьорите, вишневия е наред.

Тръгвам да бера ,стига се глезих  ... а на вас  още по-хубав ден!

# 445
Ха привет и от мен.
Хули,радвам се да те " видя"😍
Нека има маТриал за ракийка.

Яге, късно цъфтят "заспалите"пъпки по дърветата.Така съм чела и чувала.
И при нас се случва такъв цъфтеж по никое време.

Тази година при нас по-малко плодове,но колкото-толкова.
Градушка ни поочука доста.
Хората са са здрави!

От вчера сме в Чирпан с ММ да посвършим някоя работа на свекърите.Чакаме 5 кубика дърва да приберем и наредим.
Остаряха и те.То ние остаряхме вече.
Ама не си признаваме😁😊

Борянчице, ти и мързел?
Нещо не се връзва😍

Така, дървата пристигнаха
Бягай работа,че идааа 😁😁

Лек и спокоен ден за всички!😍😍

# 446
  • София
Момичета, чета дискусията и реших да се включа.
Аз съм учителско дете. Знам много добре колко е неблагодарна тази професия.
Имам три деца и като цяло имат късмет с Учители. Някои от тях бяха и са направо невероятни. Но! най-малкият не случи на класна от първи до трети клас, та спешно сменяхме училището в четвърти клас. Такава некомпетентност и злоба не бях виждала. Още го мисля, а мина цяла година вече.
Та, като цяло, с едно изключение, поне при нас, Учителите са били и са там по призвание и се грижат с любов и внимание за децата, за което съм им ужасно признателна.
Респект към учителите в темата!
Още нещо - тази седмица се поосвободих. Някой каза ли среща в петък?  Laughing Аз лично съм свободна през деня до около 17.00.

# 447
  • София
Привет посред нощите!
Гаджето все още е на село, а аз се вихря както си знам. Освен кухненските шкафове си прибрах зимните обувки и извадих летните. (то пролет и есен май няма вече)Толкова не ми се пише, че бях готова да подхвана прозорците, ама бързо се вразумих ( мина ми). Ние у наше село като почне да не се вижда през джамовете, ги сменяме с нови - измити. Така правим ние hahaha clean
ИРИНКА, Hug веднага се нареждам на редичката за среща в петък - 14.06. Имаш ли идея къде да бъде срещата? Можем да я започнем още от обяд, та дано ни стигне време да се наговорим. А дано, ама надали lalalala lalalala Големи сме бъбрици.
Ей, много се радвам!Чак се разсъних от мерак! Яко съм се затъжила за дрЪжките. Само кажи къде, миличка!И на северния полюс тръгвам newsm01Я каква сгодна женица съм. На всичко съм съгласна. Няма хър-мър Joy
Хайде лека нощ и спокойни сънища! Sleeping

# 448
                        Добро утрооооооо! Без кафета ,че една учителка тръгва вече трети ден по пътеките на Витоша с две дузини хлапета и няма време.
                        За среща чух,но...сори пак ще съм по пътеката. Sweat Smile
                        Слънчев и усмихнат ден! Nature High Brightness

# 449
  • София
Фло, аз съм в Княжево и водя сутрин и прибирам следобед малкото от НСА. Всичко в райнона от Княжево до Младост и околностите ме устройва. Ти къде си?

Общи условия

Активация на акаунт