КГБ = Клуб на Готините Баби - 196.

• 51 993
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро ! Да ви е сгодно и сговорно през днешния ден

Не мога да се похваля с нищо интересно. След пътешествието се старая да запазя в себе си максимално дълго спокойствието и наслаждението , което ме беше обхванало , но вече усещам , че все по-упорито се потапям в настоящия живот с тревоги, битовизми в ежедневието. Опитвам се да прилагам разните мъдри съвети , но не винаги успешно , колкото би ми се искало. Благодарна съм , че сме здрави и прави.

В неделя ще правим кръщене на внука. Приготвих някои неща . Ще правя торти и поръчах пита. Младите до събота вечерта ще са по екскурзии и не ми е ясно нищо за организацията , а искат те да си я правят. Аз ще слушам и изпълнявам. Не ми е ясен напълно и ритуала. (Едно време бабите ми “открадваха” децата ми , докато съм на работа, и ходеха да ги кръщават и след това ме уведомяваха. Така , че нищо не съм правила.)

# 616
  • София
Добро утро, ранобудни и не толкова ранобудни красавици!Изпих си кафето-ЯНЕ, друго си е като в ранни зори отвориш Янкиното кафене. Създаваш ми настроение. Hug
ПИПИЛОТА, поздрави на морето от мен. Тази година ще му се радвам на картинка.
ИХА, аз кръстих миналата година на 15.август чаветата на щерката. За черквата взех погача, червено вино, бонбони, плодове, цветя, хавлиена кърпа, сапун, свещи. Искаха ни и актовете за раждане. За внучките взех кръстчета. Това е задължение на кръстника. Понеже са големи, облякох ги още от дома с две бели дантелени рокли - еднакви, с бели обувки - еднакви. В косите на трите ни вплетох бели цветя. И аз бях облечена в бяло. Носех им бели чорапки - еднакви. Обухме ги след ритуала. Носех им и две хавлиени кърпи.Свещеникът беше възрастен, много благ и спокоен човек. Доволна бях от ритуала. Децата в началото гледаха малко стреснато, но после се успокоиха и накрая напуснахме черквата с усмивки.У дома им подарих хавлийки и по една играчка за спомен. След кръщенето отидохме на ресторант.
Е, поговорих си с вас, сега отивам да се лакирам, да се готвя за поредния изпит-днес от 13.30. После сме се уговорили с колегите да отидем на кръчма и да полеем, нищо че след седмица имаме последен изпит. Май всички сме го отписали или поне не ни вълнува много какво ще се случи.
Желая ви спорен ден! Hug

# 617
  • София
Привет! Минавам само да се похваля и поемам към гаджето. Обещал е да ме черпи днес за двадесет и четвъртата шестица. Simple Smile
Да видим каква изненада ми е спретнал. newsm78
Потеглям, а вие умната. И се пазете от горещините. Nature Sunny
Някой казал ли ви е днес, че ви обича? Ами аз ви го казвам. Съвсем искрено и лично newsm51

# 618
  • София
Фло, честита поредна шестица!
Много навреме идват разказите за кръщене.
На Мрънчи му предстои това мероприятие като се приберат.
Първо майка му ще кръстят, после него. Записах час за деня, когато искат, взех 1 бележка за ритуала от църката. В нея не пише какво да се носи. Но то много други неща има - благодарна съм и продължавайте да разказвате как е при вас.
Цялата организация мене чака, а аз не съм много по събитията.  Те си идват в сряда, отиват на планина четвъртък - събота/ще празнуват там юбилей на Главната баба/ и в неделя се изтипосват в църквата. Кръстника и него - вятър го вее на бяла кобила. Приятел е на бащата, но са решили ние да си купим всичко полагащо се, да не ги товарим. Че и те са младоженци с 1 годишно бебе.
И да си повторя въпроса - има ли някой излишно столче за кола за периода 14.08 -14.09? Ако трябва да се праща с куриер - поемам си разноските. Предния път не ме отразихте, сега - надявам се. Не търсим изофикс и подобни моди за сигурност, просто да го има в колата.

# 619
Кошниците ще са ти малки ,столчетата още се ползват та  и не питам моите хора.

# 620
  • София
Борянка, благодаря.
И на Мрънчи кошницата му е малка. Там си има столчета за над 9 кг. във всяка кола.
Аз имах предвид някоя баба с поизрастнали внуци.
Иначе колежките ми като са сложили леките седалки и столчетата са ги раздали на познати.
Че и място заемат, ако няма намерение за второ, трето е безсмислено да седи в мазето.

# 621
  • Вила Великула
Айша, и ние все още използваме столчето. След 1 година ще сме на олекотените седалки.

# 622
  • Кубрат/ Пишурка

Айша,най-добре попитай свещеника от църквата, където ще бъде кръщенето, защото всеки си има своите изисквания.Той ще ти каже какво трябва и как ще протече.Аз така направих и всичко мина идеално.А кръстниците все пак ще трябва да изберат подарък на кръщелника си - лично!

# 623
Добро утро ! Хубав и успешен ден !

Янче , тенкю за кафето !

Ако знаех откъде да сложа емотиконче – засрамено човече , щях да сложа поне 10. Та да си кажа с какво си блъскам главата напоследък /Голям резил/. В шкафа с консерви отдавна ми се мъдреше едно бурканче – както го виждах – с нарязани чушки и между него не много доматен сос (ММ донася консервите от мазето , където почти не стъпвам и почти не знам какво има). Аз си мислех ,че е “Лечо “по рецепта от братовчедка ми и се готвех да го запържа с яйца за едно ядене. Като го отворих се оказа друго – нещо като туршийка ( много апетитно , сладко-солено с малко! доматен сос , чесън, магданоз, сол , захар и нарязани чушки (с ММ спорим дали са рибки или чордаджийски) , но има и дребни люти чушки , което е абсурд аз да съм ги сложила , защото не ям  люто. Но беше толкова апетитно , че (стискайки си гърлото) го измръвках цялото , под подигравките на ММ. Решихме , че някой ни го е подарил. Но след това ММ донесе от мазето още 6-7 бурканчета , което значи ,че аз съм го правила (В сезона на консервите правя май много и после ги забравям) . Вече омръвках всичките бурканчета , въпреки лютото. Сега си прегледах записките с рецепти , но нищо подобно не открих. А много ми се иска тази година да направя такова /но не люто/. Мислех си ,че е нещо като апетитка , но там рецептите са с 10кг домати и 2кг чушки. А това са чушки /сигурно леко запържени/ и само “за боя” доматен сос с подправки. Някой може ли да помогне на склерозата ми , ако е разбрал нещо от описанието?

# 624
  • в сърцата на любимите ми хора
Аиша, мога само кошница да предложа. Столчето го ползваме още. Ще попитам сестра ми дали имат една излишно, щото наскоро продадоха втората кола. Не знам дали са имали за двете коли по едно, но ще питам.

# 625

Здравейте! Вече съм тук.
Вчера бяхме на събор в Лясковския манастир.Всички състави имаха номера и ние бяхме 31. Да, ама до 15 ч минаха едва 15 състава. Та с малко нахалство минахме около 16ч, че ни чакаха 4 часа път.На откриването беше и президентът, та случайно дори се ръкувах с него. Уж нямаше да си мия ръката, ама забравих Joy Joy
Добре дошла, нова дружке! Ако мислиш да пишеш редовно при нас кажи как да те наричаме за по-лесно, че никът ти нещо... Joy
Примерно имаме КАГ и тя реши да я наричаме Грети, макар че това няма нищо общо с истинското й име. Но за по-лесно.

Ако "новата дружка" съм аз- може да ме наричате- Rumina:)

# 626
Добре дошла на "новата жена"-кандидат баба. Чувствай се уютно при нас и пиши. Аз съм от по-новото поколение баби, но се чувствам супер тук-виртуално и на живо. Разкажи нещо за себе си. Ще се радваме да те опознаем.

Благодаря!:)
Какво значи "по-новото поколение баби", по-младите ли?Simple Smile
Има ли си място тук, където мога да разбера за всяка от вас коя коя е  и да разкажа за мен?Simple Smile

# 627
Привет, красавици!
Погостувах на гаджето и се прибрах. Не съм се преработила. Оплевих една тясна лехичка и посадих три рози. Това е цялата ми работа. Е, погрижих се за гаджето-готвих му по заявка, правих му специални закуски - глезотийки. Още нещо полезно направих - преписвам си готварския тефтер, че стария заприлича на дърпана баница. Wink

ЯНЕ, ЗА МНОГО ГОДИНИ. ЧЕСТИТ ТИ ИМЕН ДЕН. ДА СИ ЗДРАВА!

КРЕМЧЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ТВОЕТО МОМЧЕ. ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ДА ГО ПРАЗНУВАТЕ ЗАЕДНО! НАЗДРАВЕ!

Я, имаме си нова баба, дето още не е баба, ама всяко нещо с времето си. Simple Smile НОВА ЖЕНО, ласкаеш ни, че ти харесваме. Дръж се здраво за нас. Приветствам те с  welcome, bouquet Hug

На връщане от село такъв дъжд ме валя, почти по целия път, все едно някой изсипваше с ведро отгоре. А кулминацията беше в София - порой и потоп.

За сега толкова, после може пак да намина Simple Smile

Благодаря, много сте мили всички, харесва ми атмосферата тук и ще се "държа"  здраво за вас, обещавам!:)

# 628
Забранила си лични съобщения , няма как тайно да ти кажем нещо,тук се чете от цял свят.Доколкоот разбирам искаш да не е така.
Ако членуваш ввъ фейсбук имаме си тайна група

# 629
                                Ето съъъъм! Yum Може и да сте ме забравили вече,ама аз не съм! Smiling Imp Вече съм в отпуск и ще надничам по-често.Сега четох,четох и.....пълна каша.
                                Да приветствам новата баба Румина!Добре дошла и се чувствай като у дома.
                                И аз се чудя какво е това "по-ново " поколение баби??? Ако е за възраст аз съм от "по-старото" Smiling Imp ако е за разбирания и начин на живот съм от най-новото! Yum
                               При мен нищо интересно - ежедневие.Малките ми деца са в Лефкада и се любувам на умопомрачителното синьо море /на снимките разбира се/! Връчена ми е кучката да я гледам и по цял ден се търсим.С една дума крие се от гръмотевиците и не се показва с часове,а аз пълзя под дивани и легла да я търся,че и не яде от горе на това.
                               Днес училището приключва и най-голямата внучка и официално е 11 клас.Казах да вземе чадър,ама чува ли те някой! Сега я мисля дали ще се върне мокра!
                               Фло,вече се уморих да броя шестиците та само казвай кога си на изпит,а ние ще аплодираме. Hands Clap
                               Скачам,че пека една мързелива баница и да не я оплескам.Чудя се и кой ще я яде,че големите са капризни и пазят диети,а малките са далеч.Понеже ми е скучно с баницата се развличам. Yum

Общи условия

Активация на акаунт