С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 567
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Както и да е, много неблагодарна се почувствах от поста си, пък после ми стана леко. Друго е да споделиш, благодаря.
Въобще не си неблагодарна. При мен беше същото, докато не дадох отпор.
Трябва да се насилиш да кажеш буквално: "Какви хора сте вие, говоря ви, че не искам да купувате боклучави храни (много дрехи), а вие не ме чувате. Искате да не виждате внуците ли?"
Само не започвай "Ама аз не мога така, ама те ще се сърдят"

# 691
Драма има, защото баба бута чипса в устата и пита къде са дрехите, дето е купила Simple Smile
Нима е трудно да се разбере драмата?

# 692
Аз не разбрах каква е драмата.
А защо трябва да има драма? За да сподели някой нещо в темата, то то задължително трябва да е някаква голяма драма ли?
Ми ето, то момичето си казва - споделила, олекнало ѝ... Брееееййй, голям контрол тука
Ти да не се пробваш да контролираш какво мнение да изразявам и какви въпроси да задавам? По-добре се упражнявай върху свеки и мъжа ти, че нещо не ти се получава.

Ами, да пита бабата колкото иска. Като получи отговор "Не ги ползваме, не ни трябват" може и да спре. Ако не спре, нейн проблем.

# 693
  • Най-красивата страна
Защото явно е проблем Бабет да се съобразява с някои елементарни неща и защото държи непременно да наложи мнението и вкуса си.

# 694
  • София
Защото явно е проблем Бабет да се съобразява с някои елементарни неща и защото държи непременно да наложи мнението и вкуса си.
и не на последно място - защото е родната мама/баба, а не свеки

# 695
Като купуват дрехи и лакомства, бабите си мислят, че така ще покажат любовта си към внучетата. 
Аз предпочитам да дам пари  по-рядко, но за нещо по-съществено. Разбира се, купувам им  и някакъв подарък, но той е съобразен с моментните им възрастови нужди. Също като Кая смятам, че един полезен влог е много по-полезен.  За мен такъв е  " фонд образование".

Вчера накарах внука да прочете  една статия, в която се описва какви последствия за здравето има неяденето на плодове и зеленчуци. Обеща днес на обяд  да  изяде поне  1 ягода и половин ябълка. Довечера ще споделя дали го е направил. Надявам се само да не стане като миналото лято, когато  парченце домат, голямо колкото 5 стотинки,  излезе с всичко останало като гейзер върху масата.

# 696
Аз те питах дали яде салати, смутита, крем супи, гарнитури, ти не каза...
Вие си знаете. Насила не става...шерката също повръща, ако дори помирише нещо неприятно.
Между другото в училище им говорят, и за холестреол, и за други неща...

# 697
  • при късмета
Надявам се само да не стане като миналото лято, когато  парченце домат, голямо колкото 5 стотинки,  излезе с всичко останало като гейзер върху масата.

Избягвам да давам съвети за хранене, защото смятам, че този който преценява за себе си или детето си, е взел решението си на някакво основание. Смятам и, че всеки се съобразява с даденостите за здравословно състояние и вече го казах. Цяла дискусия се проведе за хранене и не съм коментирала нечие решение. това обаче ме втрещява и съвети няма да давам, но имам въпрос. Защо по ягодите детето не иска нещо, било то и зеленчуци, не го иска до степен да повръща, когато го насилваш да яде, а ти не се отказваш да ги прояде и това е?
Мисля, че няма да ти се получи така или иначе. Аз като малка направо мразех цялата женска част на родата, без значение майка, баби или лели заради това насилване за ядене. Не само като цяло, а предимно за запъването им какво трябвало да ям. При мен беше пусто мляко и вече казах, че не го пипвам до ден днешен. Не можаха да ме накарат и като малка, независимо какви методи предприемаха, отвращението ми от него беше по-силно от каквито и да е заплахи и мерки. И говорим за градинска възраст, където те насилваха и роботизирани възпитателки, барабар с родата.

# 698
По темата - в събота вечерта ..Даже казах на ММ сутринта бързо да ходи да я взима, преди да я е натъпкала с нещо, не успяхме, тя превари. Оплаках се. /Компенсирах с плодове и зеленчуци повече вчера след това/. Опасна е тази жена.
Детето беше ли щастливо?Нещо стана ли му?Не го приемай като заяждане!
[/quote]
Не, казах не беше, не искаше да ходи, не си чела. Искаше да я вземем вечерта, но беше 11:45, когато се качихме на колата, тя е заспала към 9, 9:30 най-късно. Вече само не иска да ходи там, защото му писна от телевизия и кроасани. Написах по-преди. Наложи се, понеже предишният път, когато го взехме с нас на театър /на 6 г. е детето/, не успяхме нищо да видим от нея, а пречеше и на околните. А тамън и бабата да си види внучето, 2 в едно стана.
И стана ужасно дълго, аз отдавна се сдържам че хората плачат че нямат, а аз мрънкам че имам, но не е нормално толкова да имаш и как да научиш дете да цени нещо, което се сипва като водопад от изобилие. Днес събрах една Джъмбо торба от най-големите с дрехи, които двете деца не харесват и не носят. Останаха им достатъчно дрехи, за да не повторят артикул един месец, ако денем са по къс, а вечер и с дълъг ръкав!! ... И следващия път - само по две блузки и един дълъг, един къс панталон, и две якенца... Как да ги научиш да ценят и пазят (и с играчките е същото)?!
Аз имам такъв проблем с брат ми, той носи дрехи. Слава богу с храната е разумен, поне боклуци не носи, даже напротив. Но от дрехи са зарити и да, не пазят съответно. Започнах да подарявам и аз, че е страшно. Ама няма на кой, това е моята драма, приятелките ми не искат, време нямам да търся къде. Сега лятото ще се поразровя, да мине зора сега, трябва да намеря къде да пласирам. Наистина не е възпитателно! Снощи гледах - 2,5 планети ще ни трябват, ако всички живеят като нас. А българите уж сме бедни.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 12:45 от Анонимен

# 699
Според мен, проблемите идват от там, че едни жени (без значение свека или собствена майка), след като са гледали деца някога си, смятат, че знаят всичко и кое е най-правилно за едно дете. Не траят да не си дадат акъла, за който никой не е молил. Обаче има една подробност, че са гледали деца преди 30 г. да речем, сега времената са други. Свека ми е златна, обаче майка ми доста ми е пилила нервите с малкия, даваше зор да го захранвам и да замествам хранене на 5 м., сакън само на мляко ще кара цял живот. Казвам й, че акъли не искам, тя продължава. Ето ви пример как не винаги се защитава собствената майка в тая тема и как свеките все били лошите.

# 700
Ооо, на 5 месеца - ти си добре, преди 13 години, когато синът ми беше бебе, драпаха за захранване на третия.

# 701
  • София
Абсурт, ти като не приритваш да виждаш внуци, защо винаги заявяваш от името на някого когото изобщо не познаваш, същото твърдение с такава увереност?

А, ти що се заяждаш, ами не си намериш работа като другите на твоята възраст и с деца на възрастта на сина ти?? Joy

# 702
  • при късмета
Не се заяждам, питам. Интересно ми е какъв ти е мотива да смяташ така

# 703
Абсурт аз съм рядка порода страшен непукист, та не само не ми е криво че не си говорим, а съм мноооого щастлива. 😉Сещам се въобще за нея изключително рядко. Преди ми звънеше доста често и само ме занимаваше с нейните глупости. Понеже не знае как да използва сивото си вещество има още 3 малки деца и ми втълпяваше вина че съм заминала в чужбина, а нея съм оставила сама да се оправя, била съм егоистка. Не приема и мъжа ми.  Като се роди дъщеря ми и освен всичко почна и акъли да ми дава реших да спра да се ядосвам. Беше най правилното решение в живота ми и се чудя защо не го направих по рано.

# 704
E, направи го! Изяде 2 ягоди ( за първи път вкусва). Изяде  и четвърт ябълка. Ябълка и преди е опитвал. Каза, че довечера ще изяде 3 ягоди. Обадихме се  на майка му и тя много се зарадва. Каза, че ще търси хубави сладки ягодки за довечера. Рано е да се радваме, но все пак е пробив.

Happi, не яде салати, гарнитури от зеленчуци и не пие истински плодови сокове. Обича да пие студен чай и  айрян от домашно кисело мляко. В таратор слагаме по малко краставица.

Ма ко, не се втрещявай! Не сме   насилници. Ако бяхме, досега да е проял. Беше с говорене и мотивация.
А ти чукай на дърво и благодари, че детето ти няма  проблеми с яденето.

Общи условия

Активация на акаунт