С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Happy,  a какъв е режима на детето, ако не е тайна. И аз имам едно пухкаво детенце, което се храни сравнително доста здравословно при мен, но е склонно да преяжда, ако му се падне случай.
Закуска в 08.00 с филия (тестяно) или макаронени. Късна закуска към 10.00 с плодове, кремчета или друго. Обяд в 12.00. Следобедна закуска към 16.00 пак с плодове, мляко или бисквити. Още нещо в къщи към 18.00 - плод, бисквитка или друго. Вечеря в 20.00...
Толкоз. Педи каза никакви междинни, защото тези хранения са пре-достатъчно. Обяда и вечерята са супа (или салата), основно и десерт.
Ходи на ясла, там всичко омита. Почти всеки знае какво е менюто там.

# 481
Съвсем нормално ми се вижда това хранене. За какво е нужно да се дава още храна? Бабата надали не знае за проблемите на детето и за режима. Не й е работа да тика още храна в устата на детето. Пък ако ще й ябълка да е... Rolling Eyes

# 482
  • Варна
Меню с тестени и нишестета -прекалено много въглехидрати. Един плод е в пъти по-полезен.

# 483
И на мен ми се виждат много тестото и нишестето в това меню. Сори за офф-а.

# 484
  • Варна
Меню с тестени и нишестета -прекалено много въглехидрати. Един плод е в пъти по-полезен.
Абсолютно правилно ви се вижда. Детето ходи на ясла - такова е менюто там. Вечер не предлагам хляб, ако в основното има картофи, ориз или някакво нишесте. Пак голяма драма за бабата.

# 485
  • София
Направо си го представих, как 3 годишно подкарва един цял банан и след това с рев си извоюва още поне 2-3 банана... ей така преди вечеря, на която ще оближе и паницата Satisfied
Явно наистина не можеш да си го представиш, но и идея си нямаш какви количества и колко още неща омита след един цял банан. Народът има поговорка за това - "Ситият на гладния не вярва". Е, в нашия случай е обратното...
Е, щом е такъв слуая, бабата би следвало да е предупредена за храненията и ако въпреки това дава храна по собствено желание се вземат адекватни мерки, а не детето да чуе че има плодче за него и изведнъж мама да каже "не, няма да го ядеш" - това е гадно за детето. А ако има наднормени кг. може да са от много неща, не само от много ядене - може АМ да има влияние още, нищо че вече не яде такова, може и от друго да е.
Странното е, че те притеснява да яде плод, ама го тъпчеш по цял ден с въглежидрати и нишестета със стабилизатори и др. красоти. Бисквитките са хубаво нещо, ама не и за всекидневна храна, че и по 2 пъти на ден, кремчетата също. Набиването на филии за закуска също не са за всеки ден. После се чудиш що било ядяло вскичко и по много - ами защото тези храни не набавят много неща на организма и то си иска още храна, + че правят излишни кг. Това си е лично мое мнение и не ангажирам никой с него.

# 486
  • Варна
Тъпча го? Явно наистина не четеш. Детето ходи на ясла. Такова е менюто в яслите и градините - разнообразно и здравословно, според МЗО. Иманно затова се налага в къщи да не давам хляб и да не яде между 18.00 и 20.00...
Къде казах, че ме притеснява да яде плод? Тя яде плодове абсолютно всеки ден.
А за адекватните мерки - ами дай акъл. Че се изчерпах вече...

# 487
  • София
Адекватните мерки са да си е вкъщи и да яде каквото трябва.
Яслите са за ядящи всичко деца, които не са склонни към напълняване. Peace

# 488
  • Варна
Адекватните мерки са да си е вкъщи и да яде каквото трябва.
Яслите са за ядящи всичко деца, които не са склонни към напълняване. Peace
Ееее, това вече няма как да стане. Чисто финансово е невъзможно. Тя не е с наднормено тегло. На горна граница е и има склонност. Здрава е. Не можем да си позволим единият да не работи, за да не яде филии в яслата.

# 489
  • София
Ох, знам че е така, ако можехте, да сте го направили. Peace
Другото е събота и неделя навън и много тичане, колело и каквото се сетите.
Хем и на вас ще се отрази добре. Simple Smile

# 490
  • Варна
Ох, знам че е така, ако можехте, да сте го направили. Peace
Другото е събота и неделя навън и много тичане, колело и каквото се сетите.
Хем и на вас ще се отрази добре. Simple Smile
Това се прави. Рядко изобщо има уикенд, в който си оставаме в къщи. И по принцип е много живо, чак бясно дете. Вероятно затова все още не е над нормата. Но огромните количества, които изяжда, са кинстатирани от нас отдавна и потвърдено от педиатъра, че трябва да се вземат мерки. Става въпрос за изграждане на навици, разширен стомах и подобни неща... Нито е болна, нито има сериозен здравословен проблем, че да я спрем от ясла заради нездравословното меню, определено от МЗО...

# 491
Да  ,но  пълнотата  е   и по наследсво, и  заради хранене,неправилно.Като се изпусне момента  става трудно да се регулира тегло.Особено за момиче е гадно.

# 492
  • Варна
Да  ,но  пълнотата  е   и по наследсво, и  заради хранене,неправилно.Като се изпусне момента  става трудно да се регулира тегло.Особено за момиче е гадно.
Така си е, и тази обремененост си я има.

# 493
  • Варна
Може да се оформи тема за здравословно хранене на децата.
Сетих се моят мъж какъв опит за  хумор
ми хвърляха със свекито, за кураж , преди раждането. В техния род , с хайдушка жилка, новородените винаги варирали около 5кг.Свекито с едър ханш, аз под 50кг -175 см . Разбих традицията де -3,6кг.

# 494
  • София
Ако е Телец, горката, ми е ясно какво наказание е да ѝ ограничавате храната. Hug

Общи условия

Активация на акаунт