Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 074
  • 791
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Хубаво е ,да провокираме хората да се издават сами.Пример- когато се заговорих с едно красиво създание от интернет запознанство-и каза,че е живяла в Холандия-казах следното:Там е голям разврат човек,слушах в самолета едни какво си говореха ,и се направих че го приемам забавно и ми е интересно..И тя си разказа,какво е опитвала,кой и е любимия наркотик,аз се правих на заинтересован събеседник и...я разбрах каква е

# 316
  • Агент под прикритие
Да, обаче често приемат тези "шит тестове" за инфантилно поведение от страна на тестващия. Оттам следват други шитни. Laughing

# 317
Оф, абе това са генерални дефекти, не са червени флагчета. Червено флагче е друго, не се забелязва на пръв поглед.

Най-неприятният червен флаг е да забележиш, че човекът има навик да "мачка", в широкия смисъл. Примерно да те дърпа назад от успехи, или най-малкото да сдухва настроението, или като види, че ти е спокойно, да ти измисли задача или проблем. В началото не се забелязва, забелязва се чак като се натрупат тия моменти и почнат да тежат и да дразнят.

# 318
Не ги разбирам такива тестове от типа "да се престоря, че не съм това, което съм, за да видя отсрещния какъв е.." Откъде можеш да си сигурен, че и тя не те е провокирала с нещата, които ти е говорила, за да ти влезе в тона и да те тества докъде ще стигнеш с цирка? Можеш да провериш някой дали е читав и без преструвки и лъжи от първата среща Wink

# 319
Оф, абе това са генерални дефекти, не са червени флагчета. Червено флагче е друго, не се забелязва на пръв поглед.

Най-неприятният червен флаг е да забележиш, че човекът има навик да "мачка", в широкия смисъл. Примерно да те дърпа назад от успехи, или най-малкото да сдухва настроението, или като види, че ти е спокойно, да ти измисли задача или проблем. В началото не се забелязва, забелязва се чак като се натрупат тия моменти и почнат да тежат и да дразнят.
Колко вярно. И да уморяват психически, физически, че и финансово назад те дърпат.

# 320
  • Насред хаоса
Елунария, нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да било. Никой не може да бъде убеден в нещо си, докато не го изпита на гърба си и не го види с очите си.

# 321
  • София
Най- големият шит тест е да казваш НЕ. Толкова е лесно, ама повечето жени го разбират малко по- късно, щото като си млада, не прави чак такова впечатление.

Ето дребно наглед примерче: Вървиш по тротоара с някого, има маратон, ама вече е към края си и колите тръгват. Другият ти казва да слезнете на булеварда, да вървите и ти казваш НЕ (щото имаш common sense и знаеш, че маратонът е свършил) Вместо да се приеме, започват увещания и леки уж шеговити подръпвания хайде хайде хайде и спор от 7-8 мин. Слизате и минава кола. Неприятна реакция и отсреща с истеричен хилеж "да не си се съгласявала".

Правилният отговор на НЕ е "добре". Така, както ако някой до мен си купи безалкохолно, а аз вино, не го навивам да си взима алкохол, ако си вземе коктейл, не му опявам, че са много сладки, ако иска да яде патица, не го питам как млже да яде и да го насилвам в обяснителен режим. Това е основен червен флаг. Когато отсреща искат да те накарат да размислиш, да си друг и т.н.

Така се отсяват токсичните, щото те пък са и манипулативни. Играчите, които са просто играчи.. се надушват. Те са сервилни, мазни и имат прекалено отработени жестове без колебанке и притеснение.
И воала- махаш основната плява. После остават нормалните мъже. Чувство за хумор... Да ми носи цветя... На кого му пука Joy
Чувството за хумор винаги си го има, ако не си тъп като галош, просто млже да не съвпада с твоето. Не е нужно да си клоун. Когато човек е човечен и съвестен, от там произлиза всичко и се нарежда. Лустрото е безполезно.

Смятам, че повечето жени, които не могат да си намерят мъж, просто имат сбъркани критерии. Много ясно, че ако излизаш с женкари с "чувство за хумор" и "джентълменско заучено държание" няма да си намериш. Те отлитат. Или ако все "попадаш" на манипулативни хора. Тяхбата цел не е връзка, а просто да тормозят. Та, толкова с "как да си намеря свестен". Ревизирайте критериите си.

# 322
  • София
Истината е, че повечето хора се страхуват да се разкрият пред друг, да си кажат наистина какво мислят, защото се страхуват, че няма да бъдат приети такива каквито са и защото така стават уязвими.

# 323
  • Агент под прикритие
Кечър, употребата на НЕ без някакво чувство за мярка, както и това:
Скрит текст:
Най- големият шит тест е да казваш НЕ. Толкова е лесно, ама повечето жени го разбират малко по- късно, щото като си млада, не прави чак такова впечатление.

Ето дребно наглед примерче: Вървиш по тротоара с някого, има маратон, ама вече е към края си и колите тръгват. Другият ти казва да слезнете на булеварда, да вървите и ти казваш НЕ (щото имаш common sense и знаеш, че маратонът е свършил) Вместо да се приеме, започват увещания и леки уж шеговити подръпвания хайде хайде хайде и спор от 7-8 мин. Слизате и минава кола. Неприятна реакция и отсреща с истеричен хилеж "да не си се съгласявала".

Правилният отговор на НЕ е "добре". Така, както ако някой до мен си купи безалкохолно, а аз вино, не го навивам да си взима алкохол, ако си вземе коктейл, не му опявам, че са много сладки, ако иска да яде патица, не го питам как млже да яде и да го насилвам в обяснителен режим. Това е основен червен флаг.
Когато отсреща искат да те накарат да размислиш, да си друг и т.н.

Скрит текст:
Така се отсяват токсичните, щото те пък са и манипулативни. Играчите, които са просто играчи.. се надушват. Те са сервилни, мазни и имат прекалено отработени жестове без колебанке и притеснение.
И воала- махаш основната плява. После остават нормалните мъже. Чувство за хумор... Да ми носи цветя... На кого му пука Joy
Чувството за хумор винаги си го има, ако не си тъп като галош, просто млже да не съвпада с твоето. Не е нужно да си клоун. Когато човек е човечен и съвестен, от там произлиза всичко и се нарежда. Лустрото е безполезно.

Смятам, че повечето жени, които не могат да си намерят мъж, просто имат сбъркани критерии. Много ясно, че ако излизаш с женкари с "чувство за хумор" и "джентълменско заучено държание" няма да си намериш. Те отлитат. Или ако все "попадаш" на манипулативни хора. Тяхбата цел не е връзка, а просто да тормозят. Та, толкова с "как да си намеря свестен". Ревизирайте критериите си.
говори за неотстъпчивост, което за мен Е червен флаг! Но... ти си знаеш. Както казах преди, заслугата при кого се /не се прибираш вечер е И твоя.

# 324
  • София
Бъркаш поредността. Неотстъпчивост е, когато спориш с някого за нещо общо и всеки си знае своето (примерно екскурзия). Когато е нещо, което се отнася предимно за теб и кажеш Не, а отсреща те натискат за друг вариант, е върло пресичане на границите.

Не е нужно да е без мярка, ама това е друга тема. 2-3 пъти да кажеш Не за нещо, се усеща адското раздразнение и почти немислимо е да няма някоя реплика от сорта на "ти пък си много.."
Признавам, това може да бъде много забавна игра, ако си свалил розовите очила.

# 325
  • Варна
Да, опонирането има ефект на отрезвяване, ако е играч. Но има една тънка граница, която може да откаже честен, но срамежлив или несигурен.

# 326
  • София
Ама срамежлив и честен не би те попитал "защо"за нещо, касаещо само теб. На нормалните хора не им хрумва просто. Laughing

Ама да не задълбаваме, просто разграничих двете основни хрупи "несвестни", а една огромна част от жените точно на тях се лепят и после се чудят.

# 327
  • Агент под прикритие
Склонността да НЕ размисляш е базова неотстъпчивост.

# 328
  • София
Добре ^_°
Знаеш, че не съм съгласна, ама трябва да зявъртя темата около себе си, за да се обоснова най- добре, а не ми се иска.

# 329
  • Агент под прикритие
Не си длъжна да ми доказваш нищо. Simple Smile

EDIT: so, let's agree to disagree on this one.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 17:14 от Phoenix Wright

Общи условия

Активация на акаунт