Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 990
  • 791
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Ми разликата е, че докато ходиш до нощната пицария, жена ти не се дере със 130 децибела, нали? И не трябва да я взимаш със себе си, докато се дере. Нито пък ако я оставиш в стая с отворен прозорец, ще се опита да скочи през прозореца. Нито пък всяка сутрин й даваш любимата рокля, тя я стъпква на земята и реве със 130 децибела, че иска друга.
Ако ти дам примери как десетки пъти съм скачал на момента и съм спасявал от сигурна смърт тежко болната ми майка и съм я водил до спешното отделение буквално минути преди да почине, както и веднъж от задушаване с дим сестра ми (вече припаднала на земята), въпросните "смачкани рокли" и "затворени прозорци", които са ти толкова трудна грижа, ще изглеждат милиони пъти по-незначителни... И, да, взимал съм на ръце и двете споменати жени и съм ги пренасял. И баща ми след припадък при инсулт съм вдигал някак, макар да е бил по-тежък от мен. Не омаловажавам твоите майчински грижи и тревоги, но и ти не си мисли, че си изпитвала най-ужасните неща, а пък аз (или друг мъж или жена) не съм! Simple Smile

Счупено пиронче, има една силна, генетична връзка м/у новородено и майка. Усеща липсата и. Никой и нищо не може да компенсира връзката им. За съжаление при някои, майчинския инстинкт липсва. Моята, бивша, плиткоумна снаха, беше зарязала бебе на месец. Да не изтърве клюките и красивия си мъж за нея беше приоритет. Детето посиня и започна да се задушава. Дори педиатър не можа да я успокои. Само присъствието на майката. Има мами, които пият биричка и интриганстват, докато децата им гълтат пясък по площадките. Но има и любвеобилни и отговорни майки, които рискуват здраве, кариера и т.н., именно заради поколението си. Не мисля, че мъж, с животозастрашаващо заболяване би рискувал крайно, за да има дете. Жени с порок на сърце, онкологични заболявания рискуват.
Винаги има негативни изключения, но те не са обобщаващ показател. Неудачен избор на партньор (ка) или липсата на пряк контакт с противоположни нам натури и бит, не са претекст за отрицание.
Ето едно добре обосновано мнение. Напълно споделям написаното от теб! Simple Smile

# 646
Пиронче, ти май ще си на 1-во място при преброяване на идеалните. 😁

# 647
Към Пирончето. Grinning
Казармата... трудната работа на мъжете спрямо лесната на жените... прокрадва се как мъжете са много по-добри в абстрактни дейности, а жените не се справят с тях... все богато разисквани теми.
Пиронче, ти изливал ли си бетонна плоча последните 2-3 години? Grinning

# 648
Абе това пак са извънредни ситуации. Нали не си седял с години до възрастни хора, да ги пазиш да не се наранят, ама буквално нон стоп? Обикновено порасналите хора имат такива ситуации няколко пъти в живота. Нали не си ги вардил с години всеки път като пресичат улица, защото се втурват към колите?

То ще излезете егати семейството, направо семейство Адамс. Синът проектира някакви неща, в които се задълбава с години, все едно машина на времето ще тунингова, като същевременно бди, скача и спасява от инсулт, тежък цикъл и глад за денонощна пица...

# 649
Аз ще вметна една много важна забележка: няма по-голям страстоубиец... не, любовоубиец от омаловажаването на чуждия труд. Така можеш да вземеш много от човека - мотивация, ентусиазъм, увереност в лични качества, самочувствие, мерак да прави, каквото и да е... не случайно е един от похватите на манипулаторите.

# 650
То това е идеята на повечето мъже - жената да се огъва на момента, той обаче да не си дава зор, щото ехей каква тежка казарма е карал едно време...тя жената с нейните бебешки зорове не може на малкия пръст да му стъпи:) То първият ми мъж беше така - знаеш ли колко съм видял и живял... бе не те питам, карам те сега на момента да направиш нещо, не да ми лежиш на лаври от казармата.

# 651
  • Пловдив
Ами точно по същите пловдивски площадки обикалям и аз, но си гледам детето. И не можеш да съпоставяш с инцидентно ставане посреднощ за превръзки/тампони/храна/болест със това за детето, защото в единия случай е нещо неочаквано и рядко явление, а при детето си е напълно очаквано. Аз си знам, че всяка вечер детето ми ще се събуди в Х часа и после още 2 пъти в У, и дори инстинктивно се събуждам минута преди да изреве. Едното “на разположение” няма нищо общо с другото “ако се случи нещо ще реагирам”.
В такъв случай си запозната, че далеч не са рядкост несериозните майки из детските площадки, които оставят децата си без надзор, макар и физически да са на десетки метри около тях.

Още по-стресиращо е да се случи изневиделица нещо от здравословен характер, защото човек не е предварително подготвен психически за това и трябва на мига да обмисля и преценява по кой начин точно да подходи, защото понякога е въпрос на минути някой да си отиде от този свят... Когато такива проблеми стават в неочаквани периоди, реакциите на човек биват донякъде притъпени с времето, защото в останалото време той се чувства спокоен и уж всичко е наред. Докато отново след ден, седмица или месец пак в най-малко очаквания момент не се наложи да се действа под пара.

Иначе ми се е случвало приятелката ми неведнъж да ме изпраска с лакът в лицето или почти да ми бръкне с пръсти в очите в момент на просъница и обръщане в леглото към мен. Grinning И мои приятели са имали подобни произшествия, така че го приемаме за нещо нормално.

Абе това пак са извънредни ситуации. Нали не си седял с години до възрастни хора, да ги пазиш да не се наранят, ама буквално нон стоп? Обикновено порасналите хора имат такива ситуации няколко пъти в живота. Нали не си ги вардил с години всеки път като пресичат улица, защото се втурват към колите?

То ще излезете егати семейството, направо семейство Адамс. Синът проектира някакви неща, в които се задълбава с години, все едно машина на времето ще тунингова, като същевременно бди, скача и спасява от инсулт, тежък цикъл и глад за денонощна пица...
Само 5 години + още 2 години по-късно. Вярно, че не е много, но все пак... За теб е подмятания за семейство Адамс, за други хора тежките здравословни проблеми са част от живота и трябва да се нагаждат в движение. На късмет е.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 17:34 от Счупено пиронче

# 652
  • София
Нее, Гвоздеят на програмата е по- добронамерен и с лек дъх на мрънкачество. Ежко е по- злобен и се кефи, че някакви момичета ги пребили.
И неговият син беше гений, разбира се. В оная пробитата компания, дето взимат програмисти, изкарали курс по етнология.

П.П. Въпреки че аз съм си по- саркастична, много се радвам на млади хора, които са балансирани и трезвомислещи. Май и друг път съм го казвала. Но подозирам, че когато има нещо на последния етаж, това също влияе. Гугъл визирам.

# 653
Ох, добре, и си толкова препатил и изстрадал, че сега трябва да дойде една супер безпроблемна фея, със заплата 5,000 лева, която достига оргазъм за 38 секунди, не се оплаква от нищо, поема всичко и пак те поставя на пиедестал, защото си изстрадал такава страховита казарма, и си взимал денонощна пица и макси превръзки.

# 654
  • София
Аз не четох всички дълги коментари, ама по последния пост- това не е ли точно кукичка за емпатични жени, които да се раздават и доказват.

Айде стига бе, на тоя свят на много хора се случват гадни гадни неща и то по много. И не искат някой да им се реваншира с подметково поведение.
Аз съм разочарован от жените, тя така, изостави ме, излъга ме, изневери ми, нарани ме. Е и?! Всяко друго същество на земята също някой някъде го е наранил по някакъв начин. Това не дава привилегии за сметка на следващите хора в живота ти.

# 655
  • Пловдив
Пиронче, ти май ще си на 1-во място при преброяване на идеалните. 😁
Забавна шега, но невярна. Simple Smile Всеки човек си има някакви недостатъци, като е редно сам да си дава сметка за тях, а не да се замозабравя въз основа само на предимствата си.

# 656

В такъв случай си запозната, че далеч не са рядкост несериозните майки из детските площадки, които оставят децата си без надзор, макар и физически да са на десетки метри около тях.

Още по-стресиращо е да се случи изневиделица нещо от здравословен характер, защото човек не е предварително подготвен психически за това и трябва на мига да обмисля и преценява по кой начин точно да подходи, защото понякога е въпрос на минути някой да си отиде от този свят...

Добре, де, ама ти пак бягаш от темата и основния въпрос. Тук говорихме за термина "на разположение 24/7" какво означава, когато став въпрос за гледане на малко бебе през първите 2 години, умората, която  системно се натрупва и защо не бива да се говори за майчинството, като за време, в което не работим, а просто си гледаме децата, а ни се води трудов стаж и ви дискриминира.

Ти го обърна на кое е по-стресово, как да реагираш и т.н., което изобщо не е основната тема.

Цитат
Забавна шега, но невярна. Simple Smile Всеки човек си има някакви недостатъци, като е редно сам да си дава сметка за тях, а не да се замозабравя въз основа само на предимствата си.
Да, ама твоите не можем да ги видим хич Simple Smile

# 657
  • Пловдив
Ох, добре, и си толкова препатил и изстрадал, че сега трябва да дойде една супер безпроблемна фея, със заплата 5,000 лева, която достига оргазъм за 38 секунди, не се оплаква от нищо, поема всичко и пак те поставя на пиедестал, защото си изстрадал такава страховита казарма, и си взимал денонощна пица и макси превръзки.
Ти ли си твърдяла, че си препатила и изстрадала? Или някой друг? Цитати ще приложиш ли, за да стане ясно? Simple Smile Чети и ако видиш някой/я да е писал(а) такива неща, сподели непременно! Grinning

# 658
Още се опитвам да си представя жена заварчик или монтажник на гуми. Joy Да монтираш гуми е доста ниско платено, освен, че е тежко чисто физически за жена, на фона на многото други професии.

# 659
  • София
Пирончо, темата спря. Душиш я с тези фермани.

Общи условия

Активация на акаунт