GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 913
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Пловдив
Без Мартин нещата отидоха много на зле.
Още два епизода и въпреки, че ще ми липсва сериала, поне няма да гледам фантасмагориите на Д&Д.

Дано само не участват в другите сериали свързани с троновете, няма да мога да го преживея това вече Sad

# 1 966
Не мога да преглътна претупването на историята. Категорично имаше материал за двойно повече епизоди, за да е завършено качествено.
Важно е съотношението разходи/приходи. Wink

постоянно чета, че един филм  може да се направи с много малко пари и да е успешен - филми като Нощта на живите мъртви, Роки 1, Бог не е мъртъв го  доказват
последният филм е направен през 2014 - съвсем скоро - с бюджет от 2 милиона и постига боксофис от 60 милиона
Моята голям  гръцка сватба бе направен за 5 милиона и донесе над 241 милиона през 2002 г
Горе -долу оттогава е Убийствен пъзел (2004) който бе направен за 1,3 милиона и донесе 103 милиона
Ами "Проклятието Блеър" Филм направен в кроя на миналия век за 60 000 долара! и донесе 140 милиона!!!
Дори "Под Прикритие" който у нас бе тиражиран като филм без аналог,  разпродаден в редица чужди държави, използваха се гранатомети и какво ли не  бе направен за малко повече от 220 000 лева, а донесе милиони.
Не разбирам защо е това изхвърляне за разходи, голяма част от тях въобще не бяха оправдани. Четох в интервю от 2011 на наш гримьор, работил с холувдски звезди, че разпилени черва могат да се направят съвсем евтино, а хвърчаща кръв можел да направи всеки, като използва мехурчета от глюкоза
Всички са категорични, че това е може би най-скъпият сериал - над 20 милиона на епизод. Еми във трети епизод по нищо не си пролича че има качество. Всъщност  филми правени преди 20 години с далеч по-малък бюджет бяха в пъти по-качествени.
За мен не е нормално да наливаш толкова пари и после  качеството в цели епизоди да страда.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 00:01 от Лорд Сняг

# 1 967
  • Русе
Определено ще липсва! След време ще има пак скокове на интереса с разните сериални предистории, бъдещи филми, книги и т.н., но постепенно с годините ще затихват нещата все повече откъм мащаб.

Убеден съм всъщност, че ДиД могат много повече от днешното ниво. Със или без помощта на Мартин, ползване на творбите му като референтна база и прочие, така или иначе двамата са отговорни и за първите сезони, които лично намирам за доста по-качествени. И за организирането, издействането и създаването на този феномен. Нямаше как да ни доведат до тук, ако нямаха качества и те изначало. Може и възможностите им да са под тези други личности, но определено считам, че им позволяват да ни предложат нещо по-добро от сегашното.

Не ми изглежда и да е въпрос на финанси – бюджетът им сега е по-голям, интересът и славата на сериала не са достигнали и преминали зенита си, каквато е причината за прекратяване на много други творби. НВО имаше интерес за повече сезони. Та те именно за да се възползват от зрителската еуфория и интерес, незадоволеното желание за получаване на още от този свят, са тръгнали да правят нови сериали. Откъм глобален мърчандайз пък само един дявол знае колко струва цялата марка „Игра на тронове“.

По-скоро размишлявам, че вероятно никой не е очаквал продукцията да се превърне в това, което е днес, камо ли да придобие подобен легендарен статут. Вероятно с времето (това е над десетилетие работа вече) ДиД са се уморили, раздразнили, като нищо може и да са намразили донякъде сериала, да го чувстват като камък на шията си и да искат да се отърват от него. И така да е, пак съм разочарован от поетия курс, забележимия спад в качеството, както и че на практика го прекратяват предсрочно. Но нищо не може да се направи.

След две седмици ще е мъка Simple Smile

# 1 968
За мен ДиД си съсипаха името. Не знам дали някой ще посмее да им повери голям проект. Ако сериала им е тежала е трябвало да го скъсят на 6 сезона, а не да го разтягат на 8, но да предложат качество за тези сезони
Най-ме е яд, защото определени сцени на операторско майсторство доказват, че ако имат желание ДиД могат да работят добре, т.е. не са некадърни, освен това имат и пари, но явно наистина към края са няма желание да изпипват детайлите.

# 1 969
  • София
Да се надяваме да не свърши така:

# 1 970
  • Чужбина
Ейййй, тая Церсей каква оса е само. Още на сватбата на Джофри усети, че Бриен обича Джейми, и дори взе, че й го каза:

# 1 971
  • Lost in a fairytale ...

Това го разбирам като че Аря и Хрътката няма да умрат.

Точно това си мислех днес, като се зачудих за кой ще се разказва в спинофа 🙂

# 1 972
  • 221B Baker Street

# 1 973
А, и още нещо от първа серия. Когато Илирио подари яйцата на Денерис на сватбата й, каза "драконови яйца, от сенчестите земи отвъд Асшаи" или нещо подобно. Почвам вече да си мисля, че като нищо ще да има още някой и друг дракон.

За камата с която се опитаха да убият Бран кааха същото - че е от Асшаи.

А за Дух - той си прави каквото иска, дори в началните сезони е повече със Сам, отколкото с Джон.

# 1 974
  • Сидни
Умрях да се смея

https://www.youtube.com/watch?v=tRKvdqAP5QE

Гледам пак някакви клипчета на Денерис и в Мирийн тя пита Джора, как би могла да бъде кралица на 7те Кралства, ако не може да управлява дори Робския залив. Той й казва, че е Таргериън, Майка на Драконите , а тя огговаря - " Трябва да съм повече от това"

Никой няма да ме убеди, че Дани е луда и зла. Тя е човек, прави грешки, но не е куку ( или поне не беше ), както и не е жадна за власт като брат си Визерис, който й каза, че ще я даде на всичките дотраки и коне да я минат, за да си "отидат вкъщи".

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 06:28 от elenaz

# 1 975
Хората се променят. За Дани Трона е приоритет в момента. Ще видим как ще се развият нещата в 5 епизод.

# 1 976
  • Варна
Имам някакъв спомен за Рамзи, който говореше (май с баща си). Споменаха, че няма смисъл да излизат да нападат Джон след като имат предимствата на стените и могат спокойно да ги чакат онези да нападнат. Така си е. Защо да се лишаваш от едно голямо предимство? Не че накрая му помогна де. А и Джонката веднага взе да събира армия и да търси хора, после хукнаха да го нападат онзи. От какъв зор Рамзито да напада пръв?

Е, не се вторачвайте сега в подробности. Колко мили пробягал Джендри, как гарванът мигом долетял да викне Денерис. На мен пък онази серия ми е една от любимите. Когато нашичките отиваха да ловят мъртвец имаше много забавни диалози. И после се накефих, как Хрътката метна камъка и мъртвите се светнаха, че ледът е стегнал и могат да нападат.

# 1 977
Рамзи нападна пръв по идея на Д&Д, за да се претупат нещата.
Колко много материал има там е за цял отделен сериал.
Най-богатите на събития глави са там с Манс и Станис като главни играчи. Д&Д ги убиха много рано.
Всичко си има резон в книгата. Извинявам се за спама.
Препоръчвам на нечелите да започнат. Дори завиждам какво им предстои да намерят.

# 1 978
Да, ще намерят много по комплексен всят, който обаче застина в момента на най голямо заплитане и едва ли скоро ще се разплете
Да си гледат сериала, само 2 серии и това е

# 1 979
  • Вестерос
Като спомена Рамзи. Той нали им прати някакво писмо, да му връщат Санса, иначе щял да ги нападне. Защо не ги нападна веднага? Ами чака те да си съберат хора и да дойдат пред Зимен хребет. Някакво обяснение имаше ли?
ха-ха..розовото писмо.. Колко драма и мистерия имаше около него в книжната тема..
И в сериала ли го имаше?? newsm78
Дааа, вярно за писмото. Такива спорове имаше кой го е писал Grinning

Te да си гледат сериала, ама това не пречи да прочетат и книгите Wink

Общи условия

Активация на акаунт