Фентъзи и фантастика - 17

• 15 319
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
  • Чужбина
Обаче сега погледнах кои са другите актьори и разбрах, че съм дотук с интереса към сериала.
Ужас. Ужас. Омръзна ми от политкоректни глупотевини! Disappointed Confounded Rage

Кои са другите актьори?

Напишете, ако имате време ...

Заклела съм се, че и 1 стотинка няма да дам за подобни продукции.

А ГоТ нямаше как да го направят политически коректен, защото трябваше съвсем да променят сюжета. Достатъчно избелиха Церсей.

# 676
Точно па ГоТ..пфууу, как почна, па как свърши, така ме е яд. Гледам даже реклами и мърч с него са скрили, то като ги видиш някъде, и те напушва такъв смях Simple Smile
Успяха да окепазят накрая, дори не по онези причини

# 677
  • Чужбина
Успяха да окепазят накрая, дори не по онези причини
Нямаха матерЯл. Те просто добре адаптират, но не могат да пишат. Съсипаха образа на Джон, превърнаха го в льольо. А иначе образът на Дани не бе политически коректен.

Виж, Церсей я направиха ангел небесен.

# 678
  • България
Обаче сега погледнах кои са другите актьори и разбрах, че съм дотук с интереса към сериала.
Ужас. Ужас. Омръзна ми от политкоректни глупотевини! Disappointed Confounded Rage

Кои са другите актьори?
Напишете, ако имате време ...
Eли, гледам оттук:
https://www.imdb.com/title/tt7462410/

# 679
  • София
Ааау, не е честно, любимото ми Нинивче - цветнокожо 😭
Моарейн ми харесва, Ранд и Мат също, но като че са ги разменили..,.. Нищо, може Мат да е по-вятърничавият и бърз като излъчване, като душевност... Егвийн- добре е, пасва си, нищо за цвета.
Трябва да я прегледам книжката 😄 Чела съм я преди повече от 10 години. Само там 11, 12, 13 ги четох по-натам, като излязоха.

# 680
  • Чужбина

ooooh! ooooh! ooooh! Австралийката и тая Зои/Зое или там каквото е ...

Иначе холандецът става - като го боядисат и нагласят ...

Предлагам на такива продукции да им слагаме по една звезда.

# 681
Те по принцип основната 4-ка без Ранд са описани като по-тъмни (Елайда го изкоментирва), но ако ще е гарга поне да беше за всички "рошава" Иначе Перин по-висок от Мат и Мат по-як от Перин. И Перин наравно с Ранд...  Да му мислят в отдела по костюми/перуки/грим...
И младежа , дето ще е Перин да ходи да се упражнява, че поне малко да го докара откъм гръб!

# 682
  • България
Тъмни, тъмни, колко да са тъмни?
Светли хора за мен са скандинавците, тъмни, да кажем повечето от балканците.
Африканците са ми черни, не тъмни.
Описанието на Мат и Перин, според Уикипедия:
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D … D1%82%D0%BE%D0%BD
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD_% … D0%B0%D1%80%D0%B0
................................
И във връзка с горното и темата, чели ли сте нещо добро от чернокож писател на фентъзи?

# 683
  • Чужбина
Светли хора за мен са скандинавците, тъмни, да кажем повечето от балканците.
Балканците са смесена работа. В Сърбия и Западна България има светли като скандинавци.

Тъмни са принципно в Южна Италия. В Северна са светли.

Но да, съгласна съм, че тъмен означава нещо като тъмна коса и очи.

Вчера си пуснах малко Боргиите. Чезаре там е точното определение за тъмен. Актьорът май е франсе.

# 684
Снощи прочетох "Черния" облак и веднага след  него си дръпнах   Тери гудкайнд, прелюдията и за "Първият изповедник", стигнах до десета глава, но не съм очарован,  (засега ми липсва специфичният хумор на Ричард, Калан и Кара)докато "Черният облак" доста ми хареса.  обожавам кастрофични дистопични дистопии и научни фантастки. Черният облак е писан от Фред Хойл, за когото в анотацията пише че е учен и се е пробвал като научен фантаст. В "Черният облак" има доста  теории на физици и астрофизици, но е четивно написано.
Подготвил съм съм ви списъчечето с анкетата за фантастика 2018, като стигнем  до 50 страница правя нова тема.

Ели, не мога да кажа че балканците сме само един тип - има и динарски тип, има и средиземноморски тип, има и други типове.

П.С. тъмен не значи негър, а по-скоро - смугъл, тип -циганин (хайде сега нали трябав да говорим политкоректно - джипси). Аз като видях негърка сред актьорите веднага си помислих - това е Тююн. Тя е единствената истински черна. За Нинив е казано, че има руса коса, някак не се връзват с тъмна кожа. актрисата която ще играе Моарейн също не отговоря на описанието, Моарейн е доста дребна, дори за жена, а Роус е е 1,70.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 09:52 от Лорд Сняг

# 685
Къде е казано, че Нинив е руса? Елейн да, но за Нинив споменът ми говори за тъмна плитка.

# 686
Трябва да потърся, сега на прима виста не мога да ти отговаря,, но актьорите са изключително неподходящи. Ето малок картинки на сийкетч как би следвало да изглеждат актьорите (,рисувани са в момента на излизането на поредицата)

Скрит текст:
- Перин Айбара

Скрит текст:
Мат Каутон

Скрит текст:

Скрит текст:
- тук се вижда колко е ниска Моарейн, язди до Лан
Скрит текст:

- Гарет Брин

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 10:33 от Лорд Сняг

# 687
Да, и аз харесвам този фен арт много
Много красиво нарисувани са

# 688
  • София
Дразни ме каста и мен - ми основните герои са от една раса, толкова ли не могат да го съобразят това. Че и от едно село, да му се не знае. Да бяха сложили сеанчанци цветнокожи!
Интересно ми е за Лан кого ще изберат - той е сложен образ, хем да е силен, хем умен и с излъчване.
Фен арта и на мен ми харесва, досега не съм го виждала. 😀

# 689
ОСновните герои съотвестват на континента Европа. Андор отвсякъде е Англия, а Две Реки е едно голямо село, а пограничните,  идеята за федерация , управлението на Перин като стюард и т.н. ми подксказав че иде реч за Шотландия.
Тар Валон е Рим отвсякъде, а Кайрен е Франция - често се натяква че съдбата на Кайрен и Андор е свързана.
единствените различни тук са сеанчанците (османците) и айлците (чудя се дали са  индианци са, макар да са "пъхнати" на мястото н русо-славяните). Всички други са от европеийданата раса.
Да, Мат и Перин може да са малко по-смугли от нормалното, на някои картинки Мат леко се циганее - нормално, все пак взима сеанчанка, нали и тя трябва да го хареса. И какво толкова? пак няма черньовци сред тях.

още картинки
Скрит текст:
- Ранд Ал Тор

Скрит текст:
- Елейн Траканд

Скрит текст:
- Мургейз Траканд

Скрит текст:
Авиенда
Скрит текст:
- пак Ранд

Скрит текст: