Астрология - 15 тема

• 37 962
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Добре де, не искам да омаловажавам нещата, но ако децата са основната цел в живота, има толкова други начини да ги имаш - ин витро от донор, осиновяване и т.н. Гаранция за щастливо партньорство няма никой - за справка всички разведени или нещастно живеещи милиони хора по света. Ами щастливо женените, които пък нямат деца? Дали всъщност съдбата не те предпазва от нещо по този начин?

# 271
  • SF
Аз, със Сатурн в първи дом, няма да се обаждам.
Обаче се чудя, защо свързвате нямането на деца със Сатурн в седми дом!?

Точно това се опитвам да опровергавам. Няма връзка и няма нищо гарантирано. Давах примери и на лични съобщения, и тук в темата, че Сатурн може да донесе стабилност и зрялост. Е, може и да не е съвсем зрялост, а закостенялост. Simple Smile Който познава принципите на Сатурн, ще ме разбере. Останалите ще му се плашат.

Всяка 12-а жена и всеки 12-и мъж имат Сатурн в 7-и дом. Хубавата новина е, че останалите 11 имат гарантирано семейно щастие и дълголетие! Simple Smile

# 272
  • Далечният изток
Аз, със Сатурн в първи дом, няма да се обаждам.
Обаче се чудя, защо свързвате нямането на деца със Сатурн в седми дом!?
възможно наталната карта на пръв поглед да показва, че ще имаш деца, но това никога да не се отключи поради други обсоятелства, например липсата на съпруг (каквато предполага сатурн в7ми дом) .

Също така и липсата на съпруг няма нищо общо с имането на деца....

Нямам Сатурн в 7 дом и въпреки това не съм се омъжвала, няма и да се омъжа. Но пък имам дете...

# 273
  • Далече, далече
Аз съм със Сатурн в 1-ви дом, в съвпад с Плутон. Сатурн-ът ми е "екзалтиран".  Grinning
Какво да очаквам от него?

# 274
Някъде напред в темата „starinthenightsky” е обяснила  важността, в разглеждането на Цялата натална карта. Не може само по няколко елемена от пъзела, да правим изводи за целия пъзел.Още по-зле е, да сравняваме с друг пъзел  Simple Smile
Да,  има тенденции, но няма еднакви натални карти и съдби.  
Що се отнася до Сатурн, ако е в Козирог, в седми дом във Ведическа карта и гледаме само този показател, то не е така зле. Сатурн управлява Козирог, което е плюс. В седми дом има директна сила, наречена "Диг Бала",  която дава много хубави резултати. Това положение на Сатурн, не е пречка за брак. Важно е да се видят още настоящия период/Даша/, другите планети в 7дом, съзвездието в което се намира,аспектите които получава и други подробности. Но най-важно е, да се гледа цялата картина винаги.  

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 17:07 от Hristo Ivanov 587320

# 275
Моят Сатурн е в козирог, но в 5-ти дом. А в 7-ми нямам нищо. Значи Сатурн в козирог не е толкова зле?

# 276
Е, според западната не ми е в козирог, а водолей.  Но и според ведическата, и според западната винаги е 7ми дом без други планети и винаги прави 180 гр опозиция със всичките ми лични планети.
Но от това, което прочетох разбрах, че астролог никога няма да каже крайни неща и колкото и да са различни картите...някак все със сатурн единствено там са си сами хората в крайна сметка.
Просто чувствам, че нямам избор и съм изтеглила късата клечка ..все едно съм отишла на лекар, защото кашлям, а са открили, че съм се родила инвалид вътрешно.

# 277
  • Далече, далече
Още си млада, имаш време за много неща.
Понякога е по-добре сам, отколкото зле придружен.

# 278
Та за брака и връзките да напиша няколко реда, че темата се върти около планетите,които са в 7 дом от АСЦ.
1.Анализираме УПРАВИТЕЛИТЕ на АСЦ, може да са 2 може и 3, за да преценим как общуваме, дали лесно комуникираме , и дали сме настроени за комуникация.
2. Как са свързани Управителите на АСЦ и Управителите на Знака на ДСЦ.
3. Как е поставена Луната в картата, и как е свързана със Слънцето.
4.Когато разглеждаме Управителите на АСЦ и Управителите на ДСЦ, от тези връзки избираме най-силната.
5. Планети в знака на ДСЦ влияят, но не са определящи.
6. Всяка планета има период в който се изявява най-силно и тогава ще реализира това, което е прописано в нат. карта. Или така наречените Хронократори...
7. Има значение дали дневна или нощна е картата.
8 Има и едни брачни жребии, които не се използват от повечето астролози, те също дават указания.
Във всичко, което съм изписала по-горе не участват Уран, Нептун и Плутон.
Това е най-общата схема. Да изглежда лесно, но всичко това по-коре написано трябва да се оцени как са поставени, в знаци фази...
Така че по една планета в 7 дом не може да се направи извод.
И накрая да кажа, че ДСЦ ми е в Козирог и Сатурн като управител е в знака Козирог. Имам брак и 2 деца.
Това е по повод Сатурн в 7 дом.

# 279
Вижте, ако нещо в любовта не върви, единственото за което това говори, че не е моментът според рождената карта, да върви другояче. При Всеки има период на любовен невървеж според субективните очаквания. За някои продължава месец/и, за други години или дори цял живот. Но едва ли има човек, който никога не е обичал и не се е влюбвал в някакъв период от живота си. Живейте си живота и не си фиксирайте, че не получавате, това което искате на момента. Любовта се случва, не се търси, постига. И тук не е от съществено значение дали сте красив, грозен, умен, глупав, богат или беден. Идеята е човек да продължава да следва мечтата или желанията си, когато нещо поддава, един вид отварят се вратички, възможности,  навързват се и се нареждат нещата с лекота, но и да знае кога да спре, да не се фиксира върху нещо което желае, когато за това нещо среща постоянно трудности, препятствия, неслучване по пътя на желаното дори и в най-дребното, което иска. Това би трябвало да са Ви знаците по пътя на сбъднатите мечти, желания.

Разглеждайте живота си като съвкупност от етапи и ако има наложено някакво социално клише, кога жена/мъж трябва да създаде семейство, иначе се води стар ерген, мома, то по-подходящият период за всеки от астрологична гледна точка, за да осъществи по-значима партньорска връзка е различен, което въобще не гарантира по принцип и като цяло подпис, яли, пили и се веселили, две деца и оттам нататък само реки от мед и масло.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 13:57 от starinthenightsky

# 280
Аз не се фиксирам на тема брак/деца, винаги съм искала кариера и финансова стабилност, които до този момент не съм имала. Затова ме притеснява този Сатурн в пети дом, а и изобщо стелиумът, който имам там и липсата на аспекти и планети в домовете, които са свързани с пари, работа, кариера и т.н.

# 281
възможно наталната карта на пръв поглед да показва, че ще имаш деца, но това никога да не се отключи поради други обсоятелства, например липсата на съпруг (каквато предполага сатурн в7ми дом) .

Някои се омъжват, раждат и след това се развеждат и може и цял живот да са самотни майки. Други се женят, но не могат да имат деца. Трети се женят, имат деца, но някои от партньорите кръшка. Четвърти не могат да срещнат своя си човек,  но им е важно да родят, затова решават да имат дете чрез донор, докато все още са във фертилна възраст и го отглеждат сами. Няма пълно щастие.
Знам за случай, в който жената създава семейство, има две деца и съпруг, но и тримата загиват при инцидент. След време се омъжва втори път. Ражда и дете от този брак. След време остава отново вдовица. Детето й също умира.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 23:28 от starinthenightsky

# 282

Някои се омъжват, раждат и след това се развеждат и може и цял живот да са самотни майки. Други се женят, но не могат да имат деца. Трети се женят, имат деца, но някои от партньорите кръшка. Четвърти не могат да срещнат своя си човек,  но им е важно да родят, затова решават да имат дете чрез донор, докато все още са във фертилна възраст и го отглеждат сами. Няма пълно щастие.
Знам за случай, в който жената създава семейство, има две деца и съпруг, но и тримата загиват при инцидент. След време се омъжва втори път. Ражда и дете от този брак. След време остава отново вдовица. Детето й също умира.
Знам много случаи на бракове за цял живот, с едно-две деца, семейства, които се запазват до старините си. На някои им е трудно с работата, други успяват, трети имат внуци и правнуци. Свободната ни воля до голяма степен влияе на живота ни.

# 283
  • SF
Аз не се фиксирам на тема брак/деца, винаги съм искала кариера и финансова стабилност, които до този момент не съм имала. Затова ме притеснява този Сатурн в пети дом, а и изобщо стелиумът, който имам там и липсата на аспекти и планети в домовете, които са свързани с пари, работа, кариера и т.н.

Ето колко сме различни всички в желанията си и в намеренията си. В усещането си за щастие и успех.
Един иска всичкото здраве на света, друг си мечтае за бебета, трети гълта хапчета, за да няма бебета. Някои искат пътешествия, други мразят да напускат дома си и града си. Всеки ще обрисува щастливите си моменти по различен начин.

Дори Ана Курникова да извади същата карта като моята със същите планети в 7-и дом, едва ли споделим едно и също семейно щастие, Simple Smile ако ме разбирате.

# 284
Рождената карта представлява една енергийна матрица, която се разгръща само по един начин. Дори и свободната воля се ръководи от нея, защото е изражение на вече зададен модел. Не излиза от матрицата. Това поставя въпроса. Доколко може да бъде свободна, свободната воля, която вече фабрично е програмирана ?

Общи условия

Активация на акаунт