Астрология - 15 тема

• 37 900
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Далече, далече
Вие сте извънземни ! Нищо не успявам да схвана (не съм чела достатъчно), затова ще попитам направо. Родена съм м/у 12:00 ч. и 14:00 ч. Според картата в астро.ком съм с асц. водолей, риби или овен. Нещо не успявам да се разпозная съвсем категорично в нито една от трите зодии. Има ли къде да прочета по-детайлно за всички прояви в достоверен сайт ? Препоръчайте, ако е удобно.
Въпросът ми ми се струва направо смешен пред всичките ви дискусии, които изчетох дотук и се извинявам предварително.

Би трябвало асцендентът ти да е Скорпион.

# 346
Понеже стана въпрос за Сатурн в седми дом, може ли някой да ми каже кое е в тази карта предполага нямането на връзки и съответно на брак до този момент? Тук Сатурн не е в седми дом.

Здравей! Ще използвам само дадените рождени данни. Тази карта няма да я тълкувам, тъй като се занимавам с ведическа астрология. Причините се комплексни. Възходящия знак е Лъв, асц попада в накшатрата Магха, управителя на 1ви дом попада в 10ти в накшатра Критика. В този дом са още три планети, които са също в тази накшатра. Луната попада в седми дом във Водолей в накшатра Пурва Бхадрапада /втора пада/. У7 подада в 12- ти заедно с Марс, който е в падение и двете планети са в накштрата Пушия. Първо управителят на 7 ми дом е в трудно положение в 12, аспектиран от планета в падение, което създава трудности по въпросите на 7ми дом. Самата комбинация Сатурн/Марс особено в 12ти дом, който създава виродха на първи е трудна. Марс от тази си позиция аспектира с доста разрушителния си 8ми аспект 7ми дом. Раху също се меси в делата на дома. Влияние в дома от Сатур/Марс има и чрез диспозиторството на Луната. Карака на съпруга е Венера, която е в десети дом, но е в 00 гр. и 37 минути, това съзвада трудности и известни колебания по темата. Аспектирана е от ретро Меркурий и Слънцето. Добре е, че в собствен дом, но пък градусите са кофти. Юпитер е в 9ти дом с Кету, това също създава нестабилност в отношенията, Кету често затваря темите, а и дава елемент на кармичност. Всичко това показва, че нативът желае връзка, но е честолюбив човек, понякога импулсивен, не би се примирил с каква да е връзка и с кой да е човек. Имал е и ще има отношения, които обаче са доста нестабилни. Това положение показва възможност за по-стабилни отношения в по-късен етап, за да се преработи тази енергия може би брак с чуждунец или по някакъв начин свързан с чужбина би помогнала, но донякъде. Индийците биха препоръчали допълнителни мерки, заради куджа доша.
Това е общо тълкуване. За по-точно се изисква проследяване на отношенията. Кой брой поред е имало, има ли в момента и т.н. И разбира се, не на последно място - важно е дали часа е точен.
Поздрави!

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 16:12 от krisi_1979

# 347
 "' Цитат на: Stefek78 в сб, 10 авг 2019, 00:14
Понеже стана въпрос за Сатурн в седми дом, може ли някой да ми каже кое е в тази карта предполага нямането на връзки и съответно на брак до този момент? Тук Сатурн не е в седми дом. "

Както в предния пост споменава „krisi_1979” допускаме, че този е точния  час на раждане. Предполагам картата е на жена. Би трябвало, да е имала партньор,  с който, е можела  да  сключи брак до около 2005 година. След  това, има някои малки спънки, които са повлияли. Започва период на Меркурий, Меркурий не е по браковете, той  е и  ретрограден. Но дори и през неговия период/Даша/ особено сега от 2020 година може да има раздвижване. Меркурий управлява 11 дом, който в Джьотиш също се свързва с брака, а и в дом управляван от Меркурий се намира UL/ това е евентуален, бъдещ партньр/.  Венера е сигнификатор за брак/DK/  и е в собствен дом, което е добре.  Юпитер, който е сигнификатор на съпруга  в женска карта, е в 12дом от Управителя на периода. Сега е подпериод на Юпитер и с това си разположение, не ни помага много за брак. И след 2005 е имало, някои подходящи периоди.
Според  мен досега казаното не е толкова важно, а по-важно е, нагласата за брак,  на собственика на тази карта. Луна във Водолей, Съзвездие Пурвабхадра. Сатурн в 12 дом. Паривартана йога между двете планети. С едно изречение,  човек, който повече го тегли към духовни, мистични, метафизични, религиозни неща. Вероятно и създава такова впечатление за себе си, сред околните.
Опитвам да съм кратък. Според мен, след началото на 2020 година ще има възможности за създаване на дълготрайна връка.

# 348
Понеже стана въпрос за Сатурн в седми дом, може ли някой да ми каже кое е в тази карта предполага нямането на връзки и съответно на брак до този момент? Тук Сатурн не е в седми дом.

Скрит текст:
Здравей! Ще използвам само дадените рождени данни. Тази карта няма да я тълкувам, тъй като се занимавам с ведическа астрология. Причините се комплексни. Възходящия знак е Лъв, асц попада в накшатрата Магха, управителя на 1ви дом попада в 10ти в накшатра Критика. В този дом са още три планети, които са също в тази накшатра. Луната попада в седми дом във Водолей в накшатра Пурва Бхадрапада /втора пада/. У7 подада в 12- ти заедно с Марс, който е в падение и двете планети са в накштрата Пушия. Първо управителят на 7 ми дом е в трудно положение в 12, аспектиран от планета в падение, което създава трудности по въпросите на 7ми дом. Самата комбинация Сатурн/Марс особено в 12ти дом, който създава виродха на първи е трудна. Марс от тази си позиция аспектира с доста разрушителния си 8ми аспект 7ми дом. Раху също се меси в делата на дома. Влияние в дома от Сатур/Марс има и чрез диспозиторството на Луната. Карака на съпруга е Венера, която е в десети дом, но е в 00 гр. и 37 минути, това съзвада трудности и известни колебания по темата. Аспектирана е от ретро Меркурий и Слънцето. Добре е, че в собствен дом, но пък градусите са кофти. Юпитер е в 9ти дом с Кету, това също създава нестабилност в отношенията, Кету често затваря темите, а и дава елемент на кармичност. Всичко това показва, че натива желае връзка, но е честолюбив човек, понякога импулсивен, не би се примирил с каква да е връзка и с кой да е човек. Имал е и ще има отношения, които обаче са доста нестабилни. Това положение показва възможност за по-стабилни отношения в по-късен етап, за да се преработи тази енергия може би брак с чуждунец или по някакъв начин свързан с чужбина би помогнала, но донякъде.
Това е общо тълкуване. За по-точно се изисква проследяване на отношенията. Кой брой поред е имало, има ли в момента и т.н. И разбира се, не на последно място - важно е дали часа е точен.
Поздрави!
[/spoiler]
krisi_1979, много се радвам, че се включи Hug
Ще се осмеля да допълня малко мои кратки разсъждения по картата. (Те са абсолютно дилетантски, не съм астролог).
Луната е в Кемадрума йога и заедно с това, в Паривартхана-йога със Сатурн. Те.е Сатурн от 12 дом прави обмен с Луната от 7 дом. Това за мен е много силен фактор за усложнения във връзките, чувство за самота, депресии. Меркурий е в точен съвпад с Гулика- още една предпоставка за мрачни мисли, състояния и песимизъм. Моят съвет е да се развива оптимизъм, силна вяра, четене на хубави книги, мисловна терапия.
Луната, макар и в Мулатрикона и в Кендра в Навамша- което е силно обнадеждаващо, попадна в Мритю- бхага и така потвърждава проблемите. Ако е имало изобщо опции за партньорства, то те са били съпроводени с драми ( болести, смърт или физическо насилие). Паривартхана-йога има и между Марс, който привидно е в падение, но ако погледнем Юпитер, който е в Овен, то той в Рак екзалтира и така прави обмен с Марс, което захранва и двете планети с хармонизираща енергия.
Венера, която тук е и Дара карака е 27 % изгорена, а и се намира в съединение с Гулика. Само 1 пада ги дели.
Юпитер, който е Амк е в Мритю- бхага- разрушителен градус. В Навамша Венера, макар и попаднала във Виша навамша, е в 9 дом, което е трикона и е благоприятно. Освен това, се явява У на Карамкаша и 1 дом  едновременно.
Нативът има силна ориентация към работа, служба, но и там нещата не вървят гладко. 8 дом е със силен Бинду, което означава силна връзка с духовното, силни сънища, кризи в социалния статус, мистични преживявания, още повече, че се намира в Риби.
Основни стремежи и заложби са творчество и креативност, работа с деца или желание за собствени такива, теми, характерни за 5 и 9 дом.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 12:36 от Катерица

# 349
Катеричке, чак ми се прищя да разнищиш картата ми.  Grinning
С удоволствие ви чета разчитанията. Благодаря на всички!

# 350
Не само удоволствие, ами и голяма почит за усилията, астрологията ми се струва колкото абстрактна, толкова и привлекателна.
Понеже съм се родила м/у 12 и 14, реших да използвам час 12:54, според който асц ми е водолей. Хем се припознавам, хем не съвсем. Не знам, но ще изтипосам и аз една карта, ако някой има желание, ще се радвам да я разтълкува. На мен ще ми отнеме месеци, може и години.

# 351
Привет,

Моля за съвет за четиво за ведическа астрология Simple Smile Първи стъпки, нещо добро като за начинаещ? Може и да не е на български език.

# 352
Привет,

Моля за съвет за четиво за ведическа астрология Simple Smile Първи стъпки, нещо добро като за начинаещ? Може и да не е на български език.

Здравей! Наскоро на български издадоха що годе читава книга за начинаещи. Тази на Джеймс Браха "Древна индийска астрология за съвремения западен астролог". Другите са на руски език и английски. Понеже аз чета през руски, мога да ти препоръчам Индубала, Р. Свобода, К.Н. Рао /с уговорки, аз лично не го харесвам/. Не харесвам и подхода на Марк Бони. Много го хвалят , но човекът си "дъвче" едно и също нещо и слел 1000-ния курс/книга, май все още не е стигнал до накшатрите. В България курсовете които се организират са по неговия метод.
В джьотиш има обаче много техники и за да не се изгубиш моята препоръка е да си намериш школа и учител. Всеки джьотиш си има собствен подход при тълкуването. Някой ползват повече Парашара, някой съчетават неговите техники с тези на Джаймини, някой ползват и системата таджака. Подходът зависи от школата. Горепосочените автори ще ти дадат основна представа за системата Парашара. Поздрави!

# 353
На първа страница на тези тема, администраторите са добавили полезни страници по ведическа астрология. На български има и една книга на Дейвид Фроли - "Предсказателна астрология". Плюс тази, на Джеймс  Браха са добра основа. Ако си на ти, с английски или руски, в нета има много и качествени материали.

# 354
Благодаря Simple Smile Навлизам в дебрите постепенно Simple Smile)

# 355
Ще добавя и един сайт "Астро Галакси", в който има добри статии на български, за Ведическа астрология.
Очаквам да почерпят едно кафе за рекламата Simple Smile

# 356
eleida, abroad, няма ли да кажете нещо за Сатурн в 7ми в картата, която качих? Все пак се произнесохте по няколкото примера, които хората дадоха.

Тълкуване на картата няма да правя, защото няма данни и второ отнема време да се разгледа.
Но така размазано, както е поставена не Сатурн е поразяващият фактор, а Марс, който квадратира АСЦ/ДСЦ,
предполагам че връзките и се провалят. Картата е сложна и само с поглед на разположение не се определя такава сложна тема.
Жалко. 17годишен брак до момента и 3 деца от него. Нито за Марс, нито за Сатурн си права.

# 357
ето и от мен някои линкове:
https://audioveda.ru/   ; http://svarbhanu.ru/karta-sajta/, https://vk.com/jyotish4u
чета/слушам  астролозите Байба Стурите, Дана и Габи Сатори, Берт Маковер,  Дмитрий Пономар, Kapiel Raaj- той съчетава Парашара с Джаймини.
Книга-Аштакаварга. Концепция и приложение
качени книги по Джьотиш/Джйотиш на руски език
Граха-Йоги- това е само един от много линкове, които са публикували описание на значението на планетните комбинации.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 17:28 от Катерица

# 358
eleida, abroad, няма ли да кажете нещо за Сатурн в 7ми в картата, която качих? Все пак се произнесохте по няколкото примера, които хората дадоха.

Тълкуване на картата няма да правя, защото няма данни и второ отнема време да се разгледа.
Но така размазано, както е поставена не Сатурн е поразяващият фактор, а Марс, който квадратира АСЦ/ДСЦ,
предполагам че връзките и се провалят. Картата е сложна и само с поглед на разположение не се определя такава сложна тема.
Жалко. 17годишен брак до момента и 3 деца от него. Нито за Марс, нито за Сатурн си права.
Може ли да кажеш на колко години се е омъжила? Simple Smile

# 359
  • SF
И дали е по любов или по религиозни причини. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт