Лещи за очи - 7

• 47 228
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Моята лекарка иска 3 дни да не съм носила лещи

# 631
  • София
Аз идвам с въпрос - поради бременност трябва да си направя измерване на очните дъна. Та въпросът ми е, който от вас му се е налагало и носи лещи. Мога ли да си отида с лещи на прегледа или по-добре да не съм ги носила от предния ден и да бъда с очила? Имате ли представа. Благодаря Simple Smile

Не. Трябва да не сте носила лещи 24 часа преди прегледа.
Също мен в клиниката още при записване на час изрично ме предупредиха, че за преглед при бременност разширяват зениците - Гледа се и ретината за да се оцени риска от отлепване при напън.
Вземете си вода и нещо за хапване - може да падне кръвното от капките. На мен ми слагаха едни доста щипещи. Ако има разширяване лещите не са ОК да се слагат и след това.

# 632
Много благодаря за съветите!! Hug Че така или иначе не успях да се свържа с офталмоложката..

# 633
  • IC 1101,Abell 2029
Никога на очен преглед с лещи ! Даже препоръчват да не се носят няколко дни преди прегледа.Ако все пак се налага трябва да си носите разтвор и контейнерче и да ги сваляте при лекаря....силно непрепоръчително.
Незнам колко е "силно непрепоръчително",защото аз на последният си преглед отидох с контактни лещи,но си носих разтвора и контернейчето.Така че нямаше никакви проблеми.При това офталмоложката при която ходих бе препоръчана в темата.Бях питал тук за добри контактолози от моят регион.Та тя беше същата,за която споменах,но ми каза че не може да се нарече точно контактолог.Затова когато се препоръчват контактолози,нека това да бъдат истински,доказали се такива.

# 634
При двма ходя и двамата искат да съм без лещи на преглед.

# 635
Има значение и какви са лещите. Твърдите притискат роговицата и затова е хубаво да не се носят поне ден преди прегледа( ако е възможно и повече). За меките предполагам е различно.

# 636
  • София
Лещи на преглед съм носила само ако лекарката иска да провери как ми стоят на окото и какво виждам с тях. И това е много добър подход поне според мен - винаги ми е помагал много.

# 637
  • Varna
Онзи ден ми пристигнаха новите лещи Air Optix night and day.Тези дни мислех да ги слагам, но заради измисления вирус останах без работа за неизвестен за сега период от време.С две думи, ще си стоя вкъщи с очилата и лещи няма да ми трябват.Имах голям мерак да ги пробвам, но няма смислъл да ги отварям само за единия тест.След 10тина дни ще ги пробвам и ще бързам да ви споделя. Simple Smile
Първото ви впечатления е, че кутийката е доста по-малка от тази на Biofinity,  в първия момент помислих, че са ми пратили кутийка от 3 лещи.Иначе са произведени в Индонезия нещо което лично за мен е минус...очаквах понеже разтвора им Opti free е произведен в САЩ и лещите да са.

# 638
  • Varna
Мисля, че имаше някой в темата с подобен на моя проблем с лека форма на блефарит.В Америка има съвсем различно име и ето едно клипче с повечко информация.Накратко - не се лекува, за да се подържа в нормата и да не не се получава сърбеж и зачервяване трябва очите и най-вече миглите да се мият често с топла вода.Най-лошото е, че именно това заболяване води до сухота в окото.

https://youtu.be/U3fiNLR1SeQ 

# 639
Аз имам такъв проблем, дисфункция на Мейбомиевите жлези, които произвеждат липидния слой на слъзния филм. Когато те се запушат, окото не може да се овлажнява достатъчно добре и се получава сухота, а при самото запушване блефарит.
Идеята на лечението или поддържането на това състояние е отблокиране на запушените жлези, което се постига с топли компреси, почистване на очите, има специални гелове и мокри кърпички за целта от аптеката. Овлажняването със специални капки е задължително.
Аз лично освен всичко това, тъй като бях с доста неприятна форма на блефарит, се лекувах и с антибиотични мехлеми. Поддържам го в почти незабележима форма, но дисфункцията си остава.
Миналата година направих и 5 IPL процедури за това в болница Зора с доста добър резултат.
За съжаление, това състояние много ми пречи да нося лещи всекидневно, както преди, защото изсушаването на окото става  най-вече от това при мен. Иначе като съм си само с очила, почти не ми пречи сухотата вече, само, ако се натоварвам да гледам екрани много.
Надявам се да съм била полезна с тази информация, тъй като това е доста често срещан проблем при носещите лещи, който за съжаление тук в БГ, все още не се дискутира чак толкова широко. Аз например доста дълго време обикалях очните клиники без резултат, докато си намеря правилното лечение и поддържане на състоянието.

# 640
  • Varna
Най-добрите разтвори за сухи и чувствителни очи !

# 641
  • IC 1101,Abell 2029
Дали не е само реклама,защото мисля че за всеки е строго индивидуално.Бях си взел уж един от най-добрите  разтвори за сухи очи по препоръка на двама от пишещите тук.Ами аз не усетих никаква разлика в сравнение с другите които бях ползвал.Забелязах и нещо друго,понеже винаги когато се къпя съм си лещите,парата от банята има негативен ефект относно симптомите на сухи очи,поне за мен е така.

# 642
  • Varna
Не мисля, че е реклама.За тези които говорят английски препоръчвам да разгледате видеата му...има много различни свързани с лещите и очното здраве като цяло.

Аз например съм ползвал 5 различни разтвора и при 5те усещах разлика.Подреждам ги в обратен ред като подчертавам, че не търкам лещите макар че е препоръчително.
5.ReNu Sensitive eyes - нито почиства добре, нито щади очите.След няколко часа носене очите ми бяха супер сухи и изморени.
4.ReNu - почиства добре, но не е подходящ за сухи и чувствителни очи.С него също изпитвах ужасна сухота в края на работния ден.
3.AO Sept Plus (Clear Care) - Пероксиден разтвор, почиства много добре лещите.С него почти не усещах сухота, но също както много хора се оплакват по форумите, когато го използвах виждах замъглено.Получава се хало ефект и е доста неприятно...
2.BioTrue - не почистваше добре лещите, но отново подчертавам, че аз не ги търкам.С него също изпитвах сухота, но след доста продължително носене.
1.Opti-free Pure Moist - ползвам го от миналото лято и съм много доволен.Без да търкам лещите се почистват много добре и почти не усещам сухота в очите си.

Важно е да се отбележи обаче, че при различните видове лещи са подходящи различни разтвори.

# 643
По принцип не трябва да носите лещите, когато се къпете, в парна баня или сауна, защото от водата/парата се нарушава смазката така да кажа между окото и лещата. Аз в началото съм опитвала да ходя на СПА с лещи и не се получава. После винаги ме дразнят. Да не говорим ако ми влезе вода в окото..
Дали не е само реклама,защото мисля че за всеки е строго индивидуално.Бях си взел уж един от най-добрите  разтвори за сухи очи по препоръка на двама от пишещите тук.Ами аз не усетих никаква разлика в сравнение с другите които бях ползвал.Забелязах и нещо друго,понеже винаги когато се къпя съм си лещите,парата от банята има негативен ефект относно симптомите на сухи очи,поне за мен е така.

# 644
Аз мога да св къпя с лещи без проблем,но знам че не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт