Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 933
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Момичета от София - копирам ви от друга група:
"Здравейте, докладвам, че магазин Babyspot на Каблешков (в търговски център Friends) затваря днес и правят ликвидация на всички стоки. Има страшно намалени столчета, колички Jane, Cam и тн, та ако чакате бебе или се нуждаете от нещо, работят днес до 7. Ние купихме количка, намалена от 560 на 99 лв. П.С. Това не е платено съобщение Simple Smile"
Браво, Светле! И да беше платено съобщението, едва ли някой щеше да възрази при такова намаление. Joy Ние  вече купихме количка и столче, но не пречи да разгледаме какво предлагат.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 14:13 от Sunny555

# 481
До момичетата от гр. Русе Simple Smile къде ще раждате?

Аз ако бях от Русе,щях да родя в Тутракан. 😊 Доктори Бойчеви са страхотни.

Да, може да се каже, но аз искам да родя нормално и нямам желание да пътувам или да стоя в друг град Simple Smile Ходих за третата ФМ при Любомир Бойчев, запазен час от месец и половина. Чаках 5 часа...не преувеличавам!

Аз бях решила да раждам в Медика, но се отказах. В крайна сметка ми се стори излишно да раждам в частна болница, защото отивам да родя, а не на хотел, и предпочитам тези пари да ги дам за бебчето, отколкото на вятъра (може и да греша, първо раждане ми е, но ми се струват излишно да си плащам за изкуствени усмивки).
Обмислях и аз за Тутракан, дори ММ държеше на там заради положителните отзиви, но и на мен не ми се стои в чужд град.
Сега в АГ-то се чудя дали да избирам лекар/екип, защото при мен за момента няма индикации да се налага секцио, а при едно нормално раждане те изражда акушерката, а не лекаря. Исках да си платя, защото съм чувала, че се държат по-човешки с родилката и бебето ако си платиш за удоволствието.
Та в крайна сметка май се спрях на АГ-то, без избор на екип и със самостоятелна ВИП стая, но има още време да си променя решението.
Stelavi, ти къде мислиш да раждаш?

# 482
До момичетата от гр. Русе Simple Smile къде ще раждате?

Аз ако бях от Русе,щях да родя в Тутракан. 😊 Доктори Бойчеви са страхотни.

Да, може да се каже, но аз искам да родя нормално и нямам желание да пътувам или да стоя в друг град Simple Smile Ходих за третата ФМ при Любомир Бойчев, запазен час от месец и половина. Чаках 5 часа...не преувеличавам!

Аз бях решила да раждам в Медика, но се отказах. В крайна сметка ми се стори излишно да раждам в частна болница, защото отивам да родя, а не на хотел, и предпочитам тези пари да ги дам за бебчето, отколкото на вятъра (може и да греша, първо раждане ми е, но ми се струват излишно да си плащам за изкуствени усмивки).
Обмислях и аз за Тутракан, дори ММ държеше на там заради положителните отзиви, но и на мен не ми се стои в чужд град.
Сега в АГ-то се чудя дали да избирам лекар/екип, защото при мен за момента няма индикации да се налага секцио, а при едно нормално раждане те изражда акушерката, а не лекаря. Исках да си платя, защото съм чувала, че се държат по-човешки с родилката и бебето ако си платиш за удоволствието.
Та в крайна сметка май се спрях на АГ-то, без избор на екип и със самостоятелна ВИП стая, но има още време да си променя решението.
Stelavi, ти къде мислиш да раждаш?

Аз ще раждам в АГ, точно заради твоите доводи. Нито отивам на хотел, нито искам да съм далеко от семейството си. Колебаех се за Медика, но ми казаха, че при усложнения карат пациенти в Плевен и т.н.
Искам да чувствам сигурност. Освен това обстановката в АГ не е лоша Simple Smile имат две Вип стаи, аз ще ползвам такава, има собствена баня и тоалетна, чисто и спретнато е Simple Smile Доктор съм си избрала- Светла Христова, тя е новия шеф на АГ. Аз ходя при Д-р Кунев, но той не води раждания. Термините ни са близо, може да се засечем Stuck Out Tongue Winking Eye

# 483
Нищо чудно да се засечем, пу за мен втората ВИП стая Simple Smile

# 484
Здравейте и от мен Simple Smile Не съм се включвала досега, но пък съм редовна в четенето. Член съм на групата на августовските мамчета, но чакам близнаци, които най-вероятно ще се появят през юли [терминът ми е 01.08.], затова реших да се включа и тук. Надявам се нямате нищо против. Имам питане най-вече към мамите с близнаци: какво смята следящият ви лекар за ниския общ белтък. Моят се оказа със стойност 55 при референтни 66-83. Според лекаря, който води ЖК няма нищо притеснително, препоръча да пия протеин на прах. Според лекаря от ФМ-стойността е критично ниска и е опасно. Какъв е Вашият опит?
Пожелавам на всички да преодолеят страха и да се наслаждават на бременността, тъй като поне моята се очертава да е последна.

# 485
  • София
Здравей, аз съм с близнаци и моя белтък е нисък 58.6 и веднага започнах два пъти на ден протеин, препоръча ми поне 2 яйца на ден и задължетелно месо 1 път на ден

# 486
Здравейте и от мен Simple Smile Не съм се включвала досега, но пък съм редовна в четенето. Член съм на групата на августовските мамчета, но чакам близнаци, които най-вероятно ще се появят през юли [терминът ми е 01.08.], затова реших да се включа и тук. Надявам се нямате нищо против. Имам питане най-вече към мамите с близнаци: какво смята следящият ви лекар за ниския общ белтък. Моят се оказа със стойност 55 при референтни 66-83. Според лекаря, който води ЖК няма нищо притеснително, препоръча да пия протеин на прах. Според лекаря от ФМ-стойността е критично ниска и е опасно. Какъв е Вашият опит?
Пожелавам на всички да преодолеят страха и да се наслаждават на бременността, тъй като поне моята се очертава да е последна.

За бременни допустима стойност е 55-56. Знам го, защото заради този белтък лежах в болница, изследват ми го всяка седмица. Ти си на ръба и би трябвало да се наблегне на белтъчната храна, протеин и по преценка на доктора, лечение под лекарско наблюдение. Аз имам невероятни отоци, ръцете си не ги чувствам.
За съжаление е проблем това състояние. Следете постоянно и не се чудете ако ви предложат болничен престой. Но не се водете от референтните стойности. Те не важат за бременни.

# 487
Аз искам да отворя въпрос който мисля че не сме коментирали. Днес бях на преглед при лекар при друг АГ който ми каза че понеже първото дете е родено 4 кг и иглеждаха и това ще е голямо ако мине 3500 да не се съгласявам да раждам нормално. Това доста ме шокира и коментара му беше понеже вече не съм на 20 и мудкулатурата се е отпуснала след още едно такова раждане последиците след години няма да са приятни. Каза че при кихане, кашляне и напъване ще се изпускам. До сега никой не ми го беше казвал и ме накара доста да се замисля. Дори лекаря при който мисля да раждам когато споменах секцио ми каза” Ти добре ли си? Родила си 4 кг нормално и сега искаш секцио. Вече знаеш 4 кг как излизат 5 няма да е.” Вие на какво мнение сте и имате ли информация.

# 488
Аз искам да отворя въпрос който мисля че не сме коментирали. Днес бях на преглед при лекар при друг АГ който ми каза че понеже първото дете е родено 4 кг и иглеждаха и това ще е голямо ако мине 3500 да не се съгласявам да раждам нормално. Това доста ме шокира и коментара му беше понеже вече не съм на 20 и мудкулатурата се е отпуснала след още едно такова раждане последиците след години няма да са приятни. Каза че при кихане, кашляне и напъване ще се изпускам. До сега никой не ми го беше казвал и ме накара доста да се замисля. Дори лекаря при който мисля да раждам когато споменах секцио ми каза” Ти добре ли си? Родила си 4 кг нормално и сега искаш секцио. Вече знаеш 4 кг как излизат 5 няма да е.” Вие на какво мнение сте и имате ли информация.

За съжаление моята майка е така,след две раждания естествено. Дори и при по-силен смях също има проблем. Познавам и друга жена,която ми сподели,че това и е останало като проблем. Явно често се случва за съжаление.

# 489
На мен някак си не ми се струва правдоподобно. Все пак природата си го е измислила и дори съвсем слаби жени раждат нормално бебчета по 4+ кг. Истории такива много, но нито една, която аз съм чела не е включвала подобни последствия. Все пак не съм лекар, не съм и раждала все още, но някак си си мисля, че ако се случва на някого са единични случаи, а не правило.

# 490
m o n 4 o, Кегеловите упражнения помагат за овладяване на тези проблеми. Плюс това възстановяването на мускулите става в пъти по-бързо. Може да ги практикуваш по всяко време, дори през бременността. Вече четох за доста майчета при които от притискане на пикочния мехур се изпускат по малко при кихане/кашляне. При мен такова нещо няма, не знам дали се дължи на Кегеловите упражнения, но не спирам да ги практикувам. Успех! Hug

# 491
Аз искам да попитам за отпуска за бащинство. Необходимо ли е да дме женени или да имаме еднаква адресна регистрация, за да може бащата да си ползва отпуска?
Малко се шашнах като прочетох следното:

Отпускът по бащинство се регламентира в следните нормативни актове:

Кодекс на труда
чл. 163 … (7) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

# 492
Здравейте бъдещи мамчета, пиша много рядко, но редовно си ви чета! Днес бях на преглед и всичко е наред с бебо, в 31 г.с. е 1820 гр. Аз ще раждам секцио със сигурност, понеже миналата година юли месец точно се оперирах и ми махнаха миомни възли. Та на годишнината живот и здраве ще правя втора операция, но този път ще си имаме нов член в семейството ☺🤞🏻Отоци имам и аз, но моите явно са наследствени от мама, с изследванията всичко ми е наред. Малко остана момичета, нека се наслаждаваме докрай на коремчетата си.

# 493
Със сигурност ще го коментирам и със следящият ми бременността лекар. Иска ми се нормално да родя но ако се наложи секцио ще го приема. В крайна сметка малката да е добре и да избегнем големите усложнения

# 494
Аз искам да попитам за отпуска за бащинство. Необходимо ли е да дме женени или да имаме еднаква адресна регистрация, за да може бащата да си ползва отпуска?
Малко се шашнах като прочетох следното:

Отпускът по бащинство се регламентира в следните нормативни актове:

Кодекс на труда
чл. 163 … (7) Когато майката и бащата се намират в брак или живеят в едно домакинство, бащата има право на 15-дневен отпуск при раждане на дете от датата на изписване на детето от лечебното заведение.

Да, трябва да сте регистрирани на един адрес ако нямате брак (попълвала се някаква декларация в общината).
Ние не сме женени, не се водим и на един адрес, затова ММ ще си пуска нормална отпуска, понеже аз държа да си запазя адресната регистрация (вероятно ще потрябва по-нататък за ясла/градина).

Общи условия

Активация на акаунт