Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Бих искала да попитам вече раждалите относно тапата. Попринцип слагам утрогестан заради скъсена шийка и след Wc винаги има бели неща в тоалетната, но снощи ставайки видях че има прозрачна слуз като белтък малко количество. Според вас възможно ли е това да е част от тапата?
Сега съм 34г.с + 1ден.
Може и да е просто течение 🙄
Тапата прилича на сопол(с извинение 😉) и се точи. При мен беше прозрачна, примесена с малко кръв, започна да пада ден-два  преди термин.

Habish , не се притеснявай, наблегни на протеини и ще наддаде.

Аз ще съм с избор на екип при следящият ми доктор, без значение как ще се наложи да раждам.(Бебо още не се е обърнал 😕).Така ще ми е по-спокойно.

# 466

Аз забележа ли отоци и периодично пускам да ми изследват урината за наличие на албумин, че поначало са ми проблемни бъбреците. Но обикновено няма нищо страшно. Още малко и това ще отмине.

Sunny, белтък в кръвта и албумин в урината са две много различни неща; първото е прием/усвояване на белтъчини от храната, а второто говори за проблем с бъбреците. Когато не се приемат достатъчно белтъчини, тялото има недостиг (отразява се в изследване на белтък в кръвта) и един от външните симптоми са отоците.
Gaggi, напълно съм съгласна, че положенията са различни. Просто давах пример, че мен лично заради бъбречни проблеми ме насочиха към изследване на албумин в урината, наличието на който същo се свързва с отоци.

Nansss, за избор на лекар съм малко със смесени чувства. Иска ми се да знам, че някой се е ангажирал, че ще ми поеме раждането, но така или иначе има дежурни екипи, които пак ще свършат същата работа. Много се чудя и аз все още.

# 467
Моята тапа с дъщеря ми падна във вторник, аз родих в събота следобяд. Беше слуз, преместена с розова кръв. После имах контракции от четвъртък следобяд. Болезнените контракции ми бяха от четвъртък вечерта.

# 468
  • Пловдив/София
Сега ще взема да чета малко за предизвикването и ще взема някакво решение.

Аз съм пример за много леко предизвикано раждане (с епидурална), но беше след термин.
Почти не усетих болки, докато ги усетя и беше време за упойката, напъните бяха много лесни, всичко от приема продължи 7-8 часа (от системата  натам може би 5-6).

Въпреки това не бих го направила преди термин (особено сега с малка бебка). Не държа толкова на лекар, раждането се води от акушерка основно.

А и още нещо- понякога се проточва над 10-12 часа и има риск твоят лекар да е вече преуморен и да му е свършила смянта- хем ще се измъчиш, хем пак няма да е той...При мен горе-долу така се получи. Но и той не беше обещал да стои до края.

Претегли си и прецени за себе си Simple Smile

# 469
До момичетата от гр. Русе Simple Smile къде ще раждате?

# 470

Аз ако бях от Русе,щях да родя в Тутракан. 😊 Доктори Бойчеви са страхотни.

# 471

Аз ако бях от Русе,щях да родя в Тутракан. 😊 Доктори Бойчеви са страхотни.

Да, може да се каже, но аз искам да родя нормално и нямам желание да пътувам или да стоя в друг град Simple Smile Ходих за третата ФМ при Любомир Бойчев, запазен час от месец и половина. Чаках 5 часа...не преувеличавам!

# 472
  • София
При първото ми раждане д-ра не е стоял постоянно при мен. Прие ме дежурният екип, който в последствие се смени, та бях под наблюдението на различни доктори, докато си чакам разкритието. Чак когато направих определени см се обадиха на моят АГ и тя дойде (беше към 5 сутринта). Родих в 10 без малко.
Не съм ползвала упойка, сега се чудя дали пак без или да си искам Rolling Eyes

# 473
Аз се чудя дали да не си искам секцио..нещо колкото повече отиваме към юли, толкова повече страх ме хваща макар, че ми е първо и незнам какво ме чака...много са ми смесени чувствата и немога да взема решение Sad

# 474
По-добро от нормалното раждане няма, ако няма медицински индикации, по-добре нормално. На мен в 8 г. С. Ми бяха казали, че имам 2 миоми и задължително трябва да е секцио. В 30-та ме сюрпризираха, че може и нормално и аз много се зарадвах. Въпреки това ми е притеснено дали ще разбера кога са ми изтекли водите, кои са истинските контракции и т. Н. Но всички ми казват, че няма как да се объркам.

# 475
Аз се чудя дали да не си искам секцио..нещо колкото повече отиваме към юли, толкова повече страх ме хваща макар, че ми е първо и незнам какво ме чака...много са ми смесени чувствата и немога да взема решение Sad

Не си сама в дилемата си... Така съм от ден първи...Ту към едното залитам, ту към другото. Мисля обаче да оставя нещата на случайността.
Както е речено така да бъде.

# 476

Не си сама в дилемата си... Така съм от ден първи...Ту към едното залитам, ту към другото. Мисля обаче да оставя нещата на случайността.
май и аз така ще направя..за сега няма проблем да си родя нормално само ако бебче се завърти с глава надолу.. меня си решението всеки ден

# 477

май и аз така ще направя..за сега няма проблем да си родя нормално само ако бебче се завърти с глава надолу.. меня си решението всеки ден

Мойто си е завъртяно от край време Laughing таза ми бил достатъчно широк.... усещам, на къде отиват нещата, но до тогава има време нищо не се знае. Може бебето да стане прекалено едричко, може да изникне някаква медицинска причина... Каквото стане. Някой беше казал "лесно не се става мама"

# 478
  • София
И аз искам нормално, но доктора е категоричен с две -просто да си го избия от главата и се примирих...

# 479
Момичета от София - копирам ви от друга група:
"Здравейте, докладвам, че магазин Babyspot на Каблешков (в търговски център Friends) затваря днес и правят ликвидация на всички стоки. Има страшно намалени столчета, колички Jane, Cam и тн, та ако чакате бебе или се нуждаете от нещо, работят днес до 7. Ние купихме количка, намалена от 560 на 99 лв. П.С. Това не е платено съобщение Simple Smile"

Общи условия

Активация на акаунт