Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 227
Имаме бебе на един месец, но ни изписаха от "Аджибадем" с "подаръци": вътреболнична инфекция с Klebsiella , pneumonia и staphylococcus aureus в носа и гърлото. Стафилококите лекувахме с мупироцин, но сега, след лечението вместо стафилококи имаме moraxella catharalis и микробното число на Klebsiella е масово, а не носителство, както беше... Съветват ни да ходим през ден на преглед, за да не се развие в пневмония и да капем само фиЗ. разтвор. За мен това е несериозно, да чакаме да се влоши. Засега единствен симптом е секрет в гърлото и задавяне по време на сън... Бебето няма температура и се храни добре, наддава, на смесено хранене е. Разбрах, че тази бактерия е доста трудно лечима, някой сблъсквал ли се е с нея?

# 1
  • Добрич
  • Мнения: 457
Първо:как ви изписват с вътреболнична инфекция?Това е несериозно.
За коя бактерия питате?При толкова малко бебе и при два микроба в СГН трябва лечение.В тази клиника ли ви казаха да чакате?
Иначе по въпроса и двете са упорити и се лекуват с антибиотици.

# 2
  • Мнения: 12 283
Детето има ли педиатър? Той какво казва? Бактерията няма да се излекува от само себе си, особено при бебе на месец.

# 3
  • Мнения: 227
Веднага казвам, изписаха ни със сополи, които били "нормални" и да капем физ.разтвор. Е да ама нещата се промениха и започна да се дави доста стряскащо. Отидохме на кпнтролен преглед, в същата болница, където казаха че всичко е наред и в реда на нещата. Не можах да се примиря и направих гърлен и носен секрет на своя глава. Резултатът е носителство на двете бактерии. Изписа ни мупироцин. След него резултатът е гореописаният. Педиатърът сега ни каза, че щом дробчетата са му чисти и щом няма температура, да не даваме антибиотик и че klebsiella-та не е опасна в гърлото...

# 4
  • Добрич
  • Мнения: 457
И като изпраска бактериална пневмония от клебсиелата,тогава какво ще каже?Микробиолог в болнична лаборатория съм и в момента съм в шах с пешката.Потърсете второ мнение.

# 5
  • Мнения: 227
В шок съм. Не знам вече, това го каза д-р Масларска, завеждащ неонатологията... Ще умра от притеснение. Бях вече при трима доктори, всеки казва нещо различно. Бебето днес е ужасно неспокойно и не спира да плаче. Вярно ли е, че тази klebsiella не се намира в гърлото по принцип? Как се стига до пневмония тогава?

# 6
  • Добрич
  • Мнения: 457
Клебсиелата е нормална чревна флора.Зарязяването става по различни начини,най-вече с недобра хигиена.Много често възрастните са носители,без да го знаят,но заради по-силния имунитет нямат симптоми на инфекция.
Тъй като имунната система на бебето не е добре развита и дадена бактерия не се лекува тя продължава да инвазира(размножава се казано просто)най-близката система.

Общи условия

Активация на акаунт