GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 214
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
И за което няма да им простят...
Въпреки, че жена ще властва на Север и жена уби КнН не е достатъчно...  bowuu

# 2 191
  • Варна
Есме, не бях се сетила Simple Smile Ама тя и Данката не се е сетила. Иначе, сигурна съм, щеше да пробва Wink

# 2 192
  • Чужбина
Ъм че кЪк няма да полудей Церса. Я гледайте какъв поглед:

Ще срина градове до основи за такъв мъж.

# 2 193
  • Русе
Diavolo, оставяй ги такива. Те са по-опасни и от същите онези очернени образи, по които толкова хулят.

Страшно е просто, Денерис е изключително добър антигерой с прекрасна, трагична арка (вярно, тук налагам книжния й образ и развитие с генералната разкрита чрез сериала арка; ограничената в собствените си рамки екранизация е по-слаба и наистина се дъни в критичния момент).

И вместо да се вземе този прекрасно развит персонаж, с който пак всеки може да си се асоциира, защото не е нито черен, нито бял, изведнъж се реве как от бялата боркиня за справедливост и права на жените мигом се превърнала в откачена нацистка и била нарочно съсипан образ на подражание за младите момичета с само и само като заплюване на феминизма с цел да се покажело от сценаристите женомразци, че жените сами по себе си не можели нищо, и да наложели традиционният образ на патриархалния добър мъж-герой, и бла-бла-бла... Моля?!

Има 1001 проблема в цялата екранизация, но този не е един от тях. И не знам къде пък някой видя нещо близо до някакъв идеализиран мъжки героичен образ, все пияни, слепи, глупаци, кастрирани и льохмани ги изнаредиха Д&Д.

# 2 194
И аз да се изкажа Simple Smile
Праволинейният Джон отиде да убива Манс Райдър по време на преговори.
Все се надявам че тая му "праволинейност" ще я видя и в тоя сезон, ама той явно си е умрял Simple Smile

Праволинейнят Джон счита, че дългът му Стража е над Всичко. Ако обаче бе убил Манс Райдър  по време на преговори много щеше да ми падне в очите. Има  случаи когато не може да убиваш и най-големия си враг - на преговори, на среща на свято място, когато си домакин и т.н.

# 2 195
Коронис, съгласна съм. Защитничките на Дани, уж големи феминистки много удобно забравят : Санса, Аря, Яра, Гили и т.н.

# 2 196
  • Чужбина
Има 1001 проблема в цялата екранизация, но този не е един от тях. И не знам къде пък някой видя нещо близо до някакъв идеализиран мъжки героичен образ, все пияни, слепи, глупаци, кастрирани и льохмани ги изнаредиха Д&Д.
Категорично съгласна с този пост.

Особено с това, което съм цитирала.

Направиха ги всички мъже на чехльовци. Никой не пита жените, дали харесват мъжествени мъже. Аз пък съм обидена. Нищо че рискувам да ме вземат за човек с патриархални разбирания, изостанала и не-прогресивна.

Изпитвам истинска женска злоба и ревност, като гледам ей тая снимка:

Коронис, съгласна съм. Защитничките на Дани, уж големи феминистки много удобно забравят : Санса, Аря, Яра, Гили и т.н.

Че даже ги и плюят. Когнитивен дисонанс пар екселанс.

# 2 197
  • София
Ъм че кЪк няма да полудей Церса. Я гледайте какъв поглед:

Ще срина градове до основи за такъв мъж.

Ей, че готЕН......Flushed
Определено ми стои такъв един...Аристократичен.....Тежък....Убавеццццц
Иначе в реалито ...по тъмни мъже харесвам:flushed:

# 2 198
  • Чужбина
Значи, ако Данито го бе направила това заради Джонката, щях да я разбера по-добре.

Ако бе хванала Джон с друга жена ... Ауууууу... Да ми го пипат, да ми го галят, да го целуват! Трепя наред!

hahaha hahaha hahaha

# 2 199
О,но Робърт директно попита Нед коя е майката на копелето му, и той директно излъга Wink
Както и да е, исках просто да си поразсъждаваме Wink То и Церсей значи не е лъгала за децата си, просто не са я питали Joy
Абе, Хепи, защо тъй, душко? Кога по-точно Нед е излъгал? Мълча през цялото време. Постъпи точно както всеки умен човек би - остави глупака да плямпа докато не се овърти в собственото си очарование и забрави какво е питал.
В сериала Нед не е казал "Джон е мой син". Умни хора сте, правете разлика между "ти си моя кръв", "ще го отгледам като мой син" и "той е мой син"...
Колкото и да не ви харесва, Нед нито е лъжец, нито си е нарушавал каквито и да било принципи...
П.П. Знам че си чела книгите, ама сериала по-внимателно го гледай Wink

# 2 200

Нед все е казал в един момент, че Джон му е копеле. Не може да не са го питали и той да не е дал ясен отговор.

# 2 201
  • Чужбина
Добре де, дайте да обсъдим един казус по отношение на Джон.

Джонката не подви ли коляно (дали реално го подви, е друг въпрос), защото помни, какво се случи с Манс Райдър.

Джон, ако бе на мястото на Манс Райдър, щеше да подвие коляно пред Станис.

Или сега почвам да мешам сериал и книги? SOS!

# 2 202
В Ютюб има откъса с Нед и Робърт. Според мен си лъже
Ясно е защо, но лъже

# 2 203
Добре де, дайте да обсъдим един казус по отношение на Джон.

Джонката не подви ли коляно (дали реално го подви, е друг въпрос), защото помни, какво се случи с Манс Райдър.

Джон, ако бе на мястото на Манс Райдър, щеше да подвие коляно пред Станис.

Или сега почвам да мешам сериал и книги? SOS!
Не ги мешаш и в сериала е така. Даже репликата на Джон към Манс е същата, като тази на Дана към Джон. Нещо от сорта на : кое е по - важно - гордостта или добруването на хората.

# 2 204
  • Чужбина
Не ги мешаш и в сериала е така. Даже репликата на Джон към Манс е същата, като тази на Дана към Джон. Нещо от сорта на : кое е по - важно - гордостта или добруването на хората.
Значи Джонката подви колянце заради дълг към хората.

Но защо, седем проклети ада, продължи да вика после, че тя му била единствената кралица?

Голям изтръпняк го направиха Джонката.

Общи условия

Активация на акаунт