GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 789
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 300

Скрит текст:
Смятам, че финалът беше такъв никакъв, защото няма да е финал. Ще има още . GoT е златна кокошка и ще я експлоатират до дупка.  [\Spoiler]

# 301

Денерис (това лигаво Дани кой го измисли изобщо)

Това "лигаво" име го е измислил Джордж Мартин. Почти навсякъде в книгите се обръща към нея като Дани.

# 302
Това лигаво Дани го измисли Мартин. Вземи прочети как е наречена на галено героинята в главите Денерис.
Между впрочем Денерис има звук между А и Е - Daeneris. За Daeron сигурно си чувал/а? или за Аеgon?

П.С. писали сме едновременно с Уанда

# 303
  • 221B Baker Street
Нищо, деее! Нека ДиД да имат вина и за "лигавото Дани"... Joy

# 304
В сериала когато Джон за първи път я нарече Дани, тя каза, че така я е наричал брат й. До колкото си спомням тя го помоли повече да не я нарича така. Но след като разбра, че са роднини отново започна да й казва "Дани".

# 305
Като го е измислил Мартин не може да е лигаво ли? Ами лигаво е.

# 306
  • Пловдив
В книгата го измислил Мартин, в сериала Визерис така и казваше , като се молеше да не му правят златна корона така жално и казваше "Дани" , полза нямаше де Grinning Grinning Grinning

# 307
Ние сме културни тук, не сме си го измислили това Дани. Ама във фейса като ги прочета: Йорданка, Цеца, Жеко и рижия галфон и падам Joy

# 308
  • Пловдив
Ние сме културни тук, не сме си го измислили това Дани. Ама във фейса като ги прочета: Йорданка, Цеца, Жеко и рижия галфон и падам Joy
Идея си нямаш колко време ми трябваше да разбера кой е рижавия галфон и що така му казват, а то Санса Grinning Grinning

# 309
  • Варна
Гледах.

Скрит текст:
Тирион удари в земята всички ловджийски хрътки ever. При всички разрушения в Чертога безпогрешно надуши от раз точното място, където умряха брат му и сестра му. При вида на Церса никак не ми стана жал, а веднага се сетих какво каза тя на Нед – или печелиш или умираш.  Е, тя не спечели.

Данката от върха на стълбището говореше на дотраките и на Неопетнените на техния език. Как пък Джон и Тирион разбраха какво казва? Баш си реагираха на думите й, а и после в тъмницата говориха за това какво е казала. Тя изобщо не трябваше да нарежда да го задържат Тирион, а директно да му светят маслото още там, пред всички. Съжалявам, но за мен си беше зло джудже накрая. Много беше лесно да си признае, че е изгубил правия път, ама после, когато всичко се разреши така както той искаше.

И Джон с неговата вечно учудена физиономия… Какво очакваше? Тя си му каза в прав текст – да бъде страх. Ама той пак не разбрал. Много силна сцена беше, когато я намушка.  Данката умря достойно, без крясъци и гърчове, това поне ми хареса.

Изборът на крал…. Пълен смях. Събрали се десет човека и решават кое е добро за народа. Ама не им хрумна да го попитат тоз народ, не, той е добитък. Тук Сам беше единственият със справедливи думи, но ясно му показаха, че народа, за когото всички на думи милеят много, изобщо не е в картинката.

Санса обаче беше много изненадана, не особено приятно май, когато Тирион предложи Бран. И после, когато другите гласуваха един по един, пак недоволна изглеждаше. Май очакваше нея да коронясат. И като видя, че й се изплъзва короната, тогава отстъпи и реши да хване каквото може. Няма да управлява Седемте, но ще вземе поне Севера. Разбира се, под благовидния предлог, че северняците са се били и са дали живота си и сега няма да подвият коляно. Сякаш другите не се биха и не умираха. Церсей номер две. Кутрето в пола. Защо не поиска прошка преди да си уреди топлото местенце на северняшка кралица? Защото не й стискаше.  Нямало да подвият коляно северняците пред брат й. Защо? По-малко ли е Старк? А пред нея как подвиха коляно? Лицемерка.

А Дрогон как пазеше отпред, милия, засипан със сняг. Или пепел, не схванах какво е, но според мен беше сняг. И как я побутваше после, с едни жални звуци. Ревах като магарица. Жалко, че не кривна към ЗХ, да блъвне и там малко огън, преди да си замине.

Аря не ми хареса в този епизод. Някак не беше себе си някак. Изказването й като заплаши Яра сякаш бяха чужди думи. Защити брат си, да, но беше тъпо.

И както са казали вече – епизодът беше ок до убийството на Денерис и заминаването на Дрогон с нея. Нататък пълна боза. Пък Джон като взе да се прегръща с двете си „сестри“ и да коленичи на „краля“ направо щях да повърна.

Това видях аз в този епизод.

# 310
Ей , съспАха я тая държава!

# 311
Напълно съгласна съм с Хайчето.
Скрит текст:
Другото ,  което е - изрично забранява закона им да има крал /кралица без да може да има деца. А в същото време избират Бран. Като умре , ко ? Нова война ?[\SPOILER]

Абе потрес бе..

Някой ще преведе ли другият спойлер ?

# 312
Скрит текст:
Как ще Умре?Враната нали е безсмъртна, до появата на нова врана.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 17:04 от ratridi

# 313
  • София
Скрит текст:
Ама какво толкова не ви харесва? Знаех какво ще стане в епизода и пак ми беше интересно. Имаше ли зрелище? - Имаше. Важното за мен е, че напуснаха дискотеката преди да сa орезилили сериала. Приключват го точно в кулминацията на интереса на зрителите, така се прави. Има и изненада, че Бран седна на трона, понеже всички се оплакваха, че неговата сюжетна линия е най-скучна. НА ви сега Grinning Като искате сложно и завъртяно - ЧЕТЕТЕ КНИГИТЕ... и не се оплаквайте, ами благодарете, че живеем във времето, в което е създаден най-добрият сериал в историята. Добър или лош финал, това не променя влиянието, което ГоТ оказа на света.

# 314
Хай,

Скрит текст:
Това с колениченето и на мен ми стана противно. Особено в предвид, че реални права над трона има точно Джон и точно Джон свърши мръсната работа по убийството на Денерис, за да може Бран да си намърда задника в КЧ.
От друга страна мисля, че за Джон да се махне от интригите и разните дворцови измишльотини е по-скоро облекчение. Зад Вала току виж се хванал с някоя дивачка да си живее спокойно и щастливо, и най-вече свободно. Хич не си го представям прикован в някоя малка прашна стая да се налива с вино и да слуша плоските (вече) остроумия на Съвета. Щеше да изперка от жега и скука. Нека тичат наволя с Дух и да дивеят с Тормунд. Джон на трона щеше да е малко като Аря, Лейди на Бурен Край. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт