GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 784
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 285
Хаха
Нали уж се отказал, защото хората го мразели.

# 286
Хайде, да си кажа и аз моите мисли и чувства. 😀
Скрит текст:
Много емоционално ми дойде , адски много. Когато почна интрото и осъзнах , че това е краят. Краят на нещо уникално и неповторимо, лично за мен.
Сцената с Тирион и мъртвите , прегърнати Церсей и Джейми- супер силна.
Речта на Денерис, Дрогон зад нея, виковете на дотраките, вида на неопетнените, пепелта и разрухата...побиха ме тръпки! Денерис се превърна в тиранин, който не зачита чуждото мнение. Уж, ще чупи колелото, но тя налага нейното колело.
Но все пак докосна трона, за момент си помослих, че може и да седне поне за малко. Стана почти същото,както във видението й. Толкова беше доволна, че най- после получи тоЗи проклет трон, беше плашещо. А също и това, което сподели с Джон, нещата , които иска- безумни.

Сцената с Тирион и Джон си мисля , че я имаше , за да ни покажат съмненията на Джон, борбата му със самия себе си, да ни го покажат такъв, какъвто винаги е бил- добър, честен, състрадателен, алтруист. Любовта му към Дани, а и за да има по- голяма драма.

За мен сцената , в която я уби, е любимата ми. Всичко беше супер изпипано. Реакциата на Дрогон, как се опитваше да я събуди, побутвайки я, яростта му, стопяването на трона, въобще бях очарована.

И от там насетне вече останах разочарована. Бран- крал. Истинският крал- изгнаник. Защо тогава разкриха кой е Джон, какъв беше смисълът, не мога да повярвам просто.
Бран явно е знаел от самото начало какво ще стане и според мен си иска короната- пълен потрес.
Санса също получи това, което искаше от дете. От Аря се очакваше подобно нещо.
А Тирион защо не предложи Джон за крал?!
Много ми е тъпо заради новия крал и съдбата на Джон... спаси ги от Денерис , а сега го прокудиха. Идиоти! Ядосана съм, мъчно ми е... 😀

# 287
  • 221B Baker Street

# 288
Хаха
Нали уж се отказал, защото хората го мразели.
Това също е изиграло роля в избора му накъде да продължи. Аз не го споменах отново, защото и преди сме го коментирали.

# 289
  • Бургас
Малко на майтап обаче,
Скрит текст:
Дрогон направи огромна услуга на Бран като изгори трона. Не ми се мисли как щяха да го местят всеки път на тоя трон.

# 290
  • София
В никакъв случай не съжалявам за емоциите, които ми създаде сериала през тези години.

Емоциите са силно нещо.Да и аз не съжалявам че съм гледала...ядосвала, радвала....имам си и  книги за четене...
И определено на всички тук ще липсва очакването за новата...серия:smiling_imp:
Ядът ще мине и избледнее...ще останат хубавите емоции....
А и тук хората са хубави
За мен е в черния списък. След края на месеца едва ли ще го помня с подробности, а книгите нататък дори няма да ги прочета. Ей сега си свалям нечетена поредица книги за извънземно/и, попаднало/и в чужд свят и ..здравейте нови емоции. Simple Smile
Няма лошо. Всеки пази емоциите си... различно дълго време... Отдадеността ни също е различна във времето...
Приятни нови емоции ти пожелавам😊

# 291
  • Бургас
Скрит текст:

# 292
Изревах си очите.... Може би основно заради факта, че никога повече няма да изпитам тази тръпка - да чакам, и да гледам нов епизод...
Започнах да гледам Троновете малко след положителния си тест за бременост през 2012-та година. Беше излязал сезон 1, тъкмо излизаше сезон 2. Положителният тест за бременност са вече три госпожици на почти 7 години. Такава неразделна част от мен стана тази сага... И сега - край!
Не знам дали съм все още мега емоционална от финала, но ... чувствам се в дупка в момента. Нямам търпение да стане 17, че да си прибирам децата от градина и да се разсея малко.

По същество:

Скрит текст:
Можеха спокойно да направят Джон крал. Той е по право. Убил е леля си. Много важно. Всички я видяха каква луда калинка стана.
И уж го заточиха НА Вала, той поведе северняците ЗАД Вала.... Е как става, те нали са заточени да стоят НА Вала. Отвъд него ходят само на съгледване.
Хареса ми обаче кадърът с поникнало стъгче трева оттатък Вала - явно няма да е дълга зима.
Тая тъпата Санса... 7 сезона ми беше противна, за 2 епизода малко ми се вдигна в очите, и за финал - БУМ - още по-проста. Уж хората на Север били свободни, нямало да подвият коляно на крал повече, та затова - да им наместим кралица.... Не ми допадна сцената с "Куин оф дъ Норт". Аря и тя - къде си хукнала, ма....
Много неща не ми допаднаха в този епизод. Освен убийството на Денерис. Макар да ме е яд как за 2 епизода съсипаха образ...
Това е първият епизод на ГОТ, който не желая и няма да гледам втори път. Всички останали съм гледала минимум по 3 пъти. Този нямам желание. Емоциите, че всичко приключи ми идват в повече.
Очаквах някакъв отворен финал - нови яйца се пропукват, Джон и Тормуд откриват спираловидно разположени трупове отвъд Вала..... нещо, бе, нещо..... Но уви.
Важното е, че новото кралче ще си пуши пак тревата и ще ходи да търси Дрогон....

# 293
Дяволо, стига глупости.
Чел съм много спойлери 1, 2,3  сезон изенаад нямаше, но всичко бе пипнато добре защото имаше логика
А сега няма логика, ей това е проблемът.

Не съм гледал,  все още, но ако е вярната глупостта  че
Скрит текст:
Бран става крал,
определено пропада предсказанието, че Церсей ще бде изместена от по-млада и красива кралица

Че тя си е изместена, просто и младата кралица беше изместена!

# 294
  • София
Може би най- скучният епизод от всички.
Скрит текст:
Дори не мога да се накарам да напиша дълъг коментар. Единствената сцена, която ми допадна, беше с дрогон. Логична и донякъде красива. Другото беше много бозаво

# 295
  • София
Финалът ми хареса много!
След всичкото плюене по този сезон, за мен, това беше една страхотна емоция.
Този сериал е единственият, който изобщо успя да ме запали до такава степен, че да чакам с нетърпение и интерес всяка нова серия през годините.
Да, много неща можеше да са различни, много ситуации по-"изпипани", но за мен си остава най-страхотният сериал..ever. Не мога да си предствя друга продукция да развълнува толкова много хора по целия свят , в такива мащаби. Било то положително или отрицателно Simple Smile
Ще ми липсва, определено.

# 296
И аз да си кажа.
Скрит текст:
Не съм чела никакви спойлери за финала за да му дам шанс.
Обаче не сам доволна стои ми един горчив вкус и мисли - Е това ли беше, само това ли ???До убийството на Дани  добре вървеше епизода самата сцена много ми хареса  ама от там нататък изключително зле.
Както ги бяха събрали в онази шатра да избират крал имах чувството че ей сега ще почне рекламата на Пепси с Бритни Пинк и Бионсе. Последните 20 минути исмукани от пръстите все едно да пълним ефирно време. После съвета обсъжда да имало ли бардаци или да купували кораби OMG .Не съм доволна от финала някак исках нещо по уау. Мен също ме е яд че Джон беше заточен и той докрая гледаше все едно ще го бесят. Все очаквах че Дрогон ще се появи и ще му позволи да му е господар и евентуално да се върне на трона.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 17:33 от Niss

# 297
Скрит текст:
Толкова съм обидена, че дори не мислех да се изказвам, ама бях провокирана от хорара, които са ревали на тая смешка. този епизод имаше няколко много добри ефекта и нищо повече. Джон пак върви и не знае къде се намира. Опропастен образ, повтаряйки цял сзон едно и също. Докато вървеше покрай изпепелените хора си викам ей ся ще нададе глас- Денерис, Денериииис. Бесен и яростен. Не го направи. На стълбите си викам - ей ся ще застане и ще се извика- Аз съм Егон Таргериан,син на Регар и Лиана, законен наследник на ЖТ и т.. Сцената пред трона беше потресаваща. Толкова лоша игра и от двамата, ей от това вече ми се дорева. Нелогичното поведение на Дрогон...разярен дракон, седи до убиеца на майка си и хвърля огън срещу трона. Кво ли си вика- еййй, чакай да го унищожа и да се пенсионирам да не ме хване някой друг луд Тарг пак с ЖТ да ме занимава. И след това мъглаааа. Сив червей трепе всички наред, ама пощади Джон... 😄. Дотраките къде отидиха, армията на Севера къде отиде? Кой извика всички лордове, как се е освободил Едмур като беше пленник, както и Тирион. Защо в съвета Старките бяха трима, а останалите бяха по един 😄. Бриен кого представляваше и защо въобще Сив червей се съобразява с някакви си чужди лордове. Нелогични натъкмени действия. Излиза, че КнН е искал властта явно знаейки, пе Бран ще я получи и затова искаше да го убие 😄. Тормунд как разбра, че Джон пристига, че го чакаше в Черен замък? До кой изпрати писмата си Варис? Защо никой от тоя съвет не предложи Джон за крал? Та Санса кралица, Бран крал, Джон тръгна с диваците, явно ще е крал отвъд Вала. Аря - покровителка на моретата. Ей това е централизиране на властта. Брон лорд на Планински рай и финансист на 6-те кралства 😄. Един продажник и наемен убиец. Смятам, че той е абсолютен събирателен образ на провала на ДД.

# 298
Скрит текст:
Не мога да разбера и се ядосвам .. защо Тирион вместо да си играе с ласкателни думи към отвратителния Бран , не започна с истината за Джон ?  Защо мълчи ? Излиза , че както му е удобно на него и както му изнася !  Да беше умрял !  Не стига , че Джон спаси абсолютно всички , ами накрая неблагодарни са всички до един и на заточение го пращат! Ето затова трябва да останат владетели като Денерис ,  защото тогава нямаше да има такава неблагодарност !
Потрес , потрес , потрес... поне Джон да бяха направили крал за благодарност.  Ама не !  Първо всеки мисли за собствения си задник. Второ е проблем,  че той е Тарг, щот едва ли не ще полудее и той!

Без думи !
Жалко , че няма абсолютно никакъв шанс за нов сезон или продължение....

Какъв е спойлера на другия финал, ако може някой да ми сподели и преведе ? Благодаря ! [\Spoiler]

# 299
Джон взе правилното решение да я убие. Ще повторя, че за мен Дани не е луда, но вече беше започнала наистина да се има за Бог.

Денерис (това лигаво Дани кой го измисли изобщо) в последния сезон е копие на Робеспиер. Екзекуциите, новия ред, борбата за нов по-добър свят, арестите на най-близките му, умопомрачението от власт. Всеки запознат с Френската революция може да направи паралелите.
Преди да вземат решението за ареста му, в апогея на умопомрачението си, той прави Culte de l'Être suprême (Festival of the Supreme Being), където представя новата религия без богове.

Иначе финалът, както последните няколко сезона оценявам като холивудски, посредствени и претупани. Радвам се, че този финал е coup de grace за сериала като цяло, не си заслужаваше да се мъчи още.

Общи условия

Активация на акаунт