GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 800
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 255
За финала на шоуто
Скрит текст:
Спорем мен финала беше силeн. Тириън убеди Джон да убие Денерис. Бран ще бъде  добър крал заради способностите си. Да си припомним, че благодарение на него беше убит лорд Бейлиш, който беше голям играч.
От целия сериал най-любимите ми герой са Денерис и Тириън. Денерис беше убита но пък Тириън стана ръка на краля.

# 256
  • София
И това ли беше финалът?!!Слабичка работа на сценаристите....На мен целият последен сезон (с изключение на 1-2 епизода) ми е много измъчен и някак си изсмукан от пръстите...нали имаха велики планове никой да не разбере финала...да бъдат снимани няколко варианта...и най-накрая седмица преди него (да не кажа и повече) той беше разконспириран изцяло.

Напук на многото "елиминарани" главни герои се създава едно усещане за незавършеност...все едно няма нищо общо с началото, със силните и динамични сезони...само дракончето и Питър Динклидж си струват гледането.

И едно не ми стана ясно...Джон сам ли се е предал, защото реално можеше никой да не разбере какво се е случило с Денерис - нали драконът си отлетя с нея на някъде - както се казва - няма тяло, няма улики😉

# 257
Скрит текст:
Всъщност епизодът беше по-добър, отколкото очаквах. Ако не бяха оплескали предишните 3, щеше да се възприеме още по-добре. Доста моменти си бяха повторение на Властелина всъщност.
Какво най-много не ми хареса: Брон в съвета и цялата история с Бран. Дори това да е истинският край, куца, така поднесено.
Според  се е получило, защото заложиха на най-силния коз - актьорската игра. Тирион игра добре, Дрогон също много добре се справи. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 13:04 от Elmindra

# 258
Значи актьорската игра беше една от най слабите за сезона. Прерава ми се по едно време 😁

# 259
  • София
Твърде много Старки останаха живи, за мен това не е наред.

Дългата ръка на дяволчето си каза думата. Смеят ли да ги пипнат? Twisted Evil

# 260
Искам да дойде Гугъл и да чуя нейното мнение Simple Smile
Като за пръв път ми е трудно да дам точна оценка. Имаше моменти, които ми харесаха... но някакси на фона на нещо, което почувствах като боза.

Скрит текст:
Разговорът между Тирион и Джон го вкараха заради думите на Тирион: "Аз поне избрах съдбата си. Народът на КЧ нямаше думата" (не знам как са го превели точно, гледам без субтитри) --> за да може след това Денерис да каже на Джон "Те нямат думата" и той да се светне, че няма друг начин.

НО това, което реално постигнаха беше, че тотално затвърдиха образа на Джон като на абсолютен идиот, който върши нещо само, ако някой по-интелигентен му подчертае, удебели и спелува какво трябва да се направи. Сякаш не е видял труповете на децата и този епичен погром, коленето на предалите се войници... и това е Джон Сноу, който не можеше да понесе невинни хора да бъдат убити от НК, заради което престъпи всичките си клетви, водейки ги от Хардхоум зад вала. Трябваше Тирион да му обясни и разговорът им ми звучеше ей така: "Джон, ти - добър. Горене хора - лошо. Дани гори хора. Дани лоша. Джон, ти добър?" Grinning Grinning Не се изненадвам, че когато Джон каза "Любовта е смъртта на дълга", Тирион дълбоко се изненада, че това може да е мисъл на Джон. И аз бих се изненадала на този етап. Отделно от това, свърши мръсната работа на всички (Сансити, Бранчовци и тн), а накрая го прокудиха. Аз поне мисля, че в това има едно хубаво - може спокойно да тегли една на всички интрижки, за които видно не е достатъчно интелигентен.

Идеята за експедицията на Аря ми хареса най-много от всичко, защото е нещо добре загатнато в книгите. В Игра на Тронове, когато пътуваха за пръв път към КЧ с краля Аря въобще не си седеше на д-то, а яздеше насам натам, разглеждаше интересни растения и животинки, всичко й беше интересно. Точно такъв образ имам за Аря без списък - на откривател, който си угажда на огромното любопитство.

Смъртта на Денерис беше страшно бозава въпреки, че Емилия игра чудесно. Направо си беше "Малката булка". Много ми хареса, обаче, Дрогон, който се показа единствения с акъл в целия сезон и съзнавайки, че майка му е мъртва заради тази проклета купчина желязо, отмъсти на правилния виновник - трона. Защото не Джон наистина уби Дани, а манията й по железния трон. Това беше много хубаво направено и много точно, а моментът, в който си я взе нежно и отлетя беше трогателен.

Хареса ми завършекът на страниците за Джейми, когато Бриен написа: "Умря, защитавайки своята кралица" - Церсей.

И май дотам. Grinning Останалото ми беше доста суховато и тъпо.
Събраха възможно най-глупавия съвет, който можеше да съществува и най-най-важното:

Как по-точно промениха реда и "счупиха колелото"? Всичко е същото. Съвет от лидерите на най-големите домове (включително ковач, наемник и тн), едноличен управник, който зарязва съвета да му върши работата, докато той си прави това, което му е кеф - при Робърт к*рви и пиене, при Бран - варгване в неща и живот извън него самия. Разликата е само независимият Север. Железният трон може да беше символ на стария ред, но унищожаването му не е достатъчно само по себе си. Дали инвалидна количка или трон от мечове - все тая, важното беше наистина да променят реда.

Санситка ми заприлича тотално на Церсей, когато я коронясваха. Иначе беше много красива.
Целият монтаж на тримата Старк е много въздействащ и ми допадна.

Ама добрата кинематография не може сама по себе си да запълни дупки в сюжета.

# 261
Е може ли такива работи - само 18 страници?
Ей опропастиха на човека историята.
Не съм гледала все още - но от прочетеното, това "неочавано", което ми обещаха, къде е?

# 262
Не съм гледала все още - но от прочетеното, това "неочавано", което ми обещаха, къде е?

То това e рекламата. А всички знаем какви *@@$%&^%@%^%&^%$&*^$^#%#@% са прекалено рекламираните стоки.

п.п. Ползата от финалния епизод се равнява на около 80 GB освободено място на харда.

# 263
В никакъв случай не съжалявам за емоциите, които ми създаде сериала през тези години.

# 264
  • Варна
За мен емоциите бяха само месец и половина (за толкова изгледах всичко), но и аз не съжалявам. Имаше множество добри моменти. И ще го гледам пак.

# 265
  • Пловдив
Скрит текст:
най-хубавото беше ,че видяхме Дух и приличаше на себе си,не онова недоразумение което забелязах от третия път в предишния епизод Grinning
схвнах защо Мартин навсякъде ги хейти ДиД Grinning горките не им завиждам и на тях.

# 266
Ами аз написах какво е неочакваното, ама не може да се обясни, трябва да се гледа. Неочакваното беше, че всички бяха щастливи и удовлетворени накрая. Това го нямаше в спойлерите, те очертаваха една мрачна и нелогична картина. Нямаше изобщо да се сетя, ще някой друг освен Санса ще намери щастие във всичко това. През ум не би ми минало за Тирион например, дето ако имаше грам чест да си признае истинската вина, не така елегантно да се измъкне, че видиш ли проблема едва ли не бил, че той сбъркал човека, та не очаквах вместо да се покрие в миша дупка, така жизнерадостно и бодро се вживя в новото си положение. От Бран не очаквах също удовлетвореност, та до вчера декларираше, че вече не искал Нищо. Да беше се опънал поне малко, а то тази реплика, в смисъл: ама разбира се, аз затова съм дошъл. Не очаквах и Джон - Рицарят на печалния образ да се усмихва накрая. Та така, такива неочакваности имаше за мен.

# 267
В никакъв случай не съжалявам за емоциите, които ми създаде сериала през тези години.

Определено. А и ни чакат книги, дано. Grinning Поне Ветровете все някой ден ще излезе, вярвам го.

Финалът не беше съвсем нелогичен, просто е много претупан. Не бих го нарекла нито горчив, нито сладък. Може би уморен.

# 268
Да права си - неочакваности са.
Но защо ми горчи?Confused

# 269
  • София
Няма вал,
Скрит текст:
Джон го изпратиха в Сибир на заточение. Всъщност след като неопетнените си заминаха, абсолютно нищо не пречи да го върнат. За да угодят на тях беше това.
.
Diavolo, синът ми се опази от спойлери и вярно, че не беше много разочарован от финала. Преди малко говорихме, питах го доволен ли е от развръзката и каза: всъщност музиката ако не беше, щеше да е много зле Simple Smile Точно аз както го усетих. Постараха се с емоциите на героите, с музиката, с детайлите да ни покажат една картина на щастие. Пък щом са щастливи хората, значи всичко е наред. Но тези, които търсеха нещо повече от една приказка, които от години живеят в света на Мартин, няма как да не са разочаровани. Много, много орязаха всичко - развитие на характери, липса на логика, десетки важни въпроси без отговори и пр. и пр. И не е проблемът в това, че все пак е адаптация, защото и първите сезони бяха, и видяхме, че е възможно и по-добре да е.

И аз не чета спойлери (само теории, при това избирателно), но пак съм разочарована. Много е възможно до подобен завършек да се стигне и в книгите, но с повече обяснения, задълбочаване на характерите и действията, ясна логика и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт