Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 509
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
[video][/video]
Сгъваемите издръжливи ли са и изобщо има ли практика да се ползват изцяло вместо дървени?

Ние първоначално мислехме да вземем 3 в1 - дървена кошара, която после става на легло и бюро. Но прецених, че дори и големият размер (180) ще е къс, когато момчетата порансат. Затова се подготвих със сгъваеми кошари. Покрай мен масово ги ползват до към 2-3г на детето. Общо взето докато почне да се катери. До колкото знам и дървена кошара да е, почне ли детето да се катери по нея, значи трябва да го преместиш на легло (било то и с предпазител да не пада).
И поради този факт плюсовете за сгъваемите станаха много повече - мога да я взимам за път, мога да я местя от стая в стая и децата винаги да са с мен и е по-евтина.

# 346
[quote author=lovingsun link=topic=1116928.msg38954310#msg38954310 date=1562049340
Сгъваемите издръжливи ли са и изобщо има ли практика да се ползват изцяло вместо дървени?
[/quote

И аз това се чудя, много ми се иска да взема сгъваема - много са симпатични, не са и скъпи, обаче не изглеждат стабилни въобще

На мен също не ми изглеждат издръжливи, иначе и нашата първоначална идея беше за такава. Сега се радвам, че си взехме дървена. Иначе имам няколко познати, които са си само със сгъваема. До лично виждане си е.

# 347
Аз например ги възприемам като походни легла. Първоначално мислех, да купя и аз, поради факта, че живеем в малък апартамент, но после си казах - аз не спя на походно легло, защо детето ми да спи. В крайна сметка купихме много красиво дървено легло 120х60 и въпреки, че ни е тесничко, не съжалявам изобщо.

# 348
Благодаря че ме ориентирахте, момичета!
Просто като се замисля дървената кошара след 2 години ще  се чудя къде да я разкарам, а тези 3 в 1 някакси не ми допадат, докато преносимата е по неангажираща и евтина. Но и аз съм на същото мнение относно "походните легла" и искам най доброто за детето и най малкото да е стабилна кашарата. Освен това ние не сме от много пътуващите и дефактно не ни трябва да е преносима. Ще почна да гледам за дървена.

# 349
  • Варна
И ние нямаме много място в спалнята, но си взехме дървена кошара. При нас е много прашно и в главата ми все беше как този прахоляк се набива в плата на сгъваемата кошара. Отделно от това да е отворена също ми беше важно, за да има въздух. Не съжалявам изобщо, че взехме дървена кошара.

# 350
Аз купих преносима,защото пътуваме и с мисълта бебчо да си има легълце където и да сме, също взех и дървено легло.
Обаче като дойде бебето се разбира как ще е удобно и се нагаждате с него.
В преносимата спеше няколко седмици докато се събираше на късата страна.После заедно с мен на спалнята до към 8мия месец.След това го отделих в дървеното легло, на нисък матрак без решетката отпред за мое удобство нощем

# 351
Сгъваемите кошари съвсем не са походни легла. Може да си сложите матрак, какъвто ще сложите и на дървено легло 😊 Имахме две сгъваеми кошари с каката, едната беше за при бабите със сгъваем матрак. Стабилни са. Спала е на високото ниво, след това повече спеше при мен на спалнята. Към годинка спеше на долното ниво. Лягала съм с нея вътре не веднъж  докато заспи, та са си съвсем стабилни 😃
Сега с бебето взехме от кошарките тип next to me и дървено легло трансформиращо. На 3++ е още не е спал нито веднъж в дървеното, ползваме само скрина и чекмеджетата. Много ми е неудобно да го слагам и вдигам от там, а още е на горното ниво ( а съм висока 175) ,  Ноо ми беше мерак и такова да имаме, ще видим по-натам дали ще го ползваме или ще е направо на детското легло 🤷🏻♀

# 352
Ние взехме обикновена дървена кошара само с две чекмеджета и люлеещ механизъм за спалнята и сгъваема за хола, с идеята, че нея ще я ползвам после и за игра.
При наште също имаме сгъваема и честно казано дървената е в пъти по-удобна нощно време.
Сгъваемата се люлее, но поне при нашите плата някакси шуми и самото люлеене не е толкова лесно като при дървената.
Освен това вечер като спа, за да я докосна или да и сложа биберона или друго просто си протягам ръката през решетката, а при сгъваемата трябва да се поизправя, за да се случи.
А пък спането на долното ниво на сгъваемата просто  е си гонпредставям колко е неудобно, все едно на земята я слагам да спи инсупер много трябва да се навеждаш.
Имайки и двете, не бих препоръчала сгъваемата като основна кошара.

# 353
  • Германия
Сгъваемите кошари са си съвсем ОК - стабилни са и с допълнителен матрак надали много се различават откъм лежането в нея от дървено легло. Все пак имахте предвид че в тях спрат малки леки бебета, които поне в началото даже и не шават много. С мрежести стени са, така че въздухът си циркулира без проблем.

Всичко е въпрос на вкус и на лично усещане.

Дъщеря ми спа основно в преносима кошара до към годинката, след това спеше при мен защото много често се будеше и ми идваше тежка да я вадя и слагам в кошара по 5-6 пъти на нощ. Като стана на 2 години директно я преместихме в нейната стая на голямо легло 90х200см, не ми се занимавала с малки легълца, в голямо мога да легна с нея да я приспивам. Сега и да падне от леглото не е от високо

# 354
Кошари легла в един момент в период на зъби гледаш, че спите заедно с бебето.
След време то е свикнало ,а бебешкото леглото е пълно с дрешки....

# 355
  • Перник
Ние сме с дървено легло 3 в 1, трансформиращо. Доволна съм много. За вилата моя приятелка ми даде сгъваема кошара, в която спаха и двете й деца като основно легло. Купих си сгъваем матрак. Не ми допада, защото първо самият сгъваем матрак стои неравен на двете места, където се пречупва и се налага да слагам под него нещо, за да изравня. Освен това тази твърда конструкция, която се слага под матрачето, върху самия плат, също не стои напълно равна и сякаш бебето потъва (6 кг тежи). С две думи се получава неравна повърхност за спане, на която не бих си позволила да държа бебето да спи постоянно.

# 356
  • София, България
Ние сме с дървена, на която сме свалили предните ламели и в момента е залепена за леглото ми. Така сутрин си взимам детето при мен ако се размрънка от коликите. Вечерно време задължително си заспива в нея. Чисти се лесно. Има си твърда подложка под матрака. Чекмеджетата в момента не използвам, тъй като е залепена за леглото ми и не могат да с е отварят.
Вече е на два месец и половина. Когато спре напълно нощното будене, ще я обърна и ще сложа ламелите. Пък ще видим после със зъбите как ще е....
Големите 3в1 хич не ми харесват. Тази ни струваше 180лв.(което си е смешна цена) и просто в някакъв момент ще премине директно на голям креват.
Имаме сгъваема от племенника ми, купила съм сгъваем матрак. Ще я носим на морето, за да не спи при нас. Много хора си отглеждат децата в такива и знам, че са удобни, но те на големина са колкото дървената. Не ми харесва, че не се чистят лесно. Май трябва да сваляш всичко, за да я переш Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 13:59 от Purple_Peanut

# 357
Ние бяхме със сгъваема кошара до към 3 месец. Даде ни я брата на мъжа ми, като му пълнеше главата, че детето ще спи при нас и легло не ни трябва, да не даваме излишни пари. Пълна глупост. Измъчих се с тая кошарка, защото е ниска и я намразих още първия ден след като се прибрах от болницата, защото не можех да се наведа да си взема детето или да го оставя. Много ме болеше операцията от секциото. После спря тя да ме боли, почна гърба от вечното навеждане. Плакала съм на всяко вадене и слагане на бебето първия месец. След като доказах на мъжа ми, че не трябва да се слушат други хора и всички бебета са различни взехме дървена кошарка, която има 3 нива на матрака и направо се родих. Горчово съжалявам, че не го направихме по-рано. Взехме дървена за същия размер матрак 120/60 и изобщо по големина не се различава от сгъваемата, максимум с 2-3 см., което е пренебрежително малко за да се коментира. Също не бих сложила детето на долното ниво на кошарката, все едно си е на земята.

П.с. Има и деца, които не спят при родителите си като нашето. Вече е на 4 месеца и нито една нощ не е спала при нас.

# 358
Да, всеки говори от собствения си опит. Нито една от двете ми дъщери (2г и половина и почти 9 месеца) не е спала нито една нощ при нас. Относно дървена или сгъваема - определено предпочитам дървената. По-удобна е, по хубава на вид и по-лесна за чистене. Имам и от двата вида. Дори в момента по-малката ми дъщеря спи в сгъваемата, тъй като по-голямата все още е в дървената. Поръчали сме легло и скоро когато пристигне ще преместим голямата в леглото, малката - в дървената кошарка, а сгъваемата ще остане като допълнителна кошарка за игра. Иначе дори в сгъваемата, ако се сложи хубав матрак, за бебето ще е удобно. Проблемът е за родителите. Сега, месец откакто малката ми дъщеря е в преносимата кошарка (преди това беше в Chicco next to me), aз също си докарах страшни болки в гърба от навеждане. Все пак вече е към 9 килограма.

# 359
Много от моите приятелки и познати до момента (като последните две с които говоря на тази тема са с бебета на 3 месеца) непрекъснато ми говорят как бебетата им спали при тях, не искали в кошарата, плачели, не стояли вътре... ние очакваме нашето бебе съвсем скоро и много ми се иска да успея да избегна това спане при нас, може ли да споделите дали си е само до конкретното бебе или все пак сте приложили нещо, за да успеете с това Blush

Общи условия

Активация на акаунт