Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 517
  • 771
  •   1
Отговори
# 360
Щом толкова искаш да го избегнеш, ще има начин.Може би не е само до бебе, а много фактори - може би най-вече успокоява ли се със залъгалка,на гърда или шише с мляко,това как се справяте с  коликите също.
Освен че бебето ми имаше нужда, аз също исках да имаме този контакт в началото и спяхме заедно известно време.
Май си е семейна организация тая работа

# 361
То ми е ясно, че аз може да искам много неща.. ама всичко си е индивидуално и според  бебето... просто опит от вече майки минали през това никога не е излишен, знам, че за всяко нещо има различни мнения..
Това, че искам да го избегна, не значи, че не искам да имам контакт с бебето... или че няма да го гушкам... разбира се.. друга ми беше мисълта... но благодаря за мнението Blush

# 362
Много от моите приятелки и познати до момента (като последните две с които говоря на тази тема са с бебета на 3 месеца) непрекъснато ми говорят как бебетата им спали при тях, не искали в кошарата, плачели, не стояли вътре... ние очакваме нашето бебе съвсем скоро и много ми се иска да успея да избегна това спане при нас, може ли да споделите дали си е само до конкретното бебе или все пак сте приложили нещо, за да успеете с това Blush
Както майките сме рзлични, така и бебета са различни.
Аз в началото се кълнях, че бебето няма да спи при мен никога. Да, ама като започнаха едни колики на 18тия ден, ставане, гушкане, кърмене...еми не ми се ставаше по 100 пъти и я взех при мен. Имам приятелка която отдели бебето си в друга стая на броени седмици, и такава коят спи със 3 годишния си син, така че въпрос на организация в семейството е. Няма правила и тактики. Бебето става фактор. В момета имаме кучешки зъбки на път, пак спим с бебе защото се будя, давам биба, мажа с гелче, давам вода... ако трябва и да я вадя, слагам в кошара, ще се побъркам.

Относно матрака, каквато и кошара да вземете, не пестете пари от матрак, тези сгъващите се са за път или епизодично ползване.

# 363
  • Beyond the stars
Текстилната кошара не предполага сгъваем матрак, може и с нормален. Ние ползваме само за път, и доста ниска ми идва на долно ниво в сравнение с дървената. Винаги съм харесвала повече дървени - и визуално, и като удобство.

За спането заедно - не разбирам аз нещата на всяка цена. Като е имало нужда е спал при нас, като цяло си спи в кошарата, ма никога не съм се натоварвала с идеята, че е грешно да спи при нас и не трябва да се учи така.

# 364
  • Canada
До родители е. На когото не му се става по 10 пъти на нощ бебето му спи на гърдата, като моето. Simple Smile
Големият ни син не е спал при нас.

# 365
  • София, България
Абсолютно си е и до дете, и до майка Simple Smile
Аз съвсем несъзнателно, без никаква умисъл още от родилното след ядене го слагах и той си заспиваше. Очаквах когато се приберем това да се промени (всъщност не точно очаквах, защото товава дори не го смятах за странно), но всяка вечер го слагах на неговото си място и той си заспиваше. Това продължава вече почти 3 месеца. Изобщо не е гонена цел. И аз мислех,  че ще ми спи в кревата.

# 366
Аз също просто от първия ден си я оставям в нейната кошара. Всички ми казваха, че първите дни ще ми е по-спокойно, ако е до мен, но мен много ме беше страх да не я  смачкаме между нас. Сигурно трудно ще стане, но... Затова и не съм я оставяла.
Като имаше колики сутрин доста често спеше върху мен и после до мен, но след 6 сутринта и когато баща и е на работа вече, така че това не го броя.
Вече е на 3 месеца и половина и не се е налагало да спи при нас.

Обаче е фактор и това, че е изцяло на АМ. Може би ако беше на кърма и за мен щеше да е по-лесно с оглед постоянното ставане.

Според мен е важно и родителите и детето да са спокойни, правилен начин няма.

# 367
Кики, аз взимах и двете при мен Simple Smile
На болничното легло с две бебета , след секцио ....а и бебета се успокояват . Правих го защото ми беше трудно да ставам..Не съжалявам в никакъв случай.
Сега спят отделно една от друга , но скоро ще ги сложа в обща кошара .(Чакам ММ да я сглоби)

# 368
Благодаря много на всички споделили опит и мнение... още малко имам до срещата с малкото човече, ще видим каква ще е и нашата ситуация.. само да ми е здрава, всичко друго ще нагласим взаимно...
Роси, Heart радвам се, че сте добре, и моето наближава.. още малко и при нас.. Heart Eyes Hug

# 369
  • София
Здравейте, момичета! Моля, споделете с колко шишета стартирате отглеждането на малкото човече като приемем, че става въпрос за кърмеща майка. Имам едно 260 мл и две по 150 мл.

# 370
  • Германия
Здравейте, момичета! Моля, споделете с колко шишета стартирате отглеждането на малкото човече като приемем, че става въпрос за кърмеща майка. Имам едно 260 мл и две по 150 мл.

С 0 😉

# 371
Аз имах 2 от 120 и 1 от 130 -подарък с помпата ми.Стигаха за периода в началото, когато цедях до втори месец.От там нататък сме без шишета

# 372

Имам едно голямо на авент и едно малко + шишето от помпата ми. Използвала съм само малкото на авент не повече от 5 пъти. Ние сме на 26 дни, само на кърма. Голямото шише не знам дали изобщо ще ми влезе в употреба скоро. (Надявам се и да не влезе)

# 373
Започнах със стартов комплект на филипс авент. Чак след 6-7-месеца поръчах допълнителни големи шишета, 260мл и накрайници съответно.

# 374
Имах две малки шишета 120 мл после купих 220 мл , а когато купих 300 мл бебето се отказа от АМ.
Използвам биби и шишета на Нук.

Общи условия

Активация на акаунт