Говорим си за Боговете, Човека, Вселената, Философите и Живота

• 33 268
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
  • Чужбина
Хектор.

Херкулес ли съм написала. Ауууууу, аз съм много просто парче.

Имала съм предвид Хектор.

Ахил нали уби Хектор, защото Хектор по погрешка уби братовчед му?

Момичета, коригирах го на предната страница. Искала съм да напиша Хектор, но съм написала Херкулес и не знам защо съм написала Херкулес. По инерция вероятно.

Но е Хектор, който е син на Приам.

Така нещата съвпадат ли?

# 196
А,Хектор е друга бира..Викам си :Какъв пък Херкулес сега,пак ме гони склерозата,щом съм забравила и че той е участвал..  Joy

П.п.Нема да си викаш,че си проста,щото не си!
И аз редовно бъркам двата щата Калофер и Калифорния,ма голям праз..Stuck Out Tongue Winking Eye

# 197
Възможно е. Херкулес е от предно поколение герои и умира преди Троянската война.
По време на конфликта му с бащата на Приам едва не разрушава града (ако го беше направил, нямаше да има война). Всъщност, Херкулес би могъл да участва (като възраст, не е чак толкова по-стар), но умира трагично доста преди това.

Неговият най-добър приятел Филоктет, участва в последния етап на войната. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%82

# 198
А,тва,че са близнаци ми напомня Рем и Ромуел,ама не знам историята на тоя З...Къв беше..
Отивам да готвя,по-после ще се опитам да чета и осмислям.

# 199
  • Чужбина

Значи, момичета продължавам с движението на кралската кръв:

Имаме известно време крале на Троя, и по едно време, наследниците по линията освен крале на Троя, стават и крале на кимерийците. Това се случва някъде към 750 г.пр.н.е. (при Александър).

После, някъде към 500 г.пр.н.е. в линията на наследяване се появява един крал на име King Antenor IV, който е следното:

King of Cimmerians of Scythia on Black Sea, King of Sicambri, First king of the Sicambri

Този крал е наследник на троянските крале. Той е син на Helenus IV Ilium of Cimmerians, King of the Cimmerians, който е крал на кимерийците, но самият Helenus IV Ilium е наследник на кралете на Троя.

В Уикипедия пише, че кимерийците са трако- или ирано-говорящи. Под натиска на скитите са мигрирали през 7 – 8 век пр.н.е. от северното Причерноморие в Задкавказието.

Значи, след като стават и крале на кимерийците, кралската кръв на троянците се мести към Скития и на запад към река Рейн.

Ето към е Скития:

Троянските крале стават крале на т.нар. Сугамбри / Сикамбри, които са западногерманско племе, обитавало земите около река Рейн (това го копирах от Уикипедия).

След това, пак по същата кръвна линия, т.е. син наследява баща, Clodomir I, King of the Sicambrii, става и крал на франките през периода 250-232 т.пр.н.е.

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 21:43 от Eleonora_27

# 200
A родоначлниците на тея крале?
Дай да сравним ако искаш гръцкия пантеон и шумеро-акдците,после сами ще си излязат библейските нишки..

п.п.Така както си я подкарала(мноу ме кафиш) ама ще стигнеш и до Фридрих Барбароса и сие(червенокосите владетели в Европа)

Hyperborean Origins of Merovich, Marcomir, Clodomir, Merovingians, Early Croatian Rulers, Pentagrams & Coats Of Arms
http://merovichmerovingianscroatianhistory.blogspot.com/2013/07/ … ngians-early.html

# 201
  • Чужбина
Ми ся начи, аз подготвям един Ексел ...

Ето тука можете да го свалите:

https://dox.abv.bg/download?id=a457de5bae# - Линк за сваляне

Засега, това, което прави впечатление, е, че троянските крале са се намърдали у Европата. СтанАли са крале на франките, на Франция, набутали са се у херцогствата в Германия и са плъзнали по цЕлата Свещена Римска Империя.

Аз очаквах, че ще има египтяни. А то троянци.

Ся, тея троянци ... Какви точно се явяват. Много ми е странно това нещо.

Вижте в Ексела, че имената дори на франкските крале са същите като на кралете от Троя. Трябва да видя онези, които се повтарят. Човек дори само по имената може да се ориентира, че са същите родове.

# 202
Ама фаранското звено е същото като троянския елит..Не бъркай песоглавата рая с елита котки,които се кланят на змията и господстват над земята от нейно име.
  Инак,браво за таблицата,много полезен труд!

А направи ли впечатление коренът МИР в имената?Като нашите Маламир,Стратимир и т.н.

Ели,мисля,че Троя е топоним на тракийците.
А траки и фраки,т.е. франки е една и съща дума произнасяна по различни начини.
Онзи троянски елит по чиито следи вървиш е всъщност елита на червените коси.Меровете.Рижави мумий на владетели се откриват непрекъснато,Чингиз и него го рисуват с кестеняви коса и брада,определено много по-светли от гарвановочерните коси на азиатци и ацтеки/маи/инки/индианци..

Дори мисля,че го описват като червенокос и зеленоок,но не съм сигурна..

Е така де..циркулира такова инфо в нета

Why did Genghis Khan have red hair and green eyes?
https://www.quora.com/Why-did-Genghis-Khan-have-red-hair-and-green-eyes

Rashid al-Din, who claimed Genghis had red hair and green eyes....
https://www.history.com/news/10-things-you-may-not-know-about-genghis-khan

Ginger mummy

https://coppersmc.wordpress.com/2014/09/12/ginger-mummy-mystery/

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 23:25 от Какво?

# 203
  • Чужбина
Добре де, троянците дали имат нещо общо с Гьобекли тепе?

Или то е много много много по-старо и няма как да знаем, кой го е направил?

ОК, а потомците на фараоните къде са отишли? И те трябва да са тука някъде по Европата.

# 204
Да разбира се.

Не зная за Гьобекли тепе,освен,че подозрам,че е част от комплекса от подземия  ,пещери и пирамиди..Бастет тук,Румънския Сфинкс..
И местностите Градище тук ,в Румъния при Сфинкса и в Македония където намериха купища кости на 5-6 хиляди години..

Трудно можем да определим кой мегалит от кой"бог"е останал поради многократното пренаписване на историята,заличаване на артефакти и т.н.
Стара практика е който "бог" спечели войната за власт над плантата,да заличи всеки спомен за противника си и да обърне вярата и религията в своя полза и да се обяви сам за единен могъщ Бог..

Ели,от Шумен към Варна,онези планински хълмове и възвишения които се виждат..Това са пирамиди,не по-малки от Хеопсовата,да не кажа и по-големи и мисля,доста по-стари...

"Хълма" Царевец

Накратко,Ели,същото нещо което виждаме в Египет,същия комплекс от пирамиди и подземни галерии,го имам и тук.Дори бих казала,че този комплекс който е тук на Балканите,е в пъти по-голям и мащабен от египетския,защото обхваща България,Румъния,териториите на бивша Югославия,Гърция и Турция.Но поради климатичните особености,всичко е превзето от природата и към днешна дата си приличат  на естествени планински вериги от хълмове и възвишения..
А от Мишкова Нива към Турция,планината Сакар(Същия топоним като в Египет,нерде Ямбол,нерде Стамбул) трябва да са 7 тепета подобни на филипополските,но много по-големи и ..Митът за Рем и Ромуел и вълчицата също го пренасят по тези земи
И Кайлас е пирамида.

Виж формата на тези камъни..Вода..

Zerah the Cushite is mentioned by the Book of Chronicles as having invaded the Kingdom of Judah with an enormous army, in the days of Asa.[4] According to the text, when Zerah's army reached that of Asa at the valley of Zephathah near Mareshah[5], Zerah's army was utterly defeated, by divine intervention,[6] and Asa's forces collected a large volume of spoils of war.[7]
Usermaatre Setepenamun Osorkon II was the fifth king[1] of the Twenty-second Dynasty of Ancient Egypt and the son of King Takelot I and Queen Kapes. He ruled Egypt from approximately 872 BC to 837 BC from Tanis, the capital of that dynasty.
After succeeding his father, Osorkon II was faced with the competing rule of his cousin, King Harsiese A, who controlled both Thebes and the Western Oasis of Egypt. Potentially, Harsiese's kingship could have posed a serious challenge to the authority of Osorkon, however, when Harsiese died in 860 BC, Osorkon II acted to ensure that no king would replace Harsiese. He appointed his son, Nimlot C, as the high priest of Amun at Thebes, which would have been the source for a successor to Harsiese. This consolidated the king's authority over Upper Egypt and thereafter, Osorkon II ruled over a united Egypt. Osorkon II's reign would be a time of prosperity for Egypt and large-scale monumental building ensued
https://en.wikipedia.org/wiki/Osorkon_II

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 09:32 от Какво?

# 205
  • Чужбина
Момичета, помощ.

Някой може ли да разчете ей тука какво пише:

Това е от ето тази картинка отдолу:

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 10:39 от Eleonora_27

# 206
Приличат ми на имена от скандинавската митология? Отгоре - Один и Фрея, под тях разни династии. Например, виждам House of Skiold (според Гугъл - легендарна Датска династия), House of Wettin - немска династия, Тюдорите и т.н. Първите не ги разчитам.

Не ми изглежда много сериозно да мислят, че произлизат от Один... От друга страна, според легендите, той обикалял предрешен като пътешественик и преспивал със случайни жени - сигурно страшно много хора произлизат от него Wink

# 207

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 10:32 от Какво?

# 208
Сега виждам, че първото е early British Simple Smile

# 209
  • Чужбина
Не ми изглежда много сериозно да мислят, че произлизат от Один... От друга страна, според легендите, той обикалял предрешен като пътешественик и преспивал със случайни жени - сигурно страшно много хора произлизат от него Wink

И на мен, но това е само един ръкав в генеалогията.

Това отваряш ли го:

https://gw.geneanet.org/chogue?lang=en&n=frithuwald&nz=h … ene&type=tree

Качвам ъпдейтнат Ексел - можеш да го изтеглиш.

Вижда се, откъде идва работата с Один:

https://dox.abv.bg/download?id=160194c680# - Линк за сваляне

Сега виждам, че първото е early British Simple Smile

Аааааа, ОК, супер Hug

Най-сериозна, според мен, е връзката с Брутус от Троя. Той е първият британски крал.

Brutus of Troy. Той е родоначалник на древните британски крале, още преди Уилям Завоевателя и Алфонс.

Другото са подробности.

Какво?, благодаря Hug

Голяма помощ сте.

Общи условия

Активация на акаунт