СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 074
  • 847
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ако се намери добър човек да ми отговори ще съм много благодарна Simple Smile
Кои учители по математика извеждат 12 клас? Колко са настоящите паралелки в 5 клас? Какъв е броя на децата в паралелка в настоящият 5 или 6 клас.
В 7 клас какъв процент от децата ходят на школа по БЕЛ?
Имам и още,  но сега се надявам на тези Simple Smile
Ако се интересуваш от училището, разгледай сайта. Там ще намериш отговорите на повечето въпроси, които си задала. Даже ще си отговориш на такива, които не си се сетила да зададеш. 🙂
Само на последния въпрос няма как да получиш точен отговор, няма такава обобщена информация. Който и каквото да ти отговори на него, са свободни съчинения и разсъждения.
Сайта го разгледах.
Голяма част от тези въпроси изобщо не са застъпени.
Няма информация за екипа в гимназията изобщо си няма идея освен известните математици, кой води останалите предмети.
От три дни се опитвам да разбера колко деца приемат в 5 клас. По наредба са по 26 в клас. Но нямам нито един познат, чието дете да учи в СМГ и децата в класа да са по-малко от 30.
Свободните съчинения ме устройват. Дали децата са 10-15 или 20 не е въпроса в това.
Еее, мисли, брат, мисли 😉
В секцията за ученици от СМГ е публикуван графикът за консултации с актуалния учителски състав. На същото място е и програмата, от която могат да се видят бр. паралелки във випуск, както и инициалите на учителите по съответния предмет. Както казах, можеш да намериш и допълнителна информация за клубове и т. н.
А колко деца има в сегашните 7 класове и колко от тях са решили да ходят на допълнителен български, английски или немски, не виждам как може да помогне на кандидатите за гимназията.
Мерси за съвета, ще се разровя.
Въпреки, че малко е безумен сайта за едно училище което държи на дигиталните технологии.
В момента гимназията не ме вълнува Simple Smile Периода 5-7 клас е  нещото което се опитвам да разуча.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:35 от Фран

# 571
Скрит текст:
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ако се намери добър човек да ми отговори ще съм много благодарна Simple Smile
Кои учители по математика извеждат 12 клас? Колко са настоящите паралелки в 5 клас? Какъв е броя на децата в паралелка в настоящият 5 или 6 клас.
Ако се интересуваш от училището, разгледай сайта. Там ще намериш отговорите на повечето въпроси, които си задала. Даже ще си отговориш на такива, които не си се сетила да зададеш. 🙂
Само на последния въпрос няма как да получиш точен отговор, няма такава обобщена информация. Който и каквото да ти отговори на него, са свободни съчинения и разсъждения.
Сайта го разгледах.
Няма информация за екипа в гимназията изобщо си няма идея освен известните математици, кой води останалите предмети.
От три дни се опитвам да разбера колко деца приемат в 5 клас. По наредба са по 26 в клас. Но нямам нито един познат, чието дете да учи в СМГ и децата в класа да са по-малко от 30.
Свободните съчинения ме устройват. Дали децата са 10-15 или 20 не е въпроса в това.
Сайтът си е супер, всичко има.
Съветът ми е да се информираш когато ти е на дневен ред, защото нещата са динамични и в онзи момент сегашното инфо може да не е актуално.
5-7 клас също са в гимназията, няма отделно ОУ.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:36 от Фран

# 572
Скрит текст:
Здравейте,
Сайта го разгледах.
Еее, мисли, брат, мисли 😉
В секцията за ученици от СМГ е публикуван графикът за консултации с актуалния учителски състав. На същото място е и програмата, от която могат да се видят бр. паралелки във випуск, както и инициалите на учителите по съответния предмет. Както казах, можеш да намериш и допълнителна информация за клубове и т. н.
А колко деца има в сегашните 7 класове и колко от тях са решили да ходят на допълнителен български, английски или немски, не виждам как може да помогне на кандидатите за гимназията.
Мерси за съвета, ще се разровя.
Въпреки, че малко е безумен сайта за едно училище което държи на дигиталните технологии.
В момента гимназията не ме вълнува Simple Smile Периода 5-7 клас е  нещото което се опитвам да разуча.
Сайтът си е супер, всичко има.
Съветът ми е да се информираш когато ти е на дневен ред, защото нещата са динамични и в онзи момент сегашното инфо може да не е актуално.
5-7 клас също са в гимназията, няма отделно ОУ.
А колко деца има в сегашните 7 класове и колко от тях са решили да ходят на допълнителен български, английски или немски, не виждам как може да помогне на кандидатите за гимназията. - това изречение коментирах когато използвах думата гимназия. С останалите неща съм горе -долу наясно.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 12:36 от Фран

# 573
  • София
185 деца е сегашният випуск 7 клас.
Повечето ходят на български допълнително, въпреки че учителите са страхотни и е по-скоро допълнителна застраховка.

# 574
Мисля, че за езиците бяха казали, че се учат допълнително извън училището.

# 575
  • София
Включвам се с въпрос към запознатите с нивото на изучаване на език от осми клас.
Дъщеря ми е изключително щастлива от резултатите от НВО и ще остане и в 8-ми клас в СМГ,  като това и беше реално първото и единствено желание.
Засега се е насочила към паралелката с английски език. Причината за този избор е че към момента е с ниво В1 и по английски и немски и съответно предпочита да е в паралелка с РИЧЕ и да не учи разказвателните накуп в девети клас. Имам опасения, че в часовете по английски обаче предвид очакваният преподавател няма да успява да надгражда както се надявах и се замислям дали в този случай би си заслужавало до запише немски.  Иска ми се да не се налагат школи или частни уроци и по двата езика извън СМГ.

# 576
Айла, честото на дъщеря ти! Да ви е много здрава и все така напред!.А ако се премести в немската паралелка,ще остане ли при същият математик? В немската ще надгражда ли?

# 577
  • София
Айла, честото на дъщеря ти! Да ви е много здрава и все така напред!.А ако се премести в немската паралелка,ще остане ли при същият математик? В немската ще надгражда ли?
Според нея английският и е една идея по-добър от немският, макар немски да учи от предучилищна. Но английският е по-лесен и е навсякъде около нея. И двата езика са на прилично ниво, но има много накъде да се развиват. Подредбата и беше НЕГ на второ място, ако не се получи в СМГ, но за СМГ държи да е с английски, тъй като не желае да и е лежерно осми клас, а после да е натоварена с много разказвателни в девети.
Можете ли да препоръчате школи около СМГ по английски и немски? Гьоте към момента не става, тъй като имат изискване за 16 г възраст за курс В2 към тях.
По математика предполагам, че има шанс да остане сегашната им класна да им преподава. Колебанита ми са само за учителя по английски и съответно избора на език.

# 578
  • София
Aila  честито и от мен. Синът ми ходи в Аво на Донудков, близо е и е доволен от преподавателите. По немски ходи, заедно с няколко деца от класа в една школа на ул. Искър, близо до метростанция Сердика.

# 579
  • София
Записвайте немска паралелка (мое мнение и разбира се ако детето иска да учи НЕ), няма да й е хич лежерно, лежерно ще й е в английската паралелка (то и от детето зависи, де, особено ако е по старателно, иначе 8 клас си е лежерен след стреса в 7), по английски, където ще срича АЕ на лесни нива. Поне ще учи сериозно езика (НЕ, където преподавателите в 8 клас са много сериозни) и математиката ще си върви. Аз имам опит от 8 клас (с АЕ) миналата година, когато и двата езика бяха РИЧЕ. Иначе, да АВО си е опция, също и IH имат и нива В2 и С, съученици от СМГ ходеха в 8 и 9 клас на ниво С там (а в училище бяха на ниво А1-А2, сега в 9 клас В), на промоционални цени (на Паренсов). Но мисля, че е по добре на допълнителна школа по АЕ (те пак част децата си ходят и от английските паралелки, щото са вече към ниво В2 - С в 8 клас), отколкото на НЕ.
Поздравления за успеха и на добър час, пак в СМГ!

# 580
  • София
Записвайте немска паралелка (мое мнение и разбира се ако детето иска да учи НЕ), няма да й е хич лежерно,
Въпроса е че както писах по-горе е с В1 от миналата година от Гьоте, а  тази си продължи с уроците и не съм убедена, че ще има много какво да научи в осми клас по немски. След това в девети клас доколкото знам часовете по немски намаляват, но за сметка на това ще има много разказвателни. Най-вероятно все пак ще запише английски, за да не е толкова натоварена и да има време да  продължи в школи или с частни уроци подготовката по немски и английски.
Благодаря много на всички за коментарите, съветите и насоките, както и за препоръчаните школи.

# 581
Точно затова се въздържах да те посъветвам, защото и двата езика са й на едно ниво. В такъв случай, по-добре да разбере учителят по мат на кой клас ще е класен и оттам - езика. Също има значение съучениците, с които иска да продължи нататък, с какъв бал са и как ще си подредят желанията. Всичко това трябва да стане ясно тази седмица.
Моето избра АЕ точно защото госпожата по мат е класна на английската и защото със съучениците се уговори да пишат АЕ на първо място.
Немския учиха в Гьоте, но за В2 са се ориентирали към частни учители и школи с по-малки групи. Не сме доволни от ДО на Гьоте.

# 582
  • В офиса
Аз, от много скромен опит, средното ниво по английски в класа (АЕ) е потресаващо. Но пък учителят им дава много интересни проекти. И тук важи правилото, че най-много от образованието вземат онези, които имат най-малка нужда от него. Мисля си, че от едно ниво нататък език се поддържа не с учене по учебници. Как ще се стигне до това ниво е друг въпрос. Понеже като гледах отстрани, на мен тая учебна година ми се видя тежка, мисля че беше добре че в часовете по английски правеха проекти и анализираха филми и книги. Хем нивото, не на езика, а на умственото предизвикателство, бе високо. Хем не гълташе време на ежедневна база.
Aila, аз съвет нямам. Просто споделих, може да ти породи някакви мисли, които да наклонят везните на решението ви.

# 583
А защо не разпределят паралелките след 7 клас според нивото на познание на езика -  напреднали, средни, начинаещи? Така децата ще могат да извлекат максимално много от обучението.

# 584
Настоящ 7-мокласник може ли да ни каже статистиката от НВО за СМГ?

Миналата година ни я изпратиха...

Любопитно е как са се справили децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт