Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 840
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Здравейтее, когато детето е прието на текущо класиране може ли да се отложи с 60 дни?
Да
През май месец аз и детето ми, си сменихме адресната регистрация от Младост 1 в Младост 2.  Това ще окаже ли влияние на точките на детето за прием в ясла, след като общината на местоживеене не е променена. Ще загубим ли точката за отседналост?
На този етап няма изискване за уседналост при прием в ясла.

# 256
  • София
Здравейте!

И аз имам подобен въпрос, като на Мацинка.

В монета по Настоящ адрес аз и мъжа ми се водим в кв Бъкстон, община Красно село. Живот и здраве до края на година ще се местим в ново жилище, което отново ще е в същия квартал, но ще се води в община Витоша (само 300 метра по улицата, но така е разпределението), ако сменим адреса си вече по лична карта, тоест Постоянен, както и е редно.

Притеснява ме уседналостта и мен,тъй като май месец ни предстои кандидатстване за прием в ясла.
Кога следва да се приеме и само за ДГ ли важи.
Има ли проблем, ако единя родните е  а един адрес, а другия на друг?

# 257
Няма ли опция за забавяне на смяна на адреса до м. май? Ако има таква аз бих я предпочела. Поне когато купувахме жилището не ни задължаваха веднага да го сменим, помня, че на своя воля смених адреса. Щом касае 300 метра честно казано... Градините във Витоша са кът и най-много да ви се налага да пътувате я до Бояна, я до Драгалевци.

# 258
  • София
Така е, но пък с постоянен адрес ще имаме +1 Точка и ще станат 12 и поне ще се надяваме на лотарията , а сега сме с 11 с нащоящ и въобще нямаме шанс.

Ужас, голяма трагедия е с тези градини..

# 259
Ясно, ако е така - да. Аз не обърнах внимание и мислех, че и сега сте с постоянен и затова коментарът ми беше насочен в тази посока. Иначе с адресите на родителите - един на един, друг на друг няма проблем, ние сме така. Искат на единия, с който е кандидатствано (в случая постоянния).

# 260
Ами вероятно току-що му се е родило братче/сестриче, което е и трето дете в семейството?
Здравейте. Може ли да се изиска проверка как конкретно дете с 9 точки на предишното класиране има 15 точки днес. ИЦД18001924 - кандидат за 178 Сребърно копитце - сграда 2, Набор 2018.

# 261
Здравейте,има ли някой,който си е записал детето за детска градина от набор 2018.г.-от София съм.И ако има такива всички ли имате проблеми с контролирането на профила на детето си в ИСОДЗ.Бясна съм-опитвам се от няколко дена да си вляза в профила и не става.Пиша на формата за обратна връзка.Пращам им заявка за нова парола,те ми пращат писмо с линк аз го натискам и нищо.Пише,че не съм одобрена за нова парола.А и сайта не ми приема старата парола.Не ми дава и нова.Какво да правя?

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 14:56 от Гергана Цветанова 652409

# 262
  • София
Аз нямам такъв проблем, пишете им, ще ви помогнат.

# 263
Здравейте. Направих регистрация за кандидатстване на детето в ДГ. 2018 набор е, ако има значение. Опитът ще е да тръгне на ясла от септември.
Не намирам откъде да добавя кандидатури, а според новините "Първото текущо класиране за календарната 2020 г. ще се извърши на 11.01.2020 година".
Доколкото разбрах от изчетеното, системата може да е затворена. Кога е отворена?
Може ли малко помощ и разяснение?

# 264
  • Sofia
За тръгване от септември класиранията са от началото на май 2020.

# 265
  • София
Както е писала Brin de muguet все още е рано да се добавят кандидатури. Изчакайте малко, скоро ще обявят графика за 2020 г. и ще видите от кога направените заявки ще са валидни за класирането с тръгване от септември.
Ако сега се направят кандидатури те ще важат само за текущите класирания и ще бъдат изчистени, когато се обявят местата за голямото класиране.

# 266
  • СОФИЯ
Вчера са качили на ИСОДЗ календара за 2020 г. Има нови моменти, вижте протокола от заседанието на РГ от 17.12.2019 г.
Делото. На 29.11.2019 г. беше даден ход по същество и е обявено за решаване. Чакаме решение на първоинстанционния съд.

Весело посрещане на новата 2020 г !

# 267
Заключване на профилите на 11.05, класиране на 15.05. Междувременно - подготовка за класиране. Какво ще му подготвят почти цяла работна седмица на това класиране...Ето сега наистина ще има повод хората да се усъмнят, че ще го “редят”. Иначе супер, че същия ден ще публикуват резултатите.

# 268
  • СОФИЯ
Вижте протокола от 17.12. Иф обслужване не успяват да премахнат неистинските профили, по тяхно искане е това удължаване на срока. Родители с посочена година на раждане 1950 г., натрупани всички възможни критерии, които носят точки. И не става дума само за 10 профила. Поискахме подробно да обяснят причините и в Новини, но към момента иф има само в протокола.

# 269
Ясно. В такъв случай ще си заслужава чакането.

Общи условия

Активация на акаунт