Отговори
# 60
Розацея, наследствено ли се получава или факторите са други? Можем ли да избягваме определени? От какво точно можем да очакваме поява?

Какво лечение можем да приложим при 10 годишно дете?

# 61
  • София
След появата на розацея при моя роднина се установи, че има хеликобактер. След няколко месечно лечение, бактерията е отстранена или поне пробите са отрицателни, но розацеята е налице.. тя е третирана само локално с крем. Дали просто трябва повече време за лекуването или да търси причина другаде?

Трябва да продължите лечението, защото подобрението понякога не е бързо!

# 62
  • София
Здравейте!

Какви са предпоставките за появата на розацеята и има ли фактори, които допринасят за нейната поява?

Здравейте!

Предпоставките са описани подробно в статията:
"Известни ли са причините за появата на розацеята?
Засега са известни само т.нар. “отключващи” фактори: висока или ниска температура, вятър, слънце, алкохол, кафе, газирани напитки, запек, подправки и др.
Много често се открива по кожата на болните Demodex folliculorum, малки кърлежи, които паразитират в мастните жлези. Тези кърлежи имат пряко отношение към влошаването на розацеята."

# 63
  • София
Всяка пролет при по-силно слънце получавам силно зачервяване на ръцета с нетърпим сърбеж. Това се случва само пролетта при по-силно слънце. Лятото нямам такъв проблем колкото и силно да е слънцето. Това може ли да се каже, че е розацея? Не използвам слънцезащитнни кремове на ръцете.

Розацея на ръцете няма!
Най-вероятно имате фотосоларен дерматит (но без преглед не е сигурна диагнозата)
През втората половина на юни ще имаме публикация за слънцето и дерматозите, които са свързани с него. При желание от Ваша страна, може да я прочетете.

Поздрави!

# 64
  • София
Слънцезащита с какъв фактор се препоръчва при начална фаза на розацея и слънцето усилва ли проявите и?

Факторът при розацея трябва да е 50+ (независимо от стадия)!
Затова препоръчвам от март до края на септември - Ruboril expert 50+ )https://www.isispharma.bg/product/ruboril-expert-50/). Защото в този продукт, освен едни от най-модерните филтри, има и активни съставки, които спомагат за трайното свиване на разширените кръвоносни съдове (от малък калибър). Има и оцветяващи агенти, които имат ефект на камуфлаж.
Трябва да се избягва директно излагане на слънце, както и на студ през зимата!

# 65
  • София

Много често се открива по кожата на болните Demodex folliculorum, малки кърлежи, които паразитират в мастните жлези. Тези кърлежи имат пряко отношение към влошаването на розацеята.
Ужасих се. Какво представляват тези твари?

Повече инфо за Demodex може да прочетете в www.rosacea. bg. Там има и снимки на кърлежа.

# 66
  • София
Розацея, наследствено ли се получава или факторите са други? Можем ли да избягваме определени? От какво точно можем да очакваме поява?

При розацея има наследствено предразположение!
Факторите са описани в статията, но повече може да прочетете е www.rosacea.bg
Дете на 10 г. не може да има розацея, вероятно става въпрос за друга дерматоза.

# 67
Здравейте, темата ме заинтригува, защото по бузите си забелязвам  "синьо-червени капилярчета", както ги наричам (не знам дали точно е форма на розацея). Майка ми също ги има, затова въпросът ми е дали е възможно да съм ги наследила от нея. И как влияят фактори като студ и грим върху тях?

# 68

Последното ми беше много важно! Благодаря Ви за отговора!!! Simple Smile

# 69
  • София

Последното ми беше много важно! Благодаря Ви за отговора!!! Simple Smile

Моля, за нищо! Бъдете щастлива!

# 70
  • София
Здравейте, темата ме заинтригува, защото по бузите си забелязвам  "синьо-червени капилярчета", както ги наричам (не знам дали точно е форма на розацея). Майка ми също ги има, затова въпросът ми е дали е възможно да съм ги наследила от нея. И как влияят фактори като студ и грим върху тях?

Определено сте ги наследила!
Това са телеангиектазии - разширени кръвоносни съдчета.
Насочете се към серията Ruboril на Isispharma (https://www.isispharma.bg/range/ruboril/) и не се колебайте много!

# 71
От какво се провокира появата на розацея?

# 72
  • София
От какво се провокира появата на розацея?

Написано е в публикацията и ще го циитрам отново:
Засега са известни само т.нар. “отключващи” фактори: висока или ниска температура, вятър, слънце, алкохол, кафе, газирани напитки, запек, подправки и др.
Много често се открива по кожата на болните Demodex folliculorum, малки кърлежи, които паразитират в мастните жлези. Тези кърлежи имат пряко отношение към влошаването на розацеята."

# 73
  • София
Здравейте на всички!

Ще помоля тези, които се интересуват от заболяването розацея, да прочетат много внимателно статията!

И особено провокиращите фактори:

Приятно ми е да отговарям на въпроси, но когато всеки пети е свързан с провокиращите фактори - е малко досадно Cold SweatCold Sweat

Лек ден на всички! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

# 74
  • София

Много често се открива по кожата на болните Demodex folliculorum, малки кърлежи, които паразитират в мастните жлези. Тези кърлежи имат пряко отношение към влошаването на розацеята.
Ужасих се. Какво представляват тези твари?

Повече инфо за Demodex може да прочетете в www.rosacea.bg. Там има и снимки на кърлежа.
Здравейте, д-р Дренски с кое кремче да подобря състоянието на куперозната си кожа.  С какво могат да се унищожат въпросните гнусни  Demodex folliculorum, малки кърлежи защото само с крем няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт