Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 678
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Фмино, пускай теми по-нарядко, че като ти се изчерпят идеите, какво ще правиш - трябва да започнеш да се повтаряш.

# 256
  • MI
Точно, умереност винаги, движение и избягване на странни съставки. Просто не сме пригодени да преработваме някои съставки, пример - трансмазнините. Защо не ги забранят - лоби.

# 257
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че обездвижването е една от причините.Както и вредната храна.
Навремето ядяхме хляб,тестени закуски,сладки неща.И газирано сме пили.И сладолед сме яли.
Обаче имахме свобода,която днешните деца няма как да имат.
Бяхме по цял ден навън и тичахме ,играехме на гоненица,криеница,скачахме на въже,на ластик,не седяхме по пейките с телефоните.

# 258
  • Пловдив
Понеже смятам,че и болестите(вкл.и някои писхични състояния) в 90% от случаите,също се дължат на начин на живот.
Пълна глупост е това. Не по-малка глупост от другото за токсините и паразитите като скрита причина за всички болести (скрита, казвам, щото е ясно, че някои паразити като например тениите причиняват болести).

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 11:36 от Магдена

# 259
  • Насред хаоса
За мен голяма част от проблема се дължи на химията в храната.
И според мен е така. Прави впечатление също, че не само момичета, а и подрастващи момчета все по-често развиват структурата, която описваш - тесни рамене и надолу огромни. Ако за момичета пО може да се приеме такава структура, то за момчетата не е никак типична.
Иначе за вредата на всичко що съдържа въглехидрат е, ясно че е модерната мантра и съм се отказала вече да споря.
Хората се люшкат от едната крайност в другата. Тонове информация има, но не са много тези, които ще я потърсят и ще опитат намерят най-доброто за себе си, без да се хвърлят в драстични лишения.
Що се отнася до странните съставки - често ми се смеят, че чета състава. И като го прочета, в много случаи връщам нещото на рафта, колкото и да ми се яде точно конкретното нещо. Ще ме извиняват, ама аз не съм за един ден, че да ми пробутват глюкозо-фруктозен сироп, палмови мазнини и не знам още какви боклуци като заместители, че да печелят. Протеинови барчета, уж здравословни сурови десерти - натикали подобни съставки в тях и ги чучнали на щанда със "здравословни" храни. Ами да си ги ядат.

# 260
  • София
Какво му правят на олиото, та стои супер мазно и когато е в супа или манджа стои някак неразтворимо, като каймак на повърхността? В заведения съм яла винен кебап, който привидно изглеждаше апетитно, но всяка лъжица изобилстваше от мазнина.... Едно време олиото беше някак ефирно и сякаш се сливаше с готвеното и салатите.... А сега....

# 261
То има тонове информация, но коя е вярната?

Ниско- или високовъглехидратно хранене?
За и против месото, млякото, плодовете, захарта?
Яж 5-6 пъти на ден по малко или 2 пъти нормално?
Закусвай, не закусвай? Вечеряй, не вечеряй?
Гладувай от време на време, не гладувай, вредно е?
Яж яйца, не яж яйца. Ама само белтъка. Не, само сурови.
Яж месо, но само пасищно. Не, сакън, рак!
От всичко по малко или от някои неща никак?

Аз не съм биохимик и мога да преценя само по себе си кое как ми действа, и пак под съмнение е дългосрочният ефект. Всички са много убедителни в теориите си, вадят от сто кладенеца вода как тяхната теория е най-правилна и Единствено Правилна. Аман, бих казала.

ляля, надявам се, че е шега това за олиото. Simple Smile

# 262
  • MI
Чела съм че се дължи често нс естрогенова доминантност тази структура при подрастващите. Прекалено много пластмаса, също някои видове козметика и битова химиятехника са виновни...

# 263
  • София
qrye, не е шега. Simple Smile

# 264
Олиото (мазнината) винаги изплува. Ефирна мазнина няма. Вероятно просто са сипали прекалено много в конкретната манджа. Едно време просто се пестеше олиото, защото беше много скъпо или дефицитно.

# 265
Какво му правят на олиото, та стои супер мазно и когато е в супа или манджа стои някак неразтворимо, като каймак на повърхността? В заведения съм яла винен кебап, който привидно изглеждаше апетитно, но всяка лъжица изобилстваше от мазнина.... Едно време олиото беше някак ефирно и сякаш се сливаше с готвеното и салатите.... А сега....
Може да не е олиото, а животинската мазнина от месото, която с изстиване на яденето се усеща повече и по-неприятно.

# 266
  • София
Да, знам това е физическо свойство. Но условието е, че мазнината лъщи и се вижда. А в конкретния винен кебап - уж загребвам сос с лъжицата, а ям чиста невидима мазнина.  Олиото на разни промоции също е супер мазно, неестествено. Не се бъзикам - мислех, че си въобразявам, но има нещо странно.

# 267
  • MI
Хубаво се пестеше олио, лошо ми става само като видя локвите отгоре, особено след хууубава запръжка. Fearful

# 268
  • Куциндрел
Като слагам олио у нас в манджурлъка, олиото не плува, защо слагам малко. Повечето пъти го забравям, ето днес си казвам - да не забравя да сложа олио на пилето с ориз и... само с казването си останах. Crazy

# 269
Да, знам това е физическо свойство. Но условието е, че мазнината лъщи и се вижда. А в конкретния винен кебап - уж загребвам сос с лъжицата, а ям чиста невидима мазнина.  Олиото на разни промоции също е супер мазно, неестествено. Не се бъзикам - мислех, че си въобразявам, но има нещо странно.

Може да е от рапица или смеска слънчоглед/рапица. Не знам дали вече е популярно в България...

Общи условия

Активация на акаунт