Тъмната страна на комунизма

• 5 459
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
В управлението на страната ни в момента няма наследници на фашисти. Не коментираме фашизма, нали така.
Коментираме хилядите невинни жертви, лагерите, Чернобил.
Ама ти самата писа за партизанка, убиваща семейство от бебе до баба, затова пак те питам да дадеш истински случай.

# 61
Черният ангел на партизаните.
И е само тя?
Това, че баби, дядовци и друга рода партизани са ви разказвали приказки без да ги споменават тези неща какво променя?

# 62
Да, кои баба и пеленаче са убили?

# 63
Не си ли чела мемоарите на Черния ангел? Митка Гръбчева имам предвид. "В името на народа" е книгата. Там тя с гордост описва как заедно с Пеко Таков и бъдещата му съпруга Вълка Горанова избиват за един ден 49 граждани на Луковит и 58 на Червен бряг без съд и присъда пред децата им. И други интересни неща пише. Прочети.

# 64
  • София
Напротив, Марияна, казвали са, че и двете страни са карали с насилие. Роднините ми може да са били щури партизани, но слепи не бяха.

Удобно се пропусна цитатът за фашизма и числото 16,000 убити от режима на царя. Или те, щото са били комунисти и земеделци, са били по-малко хора?

# 65
Да съм отрекла какво са правили Черните ангели? Питах за конкретен случай, който ми омръзна да повтарям. Ако ще се замерваме с опорки, от които мнението олеква, давайте, имам дежа вю за темата. Пък аз ще си помисля живели ли сме въобще преди 1989 год.

# 66
Нина, това достатъчно конкретно ли е?
По повод убийството на секретарката на земеделския водач д-р Г. М. Димитров, Мара Рачева, в Дирекцията на милицията в София, служителят на Британската тайна служба в София полковник С. В. Бейли изпраща съобщение до Министерството на външните работи на Великобритания:
„ ... Уведомен съм от лекаря, който е обслужвал майката на момичето, че когато е бил отворен ковчегът, освен рани от куршум и нож, са били установени и следните наранявания: 1. Всички нокти и на двата крака са били отскубнати.2. Трите пръста на  лявата ръка са били отрязани до втора става.3. Двете уши са били отсечени.4. Дясната гръд е била нарязана.5. Езикът е бил раздран и всичките зъби извадени. 6. Одрана е била ивица кожа с ширина от около два инча на кръста...”

Ако искаш, мога да ти изпратя цялата книга. Пълна е с конкретика.

# 67
Конкретно, но не на въпроса ми.

# 68
Питаше коя е партизанката.
Отговориха ти.
Синът ѝ е бил агент на ДС.

# 69
Да, друго си е някоя партизанка, да дойде утре вас и да се доказва..като застреля от бабата до пеленачето.
Питам за цялото застреляно семейство от  бабата до пеленачето кои са - имена, кога, къде.

# 70
Тя - партизанката сама ги е описала. Било ѝ е гордост.
И каква изненада синчето после агентче. И това ли искаш да ти го докажа.

# 71
Нина, застрелването на баща пред петгодишното му дете брои ли се? Или понеже детето не е застреляно, може да мине. Прочети какво пише другарката Гръбчева в мемоарите си за подвизите си в село Торос. Не мога да ти дам линк, защото книгата я има само в книжен вариант.

# 72
  • София
Уф, и другите са убивали деца, цели семейства. Царската фашистка власт и псевдокомунистите са като две страни на една и съща монета.

Като споменахте Чернобил, се сетих: по hbogo има добре направен сериал, от тази година.

# 73
Но Нина не спори за фашистите. Спори за партизаните.
И една страна на монетата си е тук. Техните наследници са уважавана част от обществото при това.

# 74
  • София
Извинявай, но какво означава наследник на партизаните? Питам, щото сред роднините си имам такива, някои доста известни в миналото. Е, и? Да взема да се гръмна? Или трябва такива като мен да бъдат пометени от някой нов режим, за да се чувстват такива като теб удовлетворени? Аз не се занимавам с политика, въпреки че преди години, от БСП са питали индиректно дядо ми, лека му пръст, дали проявявам интерес, предвид фамилната ни история. Не проявявам, но това съвсем не означава, че се срамувам от чичовците и дядовците ми.

Държавата се управлява от мафията, Марияна. Червени, сини, всички са омесени като тесто за козунак. Аз лично уважавам всички почтени членове на обществото - обикновени граждани като мен, които бачкаме, пазим чисто, образоваме децата си, събираме лайната на кучетата си, не крадем, не мамим и си плащаме данъците. Това е моят личен патриотизъм, той няма нищо общо с просълзяването на химна, просването на трибагреника през терасата и споделянето на малоумни фб статуси от типа на  “България е най-красивата страна в света!!!! Сподели, ако си съгласен!!!!”.

Общи условия

Активация на акаунт