Как да се променя?

• 6 391
  • 161
  •   1
Отговори
# 105
Таис, моля сподели като намериш презентацията. Искам да я покажа на дъщеря ми. Благодаря.

# 106
Предполагам е тази (има и такива от възрастни презентатори, но тази би ѝ била максимално близка):

https://www.youtube.com/watch?v=YqM-17Iw_2k

Ако английският е някаква пречка, ще потърся и в TED, там има е версия със субтитри на почти всички езици.

# 107
Благодаря от сърце, английският не е проблем.

# 108
  • София
Тази млада дама не я бях чула, сега я пуснах - особено за младежи със сигурност ще е полезна Simple Smile

Иначе аз харесвам Каролайн Гойдър, тя е voice teacher и ми е адски приятно да я слушам. Видеото:
https://www.youtube.com/watch?v=a2MR5XbJtXU

Ева, в университета учихме и невербална комуникация и колко е важна в общуването ни с околните. Та в тази връзка, ето една от любимите ми презентации в ТЕД - обсъжда се как можем чрез тялото и нашата невербална комуникация буквално да променим съзнанието си и нивата на някои хормони като кортизол. Наистина е много интересно.
https://www.youtube.com/watch?v=Ks-_Mh1QhMc

# 109
  • София
Аз пък мисля, че fake it till you make it- подходът е много грешен. Визирам споменатото нагоре "заставай и си повтаряй колко много обичаш хората и да си общуваш с тях, как те зарежда с позитивизъм. Това, ако го правя и имам кофти ден, в който хич не ми е до общуване, най- много да метна нещо по някой позитивен. Laughing
Излишно вкарване в рамки е, според мен най- полезно е човек да се вслушва в себе си ив това, което желае, за да се чувства добре в кожата си. А когато се чувстваш добре в кожата си, ще намериш своите хора. Не е нужно непременно да си супер общителен, да се зареждаш постоянно с нещо си и подобни.

# 110
  • София
Кечър, видеото е за невербалната комуникация и изграждане на самочувствие, не някой да стане супер общителен или да си внушава колко обича да дрънка с околните Simple Smile А такива дни има всеки, нормално ежедневие е, дори за децата.

Аз ползвам fake it till you make it в други ситуации, не за общуване - там нямам проблеми. При мен работи, засега Smile

П.П. Къде изчезна авторката на темата?

# 111
Учиш ли, работиш ли, с какво се занимаваш? Няма ли да те заболи главата от толкова книги, презентации - указания на верния път?
Ако има нещо, което ти сама искаш да промениш, без да питаш някого, действай. Да не се окаже, че високи цели гониш, пък хич не си готова за рискове и предизвикателства.

# 112
  • София
Таис, визирах другото, което Сараниа даде като идея. За мен е неприемливо. Обичам да слушам ТЕД, така че ще го чуя днес.

# 113
  • Linz
Таис, визирах другото, което Сараниа даде като идея. За мен е неприемливо. Обичам да слушам ТЕД, така че ще го чуя днес.
Както казах всичко е въпрос на избор... Ти избираш как да се чувстваш днес и дали деня ти да е кофти или да си изпълнена с позитивизъм; ти избираш дали да те дразнят тези, които се справят по-добре; ти избираш дали въпросната идея ще работи при теб или не.

# 114
  • София
Така е, различни възприятия. Peace

# 115

П.П. Къде изчезна авторката на темата?
Добър въпрос.Joy Вие превърнахте темата в толкова високоинтелектуална дискусия, че на момичето сигурно му е трудно да се впише. А то просто искаше съвет и  добронамерено потупване по рамото.

# 116
  • София
И аз не обичам положително надъхване. Някак не ми влиза на моите честоти.

# 117
Всеки променя това, което има. Никой не се сдобива с нещо, което изначално няма.
Напротив. Опитът ми е съвсем различен.
Маниерът ти на писане - все едно изваждаш постулати, е забавен, но това не прави написаното по-вярно.
Когато персоналният опит стане универсално валиден, констатацията "напротив" ще е нещо повече от празна дума.

# 118
Франсоаз

Препоръчвам ти книгата ,,Биология на убежденията” на Брус Липтън. 20-годишен труд на уважаван професор по медицина в Америка. Именно там с научни факт, не само с теореми се описва ясно, че гените не са отговорни за същността и поведението ни. Те могат да отключат нещо заложено, но само, когато сме повлияни от външен фактор.

!?!?!?!?

Ох, Божеее! Искала съм да кажа теории Grinning малеее, мале Grinning Грешка, признавам си, без бой Хаха Наистина комично Grinning

# 119
Всеки променя това, което има. Никой не се сдобива с нещо, което изначално няма.
Когато пропуснем да добавим "според мен" или "моят опит говори, че.." постулативният дискурс натежава. С тежести към дъното. Ако е цитиран някакъв на̀учен труд, хубаво е да се посочи кой. "Един източен мъдрец..." има само относителна доказателствена тежест. А аз харесвам Изтока...

Общи условия

Активация на акаунт