Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 37

• 50 382
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
Аз нямам сертификат, само веднъж ми е направено банкирането и вече 10+ години си го ползвам. Но твоят щом е изтекъл, може би трябва да идеш до клон на банката, за да си го активираш пак.

# 61
  • София
RichiRich, партиден номер на имота мисля, че го има на квитанцията за платен данък или в писмата, които се получават за данъците.

Mysteri, благодаря за споделената информация.

# 62
От АВ се рекламираха тази или миналата седмица, че вече предлагат напълно безплатна услуга за известяване по електронна поща за вписвания по ЕГН.
Аз също ползвам СМС-известяването, доказано работи - пращат СМС всеки път, щом има вписване по партидата на лицето.

Данъци не плащам по Интернет, но мога да го направя с електронното банкиране на моята банка без сертификат. Има опция за плащане на данъци и в други населени места, освен в София.
Номерът, който ти иска, има няколко цифриNоще цифри, има го в писмото за дължимите данъци, ако не са ти го прибрали съседи Smirk На сайта на Столична община преди можеше да се провери по ЕГН, но заради защита на личните данни промениха системата (с ЕГН-то на някакви известни хора бяха гледали какви имоти имат).

# 63
А собствениците на имоти могат ли да получат информация кой се е интересувал от имота им и си е копирал нотариален акт???

Няма официална услуга - кой ме е проверявал (все още), неофициално обаче това не е проблем тъй като цялата информация се пази и определени хора могат да поискат справка. Най-лесно това би станало за справките, които се правят през сайта на имотен регистър.
и в Агенията по вписвания въвеждат всяка молба за копия в компютъра, с една търсачка би трябвало да стане, но не знам дали са изобщо склонни да дадат такава информация.

# 64
Здравейте , бих искала да попитам някой знае ли нещо за " Витоша Вилидж" в кв. Симеоново до лифта?

# 65
За Витоша Вилидж, миналата година пазача ни обяснява, че всяка една сграда самостоятелно си води процедури за изкарване на акт 16. Живеят си хора, хубаво е, но от 2 години по обяви изкарва акт 16 след месец. За нас нямаше апартамента, който търсехме, но ако имаше сериозно щях да проуча и може би бих взел. Мястото е супер и в перспективен план ще се развие доста.

# 66
За Витоша Вилидж, миналата година пазача ни обяснява, че всяка една сграда самостоятелно си води процедури за изкарване на акт 16. Живеят си хора, хубаво е, но от 2 години по обяви изкарва акт 16 след месец. За нас нямаше апартамента, който търсехме, но ако имаше сериозно щях да проуча и може би бих взел. Мястото е супер и в перспективен план ще се развие доста.

Ами аз много съм си харесала един апартамент на доста добра цена за пазара , но до колкото разбрах едното блокче има само акт  16 . За другото брокера каза сега се подписвал уж , но го усетих , че лъже . Там имаше на 2рото блокче събираха по 400лв на апартамент за бариери видеонаблюдение и т.н. , явно сами да си изкарат акт 16.  Просто мн ми хареса хола много е просторен , като цяло е отдалечен комплекса . Не знам какво мислите Вие??

# 67
Има ли изискване за брой санитарни възли в новото строителство при тристайните жилища? В масовия случай тристайният има голяма баня с тоалетна + малка втора тоалетна. От време на време попадам на такива само с един санитарен възел и се чудя дали не са (били) ателиета или пък преустроени двустайни ...

# 68
Преди (по ЗТСУ) имаше, сега не знам по ЗУТ как е, но вероятно не се е променило.
По ЗТСУ - едностайни и двустайни (кухните не се броят за стаи) - една баня-тоалетна. Тристайните и четиристайните (пак с отделна кухня или кухненски бокс) - две санитарни помещения - баня-тоалетна и отделна само тоалетна с мивка.
Тези изисквания ги приемам за минимални, т.е. нищо не пречи при проектиране на конкретен обект - къща, кооперация и т.н., да има повече.

# 69
  • Варна
Здравейте, от известно време търся апартамент и попадам на агенции за недвижими имоти, които обявяват цена сравнително по-ниска от реалната пазарна. Обявите са с много примамливи квадратури, среден етаж и доста прилично обзавеждане /за обявената цена/.
Звъня, но никой не отговаря на посочения телефон и съответно не връщат обаждане, пиша - отново без отговор /нямам начисление към месечната си сметка/.
Срещали ли сте такива съмнителни агенции?
Каква е уловката според Вас в една подобна обява?

# 70
Фалшиви, нереални обяви.

# 71
  • София
Веднъж звъняхме на подобна обява, не ни вдигнаха, но след 2 дни ви върнаха обаждане в 20 ч. и започнаха да обясняват, че колегата се занимавал с тая обява, сега го нямало и т.н., да ни предложат друг, започнаха да разпитват, какво търсим.
Общо взето тези обяви са за стръв.

# 72
Здравейте, от известно време търся апартамент и попадам на агенции за недвижими имоти, които обявяват цена сравнително по-ниска от реалната пазарна. Обявите са с много примамливи квадратури, среден етаж и доста прилично обзавеждане /за обявената цена/.
Звъня, но никой не отговаря на посочения телефон и съответно не връщат обаждане, пиша - отново без отговор /нямам начисление към месечната си сметка/.
Срещали ли сте такива съмнителни агенции?
Каква е уловката според Вас в една подобна обява?

И на мен ми се случи няколко пъти. Звънях - не вдигнаха. След няколко дни се обадиха (аз вече тотално се бях объркала къде и за кой апартамент съм звъняла) и започнаха да разпитват какво-къде-що търся. Следователно искаха да ме водят на огледи направо, без да ми пратят ни една снимка Smile Демек напълно на сляпо.. което за мен е двустранна загуба на време.

Та, според мен.. го правят умишлено, за да направиш контакт с тях. Именно, както казва denizara, за стръв Simple Smile За жалост е пълно с такива "агенции"... и покрай сухото гори и мокрото... Unamused

# 73
  • София
 Добре де, защо въобще се занимавате да звъните сами на агенции ами не си наемете брокер да урежда той огледите?
 Така и така и в двата случая ще платите еднаква комисионна само дето като звъните сами ще я платите на брокера на продавача.

# 74
Добре де, защо въобще се занимавате да звъните сами на агенции ами не си наемете брокер да урежда той огледите?
Явно още са нови на пазара за имоти, щом дори не знаят най-старата схема с набирателните обяви. И вярват, че ще намерят идеалния имот сами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт