Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 37

• 50 391
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Добре де, защо въобще се занимавате да звъните сами на агенции ами не си наемете брокер да урежда той огледите?
Явно още са нови на пазара за имоти, щом дори не знаят най-старата схема с набирателните обяви. И вярват, че ще намерят идеалния имот сами Simple Smile
Що, не става ли според теб?

# 76
Добре де, защо въобще се занимавате да звъните сами на агенции ами не си наемете брокер да урежда той огледите?
Явно още са нови на пазара за имоти, щом дори не знаят най-старата схема с набирателните обяви. И вярват, че ще намерят идеалния имот сами Simple Smile

Ние си намерихме идеалния имот точно сами. Аз лично предпочитам сама да търся, въпрос на предпочитания. Юрист наемам, брокер не бих.

# 77
  • София
Ние си намерихме идеалния имот точно сами. Аз лично предпочитам сама да търся, въпрос на предпочитания. Юрист наемам, брокер не бих.
Е да ама в повечето случаи като продавача е с агенция, тя ще ви иска и на вас комисионна пък със собствен брокер няма да плащате на някой, на който трябва само продавача да плаща.
 То и аз предпочитам сам да търся което и правих и връчих множество обяви на брокера, но все пак предпочитам той да се разправя с уреждане на огледите, преговаряне за цени, задаване на въпроси по време на огледа и т.н. Сега ако има достъп до някакви хубави оферти дето не са в сайтовете по някаква причина- ОК разглеждах ги.
 Аз съм сигурно един от малкото доволни от взаимоотношенията си с брокери.

# 78
Невъзможни неща няма, разбира се. Особено за скучаеща безработна домакиня. Работещи хора с деца ще успеят сами, ама другия път.

# 79
Невъзможни неща няма, разбира се. Особено за скучаеща безработна домакиня. Работещи хора с деца ще успеят сами, ама другия път.
Айде без такива генерални изказвания!
Често брокерите са проблем и всяват шум и хаос в системата- Всеки нормален и грамотен човек може да си намери жилище. Ако пък продаващият брокер иска да лапне двойния комисион - някой приятел се представя за брокер и се решава проблема.
Аман от брокерски мечти и сънища! Хеле пък изказвания!
Снощи в "Дом за всеки" по телевизията си позволиха да лъжат, че това срещу страдата на Щраков при АГ болница "Свети Лазар" било Студентски град. А то едното е Дианабад, другото Витоша. Отсреща има болница, съобщава доволно брокерчето (ама за раждания, пък хората вече минали тоя етап).  За изложения как лъжат да не говорим. Как прикриват проблеми с документи, уж правели справки, на баба си .... правят. Добре, че при сделките ми ме подкрепя адвокат, иначе колко пъти щях бъда прецакан, ако разчитах на това повърхностно обследване на документите от брокерите!

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 10:53 от bachkator

# 80
От твоята камбанария изглежда лесно, предполагам защото може би си в строителния бизнес (строителна мафия, за да сме коректни). На теория наистина е лесно. В масовия случай обаче е почти невъзможно за средностатистически човек да се справи сам от първия път. Както вече казах - според мен търсенето на имот без чужда помощ (брокер) е за хора айлякчии Simple Smile Аз лично по трудния начин разбрах каква загуба на време е да се разправям по телефона с повярвали си продавачи от "голямото дубрутру", да проучвам тоя апартамент/сграда кой го е строил или оная обява фалшива ли е или истинска, че накрая и да плащам комисионна на чуждия брокер щото ми е отворил вратата (да си влача приятелите по огледи е меко казано смешно). Намерил съм си читав човек, който да прави нещата вместо мен и да ми дава смляна информацията, пък накрая ще прежаля 1-2 заплати като си свърши добре работата.

# 81
Е, чак невъзможно не е. А за НС е съвсем лесно - строителите си продават директно и без комисионна, имат всички документи и знаят какво се прави.
Но е вярно, че брокерската мафия се опитва да затрудни максимално свободните играчи и особено за СС на вторичния пазар е трудно да ги заобиколи човек.

# 82
Някой знае ли кои са Прокон Юръп и Викстрой? Видях ги на табелата на една сграда, която ме интересува обаче не мога да намеря абсолютно никаква информация за тях в нета. Много са измислени...

# 83
  • София
Аз съм работеща, с две деца и сами си намерихме апартамент, без брокер. Вяра на брокери нямам. Кредитен консултант си взех, свърши страхотна работа.

# 84
https://papagal.bg/eik/203822152/97fc - за Прокон Юръп
а другата е за В и К нещо, излизат 3 фирми със сходни имена - Смолян, Монтана, Бургас, може да има и още

# 85
Благодаря, намерих тези линкове, но очаквах да видя някъде коментари, изпълнени досега сгради и подобни. Тези Прокон дори си нямат собствен сайт..

# 86
  • софия
А може и без брокери.Проверено.И един съвет никакви договори с брокери ,че така ви обвързват ,дори сами да се оправите пак ще ви искат комисион.

# 87

По-смешно нещо не бях чела. И двамата с мъжа ми работим много, вкъщи се виждаме за по 2 часа вечер, с дете сме. Ми намерихме си, пък явно не съм скучаеща работна домакиня. За мен няма никакво значение на кого ще платя комисиона, ако "моят" брокер ме разкарва по имоти, за които само ми губи времето и не отговарят на това, което търся. Съжалявам, вяра на брокери нямам.

# 88
От твоята камбанария изглежда лесно, предполагам защото може би си в строителния бизнес (строителна мафия, за да сме коректни). ...
Мафиот ли ме нарече?

Извън шегата, познавам огромна маса от хора, които намират всякакви извинения за мързела си, за това че са неинициативни, нежелаещи да излязат от комфортната си област. Да, търсенето на имот e излизане от комфортната област. От друга страна, точно ако искаш да направиш добра сделка доверяването на брокер е нелогично. Типичният брокер не търси добра сделка за клиента си, търси за себе си. И често въвлича клиента в заблуди, само и само на вземе своя комисион. Така че, влизаш в проблема и го схрускваш.
Трудно било за семейство с деца. Ми трудно е. Лесното е да лежиш. Или ако имаш нефтен кладенец в двора си и не ти пука за евентуална лоша сделка която после да оправяш...
А и нали затова пишем тук, хората ни четат и черпят опит от нас. Ако човек прочете темите до сега може да извади много полезни изводи, да започне да отсява агенции, обяви ...

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 11:09 от bachkator

# 89
  • София /Абсурдистан
На няколко пъти съм си търсила офис, намерих си и се справих сама без брокери. Айде нЕма нужда. Никаква работа не вършите, само претенциите големи. Адвокат оправи документите и това беше.

Общи условия

Активация на акаунт