При нас хаосът е тотален- не сварвам да поправя предната беля преди да направи следващата. Перални се включват,микровълновата постоянно пищи , катери се по фурнат,дърпа стол до мивката качва се и от там цоп в нея- забавно е ако съм оставила нещо вътре. Не ми се прави равносметка на счупените чаши,които просто не сварвам да прибера навреме. Просто незнам ка ще изтърпя психически до лятото( тогава имам надежда за ясла). Каката влиза леко леко в пубертета и тя ми е капката на чашата с търпение.
Сами не говори,ама нищичко не казва смислено. Само мучи,ръмжи и сутрин си бърбори бабабаба. Зъби -16 броя,сега му пробиха кучешки и не дава да му ги мия,явно му е неприятно. Ядки вече не помня дали всички е опитал,но в началото започнах със смлени орехи в - кексчета. Опита и хляб със семена,май само фъстъци не е хапвал, не за друго ,а незнам кск да му ги дам.
Ии за тази руптура да обясня на двр на три- първо информацията е достоверна от акушеро- гинекологични учебници е. Всеки орган в нашето тяло е изграден от различен по вид и функция клетки. Затова и органите са уникални по своему и изпълняват опр функция/и. Когато кожата се наруши нейната цялост( рани,изгаряния,хирургични разрези) тя се възстановява,но тъканта която се образува никога не може да има качествата като на кожата- нарича се цикатрикс,слаба инерваци ,често клоняща към 0,в областа на цикатрикс чувствителноста е различна ииии изключително ниска еластичност,за разлика от останалата кожа( има и още но това засяга настоящият въпро) . И сега разликата- докато кожата като орган понася мн добре да има участъци с цикатрикс при вътрешните органи не е точно така. Те са значително по- малки по размер и често става причина за дисфункция на дадения орган / система. На мястото на хирургичният разрез се образува " млада тъкан" която просто възстановява целоста на органа. Тази тъкан е изключително слабо еластична ( в частност матка) спрямо останалата тъкан. Слабо организирано кръвоносна мрежа и тя млада. Явявава се слабото звено. При бременност,промените и нарастването настъпва плавно с месеци,не така е по време на раждане / контракции . И от там идва съответният риск да се получи руптура/ а от там и неконтролиран кръвоизлив вътрешен. Времето да се преведе родилката в анестезиея е крайно дълго за да се овладее шока от загуба на кръв( тогава там органите са силно кръвоснабдени с оглед износване на плода). С течение на времето има една реорганизация на тъканта,тя става по- плътна и здрава ,ноооо елстичноста никога не достига това на нормалната . От там идва и това ориентировъчно 2 год ...очаква се ,че за този период тази млада тъкан ще се реорганизира и ще " заякне" .Не е невъзможно раждане ест след секцио. Просто аг си преценява дали има нужната готовност за съотв последствия. Ох едно дълго стана ама как иначе да обясня нз.