Юлчета 2018- Тема 5

• 53 424
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
За много години мами Simple Smile пожелавам Ви да сте здрави и мъниците по- малко бели да правят !
При нас хаосът е тотален- не сварвам да поправя предната беля преди да направи следващата. Перални се включват,микровълновата постоянно пищи , катери се по фурнат,дърпа стол до мивката качва се и от там цоп в нея- забавно е ако съм оставила нещо вътре. Не ми се прави равносметка на счупените чаши,които просто не сварвам да прибера навреме. Просто незнам ка ще изтърпя психически до лятото( тогава имам надежда за ясла). Каката влиза леко леко в пубертета и тя ми е капката на чашата с търпение.
Сами не говори,ама нищичко не казва смислено. Само мучи,ръмжи и сутрин си бърбори бабабаба. Зъби -16 броя,сега му пробиха кучешки и не дава да му ги мия,явно му е неприятно. Ядки вече не помня дали всички е опитал,но в началото започнах със смлени орехи в - кексчета. Опита и хляб със семена,май само фъстъци не е хапвал, не за друго ,а незнам кск да му ги дам.
Ии за тази руптура да обясня на двр на три- първо информацията е достоверна от акушеро- гинекологични учебници е. Всеки орган в нашето тяло е изграден от различен по вид и функция клетки. Затова и органите са уникални по своему и изпълняват опр функция/и. Когато кожата се наруши нейната цялост( рани,изгаряния,хирургични разрези) тя се възстановява,но тъканта която се образува никога не може да има качествата като на кожата- нарича се цикатрикс,слаба инерваци ,често клоняща към 0,в областа на цикатрикс чувствителноста е различна ииии изключително ниска еластичност,за разлика от останалата кожа( има и още но това засяга настоящият въпро) . И сега разликата- докато кожата като орган понася мн добре да има участъци с цикатрикс при вътрешните органи не е точно така.  Те са значително по- малки по размер и често става причина за дисфункция на дадения орган / система. На мястото на хирургичният разрез се образува " млада тъкан" която просто възстановява целоста на органа. Тази тъкан е изключително слабо еластична ( в частност матка) спрямо останалата тъкан. Слабо организирано кръвоносна мрежа и тя млада. Явявава се слабото звено. При бременност,промените и нарастването настъпва плавно с месеци,не така е по време на раждане  / контракции . И от там идва съответният риск да се получи руптура/ а от там и неконтролиран кръвоизлив вътрешен. Времето да се преведе родилката в анестезиея е крайно дълго за да се овладее шока от загуба на кръв( тогава там органите са силно кръвоснабдени с оглед износване на плода).  С течение на времето има една реорганизация на тъканта,тя става по- плътна и здрава ,ноооо елстичноста никога не достига това на нормалната . От там идва и това ориентировъчно 2 год ...очаква се ,че за този период тази млада тъкан ще се реорганизира и ще " заякне" .Не е невъзможно раждане ест след секцио. Просто аг си преценява дали има нужната готовност за съотв последствия. Ох едно дълго стана ама как иначе да обясня нз.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 10:35 от evropa_varna

# 646
Давате ли вит Д в зимния сезон сега?

Май нашето си е англече, като чета беладжиите какво правят, е и тя се катери и мести столове, но като цяло си играе кротко Heart

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 17:57 от Annabel-03

# 647
Цъфна с първия си сериозен вирус бубка. Което се съчета с отказ на храна, кърма и ходене. Три дни бяхме призраци - денонощно носене на ръце и малко водица. Още на първия ден нацели и един ръб, та още е с цицина централно на челото. Избиха и четирите кучешки за разкош по същото време. От една седмица не я кърмя. Много тежко го изживявам аз. И тя вечер взе да ме търси като се поосеферчи. Та баща й я приспива вечер. Но какво ядене се отключи още ле майко, не смогвам направо 😂 Вигантол и витамин С давам превантивно. А сега и Дефендил Имуноглюкан - имуностимулант й предписа за месец по 2 мл горе долу (на 1 мл 5 кг телесно тегло).
Годината ни започна тегаво, но вярвам в добрия край. Пожелавам ви здрави и палави деца. Молех се да започне да разхвърля...
Боботи си нещо постоянно иначе, но нищо отчетливо. Само маааааам и нееее 🙄 Детенце вече не е бебе 😔 Но още си я вдишвам, не знам как звучи. Божеее, толкова е умна вече 😍 Искам още много деца 💜

# 648
Давам си аз витамин Д. Давах и пробиотик ама днес свърши та може да направя пауза. Точно, когато и на моя му избиваха зъбите (6броя) също боледуваше по този начин. Беше ужасно, но вече всичко мина и дивее с пълна сила. Успя пак да си разбие зъбите, а после си перфорира и езика Rolling Eyes

# 649
  • Варна
Ох ,амфибия радвам се ,че е минало и заминало. Няма нищо по- лошо детенцето ти да е болничко. Аз съм много залюхана и все го забравям това вит Д. Иначе е хубаво,даже и ние да приемаме. Аз  само пробиотик бонбонки му давам. Не са от бг.

# 650
Не издържах, викнах мама. Тоест казах й да не идва и тя дойде. Спаси ме! Сега като гледам знам, че е едва началото. Ама понякога имаш нужда мама да те гушне и да каже, че всичко ще е наред на колкото и да си. И така, сега се борим за момчета близнаци, да си ги кърмяяяя до откат 😁 Барем и някое прилича на мен, не съм толкоз нелицеприятна 😂
Животът ми няма да бележи висини, нито пък аз в професията, но истински се наслаждавам на призванието да бъда майка. Смятам, че ми се отдава.  Всеки ден почти рева,обяснявам и извинявам. Обаче това същество не приема разочарование. Вкопчва се в мен безусловно и аз не я лъжа, не я предавам. Обичам я повече от всичко, до болка, физическа. Тя е най-голямата ми радост, гордост и истинско щастие.

# 651
Здравейте, пак след дълга пауза и ЧНГ. 😀
Amphibia, разбирам те напълно. Колкото и да държа на дневния ни режим и колкото и да ми е последователен и “организиран” деня, когато сме си само тримата с малчо и таткото, понякога искам и аз мама. Та в такива моменти си вдигаме чукалата и си отиваме в провиницията, добре че са близо. Излизаме всеки ден да играе навън, ще видим днес, че е мъгливо и ако не се вдигне може и да пропуснем. Такива животни като ръкавици и шал - абсурд. Една баба ми се скара вчера, че бил само с шапка. Казах ‘и тя да му ги сложи.
Има 16 зъба и май са тръгнали и кътници от ляво, защото ако можеше щеше да си навре и двете ръце там в устата. Гърнето продължава да хапе, но като си свърши работата в гащите идва да ме уведоми и ми казва “мамо, гаи, гаи”, т.е гащи.
Използва доста думи и се разбираме, но много малко думи са цели. Бягат му още някои звуци и тъй. Иначе всичко е 6+ Simple Smile А, и ядла трябва да намеря.

Аз си мисля за второ, но таткото нещо се дърпа. 😂

# 652
Ние нямаме думи. В общи линии 'мама " целенасочено и толкоз,другите са единични изказвания дето може и случайно да ми се е сторило, вкл balloon  в една английска книжка. Иначе бърбори си но понякога като иска нещо и сочи на някъде ей да можеше да го каже, само " ъъъъ" ходи го разбери. Иначе много разбира. Донеси "това" - тя отива отатък и носи точно "това"!
 С гащите също не сме се справили още. Седи на гърнето и ако съм оцелила момента си пляскаме за успеха накрая. Но не казва, не показва предварително. Някой път след свършен факт си сочи гащите...иска ми се това да свърши, но пък после ще препикаваме градинките което никак не  ми е гот също... Даже не си го представям. Какво се прави ако си насред улицата?

# 653
И на мен ми е болна тема гърнето все още се извива и не ще да сяда, явно на по-късен етап ще е. И Дари не казва нищо различно от мама, иначе си бръщолеви на нейния си език! Сега избива кътник и е много крива, почти не яде, което е необичайно за нея. Много ми е трудно със игрите по това време, всичко й омръзва бързо пък не мога през 5 мин да й намирам нещо различно. Добре че купих един леген и сега с него се развлича. Пълни го с играчки, после го изпразва, ту сяда в него, ту като барабан го ползва и все такива шумни работи са й интересни Grinning комшиите сигурно чакат с нетърпение да тръгне на ясла. Ядки й дадох с един сусамов хляб, нищо й няма.и ще продължа да й давам различни. С разходките сме скарани, не иска да ходи навън, застава пред мен с вдигнати ръце и край.

# 654
  • Варна
Ох милите !
Amphibia , ударил те е хормона със спирането на кърменето Wink

Аз вече нали спрях да кърмя от месец и само правя планове за лятото къде ще хойкам Grinning
При нас единствен проблем остана нощното заспиване... хора това дете за заспиване суче на сухо с езиче и това е . Цок цок цок и така може да откара и по 1 час и нещо. Все едно биберон има вътре..., прави го от двумесечна и го прави само за заспиване !!! С баща й не можем да заспим вечер ( лягаме си всички заедно към 22:30 -23ч.) , правим забележки докосваме я по устата да се усети и да спре...детето казва НЕ и продължава даже по-настойчиво да суче в нищото! Изключително дразнещ звук е ! Довечера мислим да я осатвим в стаята сама да заспива, както за обедния сън правим и заспива за 10 мин сама , но съм сигурна, че ще има рев за нощния сън.
Приемам предложения как да го спрем това цокане. Честно биберон да беше ползвала по-лесно щях да го махна !

Иначе определено на фона на другите е кротка, но според мен е защото имаме добра комуникация, всичко разбира, доста бърбори и повечето думички ги казва само с първи срички Grinning  Като например бухал е бу,катеричката е катииии, вода е уаааа и тн и тн,но като цяло и доста цели думички си казва и лесно се разбира дори с хора, които не я виждат често.
Аз почнах да ходя на фитнес, да се храня по-правилно и като цяло някак позитивно мисля за предстоящата година.

# 655
Момичета, детето вече всичко е яло (с малки изключения за силните алергени). Преди дни дадох и мед, макар че може и да е малко рано... Въпросът ми е - лешник или по - скоро лешников тахан подходящо ли е да се дава вече? Разбира се, ще почна със съвсем миниатюрни количества. Предполагам, че не е проблем, ама не знам какво толкова му се чудя, предвид че не е имала никакви реакции от храна до момента Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 656
Може, но да не е голямо количество от гледна точка на това да не залепне на небцето. Иначе не е нужно да е миниатюрно количество.

# 657
Давам почти всякакви ядки да опита като иска, хапва орехчета най-вече.Казва на всичките тъци /фъстъци/ и много се кефи Grinning Лешников тахан даже смесен с мед съм давала, като съм бъркала за нашите палачинки
За ядките иначе - давам спокойно, защото дъвче добре с 16 зъба.

Наистина ли можете да оставите детето в друга стая да се приспива Rolling Eyes Моя щур скача, отваря си вратите, мести си столове и кашони да се катери..

Думички пробва всякакви, но оцелва по 2-3 букви Joy Знае да ме вика мамоооу, тати, баба, дяда,бебе, брои ено и сочи с пръстче, клати глава за потвърждение, но  казва и понякога Да
Приключихме с яслата, ваканция е до лятото сигурно, ако не и чак наесен.Не съм решила.Не остана - 5 седмици до термин имам Blush

# 658
  • Варна
Мами ,моля кажете вашите дечица пият ли още адаптирано мляко? Ако да по колко и от шише с биберон или друго? Ние чак сега захеърлихме биберон залъгалката( малко ме е срам ,че до сега отлагах,но той беше в големи истерии с тази биба). Моят мъник пие по 300 мляко всяка вечер и няма изглед да го спира. Не харесва прясно мляко и кисело Sad  чудя се как е при връстниците му.
П.с. Лоли ,стискаме палчета и чакаме добрата новина Simple Smile

# 659
О, Европа, не се срамувай - ние още сме си с биба и няма изгледи да я махнем скоро. Даже с по две ходи. Като откажа втората, тропа с крак и заявява - Не, де! Ами две, две 😂. Много я мъчат зъбите, само с 8 сме, затова не правя опити да я откажа, засега.
Иначе от адаптираното сама се отказа. Пийва по 30-Тина мл. вечер, но повече по мое настояване - по-лесно заспива така. Прясно и кисело не ще. Но пък тя яде какво  ли не, все с нещо за хапване се разхожда (въпреки малкото зъби 😁), ей така между храненията.

Общи условия

Активация на акаунт