Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 526
  • 576
  •   1
Отговори
# 315
И медицинска маска на носа и устата. Simple Smile

# 316
Тя иска да покаже колко много обича детето, все едно другите нямат чувства, само тя. Даже и маска не си слага, а на забележки е много чувствителна, всичко се приема много лично. Та така, в резюме за медицинско лице и здравна култура. Гаранция - Франция.

# 317
Еее, пък и вий. Може ли човек и в личните отношения да е все медицинско лице.
Аз като съм била болна, не съм дезертирала от дома си, отделно това вечно пазене не е много на хубаво.
Темата отплува твърде далече - към сопол и свекърва.

# 318
  • София
Темата отплува твърде далече - към сопол и свекърва.
Просто се изчерпа Simple Smile
Всеки каза дали би или не би оставил малко дете при познат, а авторката зачезна.

# 319
No MouthNo Mouth
Бих оставила бебето на приятел/ка без никакъв проблем. Два дни е кратко време - има начини и за видеовръзка, има и телефони....
Оставяла съм детето на дни на баща му - той също нямаше опит в гледането на деца. На 9 месеца сме я оставяли за един месец на баба й - ние бяхме на екскурзия. Изобщо смятам, че родителите също трябва да разпускат малко и да се забавляват без детето. Цял живот ще го имат това дете, а младостта си заминава бързо. Както и сватбите не са всеки ден.
Тук наистина видях какво значи майка-орлица - не се отделят от детето  с години  и все се жертват за нещо. Това накрая води до сломени и огорчени жени на средна възраст, минали покрай живота, но нищо не разбрали от него.
Аз самата съм гледала за един ден бебе на месец - бях на 21 години и хабер си нямах от нищо. Ами като видях зора се обадих по телефона - не знаех как точно да го оригна.

Бащите са бащи, а не приятели и познати, не виждам защо се приравняват така. Аз не бих оставила детето си на 9 месеца за да хукна по екскурзии и бабите не са длъжни да гледат деца с месеци, нито с дни! Децата не пречат на младостта, даже напротив. Много жалко, че така се гледа на децата...като на едно огромно ЗАДЪЛЖЕНИЕ и жертване....No Mouth

# 320
А, не може. Една позната го остави на бабите, нямаше и 40 дена, че и кърмеше, и заминаха на някакъв екзотичен остров на почивка. Не са се спрели де, вече две години- няколко пъти годишно по дестинации. Детето още не е проговорило, едно нефелно...

# 321
А, не може. Една позната го остави на бабите, нямаше и 40 дена, че и кърмеше, и заминаха на някакъв екзотичен остров на почивка. Не са се спрели де, вече две години- няколко пъти годишно по дестинации. Детето още не е проговорило, едно нефелно...

Ами, явно на някои хора сериозно им липсва майчинско чувство и елементарна отговорност.

# 322
  • София

Ами, явно на някои хора сериозно им липсва майчинско чувство и елементарна отговорност.
Съжалявам, ако звуча по-грубо, но винаги съм се чудила такива индивиди защо изобщо се размножават. В крайна сметка имането на деца не е задължително - чек и отмяташ още едно досадно житейско задължение.

# 323
  • София
За мен основният проблем да оставиш малко дете на по-голямо не е обичайното ежедневие, а някаква екстремна ситуация, в която и възрастен би загубил ума и дума - природно бедствие, инцидент, нещо такова.
Струва ми се, че това е основният мотив за изискването деца до 12 да не се оставят сами, а не че не биха се справили.

# 324
Всичко може. Моя позната, която 10 години се бори да има дете, го метна на бабите в друг град още от бебе. И така всяка година досега за по няколко месеца.

# 325

Съжалявам, ако звуча по-грубо, но винаги съм се чудила такива индивиди защо изобщо се размножават. В крайна сметка имането на деца не е задължително - чек и отмяташ още едно досадно житейско задължение.

Не си груба, това е самата истина! В последно време забелязвам и нова тенденция, колкото по-грижовен родител си, неотделящ се от детето си особено в бебешка и ранна детска възраст.. все ще се намери някой, който да те изкара луд, обсебен и т.н...

# 326
  • София
Cuckoo, съгласна съм - понякога обстоятелствата са спешни, екстремни. Сватбата - при това чужда - не е такова, поне за мен, де.

# 327
  • София
Аз като сам родител  имам много, ама много привързано към мен дете. Но въпреки това за един месец е при баба си (не, защото не мога да я гледам, учителка съм и ваканцията съм си вкъщи), а защото за детето е добре да общува и с тях (както и на тях им е мъчно за нея), а и все пак да е самостоятелна. Е, като беше по-малка не беше за толкова време, в последните 4-5 години е за около месец, сега ще направи 10г. Иначе се отдели от мен на 3г и 4 месец а, когато я пуснах на градина (против яслите съм, но градината е задължителна според мен), иначе не виждам абсолютно нищо лошо, че жената иска да отиде на сватба, просто да си вземат детето с тях, явно бащата е тип мачо, не искащ да му се нарушава спокойствието с бебебшки плач (ако се наложи)

# 328
Едно е детето да отиде на гости на баба/дядо, друго е да го оставиш на отглеждане и да си хванеш чуковете да се моташ по екскурзии.
Няма да забравя една съседка с близнаци. Малки са били, година и нещо, уж ще ги водят на море. Умря да се хвали после как взели бабата да ги гледа и тя седяла с тях на някаква трева по цял ден, докато "младите" си хойкали по плажа.
Защо не си вземат детето/децата с тях на сватби и екскурзии. Каква пък чак толкова тежест ще им бъде...?!?

# 329
  • Варна
На 9 месеца сме я оставяли за един месец на баба й - ние бяхме на екскурзия. Изобщо смятам, че родителите също трябва да разпускат малко и да се забавляват без детето. Цял живот ще го имат това дете, а младостта си заминава бързо. Както и сватбите не са всеки ден.
Колко па бързо ще си иде тая младост? И бебето ти веднъж ще е на 9 месеца, това пък на тая крехка възраст да го метнеш на баба му, за да се вееш цял месец по почивки ми е толкова брутално, че нямам думи. Не ти ли беше жал, че си изтървала толкова огромна част от живота му, на тая възраст се променят не с дни, а с часове. Никоя почивка не е по-ценна от точно пък тези моменти, които наистина, ама наистина са кратки и неповторими. Щото дестинацията, на която си била и сега я има, нали? Ама детето ти никога повече няма да е на 9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт