Как е по-добре за прохождането - с буйки или на босо?

• 5 581
  • 88
  •   1
Отговори
# 45
какво имаш предвид под стъпва накриво?
не е свикнал с буйките предполагам, затова така ти изглежда

# 46
Ами започва да накланя стъпалото навън и стъпва на външната страна на стъпалото. Като е с чорапки не прави така, а си стъпва съвсем правилно на цяло стъпало...

Ами може и д а не са му удобни , защото за сега се опитва да избяга от тях Mr. Green или да ги свали..странно му е на детето...

# 47
    Моичкия се научи да върви само по чорапки, а буйките бяха за навън! Вече е на 7г. и не съм забелязала да стъпва на криво! Ако държиш да е с буйки, вземи на Колев и Колев тези за прохождане!  Peace
    Честити първи стъпки и скоро да ходи самостоятелно!  Hug

# 48
Аз лично считам, че е добре детето да е босо, по възможност

# 49
Благодаря ви!!

За сега навън той не желае да ходи. Ако се опитам да го слагам на крачета плаче . Значи още ни е рано. т.е. ще изчакам с обувките защото не се знае колко ще е голямо крачето тогава...

Ами ще захвърля глупавите буйки и ще оставя бебо да си щрапка из вкъщи по чорапки или бос.

# 50
Моята проходи боса-дори навън я пусках така,а когато земята беше много гореща (проходи лятото),обувах и чорапи.

# 51
  • София
Ейййр големи разбирачки са майките по градинките, особено някои Twisted Evil Всеки ортопед ще ти каже, че е най-добре детето да проходи босичко (или по чорапки), което ще намали риска от изкривяване на стъпалото. Така че - давайте смело по чорапки Simple Smile

# 52
Вкъщи бос естествено, не му трябват чорапи, освен в по-хладните дни. Навън като изяви желание да стъпва - някакви обувчици, според сезона, не мисля, че буйките на К и К са стандарт.

# 53
Ей таз тема нищехме наскоро, там съм обяснила защо смятам прохождането на босо за най-правилно и естествено: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=111982.0

# 54
Босо, задължително босо вкъщи  Peace

# 55
Докато не започнах да я пускам да ходи навън си беше боса вкъщи. Сега си стъпва чудесно.

# 56
Моята първо проходи боса,и аз бях купила буйки,но не ми свършиха кой знае каква работа...После ни подариха едни много хубави ортопедични обувки за прохождане (не бяха купувани от Бг) и втях детето се чувстваше супер ! Peace
Та ако искаш съвет - ами по-добре босичко да прохожда  Grinning

# 57
Остави го босо.  Laughing А и тия далавери с Колев и Колев обувки - много не им се връзвай.  Mr. Green

# 58
Босичко  Simple Smile

# 59
Aми те мамите вече са ти отговорили, ама и аз днес четох статия точно за това. Пише да си ходят босички докато не се почувстват съвсем сигурни в ходенето, тогава вече може да се слагат обувки. Слагането на обувки от рано води до подвиване на пръстите, което пречи на баланса.

Общи условия

Активация на акаунт