Как е по-добре за прохождането - с буйки или на босо?

• 5 581
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
Вкъщи бос естествено, не му трябват чорапи, освен в по-хладните дни. Навън като изяви желание да стъпва - някакви обувчици, според сезона, не мисля, че буйките на К и К са стандарт.
newsm10 и аз така мисля, затова му взех други не на Ки К. Много са им нагли цените!!

# 61
Босо или  чорапки със спирачки /тези гумираните отдолу/  Peace
Като стане стабилно - тогава му купи направо обувки с твърд форт.
Може да прочетеш и тази статия  Wink

# 62
  • София
Най-добре босо-така се стимулират мускулите на стъпалото. Щом детето се изправя само и стои, значи глезена му е заякнал достатъчно  и не е необходимо да му стягаш краката в специални обувчици.

# 63
Нашият ортопед каза - Прохождане само на босо в къщи  -  и аз смятам да го послушам, още повече това е в крак и с моята интуиция  Mr. Green

# 64
Калоян и той вече "ходи" в къщи , а и навън е бос , е доста е топло и за това, но въпреки това съм му купила буйки на Колев, но засега съм му ги слагала 2-3 пъти и то когато не може да е бос.Моят ортопед ми каза в бг няма ортопедични обувки ,даже и тези на прехваляния колев , единственото условие е петата да е разположена малко по нависоко от пръстите , а вече за стягането на крачето глезен твърди фортове и т.н. може да прочетеш доста и във форума.

# 65
Аз лично считам, че е добре детето да е босо, по възможност
Peace

# 66
Здравейте,
Ние вече правим първи стъпки с леко придържане. Не знам обаче дали е по-добре детето да ходи с обувки или босо- дори и навън.
Моля за повече информация.

# 67
Тази дилема стои и пред мен. Доста различни мнения са изписани по въпроса. Първото ми дете проходи с ортопедични обувки, които обхващат глезена. Сега педиятърката настоява да прохождаме боси и на мен някак си повече ми допада. Звучи ми по- естествено. За в къщи съм и купила едни чорапки с нещо като тънка кучукова подметка.

# 68
Има много писано по този въпрос.

Сега ще получиш много различни мнения.Аз лично в къщи си я оставям боса да ходи,тук(UK) така препоръчват.

Все пак ти си решаваш  Hug

# 69
Проходи боса.И навън я пусках така (времето ги позволяваше).

# 70
Гледам да оставям сина ми да ходи бос, кокоте се може повече

# 71
Ами наистина мненията са ужасно много и противоречиви.

Симона не е прохождала с ортопедични...беше боса от време на време Wink

# 72
  • София
препоръчително е босо

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 09:43 от Аурелия

# 73
Ние проходихме вкъщи боси (по чорапки де). Обувчици купих преди една седмица когато се пусна да върви сам и започна и навън да иска да се разхожда.
Пускам си отговора от миналата тема.
И да добавя, че дъщеря ми пък проходи с буйки.

# 74
  • На погрешната планета
В къщи ходи с леки пантофки, а навън, задължително с обувки, защото не знам какво ще настъпи.

Общи условия

Активация на акаунт