Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 739
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Светле, честит да ви е малкия Михаил, много да е здрав и щастлив! Радвам се, че е минало леко раждането, дано всяка от нас има този късмет. Flowers Four Leaf Clover

# 676
Честито бебе Михаил, нека бъде много здрав и щастлив, а на мама Светлана бързо възстановяване!
Момичета и аз нямам търпение вече, а ще трябва да чакам до към 20.07 най-вероятно. С моите отоци и болки в таза си куцам като стара баба, ама търпя геройски само искам бебето да е добре. 🙏

# 677
Момичета, всичко си заслужава! Днес в 12:05 се роди бебе Михаил! 3240гр. и 51см. в 37+6г.с. За два часа и малко само с един напън. (второ раждане). Прекрасен е просто. 😁
Честито! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! 🎉🎈🎉🎈

# 678
Честито и от мен! Да ви е жив и здрав малкия Михаил, пък на мама бързо възстановяване ☺
Аз днес бях на тонове, консултации с кардиолог и анестезиолог и после на преглед. Бебчо продължава да е на долната граница и расте с много бавни темпове 😔 едната АГ ми каза, че ако продължи така няма да ме държат до термин и към края на месеца ще се наложи да ми предизвикат раждането, но после като минах през моята АГ - тя малко ме успокои. Каза ми, че щом всички показатели са добре и продължава да наддава, нищо че е с малки темпове, няма за какво да се притеснявам. След 10 дена ще ме прегледат пак, ще видим как продължават нещата и ще се вземе някакво решение. Стискайте ми палци момичета, колкото да ми е топло и трудно, аз не искам да раждам още. Искам пухкаво бебчо и се надявам да не родя този месец...
Моя АГ казва, не е важно бебето да е пухкаво, важно е да е живо и здраво! Аз също си мислех, че трябва да са пухкави, но всички са като пилета, броят им се ребрата и вече след втория месец стават за щипкане! 😉😉😉Така, че важното е всичко да мине по мед и масло! Стискам палци за всички и за мен си.
Мен от два дена гърба много ме боли, когато съм навън...е, все пак съм 37+3 с много килограми около мен! 😂😂😂😉Вчера казах на ММ, че е малко обидно да кача 100 килограма, а бебчо да се роди само 3 кг, хихи 😂😉а , той веднага ме заби- лесно ти е на теб секцио, я пробвай нормално едно бебе от 4-5 кг, хаха 😉😉😉

# 679
  • Пловдив/София
Честито и от мен, здрав да е Михаил! Вчера направо се просълзих от новината (хормони...).
Моят доктор каза, че към 15.07 ше ми направи преглед за разкритие и ще има някаква идея дали скоро да очаквам раждане. Хич не ми се преносва като минали път, но и искам самО да си тръгне бебето... та ще видим. Засега нямам признаци на раждане, тонове ок, без контракции, бебка е още мъничка, 2300, та не бързам, просто ме дразни неяснотата- че може и на 5.07, и на 30.07 да тръгне...а аз обичам да си планирам :Д
Ная, стискам палци. колко е голямо бебето? Предписаха ли ти протеин? Вж повечко яйца, месо, можеш да смучеш и Б12, при мен тези неща като че ли помогнаха за наддаване, пак е малко бебе, но не колкото преди.

# 680
Аз вчера вечерта бях при доктора, при когото ще раждам. Плацента 1ст калцирана, бебето малко дребничко, но има време каза, а и не може да се вярва 100% на мерките на ехографа.
Каза под 10 контракции не ден, че няма да ме бърка за разкритие. Аз и нямам толкова. За сега нещата изглеждат така, че беба ще си изкачва термина, да видим.
За отоците каза, че щом не са равномерни, нищо не го притеснява и няма смисъл да ходя да давам кръв за албумин. Краката на високо и толкова.
Във Варна е адска жега, не се диша. Чак лошо ми стана днес по едно време. Щерката я прибрах вътре към 11, че цялата вече беше червена (дойдохме си малко на село).
Искам да ви попитам има ли някоя от вас, която мисли да прави "зимни на" за бебетата от сега? Ние имаме село, бабата гледа много зеленчуци и плодове и се чудя как да ги консервирам. Сега има страшно много тиквички, вади по 2,3 кг на ден ако не и повече и искам да си запазя. Чудя се дали във фризера или на пюре.

# 681
Изпрати малко тиквички 😉

Във фризер не стават.  Слагала е майка ми и ги вади на вода.
Вероятно в буркан , само да заври водата за капачките ще бъде най-добрия вариант.
Или на едрото ренде , после да изври водата и пак в буркан. 

Не съм захранвала бебе/та  но нали ще има тикви и ябълки когато стигнем до този момент Simple Smile Защо се тормозиш в тия жеги .

# 682
Аз вчера вечерта бях при доктора, при когото ще раждам. Плацента 1ст калцирана, бебето малко дребничко, но има време каза, а и не може да се вярва 100% на мерките на ехографа.
Каза под 10 контракции не ден, че няма да ме бърка за разкритие. Аз и нямам толкова. За сега нещата изглеждат така, че беба ще си изкачва термина, да видим.
За отоците каза, че щом не са равномерни, нищо не го притеснява и няма смисъл да ходя да давам кръв за албумин. Краката на високо и толкова.
Във Варна е адска жега, не се диша. Чак лошо ми стана днес по едно време. Щерката я прибрах вътре към 11, че цялата вече беше червена (дойдохме си малко на село).
Искам да ви попитам има ли някоя от вас, която мисли да прави "зимни на" за бебетата от сега? Ние имаме село, бабата гледа много зеленчуци и плодове и се чудя как да ги консервирам. Сега има страшно много тиквички, вади по 2,3 кг на ден ако не и повече и искам да си запазя. Чудя се дали във фризера или на пюре.
аз тикви и прочие няма да слагам в буркани/фризер..правя само компотчета..те ще са по-нужни..особено от сини сливи за разхлабване..и ние имаме къща на село и сме си тук..лошото е, че е на 80км от болницата в която ще раждам :/

# 683
Честито и от мен, здрав да е Михаил! Вчера направо се просълзих от новината (хормони...).
Моят доктор каза, че към 15.07 ше ми направи преглед за разкритие и ще има някаква идея дали скоро да очаквам раждане. Хич не ми се преносва като минали път, но и искам самО да си тръгне бебето... та ще видим. Засега нямам признаци на раждане, тонове ок, без контракции, бебка е още мъничка, 2300, та не бързам, просто ме дразни неяснотата- че може и на 5.07, и на 30.07 да тръгне...а аз обичам да си планирам :Д
Ная, стискам палци. колко е голямо бебето? Предписаха ли ти протеин? Вж повечко яйца, месо, можеш да смучеш и Б12, при мен тези неща като че ли помогнаха за наддаване, пак е малко бебе, но не колкото преди.

Аз съм в 37+3 и бебка е около 3 кг.нищо не ми е казвал, освен че имам перфекти тонове, вода достатъчно и спокойна шийка! Той и затова не бърза да ни разделя. Дъщеря ми родих 3.550 54 см., а синът ми беше 3.450 50 см! Та, да видим сега девойката колко ще се пръкне 😂🍼🍼🍼само да е жива и здрава! И всички ние и вие ♥️

# 684
Да се отчета и аз след последния преглед и тонове, бебка удари 3кг, та вече ми е спокойно. Все още е много ниско и на позиция за излизане, и контракции имам доста, но като ме гледаха за разкритие се оказа, че нямало никакво. Та нищо не се знае, чакаме си. Иначе до термин ми остават само 2 седмици, нищо не е.
А градинка със зеленчуци си имаме ние вкъщи. ММ много го влече градинарството и взех и аз да се чудя сега кое как да консервирам за беба. Че докато стане време да се захранваме повечето домашни зеленчуци ще са преминали. Има ли някой друг, който да гледа у тях и да консервира? Че на мен ми е ново.

# 685
аз тикви и прочие няма да слагам в буркани/фризер..правя само компотчета..те ще са по-нужни..особено от сини сливи за разхлабване..и ние имаме къща на село и сме си тук..лошото е, че е на 80км от болницата в която ще раждам :/[/quote]

Нашето село е на 20км от Варна, аз за това го раздавам толкова смело. Grinning
Слагаш ли захар в компоти те?
Аз си спомням, че за каката правихме с бабата плодови пюрета, но всичко ни е домашно гледано - има круши, ябълки, синя слива, кайсия има, праскова. И с краката си бях направила. Помня, че моркови и пащарнак бяхме заровили в пясък, а картофи и тиква имаше зимата.
Най-вече тиквичките ми са "зор", защото си спомням, че тиквички с ориз много се тачеха при каката.

Nansss, пак казвам бабата на село гледа. 80% от храната ни е домашна. Плодове ги прави на некрат (пюрета) и ги заварва. Пипер и подправки замразява.

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 12:43 от pavlina_hrist0va

# 686
Лелееее....един ден не съм влизала и първото, което прочетох е, че имаме още едно бебче Heart Eyes
Толкова ужасен ден ми беше вчера с адски много болки и много силни контракции, чак не можех да мръдна, а сегааа да ме види ММ как не мога да си събера усмивката все едно имам закачалка в устата Joy

Svetlana Sv, честит ти син! Да е много здрав и ти бързичко да се възстановяваш Hug

Момичета, изобщо не се бях замисляла, че точно зимата ще се захранваме и трябва и за това да се помисли сигурно. Дали това, което ще е налично по пазарите (защото нямам вариант за домашни вкусотийки) би било достатъчно разнообразно? Аз още чета само за началното хранене и кърменето, че като за първи път и то уж е нещо съвсем естествено, а ми се струва вече, че цяло висше трябва да съм изкарала, за ни се получи Blush

# 687
Лелееее....един ден не съм влизала и първото, което прочетох е, че имаме още едно бебче Heart Eyes
Толкова ужасен ден ми беше вчера с адски много болки и много силни контракции, чак не можех да мръдна, а сегааа да ме види ММ как не мога да си събера усмивката все едно имам закачалка в устата Joy

Svetlana Sv, честит ти син! Да е много здрав и ти бързичко да се възстановяваш Hug

Момичета, изобщо не се бях замисляла, че точно зимата ще се захранваме и трябва и за това да се помисли сигурно. Дали това, което ще е налично по пазарите (защото нямам вариант за домашни вкусотийки) би било достатъчно разнообразно? Аз още чета само за началното хранене и кърменето, че като за първи път и то уж е нещо съвсем естествено, а ми се струва вече, че цяло висше трябва да съм изкарала, за ни се получи Blush
В какво се изразяваха болките и контракциите болезнени ли бяха...
Вече нз кои болки са нормални и при кои трябва да тръгвам към болницата 😳😳😳

# 688
аз тикви и прочие няма да слагам в буркани/фризер..правя само компотчета..те ще са по-нужни..особено от сини сливи за разхлабване..и ние имаме къща на село и сме си тук..лошото е, че е на 80км от болницата в която ще раждам :/

Нашето село е на 20км от Варна, аз за това го раздавам толкова смело. Grinning
Слагаш ли захар в компоти те?
Аз си спомням, че за каката правихме с бабата плодови пюрета, но всичко ни е домашно гледано - има круши, ябълки, синя слива, кайсия има, праскова. И с краката си бях направила. Помня, че моркови и пащарнак бяхме заровили в пясък, а картофи и тиква имаше зимата.
Най-вече тиквичките ми са "зор", защото си спомням, че тиквички с ориз много се тачеха при каката.

Nansss, пак казвам бабата на село гледа. 80% от храната ни е домашна. Плодове ги прави на некрат (пюрета) и ги заварва. Пипер и подправки замразява.
[/quote] слагала съм по 5 супени лъжици на буркан от 1л. за бебето. а за нас слагам по 6, обичаме ги по сладки Grinning картоф в мазето в щайги с малко трина слагаме..и ябълките, крушите и дюлите също така ги съхраняваме и цяла зима си хапваме. морковчета за пюрета няма да съхраняваме във фризер, а ще си ги купуваме, па-добре да го купя пресно, отколкото с изтощено от фриззер..всичко вече е толкова химично,че едни моркови няма да навредят..

# 689
Не бяха болезнени контракциите, но бяха много, постоянно почти. Между другото изобщо не потекоха води. Доктора каза, че предни почти нямало, а не съм усетила да изтичат. Имах някакво течение, ама уж било нормално. Болезнените предродилни няма да ги сбъркаш, не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт