СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 108
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Аз също съм с кафето с мляко и чета списания. И аз се мажа само с кокосова масло, но много не мисля да се впечатлявам от стрии и килограми. Единственото, което искам е да издържим с бебчо поне още 5-6 седмици заедно. Толкова е чакан и през какви ли не тревоги минават тези месеци, че само се моля да се роди жив и здрав. Нищо друго не ме интересува. После ще отслабнем и ще бъдем най-красивите мами. Simple Smile Хубав ден от мен.
Стискам палци 🙏 Аз съм в 29+3, надяваме се с доктора поне до края на Август да устискам.

А защо лежите, кървене ли имате?
И аз забелязеам образуван малко целулит оо бедрата и дупето и като ср мажа, ди правя и масаж. От един месец против стрии де мажа с кокодива масло и засега от него съм най-доволна, вече не получавам зачервявания по корема и сърбеж. Мажа корем, паласки, кръст, гърди, бедра и дупе. Ако някоя мама качва повече килограми по краката, мажете и прасците, че забелязвам и там излизат стрии.
Още е рано да се каже дали има ефект мазането, те стриите по-накрая се появяват или след раждането.

# 481
Ами със сигурност не лежим ей така 😁 Кървене слава Богу няма, а ако има ..... темата щеше да е съвсем друга. Специално за да „лежи” една бременна значи, че трябва да пази бебето си от преждевременно раждане ...като цяло. Факторите могат да бъдат различни. При мен са няколко: отрицателен резус, контракции от 5месец, предхождащ спонтанен аборт месец преди тази бременност, хашимото и след последния преглед миналата седмица бебче с главата надолу, което обаче е и слезнало по—долу.
Та сега ако искате да обсъждаме колко „страшно” е да качваме килограми /шегувам се разбира се/.

# 482
С къса шийка на матката съм и контракции, затова лежа.

# 483
Не ви критикувам или да питам с изненада, а наистина се интересувам, защото и аз лежах в началото заради кървене, а в пети месец заради контракции също. Разбира се, че не е "ей така", но може да има различни причини и все са здравословни. Нека са здрави бебетата на всички и да седят на топло:blush:

# 484
Момичета, а да ви питам как се справяте с епилацията на интимната зона. Аз вече не смея да ходя на кола маска, а за бръснач - никаква видимост хаха. Мислех си за някакъв вид депилатоар крем.

А мен тук една козметика ме наплаши, че можело контракции да получа с колата, а аз досега винаги с кола маска съм епилирала интимна, та много ми е мъчно. Все пак обмислям да се пробвам на много малки зони, че да ме боли толкова...

# 485
Момичета, а да ви питам как се справяте с епилацията на интимната зона. Аз вече не смея да ходя на кола маска, а за бръснач - никаква видимост хаха. Мислех си за някакъв вид депилатоар крем.

Аз не бих посмяла с депилатоар крем. Това е много силна химия. Относно колата маска, аз си ходя. Козметичката, каза, само в шести и осми месец да не ходя. Досега не съм имала проблем Simple Smile

# 486
И аз все още редовно си ходя на кола маска. Момичето много внимава, взима ме на малки зони и така лека полека.
SimSam никой не е казал, че ни критикуваш.Да не забравяме, че четенето не е като разговора и често „тона” с който четем, не е същия с който е написано.
Междувременно аз все още оглеждам всякакви оферти онлайн за кошари, колички, кошчета за кола и наистина се обърквам... как точно да избера. Виждам, че много от вад поръчват и дрешки онлайн, но как се ориентирате за качествени материи например 😕 Ако имате изпробвани линкове, може би ще е полезно да споделяме и тук за ей такива индианци като мен. Аз съм свикнала все да видя, пипна...

# 487
Между другото, тези от вас, на които е препоръчано да ядат повече протеини (предполагам поне 95%)- може да си взимате от Лидл едно като цедено кисело мляко. Казва се SKYR. Съдържанието на протеините е близно до това на изварата, но е по-вкусно. От изварата ми се повдига направо във всякакви форми. А тоя Скир с плодове или лъжица от някакво сладко се изяжда цялата кофичка. Стойността на протеините в 350 грама е близо 40 грама. Мазнините са минимално количество - по-малко от изварата дори. Една априлска мама ме светна и се родих.

# 488
DES, а има ли добавена захар в него? Защото аз освен повече протеини, трябва да ограничавам сладкото и бързите въглехидрати? Ако няма ще е чудесно, понеже изварата така и не намерих вариант, в който да ми е вкусна.. Приемам протеин на Pregnaco (вече за бременни в 7-8-9ти месец).

# 489
Няма захар. Ако се яде само така без добавка, пак не е особено вкусно, но не е откровено гадно като изварата...

# 490
Значи ще го пробвам задължително, благодаря че сподели. Hug

# 491
И аз все още редовно си ходя на кола маска. Момичето много внимава, взима ме на малки зони и така лека полека.
SimSam никой не е казал, че ни критикуваш.Да не забравяме, че четенето не е като разговора и често „тона” с който четем, не е същия с който е написано.
Междувременно аз все още оглеждам всякакви оферти онлайн за кошари, колички, кошчета за кола и наистина се обърквам... как точно да избера. Виждам, че много от вад поръчват и дрешки онлайн, но как се ориентирате за качествени материи например 😕 Ако имате изпробвани линкове, може би ще е полезно да споделяме и тук за ей такива индианци като мен. Аз съм свикнала все да видя, пипна...
Дрешки аз поръчах 2-3 от kosara.bg ей така да ги видя какви са. Харесаха ми, защото са памучни и мекички. А колички от няколко месеца все гледам и май последно се спрях на Bebetto, но все още не сме я поръчвали. По принцип харесвам много количките Stokke, но някак си цената ми идва в повече, а и ми се виждат малки. Леглото ни е най-обикновено на Лорели, без шкаф отстрани (от магазин го видяхме и поръчахме).

# 492
Момичета,
Гледах доста се оплакват от задържане на вода.Аз също. Но до сега не съм намерила ефективен метод да го избегна. Какво ви съветват лекарите? Или какво помага при вас?
Целулит имам от преди бременността, както и стрии. Приела съм ги и не ми е това проблема. Но имам изтръпване на ръцете и краката от подуване, което е доста неприятно. И се чудя дали няма нещо, което не съм опитала. Че съвета на моя гинеколог да стискам зъби и да трая, направо ме отчайва, все пак съм в 31 седмица.

# 493
За подуването на мен лекарката ми каза по-малко сол, да ям белтъчини, изварата много помагала. Не съм пробвала все още, търпя си и надувам главите на околните от оплакване. Grinning

# 494
На мен не ми се подуват краката все още, според мен не задържам вода. Пия вода, но не прекалено много според мен, ходя доста пеша, опитвам се да съм активна. Знам, че помага ограничаването на солта, хидратацията...и това е. Май си е до огранизъм, уви, просто някои хора са предразположени:(

Общи условия

Активация на акаунт