Коремче вече ни тежи, АВГУСТ бебчо до мен ще си лежи!

• 15 881
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
Добре дошла на miss74! Hug
blueeye,благодаря за инфото,утре ще го посетим този магазин,защото определихме утре за ден за някои покупки.Нямам търпение! Mr. Green
Дрешките аз ги държа в гардероба увити в памучни пелени и в чисти торбички,а като си вземем скринче ще ги подредя вътре.Не мисля че ще се налага да ги перем пак,какво ще им стане като са изгладени. Thinking
Има инфо за тази болница и в новия брой на сп.Моята бременност,но по малка,аз си го купих днес.Има статии за раждането,прилежанието на бебето,за след родилния период и за избор на педиатър,абе с 2 думи интересно е.Има подарък книжка с имена и значението им.
ами това е от мен!
Лека вечер на всички! Joy

# 166
MamaMargo мерси за инфото!  Hug И аз утре ще си купя списанието Моята бременност - чаках някой да каже че вече е на пазара!  Peace
Може да се засечем и в магазина!  Laughing

# 167
tintin аз ходя на консултации при Драгнева, но на частно, а ти къде ходиш  bouquet

# 168
Здравейте и от мен!
Скоро не съм се включвала, че нямах възможност Sad Но сега след като най-после се преместихме в нашия апартамент и се понаредихме ще имам повече време.
Velmar и аз скоро минах по същия път с жилището, така че късмет и спокойствие, всичко ще се нареди, стискам ти палци!!!
Мама Марго благодаря за информацията, утре ще видя и аз списанието, предния брой на Моята бременност беше много интересно.
Лорекса стискаме палци всичко да мине безпроблемно  Praynig и чакаме хубави новини Peace

При нас нещата с бебчо за сега са спокойни, надявам се да не бърза много. Вчера бях на запис на тоновете и на видеозон. Вече е малко над 3кг, околоплодните ми води казаха, че са добре, плацентата ми е 3-та степен на зрялост. Тоновете ми бяха добри, въпреки че в началото бебчо спеше и трябваше да го събудим Laughing но после като се събуди, записа беше добре.

С покупките напредваме - вече имаме по-големите неща, освен количката, която мисля да оставя за след раждането. Ще трябва да се купят още някой дрешки и чаршафчета, но тя и свекърва ми ще ни донесе после, така че май ще имаме всичко Grinning

За лекцията на сп. 9 месеца днес не можах да дойда, но за другата седмица във вторник съм на линия, ако всичко е наред Simple Smile
Лека вечер на всички и до скоро!

# 169
  • София
Хмммммммм Абе Блу то някаква фрапираща разлика направо, цели 20 лв!
Габи32 А тази на Чико каква е дето си я взела, пак като на Авент ли? А за парите да наистина хвърчат яко........ние и си имаме много работи и пак!
Само не съм решила каква козметика да взема на бебенцето, направо се чудя! ВИе купихте ли я вече?
Искам да взема някаква хубава пеленка за изписването, видях в един магазин, но не са български и не са много качестввени а струват 20 лв, иначе имаше хубави цветове, аз харесах една оранжева! какво ако е момче, пак ще ми отива! Свиркайте ако сте виждали някъде! И аз искам клипче ама дали ще се вижда нещо незнам с нашия цифров!
Аз пия още магнеричето, незнам до кога наистина, но вече ме боли стомаха от него, по принцип той разваля стомаха, а аз го "кльопам" 3 пъти по 2!
И аз може да се разходя в събота до магазина в Люлин, ще видим, не съм купувала още шишета, мисля да видя как ще ми тръгне кърмата и ще има ли бебето много колики да взема на Браун против колики, такова ползвах за Мишето! какво друго изтървам? Не съм прала дрешките, но ще го направя тези дни само да пекне, ние си нямаме скрин за бебето, че се чудя какво да му измисля за дрешките, на Мишо купих пластмасови чекмедженца, които не са много красиви, но струваха 25 лв и ми вършат чудна работа! Може да си взема още едни, като си имаме наше жилище, ще си подредя и хубава детска, само че може и да няма вече за кого, ще са големи сигурно!

# 170
  • София
здравейте и от мен. Да се отчета, че при мен всичко си е наред, успокоиха ме, че ще спазим всички срокове и най-вероятно ще си родя на термина. Плацента зрялост 2-ра степен, няма разкритие, лекаря ще е на линия, а не в отпуска, всичко е о.к.

На MamaMargo, ако все още я интересува, в къщи имаме братовчедка на 4 години и като я питаме какво иска най-много си мечтае за 2 неща - корона и токчета, така че това ми е предложението за подарък, ако ти паднат от някъде, те китайците всичко правят, та няма как да няма Simple Smile

На мен също като най-подходящ препарат за бременни с гъбички миналата бременност ми препоръчаха Гино певарил.

За гърдите - миналия път не съм си ги "подготвяла" по никакъв начин, можах да кърмя, но в началото си беше болезнено. Като хищни рибки засмукват бебоците, та не е много лесно. После става даже приятно, свиква ли се, загрубяват ли.. на пипане на са ми груби зърната.  Само си спомням, че след първите 2-3 седмици нямаше проблеми.

Относно покупките -

аз гащи не съм ползвала до ден днешен със сина ми, защото като сложа памперса и той е вместо гащи, направо върху него слагам панталонки или ританки или каквото там според сезона.

ръкавички ми казаха да си купя, че много се дерат по лицата бебетата, ама после никога не съм ги слагала, защото то детето опознава света с ръчички и толкова беше недоволно като има нещо на ръчичките, че сърце не ми даде да са му като вързани. Иначе се поиздра малко, ама не пък кой знае колко...

Сано махима съм виждала да се продава и в РУМ Младост, ако някой му е удобно, но както вече казах лично аз не съм впечатлена от това как пере за цената, на която се предлага. Евсентуално силата му може да е в това, че е хипоалергичен, ама ние и с други прахове не сме имали проблеми.

И накрая да пожелая на Лорекса всичко да мине добре, че май няма да има удържане за дълго. Ама ние тука си я знаеме, че е много змела, та не я мисля много, пък и не й е за първи път Simple Smile Успех Лорекса!

# 171
Здравейте!
miss_74 и galiq_82 welcome и на двечките!
Малко съм развълнувана за Lorexa и Totely. Хем ми се иска да си имаме вече бебчета, хем пък всичко да мине нормално и безболезнено. Така че стискам палци и за двете, с Божия помощ нещата да се развият благополучно Praynig
Аз за сега съм спокойна и спрях да мисля за по-ранно раждане. Когато навърша 36-та седмица смятам да спра Магнерота (и без това пия по 1-2 таблетки на ден) и да започна със секса. Сега, когато свекърва ми е вече в София по цял ден "бродираме" из квартала или пък нейде из центъра, ходим заедно на училище Ма-ма, на "9 месеца", показвам й града и т.н. само и само да не лежа в къщи. И въпреки цялото това ходене пак започнаха да ми се надуват зверски краката. Вече въобще не мога да нося старите си чехли и си викам добре, че е лято и мога да ходя с отворени обувки все пак ooooh! Днеска, докато бяхме на темата на "9 месеца" се вглеждах в крата на останалите августинки, но не видях такива свински копитца като моите Blush Странно, апък резултатите ми от кръв и урина са добри и по нищо не подсказват причината за тези отоци. Най-вероятно си е съвсем нормално всичко това, така че няма да го мисля много - много.
Хайде лека вечер и цунки Heart Eyes

# 172
  • София
Привет мами!
Да се отчета и аз. Днес бях на консултация и си взех болничния. Значи 34 г.с .+ 18 кг дотук  Grinning  И двечките девойки са добре, но плацентите явно зреят. Едното бебче излиза с една седмица по-малко, но това ми се струва нормално и не ме притеснява. Уговорихме и дата за планово секцио 16-ти август, като термина ми е на 26-ти август и много не ми се вярва да изкараме чак до там. Аз все още се надявам на нормално раждане, но едното бебче е все още седалищно  Sad
Добре дошли на новите мами  Hug Много се радвам, че ставаме повече  Grinning
Lorexa вярвам, че всичко ще мине успешно и ти пожелавам леко и безпроблемно раждане. Всички ти стискаме палци и чакаме с нетърпение новини!
Честито на всички мами за покупките Hug. На мен ми остават съвсем малко и дори се ядосвам че вече почти няма какво да се купува и не мога да прилагам шопинг терапията!   Embarassed

# 173
Зрарвейте момичета,

Както гледам, всичко с всички е наред! Ние също сме добре, но утре сутринта сме пак на чичо доктор, надявам се бебка да ми е без проблеми.
tintin , радвам се много за това, че нещата са се оправили, браво!
Аз имам притеснения относно наличието на гъбичките ми и факта, че имам още седем глобули да си слагам. Знам, че може да си навлечеш много сериозни проблеми на бебенцето при нормално раждане с гъбички. А аз много държах да раждам нормално. А ако се започне тези дни, няма да знам дали са ми се махнали гъбите. Затова, ако ме питате, по-добре настоявайте да ви вземат вагиналния секрет по-раничко, за да имате време да излекувате ако има нещо. tedi 79, аз си слагам същите глобули, 14 дни, поне да бяха за 7, щях да съм ги свършила вече. А вчера доктора така ме шашна, че забравих да го питам. Много е тъпо заради тия гъби да раждам секцио, при положение, че не искам така.
AndyB, да ти кажа, успокояваш ме доста с това, което ми казваш. Значи ако тоновете ми са наред, не е проблем плацентата, може да изкара още някой ден!

Желая на всички спокойна и лека нощ! И целувки на бебоците.

А, pepinka, много се изкефих на твоите беборанки, колко са ти големички, браво!

И, благодаря ви много за добрите пожелания и мисли за нас!

Късмет на всички!

# 174
  newsm51 newsm51 newsm51  ДОБРО УТРО МАЙЧЕТА  newsm51 newsm51 newsm51
Искам пак да попитам на прегледа правят ли ви и вагинален, защото мен досега само с видеозон са ме гледали, ама нали сме вече в 9-я месец и затова незнам newsm78.
А за тези гъбички, аз незная дали имам, но доста ми се засили бялото течение, а с нищо не го третирам. В понеделник съм на преглед и смятам да поставя въпроса ребром newsm12

# 175
ДОБРО УТРО И ОТ МЕН
амаа че сме ранобудни.......
galiq_82   на мен също досега не са ми правили гинекологичен преглед, а са ме гледали само на видеозон.Доки предният път каза,че такъв ще направим на 27.07 когато ме вика и да уточняваме дата за секциото.Аз обаче в понеделник на 17.07 съм на преглед при лекарката при която ходя на ЖК и се страхувам да не би и тя да пожелае да ме прегледа и  да не ми станат много гинекологичните прегледи.Чувала съм ,че такива в края на бременността могат да предизвикат раждане newsm78 newsm78
От друга страна пък ми е притеснено и искам да узная как съм с разкритието.Абе объркана работа...........
Лек ден на всчики мами-пазете се  Heart Eyes

# 176
  • у нас
Здравейте милички Hug
все още съм си вкъщи.Бебата се укроти за сега.Вчера даже свърших и една важна и последна задача преди да родя.Купих си гараж за колата.Прехвърлих го при нотариус и в общината и колата ми вече е с нова къща Wink.Така или иначе багажа ми за болницата е в багажника и аз смело обиколих половината град,за да свърша работата.Човека,от който купих гаража се оцъкли като разбра,че предната вечер съм била в болницата и за малко да родя.
totelly ,стискам ти палци мила.Дано всичко да мине леко и да запазиш само добри спомени от раждането.Моите са такива от първото,сега ще видим с второто.
Отивам да полегна за малко,че коремчето ми пак е на топка,а по-късно може да се включа пак.
Целувки по тумбаците.

# 177
Здравейте и от мен!
Lorexa, каде обикаляш града? Голяма си палавница. Но предполагам че в момента в които се почустваш добре и не те свърта на едно място нали? Пази се.
galiq_82 на мен също не са ми правили гинекологичен преглед. Само ж началото на 5 месец, когато имах леко карвене ме гледаха в Шейново. Но само толкова.
vesi77  казали ли са ти как ще протече самото раждане, аз също май ще бъда със секцио и питам, щото нищо не знам. Казаха ми че самата операция трела около 45 - 60 минути. Но за бебето било по-добрия вариант, защото не се тормозело. Така ми казаха. Аз по-следващата седмица ще ходя да ме гледат в Шейново и да определят дата и останалите подробности. Колкото повече наближава - повече страх ме хваща. Не знам как се чуствате вие. Майчетата които вече си имат по едно или две палавничета са по-смели май. А иначе с нетърпение чакам да го гу6на и нацелувам това бебенце.
Хайде, много се отплеснах. Пожелавам ви приятен и весел и спокоен ден на всички. newsm68 newsm53

# 178
  • София
Tedi79, може да се запознаем сл. път, аз смятам да ходя във вторник и да пропусна четвъртъка, че то време за йога не остана. А за лекцията всеки си има право на мнения и лекарката определено на няколко пъти подчерта, че изказва лично мнение когато даваше препоръки. Но  се съмнявам, че в кварталната поликлиника напр. биха ми казали, че псориазиса от който страдат майка ми, баба ми, а вероятно и при мен ще се появи, може да създаде проблем при коклюш ваксината. Аз по принцип след родилния дом не съм ваксинирана, но заради появили се усложнения при по-малката ми сестра, майка ми решила и нея да не ваксинира. Не знам преди 30 год. дали е имало други ваксини, освен живите, но по този повод аз съм преболедувала всички шарки. Хайде шарките са бял кахър, имаме със сестра ми тук-там по някой белег. Но на моя колежка почина детенцето от менингит мин. година на 1,5 год. А имало ваксина, само че видите ли тя била от препоръчителните, не от задължителните. Така че аз твърдо мисля да слагам ваксини на детето и то възможно най-добрите, за да избегнем възможните усложнения.

Мама Иги, помпата, която купих не е същата като на Авент, но ми се струва добра. Чух мнения, че помпите тип спринцовка са малко по-трудни и некомфортни ( макар че не е точната дума, не се сещам в момента за друга) за ползване, та се отказах от тях. Купих тази като компромисен вариант между спринцовките и тези с лостчето (не само Авент, но и Чико и Нук имат такъв модел): http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=798

# 179
Здравейте мами!!! Heart Eyes      Вчера бях на консултация при доки и потвърди пола на бебо , ще е момченце . Още е мъничак 2.120 , но за 34 гс. май е добре . Ние с таткото също не сме едри . Плацентата е 2 степен зрялост , така че има време .
Купихме си и козметика на Нивея , играчка за леглото- дето свири и разни колички се въртят , остана само корито . За мене взех Лансинох , но доста скъпичак ми се стори 10мл. за 13.90лв  А видях и на Авент за 22лв. , но не обърнах бнимание колко мл. е . Обаче ще изчакам до 36 седмица и тогава ще се мажа , сега ми се струва рано. Купих и нощни превръзки памучни Always ultra , и един пакет лигнин . А за помпите за кърма взех още по рано Чико със шише за 26 лв. и е удобна и практична .
Лек ден на всички и не бързайте да раждате , защото после започва трудното . Naughty

Общи условия

Активация на акаунт