Коремче вече ни тежи, АВГУСТ бебчо до мен ще си лежи!

• 15 878
  • 302
  •   1
Отговори
# 180
Привет на всички  Hug,

Добре дошли на Miss74 и Galiq82! welcome

Kabiv и mama Igi, радвам се, че пак сте на линия! А за Пловдив съм съгласна - аз съм живяла там като дете- по-спокойно е, но затова пък понякога жегата е убийствена.

Lorexa, стискам палци и от това раждане да помниш само хубавото!

Stanislavchen, мерси за инфото! И аз се чудех за тези гащи и ръкавички - азсега мисля да не купувам.

Ема, много се радвам на твоите постинги! Дано скоро изпишат бебенцата, да им се радвате вкъщи!

На всички майчета пожелавам само хубави емоции, сладки покупки и усмивки!

Да се похваля, че нашият татко вече изглежда добре! Laughing И да чукна на дърво, повече да не ни стряскат таковците! Забелязвам, че откакто се притесних за него, се мобилизирах доста - готвя, чистя, пера, гладя, пиша по малко дипломната и вечер спя по-добре. Вчера ме спря един полицай - скара ми се набързо защо съм карала с колан #Crazy, в моето състояние трябвало много да внимавам, че ако ме стресне някой на пътя било вредно за бебето...стана ми чак смешно Joy

Сега мисля да обиколя малко магазини, че а на мен шопинга добре ми се отразява  Simple Smile

Целувки на всички!

# 181
И въпреки цялото това ходене пак започнаха да ми се надуват зверски краката. Вече въобще не мога да нося старите си чехли и си викам добре, че е лято и мога да ходя с отворени обувки все пак ooooh! Днеска, докато бяхме на темата на "9 месеца" се вглеждах в крата на останалите августинки, но не видях такива свински копитца като моите Blush Странно, апък резултатите ми от кръв и урина са добри и по нищо не подсказват причината за тези отоци. Най-вероятно си е съвсем нормално всичко това, така че няма да го мисля много - много.
Хайде лека вечер и цунки Heart Eyes

Ох тези отоци....Направо ужас! И аз съм така. Все едно вместо крака имам трупчета. А резултатите от изследванията : перфектни, слава Богу. мечтая отново да си видя глезените...
Аз имам още цяла седмица до прегледа с доки , а много искам да си видя бебка. Замислям се за поредно 3Д....ама пък 80лв.... Иначе си ритка, върти се. Усещам я и много й се радвам.
Да ви се похваля открих начин как да спя удобно.Но има малък проблем ... спалня 2.20 на 2.20 ми се стори малка Simple Smile) а мъжО смята да се мести в хола. Иначе и той вече е добре, отнеха му едно зъбче , но поне му мина бързо. Изкара ми ангелите, аз му се накарах и сега всичко е О.К.
Дано вече не ни създават проблеми тези татковци.

Офф--
Mama Igi , да това на снимката съм аз Simple Smile Благодаря за думите, много мило ми стана Simple Smile

# 182
Здравейте пак. Чета за проблемите с крачетата, аз му намерих цаката - повече ходене, и след това известно време в поносимо студена вода, а после на една по-висока възглавничка. Но трябва да има повече движение, за да не се натрупва течност.
Аз като си видя глезените в такъв свински вид понякога и ми се доплаква.  newsm45
Но както казва майка ми - затова толкова много се обичат децата. Какво ли не изтърпяваш заради тях.
Още венъж чао от мен. newsm53

# 183
Здравейте и от мен днес!

Преди малко се върнах от консултация и си взех болничния за майчинство. Остават ми 45 дни до термина, но се надявам са не изчаква чак до края бебчето. Вече ще ходя всяка седмица на консултация. Ние още нищо не сме купували и съм се наканила тези дни да хвана таткото за обиколка по магазините. Сега ще ходя да сготвя нещо за вечеря и ще ви прочитам набързо.

Lorexa ти наистина се раздвижваш веднага след като се почустваш по-добре. Wink Поне вече си на финала. Hug

Мама Иги с нашия фотоапарат се виждат движенията на бебчето. Но наистина трябва да си търпелив и да го дебнеш като се разрита. Laughing

Лек ден на всички!

# 184
Здравейте отново,
Понеже от вчера не ходя на работа, реших да се попека на балкона. Лягам аз на шезлонга, опъвам се хубаво и затварям очи. В един момент се стряскам поглеждам си краката, а те целите на червени петна. Никога не съм има алергия към слънце, кожата ми е матова и не ползвам крем а лошион с фактор 4. Има ли мами, които се пекоха това лято и имат ли някакви проблеми??

# 185
Здравейте милички мами,

Бързо да ви разкажа какво стана днес, че трябва да лягам. Тоновете на бебка са наред, но са ми намалели околоплодните води и плацентата вече не е добре, показа ми на монитора, цялата е в едни бели петна. Имам два см. разкритие, та каза доктора, че ако до понеделник не тръгне сама да излиза, най - късно до сряда трябва да предизвикваме раждане, не може да се рискува повече. В понеделник сутринта пак ме вика.
Аз след прегледа реших да ходя до работата ми да си занеса болничния, че го мъкна у мен вече три седмици сигурно, после си записах час за маникюр и педикюр, да съм хубава за бебка! И както си карам колата към нас и си пея, изведнъж фляс, нещо ми потича... Бързо грабнах от чантата едни носни кърпички, вдигам си полата - кръв! Как се разтреперих не мога да ви опиша, веднага аварийни и звъня на доктора. Той вика, ще изчакаме още два часа, да видим какво ще стане, пребирай се веднага и лягай, че ще ти счупя главата! Много ли ти тече, викам незнам, карам колата, не мога да видя. Той падна човека. Каза, че сигурно е от прегледа за разкритието, много гадно беше, направо ми бръкна в корема чак. Та сега чакам! А от три часа съм на маникюр, чудя се дали да ходя, така се бях навила. Тя и без това маникюрката ми е до цум, не е далече от Шейново, кво пък, ще пробвам, само да не ме почнат някакви болки в колата, ама спирам веднага и ще му мисля.

Стискайте палци момичета!

Късмет и целувки на всички!

# 186
Здравейте момичета,направо сте супер HugДа Ви се оплача,че и аз съм със страшно подути крака,а пък изследванията са ми ок,ама при мен като ходя много и стоя права още повече се подуват.А от една седмица имам ужасни болки високо в стомаха,но док каза,че било нормално,бебето растяло.А пък коремчето ми е доста малко за 8-ия месец,като видя други мами в 8-ия месец с какви коремчета са....... news
Galiq_82 и аз също имам бяло течение,което ту намаля,ту се засилва,но гинеколога ми каза,че при бременни било нормално и да не се притеснявам /ама нали знаеш всеки лекар си има собствено мнение/ bowuu,така че питай твоя ако искаш.
Май доста се отплеснах,сега си стягам багажа и отивам за 2-3 дни на балкан,като се върна пак ще пиша Joy
Приятна почивка на всички  love001

# 187
Здравейте отново,
Понеже от вчера не ходя на работа, реших да се попека на балкона. Лягам аз на шезлонга, опъвам се хубаво и затварям очи. В един момент се стряскам поглеждам си краката, а те целите на червени петна. Никога не съм има алергия към слънце, кожата ми е матова и не ползвам крем а лошион с фактор 4. Има ли мами, които се пекоха това лято и имат ли някакви проблеми??
Аз си ходя на плаж и не съм имала проблеми, но се мажа с мляко фактор 16 и съм доста черна вече smile3521 smile3521 smile3503 newsm10
miss_74 приятно изкарване на почивката, да си починеш добре  bouquet

# 188
Kabiv Добре дошла отново при нас!!!
Обърквация дано таткото се оправи бързо!!! Какво им става на тези мъже точно на финалната права?
totelly според мен недей да рискуваш стой вкъщи и се приготвяй за най-хубавото. Късмет и дано ни зарадваш само с хубави новини. Пази се много!!!
galiq_82 и  miss_74 Добре дошли в отбора ни хубаво е да се увеличаваме!
didika и аз се чудех за коритцето само това остана да се купи при нас и се чуда дали да е на поставка от онези металните дето са на хикс. Но нека се роди бебчо и тогава ще го вземем коритото. Мами минали вече по този път помагайте със съвети.
Eliona За кое одеалце става въпрос аз съм качила две. Едното по-дебелото е на една турска фирма, но е много сполучливо много е пухкаво и е евтино-21лв мисля че беше. Фирмата се казва Mirna, има магазин в Асеновград, ама не зная дали има другаде ето ти сайта ако те интересува http://mirna.bg/ А другото беличкото го купи свеки то е памучно.
spinki  както се очертава аз ще раждам в Асеновградската болница- там искат да носим Лигнин 1-2 пакета( не дават с превръзки, защото по-трудно се следяла кръвозагубата) ношче за бръснене, щипка за пъпче, олио и сапун за бебчето и 1 пакет памперси. Не дават да се носят чаршафи нощници, бельо и други такива те осигуряват всичко, защото следят да са дезинфекцирани всички неща. Аз съм купила и камизолки и гащички с крачолче и долни бодита и ританки. Дано всичко влезе в употреба.
tintin радвам се че всичко е минало добре!!!
emelle аз съм изпрала и изгладила дрешките на бебо и съм ги наредила в скрина на бебо по чекмеджетата гледам да не ги пипам много много да не ги изцапам!
tedi79 не мисля че е нужно да са стерилни, а по скоро се перат защото не се знае къде са престояли и кой ги е пипал преди да стигнат до нас.
Lorexa направо ти се възхищавам за смелостта стискам палци всичко при теб да се развие нормално дано беба да си поседи още в корема, но ако пък бърза толкова нека да се роди здравичка и раждането ти да е леко!!! Цункай каката, че и тя - душичката сигурно е на тръни сега.
Аз за сега съм добрекато изключаострите прерязвания ниско долу, но те не са толкова страшни. Вчера ходих при ендокренолог с резултатите от изследваниятя и за радост всичко е ОК. Сега май остана само да чакам и аз моя бебок да тръгва да излиза! Той докато бързаше в 8 месец сега така се е кротнал, че май няма изгледи за скорошно раждане. Контракции си имам ама те не ме притесняват вече така както преди спряла съм всякакви хапове вече освен свещичките за отдолу.
Това е от мен Целувки на всички и се пазете.

# 189
Здравейте на всички мами и бебоци!!!
И ние не сме писали отдавна, ама поне успях да ви попрочета!!!
Нека първо да се отбележим и ние 35 г.с., +17 кг - направо съм едно голямо слонче! Simple Smile
Пола засега си е все още мъжки и към 32 г.с. бяхме 1800 гр.
А за течението и аз го имам и  докито каза, че е било нормално за бременните, така че за сега няма от какво да се притесняваме!!!!
За всички варненски мами (само да не е много късно) -  имаше разпродажба в БЕБЕМАНИЯ!!!!!!
Ние с таткото от там взехме кошарката за 100 лв.
Айде за сега толково от нас!
Цунки по тумбите!!!!

# 190
Момичета като чета как почти всички вече сте понакупили толкова много работи за бебоците направо започвам да се притеснявам-ами ние още нищо не сме купили-имам малко дрешки от племенника ми и сме капарирали кошарката(ама без матраче, без чаршафчета....) и това е .Иначе съм направила списъка с това ,което смятам че ни е необходимо като за начало,но не сме почнали да го изпълняваме-и даже се чудя заради разните му суеверия дали да не го оставя на таткото и бабите за след като родя-ние живот и здраве мин 7 дена ще сме в болницата ,така че ще имат време да изпълняват списъци newsm78 newsm78А от друга страна ми се иска аз да си понапазаравум щото тръпката е супер ама.... newsm78
didika [/b моя лекар ми обясни следното за секциото.Операцията ще я правят с пълна упойка.Мин. 3 дена се лежи в реанимация без бебчето,на четвъртия те местят в друго отделение и ти дават бебчо.Лежиш още три дена-вадят ти конците  и те изписват -живот и здраве това е в най-добрия случай .
totelly [/b -на мен  както изобщо не ми се иска да ме "бъркат" сега  още повече ме хвана шубето от прегледа за разкритие.Уффф хайде вече да минава това и да си гушнем най-накрая сладките бебоци..........

Още веднъж чао от мен за днес Heart Eyes

# 191
здравейте сладурки Hug
днес вече черните мисли съм ги забравила и си обещах да не се сещам поне до следващия преглед във втторник.
totelly стискам палци всичко да е наред ама кротувай малко де  Simple Smile
tedy84 увериха ме мамите с опит че коритцето е по-добре да е на стойка за да не ти се изморява кръста
vesi77 и аз бях малко суеверна за покупките но като прочетох колко мами тук са си напазарували и аз хукнах по магазини-страхотно удоволствие щях да изпусна Wink
galiq82   аз ходя при доктор Ризова в Св.София и мисля при нея да раждм дори вече сме се уговорили
сега за разходките-всички казват че е важно да се ходи доста преди раждането обаче аз тия дни се чувствам много изморена и все гледам да полегна,така че мисля че трябва да си слушаме организма а не какво казват че е хубаво и какво не newsm78
Обърквация за печенето аз доста прочетох щото обожавам слънцето и мореето но не се престраших да отида на плаж заради разните пигментации които се получават от хормоните и слънцето-в резултат съм бяла като сирене и не се харесвам особено ама карай другото лятоще наваксвам
ами това е от мен хайде целувки на всички Heart Eyes

# 192
  • София
Здравейте мами  Hug
Аз днес съм с мъжо, където той работи, да початя и поговоря малко по интернет.
Вчера най накрая си получихме ключовете за новия апартамент  Laughing, след като бившите собственици нямаха никакви намерения да ни го освобождават, ние ходихме при адвокати и извадихме нотариална покана, която свърши работа. Та сега започваме ремонт, местена, дано малкия почака да се преместим преди да реши да се появи на бял свят.
Вчера бях на консултация в поликлиниката в Дружба и се хванах за главата за пореден път - лекарката изцяло е оставила женските консултации в ръцете на сестрата (то всеки път е така). Преди година обрали поликлиниката и не могат да прават запис на тонове, щото няма къде, нищо, че трябва и ти се полага. Добре, че ходя и на частно при друг лекар, иначе ....
За статистиката - 36 г.с. +10 кг.
Прорязвания и аз имам, но рядко, обаче от няколко сни започна да ме боли таза, всички кости, предполагам, че е нормално, макар, че се чувствам като бабичка  Sad
Във вторник ще ходим с Didka25 на лекцията на 9 мецеса, които ни разпознае да се обади. Ходихме и на други лекции и общо взето сме много доволни.
Не знам кога ще имам пак достъп до интернет, затова пожелавам на всички бебчетата да си дочакат термините и всичко да мине наред newsm10  !!!

# 193
  • София
за купуващите корито само мога да кажа, че мойто беше съвсем обикновено и бая пари спестихме, ама кръста ми стана на поничка, та ако можете да си купите с поставка действайте. По същия начин повивах и на леглото, а то е по-ниско беше много неудобно, но нямаме място за специален шкаф или поставка за повиване.

за превръзките - лигнин е по-удобно и по-евтино. Поне при нормално раждане (само за това мога да кажа от личен опит) бая кървища си изтичат. Ама ако сте си купили вече превръзки, не се безпокойте, после в къщи пак ще ви влязат в употреба, то има поне месец занимания с течове... пфу, досада.

# 194
  • София
Здравейте, бъдещи мамчета!  Hug
Тотели и Лорекса - направо ви се възхищавам за смелостта - какви са тези гаражи и маникюристки?!  #Crazy Номер едно сте, да знаете!  Peace Желая ви всичко да мине без проблеми, когато му дойде времето!  Praynig Hug Както и при всички нас, де!
mmar , чудесно, че таткото се чувства добре!
gabi32 , абсолютно съм "за" това да се казват евентуалните усложнения, които могат да се получат при всяка ваксина. Но идеята ми беше, че не обясни както трябва какво точно представлява жива и убита ваксина. И други моменти не бяха съвсем точни, но няма значение. По прицип беше полезна лекцията.  Peace
Гино Певарил-а и аз трябва да го ползвам толкова дълго  Tired - цялата опаквка.
Преглед за разкритие досега не са ми правили. Като слушам колко е гадно, хич не ми се иска...  Rolling Eyes
Аз днес се развихрих вкъщи - мих банята, душ-кабината (голяма мъка е с този корем ooooh!), прах, чистих, въобще - всики "есктри". После си пуснах любими песни,разчувствах се и му ударих един рев, аман от тези хормони  Embarassed
Краката и моите са в свински вид. Мисля, че е от жегите.
Хайде стига толкова от мен за днес.
Хубави емоции и да се пазите!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт