Коремче вече ни тежи, АВГУСТ бебчо до мен ще си лежи!

• 15 859
  • 302
  •   1
Отговори
# 195
  • София
привет отново и от мен
От един час чета - много сте изписали. Така, че сигурно ще забравя някой и какво точно исках да пиша  Wink
Лорекса и Тотели - стискам палци - дано всичко да бъде наред и да е безпроблемно. Аз от вторник вече не шофирам, че много взеха да ми се карат затова, но ако ходим вечер някъде и любимият пийне биричка - се качвам зад волана, няма начин.
Тотели не е ли по-сигурно все пак да си останеш вкъщи, въпреки, че докото пиша, ти вече си взела решението  Laughing
На новите мами - добре дошли   bouquet

За подготвителните контракции - аз имам доста често, но те въобще не са болезенени, така че нямам притеснения. Даже днес на консултацията моята доки каза, че това е много добре. Вече ходя всяка седмица. Днес го гледахме - тестисите са слезнали, което било признак на доносеност, понякога единият слиза даже след раждене, вече е 2500гр. Доки е много доволна, защото не иска много да наддава, за да родя нормално, но при тези темпове за 3 те седмици ще стигне малко на 3кг. Взеха ми и вагинален секрет - дано да нямам гъбички, иначе течението, което си имам било нормално за бременните. Когато ми взе секрет каза, че меките пътища били готови, което значи, че мога скоро да родя  newsm78....ама май до лъв ще го докараме.

За бебешката козметика - аз днес си поръчах на Себа  Мед - това е мед. козметика за новородено, много ни я хвалят в у.ще Ма-ма. Другата седмица ще си я взема - и ще имам за около година......
Приключих и с училището за родители - и вече съм готова  Wink.....ама да видим.
Може и аз другата седмица да дойда на у-щето на 9 м. че вече приключих с по-важните задачи и не си представям да си стоя пак вкъщи.....
Иначе другата седмица е наред пране и гладене - ще сме сглобили легълцето и ще редя там - няма как да се изцапат нещо дрешките, по-добре да са готови.
Утре и ние отиваме в този склад за Авент, може да се засечем някой от вас - мен само ме притеснява факта, че не давали гаранция - ама ще видим.....

Айде доскоро, че много дълго стана
 Heart Eyes

# 196
Извинявам се предварително, но не съм прочела още какво сте писали, а директо пиша, тъй като ми се искаше да ви разкажа какво ми се случи днес.
Съвсем ненадейно се наложи да се изтреляме до родилното  Confused Както си почивам и решавам да ида до тоалетната и какво да видя ежедневната ми превръзка цялата напоена все едно вода (без мириз, без цвят, до сега не ми се беше случвало)...мале като се разтреперях викам си това сигурно са води. Звънкам на дока и той ми каза да се изстрелвам до родилното на преглед, там ще ми направили проба и ще се разбере. После звънкам на милото той след 2 мин. беше в къщи, измих се и добре, че имам малко багаж нагласен грабнах го и хукнахме за болницата.  Последва преглед от една млада лекарка, която не ми вдъхваше изобщо кураж, заедно с още по млада акушерка  Confused Взема ми секрет от влагалището за тест, за да види дали е околоплодна течност, слава Богу оказа се течение и каза, че съм имала гъбички  #2gunfire  Гледа ме за разкритие, нямала съм.  Шийката ми била скъсена с 20 %, което било съвсем нормално. Намазаме с някакво много силно лекарство, което моряло гъбите, беше много неприятно даже викнах малко   Sick  (общо взето всичките процедури бяха гадни). Накрая я питах как се казва лекарството, а тя не искаше да ми каже, защото това го правила заради мене, а не ми се полагало изобщо, можело само ако лежа в болницата. Ама аз така се притесних да не навреди нещо на бебчето, че и сега още го мисля  Sad  И после ме пусна да си ходя, даже не ми записаха и имената никъде  Tired  И преди малко пак като отивам до тоалетната пак ми текна нещо и ежедневната превръзката отново мокра цялата  Confused Иска ми се вече да идва утре, че дето ви бях споменала имам среща с лекарката при която ще раждам и ще видим тя какво ще ми каже, дано всичко е както трябва  Praynig
Сорри, че ви занимавам, но имах нужда да споделя.

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 19:05 от val_stef

# 197
val stef направили сте значи тренировката за родилното Simple Smileне се тревожи те си знаят работата ,а и утер като говориш с лекарката ще си съвсем спокойна Peace
ама как така няма да ти кажат с какво са те мазали-имаш право да знаеш абеее няма страшно дано поне уморят гъбите  че аз вече се побърках с тях сега пак слагам полижинакс и се надявам да родя докато се появят пак.хайиде всичко ще е наред и утре давай отчет какво е станало с уговорката Heart Eyes

# 198
Привет мами!  Laughing
Вече си подредих къщата както ми харесва и започвам да почивам. Ще се включвам по-често.  Laughing
Днес ходихме и на пазар - купихме си легло от Айко и цифров фотоапарат. Утре таткото ще сглобява легълцето че няма търпение милия, а аз не съм много сигурна че ще се справи сам.
Ние нещо подминахме днес склада.  Embarassed Първо завихме към ССБ - върнахме се. И след това изпуснахме завоя покрай шел, а на връщане вече с леглото нямаше как да отидем до там. Утре мислим пак да се пробваме. Дано този път го намерим. Иначе уж вече се ориентирахме. Ако някой знае по какви табели да се ориентираме и дали пише че е склад за детски стоки и т.н. нека сподели моля.  Praynig
За козметиката - аз съм купила почти цялата серия на Чико. Иначе Себа мед наистина много я хвалят.
Lorexa и totelly браво за смелостта - направо ви се възхищавам!  Hug Хайде стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно.  Peace
От снощи започнах да си мажа зърната с Гармастан - не е с ланолин, но такъв ми доставиха и пише че става и за бременни.
val_stef знам че това което ти се случва в момента е стряскащо, но дано се успокоиш поне малко и  изкараш една спокойна нощ мила.  Praynig Нали казват че потичането на водите не може да се обърка с нищо друго!
Днес си харесахме ето тази количка http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1807 но тези дни мислим да отскочим и до Палечко да разгледаме и там.
Ами това е - лека вечер!  Heart Eyes  

# 199
Здравейте, мами Hug

val_stef , наистина днес ти е бил доста стресиращ ден...аз също забелязах подобно силно течение тези дни, но бях чела, че ако са околоплодните води, те просто продължават да си текат и затова не се притесних особено...А дано лекарството да успее поне да избие гъбите... Grinning

Pouh, много ще се радвам да се присъединиш към нашите бъбриви лекции... Hug Аз също смятам да отида до склада, но не съм сигурна дали ще успея утре.

totelly, стискам палци всичко да е наред... Praynig

tedi79, аз също реших днес да се правя на домакиня и да измия банята, но след като измих при душа, установих, че много съм се изморила и трябва да почивам... Laughing Е, това не ми попречи после да обиколя половин София, защото днес трябваше да си взема обиколниците за креватчето и скрина и напикавката... Grinning

Лека и хубава вечер  bouquet

# 200
  • у дома
Ние нещо подминахме днес склада.  Embarassed Първо завихме към ССБ - върнахме се. И след това изпуснахме завоя покрай шел, а на връщане вече с леглото нямаше как да отидем до там. Утре мислим пак да се пробваме. Дано този път го намерим. Иначе уж вече се ориентирахме. Ако някой знае по какви табели да се ориентираме и дали пише че е склад за детски стоки и т.н. нека сподели моля.  Praynig

няма как да се сбърка, макар и ние да пообиколихме  Mr. Green ако идвате от Орион, посока Околовръсното, Шел се пада в дясно, малко преди Околовръсното. уличката (силно казано) в която трябва да се завие е непосредствено до Шел, т.е. преди входа за Шел. отбивката за Шел и тази уличка са една до друга, разделя ги малко площ трева. Завивате по нея, после веднага вляво и след това веднага вдясно. Попадате в една борса пълна с павилиони. Този склад в който са помпите е в средните павилиони, като трябва да се мине вляво покрай него. над вратата има огромна табела ГАНЧЕВ, а по стъклата са налепени плакати на Авент. ще го намерите  Peace
мен не ме притеснява гаранцията, която по принцип е 6 месеца (става въпрос за помпата), но в склада просто не я попълват. не мисля, че ще имаме проблем  Hug от много места вече чувам за мами, които са си пазарували от там и не са имали проблеми. ние със сигурност пак ще го посетим тези дни  Mr. Green

# 201
Моята беба е определена за 31.08.2006 ,тя ще е моето първо бебе и много се вълнувам.От София-Ловеч сме:)малко почнах да се страхувам от раждането,някак си не мога да си го представя или си го представям като някакъв ад,а по принцип не съм такава бъзла.Ние вече напазарувахме почти всичко и не съжалявам,не съм суеверна.Това ми дава спокойствие,че беба ще има всичко необходимо като дойде на бял свят.Поздрави на всички!!!

# 202
blueeye® благодаря за бързия отговор!  Hug Утре непременно ще го намерим! Peace

# 203
Добро утро на всички, жалко че никой няма тази сутрин!
Аз съм от ранобудните днес. Нашият татко отиде на работа и ми е скучно!
Може да обиколя магазините после. Бебо иначе си е наред още е в корема на мама!!!
Дано и при всички ви е така! Кога ли ще настъпи момента, малко съм паникьосана  #Crazy
Страх ме е дали всичко ще мине добре, дано  Praynig
Не зная защо днес ми е толкова притеснено, дори се изкушавам и цигара да запаля!!!  smile3546
Есигурно е нормално - хормоните!!!
Айде целувки по шкембенцата!

# 204
Добро утро и от мен
tedy84 и аз съм вече малко паникьосана ,а съм и доста по нервна.Притеснявам се да не почна да раждам преди датата за секциото ,която даже още не е определена.Още не съм приготвяла никакъв багаж за болницата ,а аз и не знам какво трябва да приготвям.Утре съм на ЖК и доки трябва сигурно да ми каже newsm78
А колкото до хормоните имам чувство ,че се побъркаха последната седмица-както ми е готино  Grinning и изведнъж ми става тъжно #2gunfire.А май вчера имах и контаркцийки ,ама не болезнени ,а само чувствах как ми се свива коремчето и то доста пъти newsm78
Лек ден на всички от мен и по-малко хормонални бунтове Laughing

# 205
Здравеите мами!Totelly стискма палци вси4ко да е наред Praynig и да се похвали6 сас хубави новини Peace.Ние с бебо сме добре,много ми теги ве4е по4ти не мога да спя на никоя страна ужас е милото сигорно му е тясно ве4е много.Ина4е и аз си имам са6тите проблеми надути крака,боли ме таза и ниско долу някоя друга контракция.Това е мами няма ни6то ново приатен уикенд на вси4ки  bouquet.

# 206
  • гр.Добрич
Здравейте мамчета, докато изчета всичко от вчера ме заболя гърба, но съм си подложила възглавничка, за да споделя и аз какви ги върших.
Вчера най-накрая нашия татко ни заведе до Варна. И започна едно бясно обикаляне на магазини. Купихме си много хубави неща - каквото ни хареса. Включихме се и в разпродажбата на БЕБМАНИЯ, жалко че не сме знаели по-рано. Имаше блузки за по 1лв. Grinning Вече си имаме почти всичко. Останах само чаршафчета за леглото, но може би ще купя плат и майка ще ми ушие, защото комплектите ги продават с калъфка за одеалце, а аз не съм решила засега с какво ще го завивам (пък и в тия жеги........).
Купих си сутиен за кърмачки - много е смешен и бюста стои неестествен, но мисля че ще върши работа. От няколко дена много ме сърбят гърдите отдолу. Едната вече се нацепи, а уж ги мажа вечер с крем. Явно няма спасение.
За ваничката и аз мисля да вземем стойка, само че не знам дали са универсални, защото нашето корито татито го купил още преди 10г. от Москва  така че ще трябва да проверим, но си мисля че е задължително. Аз засега ще раждам със секцио и не знам как ще се навеждам.
След голямото обикаляне, което беше прекъснато от малък обяд във едно заведенийце, решихме да тръгнем за Добрич по дългия път. И така стигнахме до Кранево, където си топнахме крачетат във морето. Най-накрая! Така ми се ходи на море, обаче не се събирам в банския. Може би само с роклята да седна а някое шезлонгче и да ми се пекат крачетата. Дали вълните не са опасни за коремчетата. Вчера имаше силни вълни.
Общо взето много беше емоционален вчерашния ден, защото вечерта прескочихме и до село че свекъра имаше рожден ден и като се прибрах просто умирах от болки. Но пък съм много доволна от покупките. Засега няма да купувам дрешки повече, защото мисля че като започне мда се обличаме ще придобием представа от какво има нужда детето. Пък и с тези болки в ставите ще ми е все по-трудно да обикалям.
Момичета във вашите боници искат ли дрешки за бебо по време на престоя или само памперси?
Някой беше писал и за козметика, че как ще съм сигурна че моето ще получи това което съм купила?
Много дълго стана, ама али сме тук за да си споделяме?
Приятно изкарване на уикенда на всички.
Lorexa, totely може и да ни зарадвате тази седмица Laughing Важното всичко да е наред с вас и бебчовците да са здравички.
Засега толкова - после пак.

# 207
  • София
tedi79, не знам каква ти е опаковката Гинопеварил, но явно е различна от мойта, защото мойта беше от общо 3 глобули

spinki, за другите болници не знам, ама в Шейново не искат дрехи нито за бебето, нито нощници за майките. Събличат те като те приемат, дават ти тяхна нощница, ако се изцапа и си поискаш ти дават нова, но не разрешават да обличаш собствена. Бебетата пък ги обличат с техни някакви дрешки, а как, с какво и колко ги мият хич не знам. Като те изписват от дома ти носят дрехи, а също и за бебето.

# 208
.................................
spinki, за другите болници не знам, ама в Шейново не искат дрехи нито за бебето, нито нощници за майките. Събличат те като те приемат, дават ти тяхна нощница, ако се изцапа и си поискаш ти дават нова, но не разрешават да обличаш собствена. Бебетата пък ги обличат с техни някакви дрешки, а как, с какво и колко ги мият хич не знам. Като те изписват от дома ти носят дрехи, а също и за бебето.
В Бургас пък искат абсолютно всичко и за бебето и за майката, така че навсякъде е различно, най-добре провери дали няма списък там, където си решила да раждаш   bouquet

# 209
Имам едно питане.
Купихме си шишета на Be Free и те са от по-дебелите. Има ли термобокс за такива по-дебели шишета, че като се замисля май не съм виждала?

Общи условия

Активация на акаунт