Слънце весело навън пече, ЮНСКОТО ни бебче бързичко расте

• 11 581
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте и от нас. Ние днес ставаме на 2 месеца и бяхме консултация и ортопед. Марти тежи вече 5330 и е висок 59 см. Ортопедът каза, че всичко е наред. Абе въобще ок сме. Честито на всички, които имат празник   bouquet

# 106
Здравейте от мен в този късен час   bouquet
Много благодаря от сърце не всички за подкрепата и отговорите  Hug Пробвах всичко и незнам какво е подействало, но се отпуших  Grinning
Сега имам друг проблем... бяхме при докито и ни мери за 2 седмици сме качили само 420 грама и тя каза, че не е нормално, а аз не мога да се цедя гърдите ми не пускат и незнам яде ли малката или не  #Crazy Много ми е притеснено и не искам да давам АМ
Целувки и прегръдки за всички от нас с малката Иванна  Hug

# 107
Здравейте и от мен! newsm03Да се разпиша и да си лягам, smile3507че днес направихме такова мотаене по улиците,че сега ми треперят крачетата...още ще повече,че накрая и напазарувахме сериозно и от мен се очакваше и да стъкмя нещо за ядене,пък аз като вляза в кухнята се развихрям и наготвех да има за няколко дни...но точно като поприключвах прекаралия цял ден в сладък сън  smile3524Ивчо се наспа и реши,че ще ака... Mr. Greenта два часа се напъвахме с рев newsm61...и сега и ръцете и главата ме болят...ама зверски-добре ,че татито се смили да измие чиниите вместо мен 1dishes,а аз съм се запътила към банята и после скачам в леглото.  sleepuu
Честито на всички месечници..Да са живи и здрави и да растат бързо и да не тормозят много мамчетата!
Дидка,права си ,че лекарствата са за наше успокоение,но така поне си мислим ,че правим нещо-аз затова залагам основно на чайчета и хомеопатия,ако не му помагам поне да не му вредя...
TABBY,защо да са малко 420гр за две седмици-нормите за качване през първите месеци са 800-1000гр.,което по моите прости сметки ви вкарват в тази граница...а доколкото знам последните тенденции са ,че не е добре децата да качват много в първите месеци,защото прекомерното тегло натоварва неукрепналата костна система и се получават деформации.Още повече,че сте на кърма и това ви дава правото да не качвате много-при хранене с АМ се постигат по-сериозни скокове в теглото.
didkec,така е децата бързо израстват дрешките и ако сте се презапасили с тоалети ще има да ви остават необличани...но нищо,пазете ги за второто smile3503

# 108
Tabby понеже се ядосах newsm61 за 420-те грама че са малко искам да ти копирам ето това. Не помня точно откъде го свалих за да дам направо връзка и за това сори.
 Средно наддаване на тегло при кърмените бебета

Възраст на бебето------Средно наддаване на тегло
0-4 месеца-----------------170 грама на седмица †
4-6 месеца-----------------113-142 грама на седмица
6-12 месеца ‡-------------57-113 грама на седмица

† Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица.
‡ Средното кърмено бебе удвоява рожденното си тегло за 5-6 месеца. На едногодишна възраст типичното кърмено бебе ще е увеличило рожденното си тегло около 2   пъти. На двегодишна възраст вече не са забележими разлики между кърмените и изкуствено хранените бебета.
Иванна си надава чудесно според мен е нека и другите да кажат.По мойте прости сметки 420/2  е 210 грама на седмица smile3516
 Hug на всички

# 109
  • Пловдив
TABBY  как може да се ядосваш за глупости #Cussing out. Как ще са малко 420 грама  #Crazy. Аз какво да кажа като на последната консултация за 2 седмици бяхме качили 150 грама  Embarassed. И аз като теб и си викам детето недохранено Shocked, обаче се видяхме с Кабранска тя го погледна и вика ( Да бе определено приличате на недохранени  hahaha ) Сега ме е срам ама като си погледнах детето то спи спокойно и с едни големи бузи и едричък си върви. Добре че беше тя да ми отвори очите , че бях в паника . Хайде радвай се на детенцето си и не се връзвай на грамове. Едно време баба ми едва ли е мерила баща ми колко е качил  Joy ама като го гледам бая голям мъж е станал. Peace

# 110
Ето, че и аз се панирах...въпреки че преди няколко дена дадох съвет относно повръщанетои през носа.
От 6 часа тази сутрин, малкия не е спрял да повръща. Като фонтан, просто бълва. Не непрекъснато, но като се нахрани, нормално като всеки път, после се уригне, и след това повърне. И при всеки опит да го сложа в леглото, отново. Или независимо в каква поза.
На какво се дължи според вас? Притеснително ли е?

# 111
  • Бургас
Привет и от слънчевия Бургас
Ние вчера такова миткане му ударихме и нямахме време да се приберем и затова се кърмихме на пейката в морската градина и си мислех , че ще ми е неудобно ама честно да ви кажа въобще не ми пукаше (вече си приемам гърдите като шишета с мляко  Laughing)
Вечерта се пукнахме да ревем от тия пусти колики ама какво да се прави ще чакаме да мината.
Момичета искам да ви питам вие като кърмите на хранене от едната гърда ли давате  или и от двете, защото аз давам и от двете.

Целувки и лек ден

# 112
Elia, относно кърменето в парка и на открито -никакви скрупули.Аз кърмя на всякъде, вече 2 седмици и въобще не се притеснявам. Жалко само за зяпачите, бедните.
Относно консултацийте, на какъв интервал ходите?  Стефи се роди на 05.06. имахме едно посещение у дома към 14.06. после ваксина на 10.07. и сега чак на 22.08., че отпуска били.Нормално ли е?????????????
И относно захранването, какво смятате -кога и с какво се започва(обръщам се към майките , които вече са го минали тоя път с първите деца). Мед. сестрата ми каза да започна с ябълков сок постепенно, но това е лудост, при положение че имаме още колики. Първите 3 месеца кърмата е достатъчна , а ???????
поздрави   bouquet  bouquet  bouquet

# 113
ТАбби, мамите са ти казали, че не трябва да се притесняваш, понеже си е съвсем нормално да качва по толкова, а КабранскаТа го е обяснила най-добре Peace

Аз за консултации не мога да ти помогна с отговор, освен да ви кажа за да сравните - тук имаме такава от раждането - на 2-я месец ЧАК!!! До сега не съм го водила на лекар, сама си ги правя консултациите, като ходя да му измеря килцата и сантиметрите, ама нещо с тях, не мога да се оправя - той се роди 51см и аз пак толкова го меря newsm78 не вярвам никак да не е пораснал на дължина Wink

Относно захранването - Вики го захраних на 6м - дотогава бе само на чайче и кърмица, надявам се да имам кърма и сега и пак ще направя същото захранване Peace Мисля, че КЪРМАТА е ДОСТАТЪЧНА до 6м Joy
Сокчетата, които ви препоръчватда давате - не мисля въобще скоро време да му давам аз Naughty...Много му е "слабо" още стомахчето...

Емси, така бе ВИки - казаха, че има рефлукс - просто казано капачето на стомахчето му не е затворено и като папка повечко и връща това, което му е дошло в повече.
НЕ се притеснявай, няма нищо страшно Wink

# 114
  • в стаята
Здравейте мами!
Ние бяхме на консултация за ваксина, но не им донесли ваксини от ЗК и сега ще чакаме до понеделник. Вече тежим 3950 и сме 53,5 см. И знаете ли какво ми се случи вчера, дойде ми цикъла. А аз си мислех, че ще минат поне 3 месеца. Някоя от вас сдобила ли се е вече с тази екстра. Иначе сме добре особено на разходка. Вечер са ни кризите с коликите и си плачем по час два докато заспим. Това е от нас  ::

Честито на всички празнуващи бебешоци   bouquet

# 115
  • Канада
Здравейте момичета!
Не съм писала може би повече от седмица,но.....просто нямам физическата възможност.В чудо сам се видяла и аз като Вили1.Само че ние май сме по критичен случай!Ревем,даже пищим почти по цял ден и цяла нощ:( ShockedАко случаино заспим,то е само  в моите ръце или на рамото ми!!!Както се опитам да го сложа в леглото или в количката-скача като ожилен SadНе мога нито да си помисля да го оставя за да хапна или пък да отида до WC-то.На вън почти не ми се отдава да го изведа,защото в количката надува гайдата веднага.Ходихме на лекар-всичко му било наред на бебето-било просто хипер активно.Ама мен тази негова хипер активност вече ме скапа.Чудя се може ли тези негови колики да бъдат денонощни newsm78Моля ви,дайте някакъв съвет как да го науча да спи ,но не в мен ThinkingА и също да попитам-нормално ли е толкова малко бебе да спи по не повече от 8-10 часа на денонощие newsm78 #Crazy
Май се увлякох,ама нали не съм писала отдавна,та да си наваксам Simple Smile
Целувки от мен  love001 и ви пожелавам много послушни и спинкащи бебоци!!! newsm07

# 116
Emsy, moiata Joana povru6ta6e taka na fontani kogato smenihme mliakoto, toest preminavahme na AM. Imah frizolak, probvah i nan. Sega e na nutrilon i slava bogu ne mi go povru6ta. Opitai ako e na AM da go pravi6 malko po-gusti4ko 4e da ne moje da se vurne obratno. taka mi kaza dok
celuvki

# 117
  • Пловдив
Здравейте и от нас с бебе Калина!   bouquet
Честит първи месец на всички празнуващи бебоци baby_neutral Heart Eyes
Отдавна не съм се включвала, макар че всеки ден ви чета  Rolling Eyes Като си говорим за хиперактивни бебоци... ами май и нашата госпожица е такава... Дани, 8-10 часа направо са много за нас - имало е случаи когато едва 6 часа за денонощие й се събираха  ooooh!
Днес бяхме на ваксинации - цели 3 наведнъж - полиомиелит, хепатит и ДТК  Cry Много плака горкото направо се засиня... и как няма два пъти я боцкаха  #Cussing out Такова насилие над дечицата направо ми се ревеше... Одеве вдигна температура и дадох панадол
Май тая нощ при нас ще е весело  Rolling Eyes
Поздрави на всички и да минават пустите колики, че като гледам всички от това се оплакват   bouquet

# 118
Мимик, само на кърма сме, не е от това...
 Cry
Дидка Маргаритка, не знам за тоя рефлукс, ама защо чак сега се появява, а досега си повръщаше нормално, в смисъл не такива количества. И това с носа вече ме плаши. И докато го държа на рамо, след като се е оригнал, и като го поставя в леглото, повръщане и това е.
Или просто сега е почнал да поема още по-големи количества мляко и затова така да е.  Не знам  Cry. Опитах се да се посъветвам с доки, но той не си вдига телефона #2gunfire, а е на смяна чак в понеделник.
Страх ме е да не се обезводни мъничето, че сме скарани с водата и чая..

# 119
Здравейте и от мен!
Първо да уточня,че ние от колики не се опакваме,по-скоро от шумно и нервно акане/ама пък се чуваме на далече.../ и от хиперактивен батко-преди малко си го взехме и вече имаше покушение над Ивчо...и от мрънкащ тати мога да се оплача,но нека малко ми мине,че в момента ми е черен....
Иначе,по-въпроса за качването-дай боже всекиму такова некачващо бебе като Стефчо на Мрънчо...Аз и се чудя как го разнася..а тя-недохранен бил... WinkПреди малко се видяхме и с още един таъкъв некачващ,дето за два дни такива бузи е опънал...ама нека майка му се похвали...
 emsy,дали наистина не е от прехранване-наш Иво почна да ми повръща напоследък/не е на фонтан,но е доста обилно/ но аз съм сигурна,че е от преяждане,щото е много лаком.Във вашия случай е най-добре да се консултирате и с лекар...Но ако след като повърне е спокоен и весел-не се притеснявай.
По тоя повод ще отговоря и на Elia -досега давах и от двете гърди,но от вчера минаваме на една,`щото му идва много манджата...Доколкото знам до 6та седмица е добре да се дава от двете,докато се уравновесят производството и потреблението...а ние сме вече там някъде.
Mari-Anna,Сами съм го захранила рано,но тогава слушах повече педи....обаче тоя път преди 5-6месеца не смятам да давам нищо освен кърма-вярно,че ще изпусна сезона на плодовете,но предпочитам така,отколкото да му натоварвам стомахчето и да ми се отбие рано/ Сами се отби сам на 10месеца,щото почна да харесва повече кренвиршите и манджите с мръвки/
ДидКа баНДитКа,не може да не сте качили см.-по-скоро не си го опънала както трябва...и ние го мерихме Иво с рулетката,но като отидохме при доки и се оказа,че е с 2см в повече
За консултацийте-първата е около 20 ден,после на 1месец и след това през месец,до1вата година....оттам насетне-през 3 месеца.Датата могат да ви я преместят само ако имате ваксинация-та да не ходите два пъти...или като при Mari-Anna заради отпуски,щото все пак сме в Бг... Confused
 isi ,честит ти цикъл-малко рано ми се вижда,ама щом е дошъл да вземеш да се замислиш за контрацептиви,че да не ни се похвалиш скоро с братче или сестричка.

Общи условия

Активация на акаунт