Слънце весело навън пече, ЮНСКОТО ни бебче бързичко расте

• 11 600
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
 Здравейте и от нас с бебче Руми!
И ние си имаме здрави колики и нищо не ни помага, та покрай това на бебка на й се събира повече от 10 часа сън, а доста често и по-малко. През другото време е здраво пищене, цялата става червена милата, а на мен ми се къса сърцето като я гледам как се мъчи. Нищо не ни помага, ни капки ни чайчета, ни носене на ръце дано да ни се разминат по-бързо тези колики. Да ви попитам и аз нещо- като спинкат вашите бебчовци тихички ли са, защото нашта бебка понякога като спи мрънка на сън и се чудя дали е нормално и естествено покрай това мрънкане се будя и аз и все съм си недоспала. Но като гледам не съм единствената недостпала мама Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Някой има ли координати на свястен ортопед в София, че и ние трябва вече да ходим,а нямам идея къде?
Целувки на всички мами и бебчовци Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 121
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от нас честито на бебоците които стават на месец и два  bouquet.За консултациите ние си ходим всеки месец до първата година и след това през 3 месеца и след това на 6 месеца Wink

# 122
 А ние ще ходим късно на консултация защото много късно са ни били БЦЖ-то заради дългия престой в кувьоза Crossing Arms

# 123
Здравейте Сладурки!
Ние с бебата сме добре спинкаме ... папкаме... запечени сме и имаме вече и будни периоди в които си "говорим" гушкаме малко ... играем си ... абе сладурска работа Heart Eyes

isi и на мен ми дойде месечното щастие... 40 дена лохии... 3 чисти дена ... и сега цикъл Confused и е толкова обилен, че направо имам чувството, че ми изтича мозъка...  и едни съсиреци големи ... ужас
didi_b свестен ортопед ми препоръчаха Д-р Драганов от Военна болница http://www.n-draganov.com/a2/firm.asp?id=3107 аз ще водя малката в понеделник.

Това е от нас ... цунки на бебите

# 124
Здравейте мили майчета от нас с малката Иванна   bouquet
Много ви благодаря за отговорите и подкрепата Simple Smile
Относно коликите и ние сме много зле особено днес...  #Crazy чак сега заспа та ще видим до кога  newsm78 Моята майка ми донесе борина и ми каза, че това е най- ефикасния начин за минаване на коликите Simple Smile Палиш малка част от борината на размер например като клечка за зъби, обръщаш чаена лъжичка и я опушваш, изтискваш малко кърма, размиваш с пръста, прехвърляш в друга лъжика и даваш на бебето... При нас помага и съм много доволна... капките саб симплекс не стават за нищо  #Cussing out
Лека вечер и целувки  Hug

# 125
  • Бургас
Табби я кажи по-подробно какво е това борина, че и ние да я пробваме.
Благодаря предварително

# 126
Добър вечер мами и от нас! baby_neutral
  Ние нямаме колики от близо седмица.Кумата ми каза да не слагам вече захар във водата на бебка ,че захарта спомагала за коликите.И наистина и спряха коликите,а и водата си я пие.. Laughing
  Сега е едно спокойно бебе  Joy

# 127
  • Пловдив
Здравейте и от нас

Ние днес слава богу сме малко по-спокойни, може би заради ваксината, която ни биха. Макар че нощта тепърва почва, а ние си имаме няколко кризи нощем. Много съм доволна, че малкото ми зверче е качило 1250гр от изписването. Педиатърката каза да увеличим Вигантола, че сме били много лакоми. Иначе за захранването каза, че щом искам да е късно няма проблем  Wink

Ами май това е от нас.
П.С. Май чая против колики, който пием 2-ри ден почна да действа. А дано наистина е така  Praynig

# 128
Ние още повръщаме  smile3518
Направихме вече 24 часа...Сега пак в 6 часа, направо горкото всичко повърна.
Ние почти се бяхме успокоили, защото спинка и има поне 4-5 пълни памперса, а и през деня не повръща толкова и все е оставало нещо в стомахчето, но нощес в 12 и тази сутрин в 6, направо ми се скъса сърцето.
Кабранска, опеделено не е весел след като се нахрани, нито спокоен. Той по принцип или спи, или яде или реве, друго състояние няма. Но сега, като се нахрани, се уригне, след тов азапочва да се мята, гърчии започва да повръща. След това се дере и пищи да яде още.
Ще търсим дежурен лекар днес. направо ми иде да убия педиатъра. защо не си вдигат телефоните!!! #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Дидка маргаритка,а тоя рефлукс още отначалото ли се появява, и дали има значение дали е на АМ или на кърма? Защото ние до сега се хранихме много добре на кърма, и чак сега след трета седмица се появява този проблем /ако е това/. Малко сме по-лакоми, за 20 дена сме наддали над килограм, но сега се страхувам че дори може да спре да суче с това повръщане и да загубим много от теглото.

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 08:23 от emsy

# 129
emsy, виж тук повече за твоя проблем.. И аз се бях притеснила за същото, че и ние много фонтани правим.. По принцип е проблем, ако бебето не качва или качва много малко.. Аз също казах на лекарката, ама тя вика с тия почти 2 кила за месец нямате никакъв проблем  Crazy .. И малко се успокоих честно казано  Rolling Eyes

Това за борината и коликите и аз съм го чувала от няколко места   newsm78 .. Ама експерименти с бебо не си правя.. Досега съм дала 3-4 пъти Бебинос, иначе се оправяме с гушкане и разнасяне.. А и не мога да преценя понякога от колики ли плачи или щото му се спи, че като не можем да заспим сме киселиииииии  Tired

Zorri, ама как захар във водата бе  Shocked

Mari-Anna, ще дойда да ги пробвам как са бургаските паркчета откъм кърмене другата седмица  Joy И никви сокчета! До 6тия месец само кърма на бебока, друго не му трябва  Peace

dany_ip, ние сме ХИПЕРактивни на квадрат  Crazy Понякога и 5-6 часа не знам дали му се събират да спи  newsm78 как издържа туй малкото не знам  #Crazy От колики ли кво ли.. ама някой дни сме супер кисели и само ревем и ядем... спането - квото открадне на цицата да дремне и толкоз  ooooh!

didi_b, и ние спим много шумно.. То не е изтягане, не е въртене, ръмжене, бръмчене, маха с ръце и крака, сънува.. абе всякакви звуци вади  Crazy Отначало много се стрясках, ама вече посвиквам.. А и спим заедно и почнах малко повечко да си поспивам така - гушкам го и той пак си бръмчи и спи, ама по-кротко уж. Само дето като сънува и мръдне по-рязко понякога се стряска, даже се събужда с плач  Confused Но с гуш и гали всичко се оправя..

# 130
Zorri, Zorri права ще излезеш относно захарта. Макар че вече се напатих веднъж с глюкозата която толкова му натоварваше стомахчето и сега взех че пах захар сложих в чая от анасон и копър и от 2 дена са страшни мъки.Спирам до тука беше и без това мразя захарта,ама....
Аз съм се заела здраво със диета, естествено не гладувам а карам на сурвоядство:)плодове от хлебните-банани, пъпеши, много жито и белтъчини но ги отделям от въглехидратите. Не мога да свикна с новата си физика, ужасно подтискащо е. Нека да използвам месеците до септември с плодовете и зеленчуците.ох-ох-ох , много ми тежи. Ужасна жега е , а ние след нощното не спане се успахме а и сили нямам за разходка.
Чудя се как да кажа на свекървата да не диша на бебо в лицето ???Директно или чрез мъжа, вече не знам толкова се дразня, че не мога да й кажа всичко, а не е добре това да ескалира в мен. А вече май се стигна върха на ескалацията и мира нямам. Винаги го пазя дори от мен го държа на разстояние, като му дишат в лицето сякаш на мен ми дишат и се задушавам. Докога ще изкарам така незнам....
приятен уикенд момичета кокичета  bouquet  bouquet  bouquet

# 131
  • София
Здравейте Сладурки!
Ние с бебата сме добре спинкаме ... папкаме... запечени сме и имаме вече и будни периоди в които си "говорим" гушкаме малко ... играем си ... абе сладурска работа Heart Eyes

isi и на мен ми дойде месечното щастие... 40 дена лохии... 3 чисти дена ... и сега цикъл Confused и е толкова обилен, че направо имам чувството, че ми изтича мозъка...  и едни съсиреци големи ... ужас
didi_b свестен ортопед ми препоръчаха Д-р Драганов от Военна болница http://www.n-draganov.com/a2/firm.asp?id=3107 аз ще водя малката в понеделник.

Това е от нас ... цунки на бебите
Valkiria, ние бяхме при него на преглед. Симпатяга е. Аз лично съм доволна от прегледа, защото обърна на Марти достатъчно внимание и ни даде съвети.   bouquet

# 132
Да се доизкажа за захартта, както е писала Mari-Anna,захарта натоварва коремчето на бебето,затова трябва да не се слага нито в чая,нито във водата.Пробвайте без.А и е хубаво вие да си хапвате пресен копър,така ще иде в кърмата и бебетата ще са доволни и да се надяваме без колики.
    Приятен следобед от нас с бебка  bouquet  bouquet baby_neutral

# 133
Емси, последни в тази темичка и не се приетеснявай.Щом наддава значи всичко е наред Peace

# 134
 Здравейте момичета да ви се оплача ние сме пълни с пъпки по лицето и кожата му е като шкурка в буквалния смисъл не знам вече какво да правя мазах го с какво ли не дори Клорана не помага почиствам корички само и то жълти Sad Cry

Общи условия

Активация на акаунт