Слънце весело навън пече, ЮНСКОТО ни бебче бързичко расте

• 11 609
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • Велико Търново
Добро утро и от нас!Божидара е със запек и незнам какво да правя вече.Всичко,което е изписано тук го пробвах-до термометъра не съм стигала.Тя е на кърма и АМ.Ще изчакам да минат 48 часа и тогава ще видем дано да се е изходила.Ано,някоя мама се сети за някой метод моля да пише!Като махнем това да не чува дявола сме добре-не плаче,това ръце не знае какво е,освен в моментите ,в които аз реша ,че ще я гушкам.При такава нервна бременност,такова спокойно дете-пу-пу.Ами това е нас засега отивам да чистя!

# 166
Здравейте  мами !
Аз отдавна не съм писала,но ви чета всеки ден.Ние пак имаме страшен проблем с който се боря вече седмица и вече не издържам и имам нужда от съвет-моля помогнете ми ако някой може!!!
 Имах мастит на едната гърда и 10 дена ходих на физио терапия.Докато траеха нагревките мнг изоставах с цеденето на гърдата и често се налагаше да дохранвам,защото не й достигаше.След като приключих с физиотерапията и  количеството карма се нормализира,се оказа че Ади не иска да суче от тази гърда.Засуква и когато кол.мляко намалее тя започва да пищи и отказва да се донахрани.аз милих че проблема е в гърдата,че млякото не достига.Да но след това доизцеждам около30-40 мл,което означава ,че карма има.От два дена това чудо се полу4ава при всяко кърмене-пищи та се чува чак на улицата.В чудо съм се видяла.Страх ме е че ще се отбие,а ако не суче може и млякото да намалее....знам ли Sad .А най-много от всичко искам да си я кърмя-възможно най дълго.Моля ви даите ми съвет-педиатърката казва да я мъча на гърдата и да  бъда по упорита от нея.,но след като е ревала 3 4аса тя няма силички и от шишето да дърпа Cry-какво да правя????
Извинявам се за дългия пост-на всички пожелавам усмихнат и слънчев ден  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 10:19 от adi_5

# 167
Нас бебо пак ни шокира... Sad Цяла нощ изкарахме с повръщане на фонтани, рев и колики.
Сутринта както се бях заканила чак на 26-ти на консултация да го водя на лекар,през глава бяхме в болницата. Лекаря като чу за фонтаните ни даде направление за гастр....толог нещо си. забравих точно как се произнася Embarassed. А там просто ни смениха капките за колики от Саб Симплекс на Еспумизан.  Cry Като знам че и едните и другите нямат ефект, направо ми се реве.
Иначе ни успокоиха че не сме със пилорна стеноза, а само с рефлукс и поне да не се шашкам за операция. Накараха ми се за многото инфо което съм натрупала покрай нета и така само съм се притеснявала излишно. Ами ако не знаех и не бях ги питала и не бяха ми обърнали внимание... #2gunfire
Сега пак сме си вкъщи и се дерем. Нощес покрай реването, пропуснахме едното хранене и в резултат аз съм с две запушени гърди, които ужасно ме болят. Дори не мога да го взема на ръце, толкова ме боли, не помага нито сучене, нито цедене...
Накрая от толкова нерви ще взема да направя някой мастит, или ще ми спре кърмата. Никакво положително мислене не ми помага, защото просто не стигам до него. Рева заедно с бебето и задълбочаваме проблема...
Аз дори не мога да се нахраня, какво остава да правя процедури с гърдите. За спане изобщо не говоря. Shocked
Между другото ми споменаха че бебето може да има непоносимост към белтъчините в кърмата ми и това ме довърши. За сега само ми казаха да не ям и да не пия краве мляко и говориха за някакво специализирано мляко, но нищо повече...
Дълъг постинг с оплакване, ама.. Cry
Благодаря, че ме изтърпяхте. Hug

# 168
здравейте и от нас!Малката Алекс не беше акала 3 дена,направо в чудо се видях и днес смятах на лекар да я водя,а тя взе че толкова много се изака,че оклепа всичко.kornelia_hмисля че ти питаше за капките,аз съм на DEAVIT по 2 сутрин на гладно след 20 ден.а за засукването майка ми даде съвет,да не свиквам бебока ако трябва да го дохраня с малко мляко да му го давам само с биберо,за да не свикне на по-лесно и да се отбие от гърдата и да не иска да ми засуче,а да мъча бебока с лъжичка( много рядко я дохранвам,но все пак може и да е права).Много целувки от нас.

# 169
  • на брега на Дунав
Mucunka blagodaria ti za otgovora. Misleh da frasna edin dalag post po povod tezi kapki i pediatarkata ni, koiato iavno smiata 4e 6tom imam ve4e opit s edno dete niama nujda da me ovedomiava za tova koe koga se vzema. Dobre 4e az naistina se setih tiia dni za Vigantola, 4e neznam koga 6tiah da mu go davam. Ama niama da vi ma4a, 4e kakto zabeliazahte niamam kirilica. Pusti mu komp kakvo se skapa uj nov i hubav pak nomera ot nego kolkoto 6te6. Ajde do posle kato 6te moje da me 4etete po-normalno.  Mr. Green

# 170
Нас бебо пак ни шокира... Sad Цяла нощ изкарахме с повръщане на фонтани, рев и колики.
Сутринта както се бях заканила чак на 26-ти на консултация да го водя на лекар,през глава бяхме в болницата. Лекаря като чу за фонтаните ни даде направление за гастр....толог нещо си. забравих точно как се произнася Embarassed. А там просто ни смениха капките за колики от Саб Симплекс на Еспумизан.  Cry Като знам че и едните и другите нямат ефект, направо ми се реве.
Иначе ни успокоиха че не сме със пилорна стеноза, а само с рефлукс и поне да не се шашкам за операция. Накараха ми се за многото инфо което съм натрупала покрай нета и така само съм се притеснявала излишно. Ами ако не знаех и не бях ги питала и не бяха ми обърнали внимание... #2gunfire
Сега пак сме си вкъщи и се дерем. Нощес покрай реването, пропуснахме едното хранене и в резултат аз съм с две запушени гърди, които ужасно ме болят. Дори не мога да го взема на ръце, толкова ме боли, не помага нито сучене, нито цедене...
Накрая от толкова нерви ще взема да направя някой мастит, или ще ми спре кърмата. Никакво положително мислене не ми помага, защото просто не стигам до него. Рева заедно с бебето и задълбочаваме проблема... Аз дори не мога да се нахраня, какво остава да правя процедури с гърдите. За спане изобщо не говоря. Shocked
Между другото ми споменаха че бебето може да има непоносимост към белтъчините в кърмата ми и това ме довърши. За сега само ми казаха да не ям и да не пия краве мляко и говориха за някакво специализирано мляко, но нищо повече... Дълъг постинг с оплакване, ама.. Cry
Благодаря, че ме изтърпяхте. Hug

emsy, мила! Ние бяхме така една седмица, спокойно опитвай да я храниш в по-изправени пози (сега я храня, почти права) и да я уригваш често по време на храненето. На нас ни предписаха NAN А.R. против повръщането и казаха ако не помогне, значи има непоносимост към белтъчините в кърмата.
Аз пък реших да пробвам да й давам по-малко, но често кърма и проблема се оправи дори без да давам NAN А.R. Сега след хранене пуска съвсем малка, тънка струйка.  Simple Smile Ровдигнах матрака на леглото в горния край (по съвет на педиатърката), да бъде под лек наклон. Не я оставяй хоризонтално, нека винаги има лек наклон. Вода също не давам.
Внимавай, какво ядеш наша беба реагира на домати и мъхести плодове, прясно мляко.
Ако искаш пиши на лични, за да не задръсваме темата Wink

# 171
  • София
Накрая от толкова нерви ще взема да направя някой мастит, или ще ми спре кърмата. Никакво положително мислене не ми помага, защото просто не стигам до него. Рева заедно с бебето и задълбочаваме проблема...
Аз дори не мога да се нахраня, какво остава да правя процедури с гърдите. За спане изобщо не говоря. Shocked

Здравейте, момичета! Ние я караме точно като Емси. Изобщо не ми остава време за нищо, затова не съм писала толкова време. Коликите ни са просто ужасни. Какво ли не пробвахме - 100 вида капки, всички от българския пазар, разни щатски, едни немски свещички... И никакъв ефект от нищо. Просто полудявам. Сутринта ми идеше незнам какво да направя вече. Кога ли ще минат гадните колики... Аз не мога и да го изкарвам самичка, защото като почне да се дере и като го гушна не мога да бутам количката. Затова сме от 2 дена само на балкона на разходка.
Сутрините са ми най-кошмарни. Направо ми иде да го метна през прозореца  Laughing Поне да можех едно кафенце да пийна сутрин, сигурно щеше да е по-добре положението.
Ох, стига съм се оплаквала вече. Стискам палци скоро да минат на всички коликите. Цунки на бебоците.

# 172
  • Велико Търново
Точно сега си мислех за теб-и щях да питам да ли някоя мама няма информации.
 Аз,нали се си хваля момиченцето нито плаче,нито колики,яка като хората...ама не,такъв запек видях се в приключение.Пробвах с термометъра и пак не,звъннах на свиейки-по-вече захар във водата пак не.Накрая се обадих на педи то и тя каза да купя Фрезовам-сега го дадох пък да видим.Пак ще помоля мамите имали такъв проблем давайте съвети-приемам всичко.
  За капак на всичките ми притеснения ми се обажда съпругът ми и ми казва,че ще закъснее,защото някакъв съдия ще дава пресконференция и той ще го съветва-много е загрижен за мен и детето.
   Засега чао и целувки по дупетата!

# 173
Сиска от колко дена е запечена,пробвай пак с термометъра,аз дохранвам с Омнео,препоръча ни го педиатърката с бифидус е и действа разхалабващо,поне на нас засега ни помага,а за сина ми давахме дуфалак,но той е лекарство и трябва да ти го предпише лекар

# 174
  • Велико Търново
Здрасти,Иви и на всички други мами!Днес в 22часа ще станат 48 часа.Много съм притеснена,педи смени АМ,но ще видим.Това колко струва,което вие ядете,защото в Търново не съм го виждала.

# 175
  • в стаята
Привет и от нас.
Ние днес навършихме 40 дни.  Grinning Бяхме църква попа ни чете молитва.  Praynig Нашият дядо засади в двора на църквата дръвче в нейна чест. Два вечеря подред беба спи при баба си да можем и ние с татито да се наспим, че от тези колики будуваме по цяла нощ. Всеки ден сме на разходка, чистия въздух ни действа чудесно и спинкаме през цялото време Peace
Лека вечер и целувки на бебоците Hug

# 176
 Здравейте и от нас с бебче Руми!
И ние сме с гадни колики вчера и днес и нищо не помага, преди малко пробвах с топла пелена на коремчето и за малко се успокои, но после пак рев Cry Cry Cry. Дано по-скоро да отминат гадните колики, че вече не знам как да му помогно но мъничето.
Поздрави на всички мами и цунки на бебчовците Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 177
  • София
Здравейте и от нас!

В неделя станахме на един месец и го отпразнувахме с торта.Черпя ви виртуални и със закъснение newsm38 Днес ни биха първата ваксина /след болницата/ и малкия изобщо не плака Laughing И ние повръщаме по-малко след ядене,но ми казаха че това е нормално и е от коликите.А за коликите купихме всички чайчета на Хип и нито едно не ни помогна /малкия не ги пиеше/ Сега му давам чай Блевит Дигест и има голям ефект!И на нас лекарката ни каза да му давам вече сок от ябълка или моркови и не знам дали да ги почваме newsm12
От раждането до сега сме качили 1150 и сме пораснали със 7см.  newsm68

Целувки на всички и на вашите слънчица  Hug

# 178
  • Ямбол
 siska79, Омнео има разхлабващ ефект.На кутията пише, че се препоръчва против повръщания колики, запек.Аз го купих заради коликите -11 лв.,/на места го има и на по-ниска цена/ , но моята бебка се разхлаби от него и го спрях.
Дано подейства!

# 179
  • Пловдив
Здравейте мамита   bouquet.
yanan честит ви 1 месец. Много да слушкате и да растете живи и здравички. Heart Eyes
isi това с дръвчето наистина е чудесна идея  Peace. Сега ще си растат заедно с твоята малка принцеса.
siska79 и ние бяхме запечени миналата седмица Sick. 4 дни в чудо се видях нищо не помагаше ама на 5 така се наака  #Crazy че аз сменям памперс защото съм решила че е свършил а той се зачерви и продължава  Embarassed .  След това спа 4-5 часа непробудно.
Сега и аз да ви почерпя  newsm38   beer Popcornднес ставаме на цели 2 месеца ей ама много сме големи вече Joy щом сме вече на размер 62  Party. Направо неразбрах как мина това време  newsm78. Сега вече сме малко човече смее се с глас , заглежда се , гука и  докопва по някоя играчка ако аз съм се разсеела  Laughing.
Хайде лек и усмихнат ден мамита  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт