Колко пъти да напиша, че не само, че реагирам когато намирам някакво нарушение, но го правя писмено, където трябва. От нашия инспекторат им ставаше лошо като ме видеха, след случая с немската овчарка, гледана в павилион за храни. Твърдяха, че и по телефона приемат сигнали, опитах няколко пъти, уж ми взимаха данните да ме уведомят за резултата и така си оставаше. Пак започнах да им ги нося писмено в входящ номер, за да ги накарам да си спазят сроковете. Една даже при един сигнал ми обясняваше, че я било страх от кучета, как сега да я правела тази проверка и защо го подавам писмено. Попитах я началника знае ли, че я е страх да си изпълнява служебните задължения.
Да, Кафе, на деца съм правила забележка, искаха да хванат улична котка. Даже ги спрях и то представи си без скандал. Ако са с майките си, очаквам това от тях. А за тормозено животно със стопанин, отговаря той. Изобщо не съм фен на съществуването изобщо на улични животни, но при такива случаи съм се намесвала и то представи си на страната на животното.
В интерес на истината в най-близкия ни, западния парк, не знам къде е мястото за кучета. Сега е разкопан изцяло, но преди на всички места където ходехме по алеите беше нарисуван забраняващия символ. Без чакълените, нагоре към Люлин.
В квартала няма алеи, има определени от общината места за всеки микрорайон и скоро направената заградена площадка. Вече казах, че докато стигнат до нея, кучетата ос***т пред нашия блок, но на нея е чисто. Т.е. събират само на площадката, не и по маршрута им. В парка, въпреки забраните за централните алеи, освен, че се пускат кучета, не да се водят за да преминат, също не чистят. Ако има някое място за кучета там, може и да е чисто, като на площадката и около нея.
Дори да не е обозначено, ако видя няколко пъти събрани кучета на някоя поляна, ще се сетя, че е кучешка и няма да си завра там детето.
Казах вече, че ако иска да погали куче, преди 2 годишна възраст е научен да пита. Всички с деца си около мен са постъпвали по същия начин. Пред нашия блок има куче, което детето знае от бебе и от него не го е страх. Стана възрастно вече и още ме пита може ли да го погали, когато го видим. Винаги съм му позволявала, но покрай него се завъртя още едно куче, на което не може да се има много доверие и сега го уча да преценява Бенжди в какво настроение е и ако го викне и дойде, да го погали, ако не дойде той да му нарушава пространството.
И аз индивидуално правя каквото мога, но не парадирам с това. Ако собствениците на кучета могат да влязат в една група по този фактор, то несобствениците могат да се разделят на такива с деца и такива без. И двете групи са достатъчно големи и със съвсем различни мотиви за мнението си