Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 696
  • 663
  •   1
Отговори
# 465
Хора и деца има навсякъде? Само в гората ли да излизат?

# 466
  • София
Къде го четем ли, Judy? Като за начало в настоящата тема:

То като ме нахапе до смърт, ще ми е все тая кучето ли...стопанинът ли е виновен.
Няма куче - няма опасност.
Напротив. Ще се сблъскаш с последиците от недъгавата му личност по друг начин. Той не е идиот само когато е стопанин. За да нямаш проблем трябва да нямаш олигофрен, не куче.

Изумявам се на мненията, които обвиняват кучетата.  Те  са оръжие и не по самото си естество, а са превърнати в такова поради човешката небрежност и неадекватност.
Да не говорим,че може и да са използвани и в боеве, което значи, че са умишлено назлобявани.

Мен също са ме гонили кучета и съм заобикаляла 3 блока като дете, заради глутница, но това не е възпитало в мен субективизъм.

По казуса : Тъжно за жертвата.
 Кучетата трябва да бъдат прегледани от специалист, за да се установи поради какво са в това положение. За всяко бесовито,неконтролируемо животно - евтаназия .
Стопанинът - да му се натроши канчето и да бъде третиран от закона като убиец.

Хубаво мнение. За себе си например мога да кажа, че смятам кучетата единствено за тъпи, не особено чисти и не особено умни животни. Те са просто животни. Животните нямат висш разум като хората. Те имат само инстинкти. Не могат да носят никаква вина. Важното обаче е, че са непредвидими и опасни животни. За това подкрепям вашето мнение напълно. Евтаназия за кучетата и затвор и глоби за собствениците.

Отделно някой по-назад нарече кучкарите ''нисши хора''. Имането на куче явно те прави секънд хенд гражданин.

# 467
Кафенце...Майката е виновна!

# 468
  • Насред хаоса
Вчера се оплаквахте че децата напират да галят кучето и не може да го отървете от тях.
Само аз се оплаках, защо отново се слагат всички в един кюп? Не беше оплакване, а по-скоро констатация, че дори стопанинът да е научен как се води и връзва куче, и да не го води по площадки и центъра на града, нерядко сами идват при кучето. С настояване на родителката да му се позволи на всяка цена да си поиграе. Ами няма да ида в Космоса пък - аз съм изпълнила това, което се изисква от мен, очаквам и от другата страна същото. А не дръжте си ги вързани, пък на мен като ми е кеф, ще дойда.
О, сега прочетох и че кучетата били тъпи? Тъй ли? Ами явно хората от разни служби са още по-тъпи, щом ги използват за залавяне на престъпници, за откриване на експлозиви, за спасяване на хора и прочие.

# 469
  • София - Рим и обратно
Представи си колко трябва да си тъп и комплексиран, за да се сравняваш с кучетата и да правиш мъдрото заключение, че те са по-тъпи и не заслужават висшето ти благоволение.

# 470
  • София
Да бе, колко са тъпи планинските спасителни служби, полицаите и пожарникарите. Как не са се сетили, че вместо да си губят времето с песове, могат да ползват хамстери или пуйки.

# 471
  • при късмета
В тази категория, в която се слагам аз самата и в която ме слагат правилата и това, което влагам от себе си. Ако на някого не му е достатъчно или не му се вярва - негова си работа. Не е точно засягане, а мисъл, че дефакто няма файда от нищо, което правя, защото "другите били болшинство". Ами аз какво съм крива? Точно поради тази причина и много стопани започват да си карат като безхаберните - така и така ще ги наплюят и обвинят, поне да има за какво.
А замисляла ли се защо е така? Защо съвестните не направят така, че безхаберните да станах съвестни, а не да се случва обратното? Аз вече изказах предположение, даже няколко пъти лично към теб се обърнах, ти предпочете да не отговориш. Само, че само това е решението и друго няма. Сами помежду се да си правите забележки, а не да се ядосваш, че правят на теб, а "баткото" с големите кучета, хора без такива ги подминават. Нали се сещаш, че звучи смешно, защото въпреки претенциите за съвестност, все пак има за какво да ти се направи забележка и второ, очакваш от трети човек да направи забележка на човек с когото ти се в една група и ви приемат за общо, вместо теб. не казвам, че си крива, а че положението е такова и съвестните имат някакъв интерес да ги разграничават от безхаберните, трябва да станат повече от тях. Защото каквото и да се пише във виртуала, реалността е, че безхаберните и нарушаващите правилата са в пъти повече. Като стане обратното и за тази категория хора ще е положително отношението, а изключенията ще се коментират конкретно.

# 472
  • Насред хаоса
Нали се сещаш, че звучи смешно, защото въпреки претенциите за съвестност, все пак има за какво да ти се направи забележка и второ, очакваш от трети човек да направи забележка на човек с когото ти се в една група и ви приемат за общо,
Това може да прецени контролен орган, не бабата отсреща, която е решила да се изрепчи на някого, щото имал куче. Ами не е зле и упрекващите да се репчите на бабанките със страховитите породи, вместо да се целите в хора със съвсем други кучета и друго поведение на улицата и сред хора.
Забележки ще очаквам, и с право, ако зарежа лайното на улицата или оставя кучето без повод да тича сред хора, или го заведа на място, забранено за кучета. В останалите случаи няма основания за забележки. На стринка Гинка от махалата не й е работа да определя моите задължения и дали ги спазвам - години преди да взема кучето, съм ги видяла, прочела и съм се подготвила, още преди тя да е сънувала, че може да взема куче.
За пореден път - не отговарям за безотговорните. За разлика от стринка Гинка обаче съм се разправяла с бабанки с ротвайлери, така че може да се каже, че съм направила повече от нея в това отношение.

# 473
Да, за темата питам къде четете това, което цитирам, точно това. И такова нещо никъде тук не го пише.
Свободните интерпретации и съчинения нито са по темата, нито с нещо допринасят за нея, освен че нагнетяват излишно напрежение.
Собственикът на куче просто трябва да спазва правилата за отглеждането му. Много ли ви се струва това? Ако ли го намирате също за нормално - то проблем не виждам. Ако не сте съгласни - има проблем и го създавате вие.
Та нека продължим по темата.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 09:04 от Judy

# 474
  • Насред хаоса
Соцстненикът на куче просто трябва да спазва правилата за отглеждането му. Много ли ви се струва това?
Не. Обаче явно на някои това им се струва недостатъчно, понеже болшинството били други. Сякаш съвестният стопанин е виновен за болшинството.

# 475
  • София - Рим и обратно

А замисляла ли се защо е така? Защо съвестните не направят така, че безхаберните да станах съвестни, а не да се случва обратното? Аз вече изказах предположение, даже няколко пъти лично към теб се обърнах, ти предпочете да не отговориш. Само, че само това е решението и друго няма. Сами помежду се да си правите забележки, а не да се ядосваш, че правят на теб, а "баткото" с големите кучета, хора без такива ги подминават. Нали се сещаш, че звучи смешно, защото въпреки претенциите за съвестност, все пак има за какво да ти се направи забележка и второ, очакваш от трети човек да направи забележка на човек с когото ти се в една група и ви приемат за общо, вместо теб. не казвам, че си крива, а че положението е такова и съвестните имат някакъв интерес да ги разграничават от безхаберните, трябва да станат повече от тях. Защото каквото и да се пише във виртуала, реалността е, че безхаберните и нарушаващите правилата са в пъти повече. Като стане обратното и за тази категория хора ще е положително отношението, а изключенията ще се коментират конкретно.
А ти правиш ли забележка на чужди деца, които тормозят кучета и котки, на майките им, когато не им събират лайната (на дечицата си), когато децата се лигавят на обществено място и нарушават спокойствието на останалите граждани? Правиш ли им забележка. Ами правете си забележки между вас си, де. Омръзна ми невъзпитани хора и деца да стават болшинство с всеки ден.

# 476
Никой не обсъжда вас съвестните стопани! Говорим само за кучета пускани безразборно и сер*щи навсякъде.

# 477
  • София
Собственикът на куче просто трябва да спазва правилата за отглеждането му. Много ли ви се струва това?
Да, защото съобразяването е еднопосочно. Всяка патка може да се отбие от пътя си и да дойде да ми пипа кучето, дори когато съм очеизвадно на кучешка алея, и когато й кажа да се разкара, почва да плюе по кучкарите и как така сме взели куче щом не може да се гали. Тру стори, при това обичайна.

Все повече хора чистят лайната - поне в моя район. И аз чистя, че и детето съм научила.

# 478
  • Насред хаоса
Говорим само за кучета пускани безразборно и сер*щи навсякъде.
От което сме потърпевши всички, не само хората без кучета. Обаче понеже болшинството били други, дай и останалите да я подкараме така, щом все има за какво да се направи забележка. Поне ще има за какво да се правят.

# 479
ох, кучкарите отново почнаха да се изкарват жертви на системата. Таис,ти вчера най-спокойно заяви, че тъпи закони и правила не спазваш и водиш кучето си на места, на които има табели, че кучетата са забранени. Пускаш и кучето си без каишка. Но нещата били еднопосочни. Ами, еднопосочни са, само кучетата са на каишка, а не хората и не са желани на детските площадки. Да, вие не сте НАД НАС и трябва да се съобразявате и да спазвате правилата. Вместо това не стига, че наглеете, ами се и вайкате какви са злобни хората, каква омраза таят в себе си, защото искат да си вържете съкровището и да не го водите при децата. Ама, не, ние възпитаваме децата в злоба и агресия. Не знам защо ама защо именно кучкарите са особена деформирана порода хора, необяснимо ми е. Пълно безхаберие към околните, съчетано с непоколебима вяра в собствената си доброта и извисеност.
Стопанинът на кучетата-убийци и той демонстрира това отношение във фейсбук, преди да бъде убит човека. Арогантно философства на всяка отправена забележка

Общи условия

Активация на акаунт