Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 673
  • 663
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Глутницата на този Йордан е била от четири женски и един мъжки. Женските са ползвани за разплод - произвеждал е кученца на конвейер и ги продавал, така че едва ли ги е ползвал за друго. При липса на стопанин на мястото си, който да "държи властта" ролята му поема куче-лидер и цялата глутница престава да се подчинява, защото вече се самоуправлява, това обяснява агресията. Този боклук има късмет, че не са изяли него...  Sick
Скрит текст:
NumLock , много интересен ми беше последния ти пост.  Как точно се превежда текста на аватара ти ?
На аватара ми пише NumLock - бутон от клавиаурата.  Simple Smile

# 541
  • Rock & Roll feeling ...
И ти не разбра, че обобщенията не са на базата на този единствен стопанин, Кактус. А на всички, които наблюдавам ежедневно лично. Написала съм го поне няколко пъти, а ти го разбирай както искаш. Само доказваш, че собствениците правят всичко възможно да изкривят нещо само и само да не признаят негативите на обществото си

Не, ма ко, в предишните си постове споделяш впечатления на база всички стопани до които си имала някакъв досег, но конкретно в предишния ти пост, обощенията ти са база поведението на този урод. Ето, чети :

Цитат
Разбира се, че е виновен, но постъпката му също така показва манталитета на стопаните, нищо друго. Когато се чувстваш безнаказан, при забележка (защото това е причината да насъска кучето), вместо да прекратиш нарушението, правиш друго за допълнение. Също като другите примери на забележка, дадени в темата.
За това казах, че забележките се приемат по един начин от хора с кучета и от хора без.

Ами ти пък ми доказваш,че хората които не обичат животни и кучета са егоисти, ограничени, прости, жестоки, злобни, целият свят се върти около собствения им задник, ама ако и той вземе да им пречи и него ще намразят, но аз не съм имала до момента потребност да ти го споделям.

# 542
  • при късмета
Общото м/у този стопанин и всички останали е неспазването на правилата. Цитираш го и не го разбираш.

# 543
  • Насред хаоса
Скрит текст:
Ла Сомбра, дали се включваш или не - няма никакво значение. Просто направи разлика между лице и число. Ако лицето не ти понася - добре, можеш да си против. Числото, вече, обясних, че граматически си седи съвсем подходящо. Защото случаят не е един. Много са. Толкова по граматиката. Стана ясно. Възрастни хора сме.
Никой тук не обсъжда конкретно друг участник в темата, щом не го познава. Вече писах - който спазва, като мен, не изпитва нужда да се оправдава. Който не спазва - бяга гузно и без да го гонят. Разпознава се в обвиненията, които не са адресирани лично към някого.
А има и такива тук, които ясно заявяват, че не спазват правилата.

Скрит текст:
Съжалявам, че го смяташ за оправдание. Аз отново стигнах до извода, че явно няма смисъл от правеното, защото противните случаи били много и то не се вижда. Както и от обяснения. Както казах, и този с влаченото куче не е един, но няма да кажа за всички, които не обичат кучета "като СТЕ такива изроди", нищо че и тия случаи не са един. Щом аз мога да правя разграничение, значи и други могат.
La Sombra аз като възрастен индивид, до преди да имам куче примерно не знаех, че не се посяга директно над главата на кучето за да се погали.
Точно така постъпих и аз преди години с един далматинец, вследствие на което си отнесох захапването. След това, дори да ми се струва кротко кучето, започнах да питам първо дали може. Ако може, каква реакция да очаквам. Нормално - все пак аз съм тази, която проявява желание. Що се отнася до настояването - някои родителки не приемат, че нещо може да се откаже на детето и то да бъде разочаровано. Мислят, че нарочно им се правя на интересна. Виждат, че е голдън и автоматично приемат всеобщата представа за него. И вместо да обяснят на детето какво да прави, като използват казаното от мен, държат тон на мен.

# 544
Скрит текст:
В белите държави манталитета е друг и условията също. Има добре уредени пространства за свободно пускане на кучета. А не като в бг. Например в Южния парк двете площадки,които са направени,само едната е горе долу добре по размери.  
След като няма условия за нормално отглеждане на кучета, защо толкова хора напират да гледат кучета?! Кучето жизнено важен фактор ли е за обществото и трябва всички да бъдем съпричастни и да проявяваме разбиране към тези, които отглеждат кучета!

Хората гледат кучета, поради различни причини. Едни от любов, други "защо не" . Кой защо напира аз не мога да кажа. Но желанието със сигурност не зависи от условията. Не е нужно да се проявява разбиране,а да се радее за чуждото щастие както за твоето.
 Ще ти дам пример, аз не карам скейт, но съм участвала в благотворителна инициатива за изграждане на голяма свободна скейт зона. Тя е факт, аз не я ползвам,но има мн хора които са хепи от това.

Примерът е неудачен. Как да радея за чуждото щастие, след като то рефлектира негативно на моето ежедневие!
Ако реша да си отглеждам кон или прасе, или друго гръбначно от тези видове /имам достатъчно голямо жилищно пространство/, защото ще ме прави щастлива, ще ме изгонят от блока. Същото е за кучетата. Няма къде да ги разхождат, децата трябва да бъдат възпитани и обучени в правилно отношение към кучетата, хората, които не се интересуват, мразят кучета или просто са безразлични към кучета пак трябва да проявяват съобразителност. Защо се иска, дори принуждава, всички да имат разбиране към капризите на някои!?
Който иска да отглежда куче да си даде сметка за това, какви  са условията и с какво ще трябва да се справя, а не да чака околните да му съдействат и да го разбират. След като не може да се справи няма да поема такава отговорност.

# 545
С уговорката, че не съм чела всичко в темата, по-скоро провокирана от последния пост:
Аз пък не харесвам деца! Факт. Освен моето, другите не ги харесвам. Но те са навсякъде-като са малки крещят, плачат, пищят, тези над нас изтърват всякакви предмети денонощно и ми смущават спокойствието. Като тийнейджъри-пак крещят, слушат силно музика, събират се на пейките пред блока, пият, викат.....пак ми пречат, но те пак са навсякъде. За съжаление много рядко съм видяла родител да прави забележка на собственото си дете и то на такова в невръстна възраст. От там нататък са оставени на самоотглеждане и на никой не му пука пречат ли те с държанието и постъпките си на обществото.
 И какво да направим? Да ги затворим някъде, защото на мен ми пречат?
И моторите дето се режат по улицата ми пречат, и бездомните котки, и гларусите,, и разхвърляния боклук навсякъде, и клошарите..... Много неща още ми пречат. Но се съобразявам с тях в името на общия  ни живот, защото няма как.

# 546
Е...тук си говорим за безопасност и защита здравето и живота ни...все неща, които са в риск поради свободно пуснатите кучета, особено едрите породи.

Нещо далеч по-важно от това за което ти говориш.

# 547
Темата не е за това кой и какво ти пречи.
Темата е за неспазване на задължителни правила за отглеждане на животни, в случая - на кучета. От които може и са произлизали не веднъж големи нещастия. Това не е просто "пречка" и слаби нерви, а нарушение на закон и дори престъпление в някои случаи.
Не правете чак дотам неиздържани аналогии. Все пак - тук повечето сме възрастни хора. И отговорни.

# 548
  • София - Рим и обратно
защо толкова хора напират да гледат кучета?! Кучето жизнено важен фактор ли е за обществото и трябва всички да бъдем съпричастни и да проявяваме разбиране към тези, които отглеждат кучета!

Ами да, жизненоважно е, не разбра ли - не можем да живеем с хора и затова с кучета....Satisfied... Тъжна работа сте. Темата е за някакъв неудачник, който си зарязал кучетата гладни и безконтролни и извършил косвено убийство по особено мъчителен начин, а тук се надвикват разни стринки да ни наричат какви ли не - в тази връзка, забележете! Еми как няма да се настроиш отрицателно?! Дето каза Сомбра - то ти иде да отвържеш кучето и да почнеш с лайната му да ги замеряш такива, така и така те сочат за виновен, поне да има за какво.

А за пищящи лигави деца по хотели и ресторанти има ли закони? За информация само питам.

# 549
Има бол теми в сектора за нашите деца - вижте си там за пищящите и т.н. такива и не спамете в тази тема.
"А вие защо биете негрите?" е ползван подход само от онзи, който е в слаба позиция в дискусия или в спор. И издава позицията.
Та да се върнем на темата. Да напомня за тези, дето не обичат да четат: "Кучета - убийци: пореден инцидент".
Скрит текст:
Ако ви допада си направете една пък за децата убийци, примерно. Или за слабите нерви, които се поболяват от детски писъци. Но това не е мястото за този род инициативи.

# 550
Темата е за някакъв неудачник, който си зарязал кучетата гладни и безконтролни и извършил косвено убийство по особено мъчителен начин, а тук се надвикват разни стринки да ни наричат какви ли не - в тази връзка, забележете!
Темата е за поредното нападение над човек от кучета. Не е единичен случай, а особено притеснителен, защото става дума не просто за стопанин с куче, а за човек който развъжда и продава кучета. След като хората от това ниво могат да са безотговорни и дори нагли, какво да се очаква от тези, които са любители на кучета и затова ги отглеждат.
Просташкият ти тон не може да ме впечатли изобщо, нито обидите, заканите и всичко, което пишеш. Затвърждаваш мнението ми, че в повечето случаи, кучетата са по интелигентни от стопаните си. За жалост кучето не компенсира дефицити от такова естество.

# 551
Как точно кучето е по-интелигентно от човека? Вече пишете откровени глупости. Кучето е животно, човека е по-висша форма на интелект.
Лично аз не разбирам някои крайности у кучкарите. Особено това очовечаване на кучето. Имам познати, които наричат кучетата си "децата ни". Да разходим децата; да изведем децата. Това не са деца, това са кучета.
И аз обичам кучетата си, но не ги наричам деца, нито очаквам от тях да ми бъдат деца.

# 552
  • София - Рим и обратно
Примерът е неудачен. Как да радея за чуждото щастие, след като то рефлектира негативно на моето ежедневие!
Ако реша да си отглеждам кон или прасе, или друго гръбначно от тези видове /имам достатъчно голямо жилищно пространство/, защото ще ме прави щастлива, ще ме изгонят от блока. Същото е за кучетата.
 хората, които не се интересуват, мразят кучета или просто са безразлични към кучета пак трябва да проявяват съобразителност. Защо се иска, дори принуждава, всички да имат разбиране към капризите на някои!?
Който иска да отглежда куче да си даде сметка за това, какви  са условията и с какво ще трябва да се справя, а не да чака околните да му съдействат и да го разбират. След като не може да се справи няма да поема такава отговорност.
Ами не, не е същото с коня и прасето, защото ще си единствена вероятно в целия град. А домашните кучета са доста, даже взеха да стават повече семействата с куче, отколкото тези без. Така че, освен да свикваш и да си потискаш омразата, друго не можеш да направиш. Изобщо не ме вълнува какво ти затвърждавам. Не се интересувам от хора, които си мислят, че са центъра на света и всичко трябва да се върти около тях. А мразещите животни са ми силно подозрителни и съм изключително скептична към декларираното им човеколюбие. За мен нещата са неразривно свързани. По-скоро с течение на времето става ясно, че са чисто и просто непоправими егоисти, а не филантропи-животномразци. Такива не съществуват.
Установено е, че колкото повече знания има един човек, толкова по-малко страхове го владеят, а колкото по-малко са страховете, толкова по-малко омраза има в душата си.

# 553
  • Другата България
Учудвам се как все още съществува темата.
Едно и също, от едни и същи хора, със задължителната поява на размахващите пръстчета и нравоучителни съвети къде и какво да пишем и как точно да го пишем. Tired
Кучетата си лаят, керванът си върви - банално и изтъркано, но факт. Нищо няма да се промени, снощи мернах в нета, че въпросните четириноги са в момента под "опеката" на Екоравновесие и докато им се взимат зъбни отливки ще са там. Все още не е взето решение каква ще е съдбата им, така че може и да се окажа права в предположенията си как ще отидат в някоя организация или приют и ще си живеят там, неизвестно до кога.

# 554
  • София
Изключително важно е кучетата да бъдат запазени, докато не мине делото, защото адвоката на този идиот оспорва, че те са убили Димитър - необходими са железни доказателства, за да бъде осъден. А след това - има си процедура, по която ще се реши за евтаназията им и не мисля, че ще има съпротива в този случай, дори от дежурните защитници на агресивни кучета. Нещата отдавна са изтървани при тях и е премината границата, след която няма връщане назад. Поне аз се надявам да стане така, макар че лично съм решително против убийства на кучета, но в този случай друго решение няма.

Общи условия

Активация на акаунт