Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 627
  • 663
  •   1
Отговори
# 645
Ами както вие не искате стопани да си разхождат кучетата без повод, аз пък не искам някакви хора, които се вживяват в ролята на шотландски боец да се разхождат по улиците.
Да ставаше дума за малко ножче, ок, но мечовете вече граничат с жълта книжка.

# 646
  • при късмета
Проблемът, както обикновено, е втренчването в крайна сметка в кучетата като физически извършители. Убиваме кучетата и това решава проблема.
Отговорността на собственика се избягва качествено.
Ще цитираш ли кой и къде избягва отговорността на стопанина?

И да, наплашен или пострадал човек, когато вижда, че няма защита от закона, институции и себеподобни, то следващата логична стъпка е да се защитава сам, дори да стигне до там, че да изтребва де що види куче. Пак стигаме до там, че нормалните реакции на кучето се считат за нормални, но нормалните за хората се изкарват ненормални. Да се чудиш какво да мислиш

# 647
Да се защитава без да мъкне мечове и когато има реална причина за това. Приближаващо куче не е реална причина, а диагноза.

# 648
Ами както вие не искате стопани да си разхождат кучетата без повод, аз пък не искам някакви хора, които се вживяват в ролята на шотландски боец да се разхождат по улиците.
Да ставаше дума за малко ножче, ок, но мечовете вече граничат с жълта книжка.

Не знам за какъв меч говориш, гледах назад, нещо не го виждам, но може и да пропускам някой пост със снимка.
Имаш право да се възмущаваш и да искаш хората да мятат подобни по улиците, ако това е изрично забранено. Ако не е - нищо не можеш да искаш.
За моите претенции вече цитирах правни норми, въз основа на които имам право да отправям такива.

# 649
Останах с впечатлението, че знаеш за какво говоря, защото и ти коментира въпросният човек по-рано (че поне говорел по темата), който дойде да рекламира мечове като начин за самозащита. Точно за това говоря.
Ти смяташ ли, че е законно да обикаляш с меч по улиците?

# 650
Не виждам меча. Четох какво пише, но не съм гледала картинки. Да не са ги зачистили? Ако са преценили, че се бъзика, може и да са.
Не знам меч ли е нещото и какво е. Въпросът не е дали аз смятам, а дали законът забранява въпросното пособие да се носи свободно. Какво аз смятам е без значение, ако няма забрана.
За кучетата, вече писахме многократно, да си хойкат свободно където щат, има.

# 651
  • София
Да, Judy, едно е да се наведеш за камък или пръчка, или дори да си носиш пръчка в ръката, когато обикаляш по по-обезлюдени места, и съвсем друго е да разнасяш хладно оръжие, ей така, в случай, че те доближи някое куче.
Няма база за сравнение, нито пък нещата ще се променят с нови нарушения на закона.
Кое ще бъде нарушение на закона- носенето на разрешено хладно оръжие или употребата му при самозащита?
Аз не мога да разбера такава логика- щом сме заплашени от животно, и по- специално- куче, не бива да реагираме крайно, без значение каква увреда може да получим.
Не разбирам и вечните разправии за невиновните кучета.
Те не могат да бъдат виновни, както не може да бъде виновно оръжието, когато е убило някого, следствие на съзнателно или несъзнателно, умишлено или по непредпазливост, действие.
Оръжието, намерено на местопрестъплението, се унищожава.
не се оставя на улицата, или на друго достъпно от хора място, за да продължи да се убива с него.

# 652
Разбира се, че ги зачистиха, това не е в рамките на нормалното и разумното.

# 653
Ами то дотам ще се докарат хората вече, да се защитават и с мечове, като не може да се разчита на друго. Като знаят притежателите на подобни кучета, че има хора, готови да стигнат до крайност, може и някой да се постресне.

# 654
Човекът, ако е хапан или поне гонен от кучета, може и към хладно оръжие да посегне. Не бих го винила.
Аз също. Но ми беше много, много интересо изказването на Тери, че с оръжие ще е по-кучеобилна.
Разбираш ли, не ми се връзва любов към кучета и оръжие за защита от тях. Аз ножка си нося антималцинствено с ясната идея, че скоростта на атаката може да не ми позволи реакция. Другото са филми и позьорщина.

Не виждам меча. Четох какво пише, но не съм гледала картинки. Да не са ги зачистили? Ако са преценили, че се бъзика, може и да са.
Имаше филмарски коментари.

# 655
 Напълно се връзва любов към кучета и оръжие за защита от тях. Аз също обичам кучета, и съм изпадала в ситуация да се нуждая от средство за защита, като съм била и с малко дете.
 Другия вариант е да си носиш една голяма сопа, ама е доста неудобно.

# 656
И ще се гушкате с куче, което щастливо върти опашка, и ще чакаш да те хрусне, вместо просто да го подминеш? А ако не е улично, а домашно и те уплаши, ко прайм, колиш го пред стопанина със светлинния мьеч ли?

# 657
Домашното не трябва изобщо да ме плаши, стопанина му трябва да е до него и да си го държи на повода. Виж, ако е в другия край на градинката или го няма въобще... Добре, че някой все пак е имал нож, когато кучето разкъса момченцето в училищен двор, нали така.

# 658
  • при късмета
И ще се гушкате с куче, което щастливо върти опашка, и ще чакаш да те хрусне, вместо просто да го подминеш? А ако не е улично, а домашно и те уплаши, ко прайм, колиш го пред стопанина със светлинния мьеч ли?

Не, първо отупваш стопанина.

Да ми обясниш, как в примера който дадох с майка ми, сме се гушкали с кучето, което ни догони и я нападна? Нали направихме, точно каквото предлагаш-подминахме го, а в този момент дори заплаха не беше.

# 659
Твоят случай е особен, ма ко. Аз питам за примерите, дето се дадоха тук като причина да се носят големи остри предмети.

Общи условия

Активация на акаунт