Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 897
  • 663
  •   1
Отговори
# 225
Как ще реагираш си е твоя отговорност, almablanca, последствията също. Едва ли имаш нужда да ти се каже, че тръгне ли веднъж насилието, работата става "я камилата, я камиларя".

Мен лично това никак не ме притеснява, Елунария и точно така ще действам. Мисля, че е редно, защото иначе промяна няма да има. Сред простаци ще трябва да се действа по просташки. След няколко убити, отровени и пребити кучета, ще има повече мисъл.

# 226
Как ще реагираш си е твоя отговорност, almablanca, последствията също. Едва ли имаш нужда да ти се каже, че тръгне ли веднъж насилието, работата става "я камилата, я камиларя".

Нали и ние това ти говорим, че рано или късно ще тръгне насилие, защото никой не спазва закони.

# 227
Merri_An, чети темата, ако коментарите още са налични, ще ги видиш. Може и да не са вече, защото лично докладвах няколко такива, пълни с обиди.  
Но само от последните страници можеш да намериш коментари, които се разпростират по-далеч от простото водене на каишка.

# 228
Какво означава лабрадорите са добри? Вземете един лаб, третирайте го като изверг, и после елате да ми се обадите колко е мил и добродушен.

Няма животно, което да е бито, тормозено и да не бъде озлобено, не само куче.
Ти познаваш ли някой нуждаещ се да има куче водач Доберман, аз не, но познавам такива с Лабрадори.  Така по ясно ли става как има породи предназначени за едно и породи предназначени за друго.
Тези неща трябва да се знаят, когато някой е решил да си вземе определена порода. Не може ей така - искам Доберман или Ротвайлер, плащам вземам и после олеле.

# 229
Отдавна трябваше да се въведе някакъв ред с породите, които са създадени за пазачи, няма какво да се лъжем, те имат страшен потенциал, когато попаднат в лоши ръце.
Дано поне сега нещо се случи. Не може да допускат сульо и пульо да се правят на велики с "лошото" си куче.

# 230
  • София
Когато законът е глупав - да, не го спазвам. Конкретно в случая на Докторската градинка, Old Behrman, понеже си се хванал за нея, обясних, че ходя рядко и куч винаги е вързана. Минавам за по 10 минути, детето играе и се махаме. Повечето кучкари стоят там по половин ден, с пуснати песове, но аз не отговарям за чужди постъпки.

В Заимов и Борисовата пускам кучето да тича на алеи и поляни, където се другите кучкари, иначе минаваме на повод. И тук именно идва липсата на взаимна толерантност - от кукувици като теб, които имат достатъчно място за минаване, но пищят като видят куче, пуснато свободно на места, където ОЧЕВИДНО ходят основно стопани с песове. Ми сори, ама като съм само с детето, без песката, също не се завирам там, без това да ми нарушава скъпоценната "свобода''.

Само се хабим тук, btw. Плюенето и от двете страни няма да помогне с нищо. Трябва да се работи по въпроса за ограничаване на някои породи, както в доста страни по света. Въпреки че и към това съм скептична - стафитата са забранени в сума ти държави, което е абсолютна глупост. Прекрасна порода са.

# 231
Елунария, не увъртай, всички изрично казаха, че ако се водят кучетата на каишка, ако са на добра дистанция от човека и не представляват опасност, ако им се почиства след сране, ако не се водят по забранени за кучета меест, например детски площадки, нещата са различни. От вас се иска да се съобразявате със законите. но ти е трудно да го разбереш, нали?
Пак да повторя, ДА СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ!

Таис, когато законът е глупав не го спазваш, но тогава е редно да плащаш някакви глоби или да има санкции спрямо теб като нарушител. Изказването ти е типична илюстрация за нахалството и арогантността на кучкарите. Има закони, но те са тъпи и няма какво да се спазват. Аз като майка не искам да има кучета по детските площадки, защото някоя си смята, че законът е глупав. За друг човек воденето на каишка е глупаво изискване, за трети -- нехапането и тн. И заради това изобщо се стига до тук. Кучкарите сте си особена порода хора и наистина полза няма никаква.

# 232
almablanca, не помня лично теб да съм посочвала като източник на тези изказвания, така че не знам защо скачаш? Истината е, че в темата има две страни в момента, а няма нужда от това.
И аз не съм казвала, че всички кучета трябва да тичат волно по главите ви, но ти използваш точно това срещу мен.

# 233
  • Другата България
Елунария, не увъртай, всички изрично казаха, че ако се водят кучетата на каишка, ако са на добра дистанция от човека и не представляват опасност, ако им се почиства след сране, ако не се водят по забранени за кучета меест, например детски площадки, нещата са различни. От вас се иска да се съобразявате със законите. но ти е трудно да го разбереш, нали?
Пак да повторя, ДА СПАЗВАТЕ ЗАКОНИТЕ!
Именно, и понеже наистина внимателно чета, никой никъде не спомена, че нещата, написани тук
Цитат
Ето примери: Имало магазини за кучешки храни, имало приюти, това е проблем. Имало градинки само за кучета, и това е проблем, "то за децата нямало" (което не е вярно, по-скоро няма достатъчно места само за кучета). Някакви хора се били грижили за животните, повече от отколкото за хората (или така го виждате вие), това явно също е проблем.
, са проблем. Много удобно е да кажеш, че вече са изтрити, защото си ги докладвала /и защо тези постове са за доклад? Thinking/, но това не променя факта, че нито един от застъпващите по-горната теза, на almablanca, не е написал подобно нещо. Написа се, че не е редно кучешкия фактор да е по-важен от човешкия, аз също го казах, докладвай ме и мен ако искаш.
Просто интерпретираш постове и изказвания според личните си убеждения и разбирания, което не е правилно и си личи по водения диалог. Който от диалог се превръща в грозен спор и така няма никаква полезност, за нито една от страните.

# 234
Merri_An, докладвах постове, които бяха пълни и с обиди, освен упреци.

Ето пример от днес, по-назад не ми се рови, а няма и смисъл:

Скрит текст:
Защо обаче толкова ви вади очите, че се помага и на животни? Нито е ваша работа, нито пък отнема от грижата за хората.

Чувствам се дискриминирана , защото ако кажа цялата истина каквато я мисля
ще ме изкарат изрод . По меко от това не мога -
защото за мен не е нормално цялата тази мания по кучетата , всички тези песове които са навсякъде
приютите, защитниците на кучетата , гледам и едно кулинарно предаване и там кучкари и техните любимци в специален ресторант и специална храна им сервираха , песове по 30 кг да лежат по креватите ., кучета по детски градинки ..и още и още..Изтрещяла работа

Освен с "кучета по детски градинки", с друго не мога да се съглася.

---
И ето ти сега пак сама пишеш, че кучешкият фактор е по-важен. Животинският фактор никога не е бил и няма да бъде по-важен от човешкият, не знам защо имате такова чувство. Просто не виждам толерантност в много от постовете на "кучехейтърите" и питам къде е?
Удобно е, когато няма съгласие, да се използват доводи от този род - че на нас ни пука повече за животните. Не е вярно. Поне за мен.

# 235
  • Другата България
Василена никъде не казва, че всичко това е проблем. Всъщност бях сигурна, че визираш нейния пост, просто защото няма друг с такава насоченост.
Казва, че се чувства дискриминирана. Което не е същото.
Аз съм буквалист, затова държа на коректността.
И ето отново
И ето ти сега пак сама пишеш, че кучешкият фактор е по-важен.
Какво пиша всъщност
Написа се, че не е редно кучешкия фактор да е по-важен от човешкия, аз също го казах, докладвай ме и мен ако искаш.
Наистина ли не можеш да направиш разлика между двете словосъчетания? Защото далеч не значат едно и също.
Ето това имам предвид като казвам, че интерпретираш изказвания и постове както на теб ти е удобно. Другите ги докладваш. Така конструктивен диалог не се води. Peace

# 236
А, проблем ми е , даже завиждам защото съм нисша духом и чакам некой и мен така да ме приюти
щото съм бездомна като уличен пес ...
Малее, тук стана въргал Triumph .-псуват се и насъскват кучета един срещу друг

# 237
Ти също си интерпретираш думата "проблем" в случаят. Всеки може да се чувства както иска, но не и да дава определения на други хора "не е нормално", "изтрещяла работа", без да има съответните реакции и отзвук.

В случаят нито кучешките ресторанти, нито приюти, нито пък лежането им по легла (втф?) пречат на някой. Нито пък означава, че хората, които си гледат така животните, слагат на кантар хора и животни. Защо винаги се появяват тези доводи и то все от едната страна?

По-ясно не мога да го кажа.

П.С. И да, ще докладвам всеки пост, в който се пишат обидни думи от рода на "олигофрен", "пасмина" и т.н. Нито е приятно за четене, нито е градивно, нито помага за решаването на проблема.

# 238
Таис не е от тия . И нейната унгарка е безопасна като самата нея .

# 239
  • Другата България
Аз още в началото на темата го казах - обичам животните. В нас сме имали всичко без куче или котка - проблем с алергии, и други обстоятелства. Никога не бих си позволила да поставям всички собственици на животни под един знаменател - това е абсурдно. Но разбирам и отсрещната страна, на останалите, които поради една или друга причина изпитват страх, или подобно чувство от тях. Затова съм на мнение, че трябва да се спазват правилници, наредби, закони и трябва да има елементарно съобразяване на едните с другите. Не е толкова сложно, нито трудно. Но предвид тази тема, която до известна степен е и олицетворение на обществото и нагласите в него смятам, че е невъзможно. И не е далеч момента, в който наистина някой ще стигне до саморазправа, което всъщност е, или поне ще стане трагично.
В случаят нито кучешките ресторанти, нито приюти, нито пък лежането им по легла (втф?) пречат на някой. Нито пък означава, че хората, които си гледат така животните, слагат на кантар хора и животни. Защо винаги се появяват тези доводи и то все от едната страна?
Laughing Защото така искаш да ги видиш, и така да ги разбереш. В случая това не са доводи, а Василена си разсъждава по въпроса. Което не значи - предполагам, че е против и приютите, и магазините за кучешка храна, а е против всичко споменато по-горе - неспазването на правилата, воденето без повод и всичко останало. Не мисля, и че пречат на нея или на който и да било. Но ако го прочетеш буквално, като мен - да, може и така да се разбере.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 15:09 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт