Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 692
  • 663
  •   1
Отговори
# 480
  • при късмета
За това, че си виновна ти го каза, никъде не съм го писала. Ако само един беше виновния, то щеше да е много лесно.
Колко пъти да напиша, че не само, че реагирам когато намирам някакво нарушение, но го правя писмено, където трябва. От нашия инспекторат им ставаше лошо като ме видеха, след случая с немската овчарка, гледана в павилион за храни. Твърдяха, че и по телефона приемат сигнали, опитах няколко пъти, уж ми взимаха данните да ме уведомят за резултата и така си оставаше. Пак започнах да им ги нося писмено в входящ номер, за да ги накарам да си спазят сроковете. Една даже при един сигнал ми обясняваше, че я било страх от кучета, как сега да я правела тази проверка и защо го подавам писмено. Попитах я началника знае ли, че я е страх да си изпълнява служебните задължения.
Да, Кафе, на деца съм правила забележка, искаха да хванат улична котка. Даже ги спрях и то представи си без скандал. Ако са с майките си, очаквам това от тях. А за тормозено животно със стопанин, отговаря той. Изобщо не съм фен на съществуването изобщо на улични животни, но при такива случаи съм се намесвала и то представи си на страната на животното.
Говорим само за кучета пускани безразборно и сер*щи навсякъде.
От което сме потърпевши всички, не само хората без кучета. Обаче понеже болшинството били други, дай и останалите да я подкараме така, щом все има за какво да се направи забележка. Поне ще има за какво да се правят.
И аз твърдя, че това са най-честите нарушения. Не твърдя, че повечето са други, а именно, че правят точно това.

В интерес на истината в най-близкия ни, западния парк, не знам къде е мястото за кучета. Сега е разкопан изцяло, но преди на всички места където ходехме по алеите беше нарисуван забраняващия символ. Без чакълените, нагоре към Люлин.
В квартала няма алеи, има определени от общината места за всеки микрорайон и скоро направената заградена площадка. Вече казах, че докато стигнат до нея, кучетата ос***т пред нашия блок, но на нея е чисто. Т.е. събират само на площадката, не и по маршрута им. В парка, въпреки забраните за централните алеи, освен, че се пускат кучета, не да се водят за да преминат, също не чистят. Ако има някое място за кучета там, може и да е чисто, като на площадката и около нея.
Дори да не е обозначено, ако видя няколко пъти събрани кучета на някоя поляна, ще се сетя, че е кучешка и няма да си завра там детето.
Казах вече, че ако иска да погали куче, преди 2 годишна възраст е научен да пита. Всички с деца си около мен са постъпвали по същия начин. Пред нашия блок има куче, което детето знае от бебе и от него не го е страх. Стана възрастно вече и още ме пита може ли да го погали, когато го видим. Винаги съм му позволявала, но покрай него се завъртя още едно куче, на което не може да се има много доверие и сега го уча да преценява Бенжди в какво настроение е и ако го викне и дойде, да го погали, ако не дойде той да му нарушава пространството.
И аз индивидуално правя каквото мога, но не парадирам с това. Ако собствениците на кучета могат да влязат в една група по този фактор, то несобствениците могат да се разделят на такива  с деца и такива без. И двете групи са достатъчно големи и със съвсем различни мотиви за мнението си

# 481
Аз от друго се потрисам ...че вие възприемате това, да си водите кучето на повод, за съобразяване от ваша страна с нас Flushed..приемате го като услуга която ни правите. А не е така. Това е ваше задължение по закон.
Аз това се опитвам наколко дена да кажа...че не искам нищо друго...нищо допълнително като усилие от вас освен да изпълнявате закона ....

Иначе Сомбра, разбирам те много добре...за нахалните деца. Аз също не обичам кучета да ме доближават и имам своите съображения за това. Ти също имаш свои съображения да не искаш деца и хора да ти дърпат кучето. ...и аз съм съгласна с твоите съображения. Не е приятно. Просто им казваш назад, не пипайте кучето. Не винаги помага...знам.
Както не винаги и на моите молби да си придърпа някой кучето, се откликва. Вбесяващо е.

# 482
  • София
Уф, пак ли. Водя кучето не на ''места'', а в Докторската градинка и то рядко. Същата градинка, която тук един потребител възприема за бащиния и се пенеше като невидял. Обясних сто пъти, че имам и дете, което отива в градинката, стои десет минути, след което се разкарваме. Не я пускам да тича там, винаги е на повод. Иначе по тротоари, улици, от и към паркове винаги е до мен, на повод. Пускам я по алеи като крайната в Заимов, там всички кучкари си пускаме песовете.

За сметка на това разни идиоти, вървящи по съседни алеи, троатоари и прочие, се спират и идват ей така, щото са на кеф и им е текнало, да пипат кучето. Че даже като им кажа, че на нея не й е приятно, ми се репчат. Айде холан бе.

Не сме жертви на системата, просто адски се дразня на всички некучкари, които хем искат спазване на законите, хем те самите се държат като овце.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 18:03 от Tаис

# 483
  • София - Рим и обратно
Те не виждат, че наоколо всичко осрано от боклук, яли, пили, плюли, че и повръщали по алеите из целия парк, ама кучетата им виновни. Все едно са отишли в парка с едничката цел да се наплюскат. Обожавам лошото есенно и зимно време. Гражданите и децата им са се изпокрили по къщите, в парка сме само кучкари. Няма такова спокойствие и чистота!

# 484
  • Насред хаоса
Аз от друго се потрисам ...че вие възприемате това, да си водите кучето на повод, за съобразяване от ваша страна с нас Flushed..приемате го като услуга която ни правите. А не е така. Това е ваше задължение по закон.
Аз това се опитвам наколко дена да кажа...че не искам нищо друго...нищо допълнително като усилие от вас освен да изпълнявате закона ....

Иначе Сомбра, разбирам те много добре...за нахалните деца. Аз също не обичам кучета да ме добрижавам и имам своите съображения за това. Ти също имаш свои съображения деца и хора да ти дърпат кучето. Не е приятно. Просто им казваш назад, не пипайте кучето. Не винаги помага...знам.
Както не винаги и на моите молби да си придърпа някой кучето, се откликва. Вбесяващо е.
Не го възприемам като услуга на някого. Може да уплаши някого - едър е, изведнъж да се метне на шосето сред колите, да хукне по нещо нанякъде и да се загуби. Та услугата си я правя на себе си, не на другиго. Дразнят ме опити за прехвърляне на отговорността и нахалството в някои случаи да ми се държи сметка защо изобщо излизам с куче или гледам такова. И претенциите.
Съображенията ми относно децата ги описах - повечето деца тук са малки, не разбират. Не става въпрос за приятно или не, аз не желая да поемам отговорност за дете, на което майката не е обяснила какво значи да погали и как, нито го спира, като види, че галенето преминава в скубане и дърпане, нито се замисля за последствията от това, но настоява детето да си поиграе. Ами ако е плюшена играчка, ще му я дам, ама с живо куче няма да я бъде, ако ще и чихуахуа да е.

# 485
Ами аз казах че само каишката ме интересува. Не ме касае защо някой има куче и др.такива подобни неща....не ми е любопитно и не ме касае.
Виж каишката ме засяга защото ми гарантира безопасност. И се радвам че е така по закон. Но ми е притеснено че не се спазва масово, с малки изключения които са като бели лястовици...

# 486
  • София
Сега ми хрумна да погледна наредбата за прословутата Докторска градинка. Излиза, че потребителят, който тръбеше как там навсякъде е забранено на кучета, е в грешка. Кучета могат да се разхождат в алеите в югоизточната част на градината - откъм ул. Шипка и Сан Стефано. Чудесно, сега ще ходим по-често с куч и ще се придържаме именно в тази част, докато щерката играе.

# 487
  • София - Рим и обратно
Не го четем. Чуваме го с ушите си почти катадневно. А и по реакциите на самите деца си личи кой ги възпитава в страх и омраза.
Защо си разхождаш кучето на места, където има деца и изобщо хора, които ти причиняват това?
Абе все по-често си мисля, че кучката ми вдява повече от много двукраки! Как смяташ, че се движат кучкарите с кучетата им, докато стигнат от точка А до точка Б? По въздух ли? Все още не сме развили суперсили Joy

# 488
Не го четем. Чуваме го с ушите си почти катадневно. А и по реакциите на самите деца си личи кой ги възпитава в страх и омраза.
Защо си разхождаш кучето на места, където има деца и изобщо хора, които ти причиняват това?
Абе все по-често си мисля, че кучката ми вдява повече от много двукраки! Как смяташ, че се движат кучкарите с кучетата им, докато стигнат от точка А до точка Б? По въздух ли? Все още не сме развили суперсили Joy
Това, което описваш ми е нереално. Не съм видяла човек да върви по улицата с куче и да го спират за да галят кучето.
Всъщност само трите дами споделихте такъв проблем, при другите или го няма, или не е проблем.

# 489
  • при късмета
В новините имаше интервю със съседка. Момичето каза, че дядо ѝ е подавал много пъти жалби, резултат никакъв. Щом по няколко жалби е работено, а други са останали без последствия, представям си колко са.
 Имало и инцидент с приятелка на Карагьозов, откъснати са ѝ три пръста от едно от кучетата. Имало е много свидетели, защото хора от селото първи се притекли на помощ. А той е потулил случая.
Ако тази жена беше действала адекватно, мъжа нямаше да умре, защото щяха отдавна да са прибрали кучетата заради нападението. И на нейната съвест може да тежи част от вината за смъртта на човека

# 490
Направо жал ми стана за тормоза, на който са подложени кучетата на някои съфорумки от хората 🤣
Малко преувеличавате и прекалявате в навирането на околните колко ви е неустоимо кучето и всеки ахка и охка. За вас си е най- най-, ама никой друг не го е еня за вашия си пес.

# 491
Аз пък изобщо не се изненадвам, че деца се засилват към кучетата им. Даже мога да се обзаложа, че това се случва всеки ден, през ден най-много. Всички нормални деца проявяват интерес към животните. Иска се много труд от страна на родителите за да им избият тези интереси от главата.

# 492
Блока ми е до училище, сутрин хващаме потока отиващи първа смяна, а вечер потока прибиращи се от втора смяна. Ученици от първи до осми клас. Ами за четири години на пръстите на едната си ръка мога да изброя случаите на дете засилило се да мачка кучето ми или на някой от съседите, все пак техните са дребни пуФкави и сладки породи, а не като моя грозен дЗвер. 😁 Така че малко пресилено ми идва и съвсем неадекватно.

# 493
Sivi, толкова ли ти е трудно да напишеш „куче”, вместо пес?
Все пак обсъждаш личното куче на потребителите тук. Това е лична обида, все едно да ти напиша, че детето ти е изрод. Замисли ли се колко е грозно?

# 494
Това, което описваш ми е нереално. Не съм видяла човек да върви по улицата с куче и да го спират за да галят кучето.
Всъщност само трите дами споделихте такъв проблем, при другите или го няма, или не е проблем.

да, горките кучкари, да се присъединят към me too движението. Grrr means grrr! Кучетата им са жерртва на прекаления си куч-ъпиъл ихората не могат да им устоят и да не ги галят. Никой няма да ви гали скапаните кучета, ако директно заявявате "Оставете ми кучето намира".

Да кафе, точно кучетата пречат, защото българчетата са с най-висока заболеваемост от кучешка тения в ЕС. Кучешките лайна са доста по-опасни от повръщаното. А и много рядко виждам повръщано, лайната са навсякъде. Боклуците също ми пречат и бих се оплаквала в подходящата тема от идиотите, които си хвърлят боклуците навсякъде и трошат стъкла.

Карагьозов е пълен изрод, щом отхапани пръсти на приятелка не са го накарали да се замисли. Този човек дано се е осъзнал, имам чувството, че ще се побъркам, опитвайки се да разбера как  може при толкова сигнали и случаи на агресия да не се усети, че има сериозен проблем с кучетата и начина, по който ги отглежда.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 21:55 от almablanca

Общи условия

Активация на акаунт