Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 699
  • 663
  •   1
Отговори
# 510
Сигурно кучето на съфорумката спасява хора в планината 😁
Борнтубихепи, виж сега ще се опитам да ви обясня защо всички се палим от изказванията ви.
1. Кучетата на всяка от вас са симплидъбест, най-неустоимите, най-умните, изобщо най най.
Всъщност най-вероятно са такива само за вас и в това няма нищо лошо, но не очаквайте останалият свят да припада по тях.
2. Правилата са тъпи и вие няма да ги спазвате.
Правилата са за всички, ние сме едно общество и е желателно да мислим като такова. Изказвания от сорта на не ми пука за чуждите хора, а само за моите си кучета са нелепи.
3. Всички тормозят кучетата ви. Горките ви кучета са постоянно нападани от невъзпитани хорски деца.
Невъзпитани хора постоянно нападат и моите деца. Я да щипнат бузка, я крачето на бебето,я на каката косата. Режа ги, не е голяма драма. Режете и вие .
 И да добавя, аз и ММ също обичаме животните и възпитаваме децата си в обич към тях. Не веднъж сме помагали на животно в нужда. Вкъщи имаме 2 котки, а при майка ми още толкова котки и едно куче. Всички тези животни сме намирали изоставени и малтретирани . Но ако имах избор дали да помогна на чуждо дете или на мое животно, без да се замислям бих помогнала на детето.
Не е хубаво да се залита в крайности, нека помагаме и на животните и на собствения си вид.

# 511
Аз не съм казала, че моите са НАЙ!
Не съм казала, че припадат хората по тях.
Не съм казала, че не спазвам правилата.
Не съм казала, че в ситуация „да избирам на кого да помогна, на моето куче или на чуждото дете”, че ще избера моето куче.
Казах, че няма да страдам за някого, някъде си, умрял от каквото и да е ( не само от куче), а ще страдам, когато моето умре, защото си е мое.

# 512
За това няколко пъти ти повторих, че се радвам, че ти не позволяваш на кучето си да застрашава другите и в конкретният случай не визирам теб лично, но погледнете трезво, повечето не са така. Вие също го знаете, всеки ден сте сред тях,но незнам защо го отричате. Не ми се рови назад, но имаше изключително яростни изказвания срещу хората, все едно вие сте друг биологичен вид. И аз няма да седна да рева за всички непознати починали, но когато друг човек загине по особено жесток начин ми е мъчно. От както чух за случилото се с този човек си мисля как ли се е чувствал докато са го разкъсвали тези зверове, можете ли да си представите какво е да умреш по подобен начин. Направо настръхвам като си помисля.Какво ще прави майка му сега, дали има кой да се грижи за нея, дали  този човек има жена или приятелка, деца, които да страдат за него. Мъчно ми е макар и да е непознат за мен.

# 513
  • Rock & Roll feeling ...
Свидетели  твърдят, че стопанина на 5те кучета ги е насъсквал срещу хора.
Както си предполагах този е голям боклук и заради него е всичко - и за агресията на кучетата и за това,че са на свобода.
Майката на жертвата не знае,че е умрял,още го чака да се върне. Това е потресаваща трагедия.
Този човек трябва да бъде съден освен за начина по който е гледал животните си,както е сегашното му обвинение и за убийство. Народът трябва да се вдигне.
Жертвата е била буквално изядена - без крак,око, със свален скалп. Намерили са коса в акото на животните. ... Според мен кучетата са били освен агресивни и озверели от глад.

# 514
Вчера бяхме с детето навън и НАВСЯКЪДЕ имаше пуснати кучета. не става дума за едно и две. ние даже не бяхме и в парк, а на детска оплощадка в междублоково пространство. И там кучкарите тъпи си пуснали помиярите да си тичкат. без никакъв свян. Правя забележка учтиво, естествено реакция никаква. Чак когато изостриш тона може някой да обърне внимание.
В училищния двор до нас също имаше две големи кучета пуснати, а в другия край играеха деца. Това си е обичайна гледка и се възприема за най-нормално поведение от изкукалите кучкари.

Кафе, спасяват животи друг път. 99% са безполезни и вредоносни твари. Обучените кучета, които спасяват животи, не са разхождани по детските градинки. Но и най-голямото куче герой да е, да си го разхождат в загражденията за кучета и далеч от забранените зони. Никой не е длъжен да ви търпи, не знам защо не става ясно, като промити мозъци от секта сте.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 06:21 от almablanca

# 515
  • Насред хаоса
Направо жал ми стана за тормоза, на който са подложени кучетата на някои съфорумки от хората 🤣
Малко преувеличавате и прекалявате в навирането на околните колко ви е неустоимо кучето и всеки ахка и охка. За вас си е най- най-, ама никой друг не го е еня за вашия си пес.

Пука ми дали някой смята кучето ми за неустоимо или не. Интересът на децата към животни е нормален и се купчат на всяко. Без значение дали кучето е неустоимо или грозотия невиждана. Котките също са подложени на тормоз, стига да ги докопат. Децата вина нямат, такава имат родителите, които от една страна искат кучето да е вързано, за да не ги застрашава, а от друга сами се навират при него, макар и вързано, защото детето иска да си поиграе. Нищо против, ако му обясни какво точно значи галене и го спре, когато галенето става дърпане на уши, скубане или подобно, вместо да си пуска предупрежденията ми край ушите си и да ми държи тон, сякаш съм длъжна. По-рядко се срещат и възрастни такива - седим някъде в паркираната кола, кучето отзад, прозорецът е отворен и той си гледа навън. Минава някой, реакция "я, кученце" и докато се усетиш, той си наврял ръката през прозореца и пипа кучето. Ами редно е според мен да попиташ стопанина може ли и как ще реагира животното, и тогава да правиш каквото си си наумил. Заради същата глупост преди години с тогавашния си акъл отнесох захапване от далматинец, добре, че поне беше леко.
Кафе, спасяват животи друг път. 99% са безполезни и вредоносни твари. Обучените кучета, които спасяват животи, не са разхождани по детските градинки.
Обучени кучета-водачи например има и сред хората. Това им е работата. И се разхождат навсякъде, поне в нормалния свят. Не са настъпвани и ругани като тук. И сред хората има куп безполезни и вредоносни твари, ама никой не ги е сложил под запрещение или да им е забранил да се движат сред останалите.

# 516
Вчера бяхме с детето навън и НАВСЯКЪДЕ имаше пуснати кучета. не става дума за едно и две. ние даже не бяхме и в парк, а на детска оплощадка в междублоково пространство. И там кучкарите тъпи си пуснали помиярите да си тичкат. без никакъв свян. Правя забележка учтиво, естествено реакция никаква. Чак когато изостриш тона може някой да обърне внимание. ...
Отдавна спрях с учтивостите. Учтивостите са за културните хора, а да си разхождаш кучето на детска площадка е липса на всякаква елементарна култура.
Директно казвам да махнат кучето от площадката. 100% започват с "Ти ли ще ми кажеш, МА?". Последва звънене на 112 от моя страна и чак тогава напускат с хиляди псувни на уста.
Нaскоро някаква бабичка си вързала 50 кг пес НА ВРАТАТА НА ВХОДА на детската площадка и ми се пеняви на среща с "какво ми пречел, да вляза покрай него". WTF!?!? Последва познатото - 112 и получих проклиняния до 9 коляно....
За протокола - в Бургас във всеки квартал има по 1-2 големи, тревни площадки за разходки на кучета. С пейки, дървета и т.н.

По темата: Евтаназия за кучетата и 10-15 години за собственика им. Това не е инцидент, а подготвяно умишлено убийство на произволна жертва.

Вече не се търпи тази нелепост, в която живеем, във всички сфери и житейски ситуации... Човешкият живот стана равен на този на дъждовния червей...

# 517
  • София - Рим и обратно
Алмабланка, много нещастие и омраза лъха от теб, бе жена. Аз може да звуча сектантски, ама от тебе злоба на талази върви.
Все едно ви е страх, че някой ще ви детронира от човешкото място, ще ви вземе храната и дома и ще го даде на кучетата, та толкова се тресете от злоба и ужас, че някои си обичали кучетата и се грижели за тях... сектантска раота! Joy Спокойно, да се грижиш за друг вид, освен за собствения си, не е нищо сатанинско, напротив. Учи на отговорност, търпение, дава ти възможност да излизаш поне по два часа дневно сред природата и да се движиш, вместо да се плюнчиш злобно по форумите по цял ден.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 08:37 от 'Кафе с мед'

# 518
Пуснати дом. кучета може да има навсякъде, но това показва единствено културата и манталитета на българина.
Аз правя забележка на други с кучета - когато са си пуснали кучето ги моля да го приберат. Моето куче се страхува от по-големи кучета - наплашено е и когато се движим на повод и се задава голямо куче се провиквам да го хванат. Също така,когато на площадката нечие куче се изака и стопанина се прави на приятно разсеян, вадя едно пликче и с усмивка му казвам : Може би са ви свършили Simple Smile И той иска - не иска си го събира.  Пределно ми е ясно това от което се оплаквате и аз самата не подкрепям противното ( водене без повод, пускане навсякъде, колко повече на детски площадки и т.н. ). Единственото с което не съм съгласна е,че в безпомощността си може би, хората започват да си пренасят агресията върху животните, вместо тя да е насочена изцяло върху безотговорността и неглижираността на хората.

# 519
Алмабланка, много нещастие и омраза лъха от теб, бе жена. Аз може да звуча сектантски, ама от тебе злоба на талази върви.
Все едно ви е страх, че някой ще ви детронира от човешкото място, ще ви вземе храната и дома и ще го даде на кучетата, та толкова се тресете от злоба и ужас, че някои си обичали кучетата и се грижели за тях... сектантска раота! Joy Спокойно, да се грижиш за друг вид, освен за собствения си, не е нищо сатанинско, напротив. Учи на отговорност, търпение, дава ти възможност да излизаш поне по два часа дневно сред природата и да се движиш, вместо да се плюнчиш злобно по форумите по цял ден.
Кафе, не може ли да си ги обичате на повод, далеч от детските площадки? Не преиначавай думите на Алма, ако не можеш да разбереш точно какво има предвид, значи си наистина с много промит мозък.
Пуснати дом. кучета може да има навсякъде, но това показва единствено културата и манталитета на българина.
Аз правя забележка на други с кучета - когато са си пуснали кучето ги моля да го приберат. Моето куче се страхува от по-големи кучета - наплашено е и когато се движим на повод и се задава голямо куче се провиквам да го хванат. Също така,когато на площадката нечие куче се изака и стопанина се прави на приятно разсеян, вадя едно пликче и с усмивка му казвам : Може би са ви свършили Simple Smile И той иска - не иска си го събира.  Пределно ми е ясно това от което се оплаквате и аз самата не подкрепям противното ( водене без повод, пускане навсякъде, колко повече на детски площадки и т.н. ). Единственото с което не съм съгласна е,че в безпомощността си може би, хората започват да си пренасят агресията върху животните, вместо тя да е насочена изцяло върху безотговорността и неглижираността на хората.
  Много добре казано, аз се опитвах да го обясня, но не намирах подходящите думи. Наистина много хора се отвращават от кучетата заради масата стопани . Примерно ако човек чете писаниците на Кафе, би си помислил, че това е човек със сериозни проблеми. Тя пише все едно не е част от човешкото общество, а от кучешка глутница. И голям процент от кучешките стопани са такива фанатици. Не се усещат обаче, че несъзнателно привличат много негативни емоции към любимците си.

# 520
Евтаназия за кучетата и 10-15 години за собственика им. Това не е инцидент, а подготвяно умишлено убийство на произволна жертва.
Не може да се докаже такова. Кучетата ще ги умъртвят, това е ясно. Собственика - нарушение на обществения ред и спокойствие, довело до смърт на човек, повече едва ли.

Докато всеки може да си отглежда куче от всякаква порода, дори хора чиито интелект е 1/5 от този на кучето няма да има ред.

# 521
Цитат
Собственикът на куче просто трябва да спазва правилата за отглеждането му. Много ли ви се струва това?
Да, защото съобразяването е еднопосочно. Всяка патка може да се отбие от пътя си и да дойде да ми пипа кучето, дори когато съм очеизвадно на кучешка алея, и когато й кажа да се разкара, почва да плюе по кучкарите и как така сме взели куче щом не може да се гали. Тру стори, при това обичайна.

Ето, това е причината да има теми, като тази.
Ако някой наистина утре нарита или убие нечий домашен любимец, виновен, разбира се, няма да е любимецът, а безразсъдният му стопанин, който не спазва правилата и настройва, съвсем логично, хората против себе си и животните. Жалко, че страдат животните предимно от това. И то не само на тия, които, като вас, не желаят да спазват правила и норми, а и моите и на хора като мен, които ги спазват.
Живеем в човешко общество и който не се съобразява с това и неговите правила, правилно следва да бъде санкциониран. И когато държавата не въздава дължимото се стига до саморазправи. 
Скрит текст:
И аз никого не съм нарекла "патка", нито съм ползвала друг епитет. Повъздържайте се малко. Някои имат нужда и от повечко. 

Никъде не съм виждала в бяла държава стопаните да си разхождат свободно кучетата из парковете и градинките, още по-малко по детски площадки, да ги пускат по селата извън дворовете си и да не чистят подире им. Бездомни кучета съвсем пък липсват. Има само котки.
Вече писахи аз  - логично е при липса на адекватна държавна намеса на хората да им писне от подобни "стопани" и да започват да правораздават. Заради няколко нарушители обществото търпи негативи, защото държавата я няма. Това си го просят точно тези, с този манталитет. А страдаме всички ние и нашите питомници. Отрови се хвърлят свободно, даже се стреля по животните навън, защото наистина понякога не се търпи.

# 522
Под "навсякъде" имах в предвид навсякъде в бг - столица, провинция.

В белите държави манталитета е друг и условията също. Има добре уредени пространства за свободно пускане на кучета. А не като в бг. Например в Южния парк двете площадки,които са направени,само едната е горе долу добре по размери. 

# 523
"Ако се чете", то става ясно това, което съм писала, дори и за малките деца. И за кучетата май - също би станало ясно, дори.
Който не спазва правилата, определени по закон за отглеждане на домашни люйбимци, дава повод обществото да се настрои против тях. Независимо какви оправдания си търсят. Правилата се спазват и толкова. Лесно е. Елементарно е. На това децата се учат още в ясленска възраст. Който иска да живее в човешко общество, трябва да се приучи,у ако ще и със сила, щом от дума не разбира, да познава и спазва закона. Тези, които не спазват, че и нахално парадират и се гордеят с това, става причина за тормоз над животните с личното си поведение. Дори и над онези от тях, чиито собственици нямат никаква вина.
Скрит текст:
Лично съм страдала от това, загубих животно - отровено, от отрова пусната против бездомни кучета, защото общината ни не иска да си свърши работата и да ги прибере, въпреки стотината сигнала, които само хората от нашия квартал подадоха. И поради безсъвестни стопани, които пускат животните си навън, щом им е омръзнало да ги гледат вкъщи.
Не отговарям за онези нарушители, които са се разпознали в горното. Те си се знаят сами. Аз достатъчно често виждам също такива. В България. Където законът е на хартия, а институциите бездействат. Вместо да бият през ръцете нарушителите, както е по белия свят.
Написано е ясно и с цитати, без интерпретации и излишно словоблудство. Задала съм ясен въпрос. Получила съм ясен отговор. Който отговор точно сочи причината за проблемите, поради които настоящата тема съществува. 
Питала съм точно за спазване на правилата. Като се счита, че не е приемливо да се спазват, това е резултатът, за жалост.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 10:57 от Judy

# 524
  • Насред хаоса
Държавата е такава, защото обществото е такова. Тази тема го доказва за пореден път - вечно разделено и вечно наострено едни срещу други. Пушачи - непушачи, кучкари - некучкари, от тая партия - от оная партия. А държавата може да се накара да заработи, като обществото е единно и едните се борят заедно с другите срещу нередностите и тези, които ги пораждат. Вместо предубедено да решават, че еди-кой си е еди-какъв си, понеже еди-какво си, и оттам нататък да се плюнчат на него, вместо на когото трябва, и да се заканват на животните. Сякаш и другият не е потърпевш от тия нередности и не трепери всеки път дали кучето му и той няма да бъдат нападнати от пуснатото нечие чуждо голямо невъзпитано или нарочно възпитано в агресия куче.
Ех, нормалните държави. Там си има съзнание за спазване на правила, достатъчно места за кучета, дори пликчета за събиране на отпадъците по улиците. Но най-важното е, че има адекватно отношение към животните като цяло. Срещу тях да тичаме, не можем да ги стигнем.

Общи условия

Активация на акаунт