Кучета - убийци. Пореден инцидент.

• 15 657
  • 663
  •   1
Отговори
# 600
Питбули според мен трябва да се разрешава да гледат само хора с документ за психическо състояние и такъв за изкарано обучение с кучето със задължително присъствие на този, който иска да го вземе.
Peace Не само питбули, а и други опасни породи.
Това не голямо куче влиза в класация за опасна порода склонна към агресия.
https://static.framar.bg/filestore/Basenji.jpg

# 601
  • при късмета
Ако си толкова смотан стопанин и видиш, че не се справяш само с късия повод, трябва сам да се сетиш поне строг нашийник да вземеш. Най-малкото не се излагаш по илиците, че кучето те влачи като пръскачка из лозе и тежкареенето ти с определен вид куче става смешно, а не буди възхищение

# 602
  • София
Днес имаше проверка на кучетата в Борисовата градина - трима инспектори накуп, мъж и две жени. Явно са се разтичали по повод последната трагедия, защото доста рядко се появяват да проверяват. Имаха даже четец за чиповете, но много се съмнявам дали имаха онлайн връзка с базата данни, за да проверят регистрацията, без която тези чипове са си просто формалност. 
Ако такива проверки имаше по-често - по-малко щяха да са нарушителите, но нали някой трябва да си дигне д..то от стола и да се размърда.

# 603
  • при късмета
Наистина е много лошо, че институциите вземат, че се размърдат, когато стане някоя трагедия. За всички сме неподготвени бе да му се не види, как пък не предвидиха елементарни последици. Те посред зима все изненадани от снега, аз искам да предвидят до какво ще доведе неспазването на разпоредбите за кучетата

# 604
По градовете е малко по-лесно, но вижте по селата какво става. Във всеки двор куче, някои са на верига, но други са пуснати свободно да се разхождат не само в двора, но и по улиците, и накъдето им видят очите. 99 % некастрирани, вследствие на което два пъти годишно се наблюдава събирането в глутница и любовните им напъни.
Когато бъде открит ловния сезон, популацията на свободно скитащите по улиците кучета намалява с определен процент. Но в крайна сметка не това е решението.
Защо например не задължат селските кметове да водят регистър, в който по закон всеки стопанин е длъжен да впише кучето си? Ако е кастрирано не се дължи такса. Всички, които не са вписани да се приберат от отговорните за това приюти.
Решението е много лесно, но липсва воля. Мисля си, че именно фондациите или които са там, дето стопанисват приютите нямат никакъв интерес от това популацията на безпризорни да намалее.

# 605
  • София - Рим и обратно

Решението е много лесно, но липсва воля. Мисля си, че именно фондациите или които са там, дето стопанисват приютите нямат никакъв интерес от това популацията на безпризорни да намалее.
Това е много безпочвено твърдение. Фондациите и частните приюти се пръскат по шевовете и изнемогват. 24/7 им стоварват новородени, изоставни, ранени и всякакви намерени и изгубени животни, и те са длъжни да ги приберат, а просто вече няма къде и как да се оправят с всички.

# 606
  • София
Слушах кмета на селото в предаване по TV - гласът му трепереше от ярост и безсилие. Всички са знаели, че селото им се превръща в завоювана територия на банда подивели кучета - и нищо не са можели да направят, освен да увещават оня боклук да си оправи оградата, а той да им се хили. Агресивни кучета на улицата, заплаха за безопасността на хората - не е ли ясно, че първо трябва да бъдат прибрани оттам, а после да се разнасят насам - натам призовки, актове, предписания и всякаква прочие бумащина?
Едната крайност е това, което беше някога - хайки да бродят и да отстрелват всяко куче на улицата, даже пред очите на децата. Другата е това, което е сега - всеки мутроид със самочувствие може да тероризира цяло село, и никой реално не може да му попречи, защото сме били вече при демокрацията...    Close
Не знам кой трябва да прибира бездомните в община Своге, но трябва да имат програма за справяне с популацията на бездомните животни и, съответно, къде да прибират агресивните, всички общини са задължени. А тези пет кучета са били де факто безстопанствени и на улицата - пълно право са имали да ги приберат, тогава идиотът-собственик е щял сам да доприпка и да му поставят условия за връщането им, вместо те да го гонят и молят.
Надявам се все пак да се размърда някой и да се промени нещо - да не си остане всичко с писаници по медиите и показни акции на инспектората като днешната.
Миналият път, след историята с ротвайлера и детето в училищния двор, пак имаше такъв рейд, тогава бяха цяла комисия -освен инспекторите имаше и няколко лелки и чичковци с папки и даже полицай с белезници на колана - за респект. Отшумя историята - изчезнаха проверяващите, всичко си остана както преди.

# 607

Това е много безпочвено твърдение. Фондациите и частните приюти се пръскат по шевовете и изнемогват. 24/7 им стоварват новородени, изоставни, ранени и всякакви намерени и изгубени животни, и те са длъжни да ги приберат, а просто вече няма къде и как да се оправят с всички.
Но нали се сещаш, че ако няма улични кучета, за които да се грижат точно тези изнемогващи фондации и приюти няма как да съществуват.

# 608
И сега така ще стане.
Аз не смея много и забележки да правя за липса на повод/каишка, че може и да насъска кучето срещу мен...и такива идиоти има.
Този е същия....чувствал се е недосегаем.

# 609
NoMe ❄️, винаги ще има изхвърлени животни, загубени животни, не се размечтавай. Животни за приютите, винаги ще има.

# 610
  • София
Най-голямата "черна дупка"е общинско предприятие "Екоравновесие" - там потъват милиони. Факт е, че в София популацията на бездомни кучета намаля съществено, но колко средства са изразходвани по предназначение и колко са откраднати - никой не знае.
От миналата година - Кучета „изчезват” в общинските приюти на „Екоравновесие”

# 611
  • София - Рим и обратно

Но нали се сещаш, че ако няма улични кучета, за които да се грижат точно тези изнемогващи фондации и приюти няма как да съществуват.
Ти ме караш да се смея. Винаги ще има идиоти, които си изхвърлят животните. И не само у нас, за съжаление, е така. Миналия месец свекърва ми в Италия намерила подхвърлени в двора си два голдъна, с нашийници. Close

# 612
  • при късмета
Абсолютно съгласна съм, че ако няма улични кучета "Четири лапи" сериозни ще го закъсат. Този който си мисли, че свръх извисени и мислят само за доброто кучетата е най-наивния глупак на света. Точно те прокараха закона "кастрирай и върни" (т.е. кучето се прибира от Екоравновесие, кастрира се и се и се връща пак с тяхната кола до мястото от където е прибрано), защото ако беше продължило правилото от Екоравновесие директно да ги евтаназират, а не да ги връщат, като ги приберат, то тогава много бързо щяха да изчезнат и Четири лапи нямаше тогава да има за кого "да се грижат" изобщо. Отговора на всеки проблем е, че е там където са парите. Парите са в неправителствените организации, а четири лапи са си заплюли територията точно с кучетата, не, че и с други животни не се опитват да се правят на интересни. Осигуряват си субсидии от европейски подобни организации, после си прокарват закон, който им осигурява непрекъснато присъствие на бездомни кучета и шапка на тояга. Преди няколко години в подобна тема някой беше пуснал бюджета деклариран от тях за предишната година в сметната палата. Беше стотици хиляди, а официално във фондацията имаше 17 човека. Отделно където събират от наивници тук, частни лица за лечението или издръжката на това или онова куче. Те най-вероятно са съвсем безотчетни. Та извисените да имат предвид, че може да се окажат просто поредните глупаци, на които са измъкнали пари.
Разказвала съм многократно, че в Люлин 2 има огромна глутница и то много едри кучета. Ако някой мисли, че са намалели да мине през Местни данъци Люлин, да види колко са намалели. Детето там ходеше на градина, та минавах ежедневно по 2 пъти. И сега минавам, майка е наблизо. С очите си съм виждала батковци без вратове от бус да свалят кучета. С очите си съм виждала същите или част от тях да свалят огромни телешки, сурови кокали и да ги оставят на улицата за кучетата. била съм свидетел на скандал с тези и един човек, когото кучетата бяха залаяли, и като се намесиха и други хора, дебеловратите казаха, че нищо не могат да направят нито на тях, нито на кучетата, защото организация се грижела и за едните и за другите. Всички знаем, че няма друга такава.
А Екоравновесие е общинска фирма, а не на организация и ще, не ще изпълнява закона. Щом закона казва "кастрирай и върни" те затова и ги връщат. Приюта им доколкото знам е даден на организация, но кой точно отговаря за дейността и прибира парите от нея, не знам. Знам само, че нямат нищо общо, а закона усложни работата на Екоравновесие, защото сега трябва и да връщат кучетата обратно. Преди трябваше само да ги приберат и евтаназират, когато прекратиха практиката хайките от общината да правят това направо на улицата, срещайки куче без стопанин. Изобщо не ги интересуваше бездомно ли е или пуснато/изпуснато домашно. за всички следваше едно и също

# 613
Моята история едва ли е много интересна, но все пак ще я споделя, когато бях на 5 години с майка ми се прибирахме от покупки, заедно с една съседка, която беше с кучето си, малко беше, може би улична превъзходна, но да то ме захапа, както си вървяха, то мина зад мен и ми захапа крака, едва ли съм го предизвикала с нещо, защото просто си вървях. След тази случка развих параноя, отказвах да излизам сама навън от страх, че мога отново да бъда нахапана. Нашите ме водиха на баячки, на психолози и тамън бях развила увереност, когато едно бездомно куче ме подгони докато се прибирах от училище, тогава бях 3 клас. Моята уплаха вече е вкоренени, и мога да твърдя, че да мразя кучета, всякакви. Та така мили стопани, колкото и да е мило и добро кучето ви във вашите очи, дръжте го на безопасно разстояние от хората и най-вече деца, аз съм пример на това как в ранна детска възраст може да се увреди човек. До сега, а вече съм на 24 ме е страх, а се питам какво им е било на родителите ми да ме забират и посрещат навсякъде, където отида...

# 614
  • София - Рим и обратно
Изобщо не ги интересуваше бездомно ли е или пуснато/изпуснато домашно. за всички следваше едно и също
Що за човек трябва да си, за да се кефиш на такава практика. Няма да ти пожелавам да изгубиш някой скъп член на семейството ти и някой да го прибере, за да го убие, без се интересува от нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт